014: Matalan teknologian ratkaisut


<-- 013: Kuorma - 015: Luottamus-->

"Oletko sinä Darya Rastegar?"
- kersantti Mialewski

 


Coventry,| maanantai 8.11. 27 CL


Hallinnon aamupalaverissa Leonid ja Darya antavat raportteja viidakkoretkiltään. Leonid kertoo muutaman kilometrin päässä sijaitsevalla ylängöllä olevan Keräilijöiden saapumisalustan löytymisestä, ja Darya täydentää tarkemman tutkimusretkensä raporteilla. Ylängöllä sijaitsee paikka jonne aikakone on jossain vaiheessa saapunut, ja vaikka se näyttää olleen pitkään käyttämättä, siellä on edelleen paikallaan puiden latvoihin viritetty monimutkainen antennijärjestelmä. Darya ei osaa tarkalleen arvella, miksi antenni on sellainen kuin on. Päätetään että ylängön laskeutumisalustaa on pitkän tähtäimen projektina tarpeen tarkkailla; yksi kylän metsästäjistä voi hyvin istua ylängön laidalla vahdissa. Tämä on selvästi arviolta vuoden projekti, mutta monet kylän metsästäjistä ovat tottuneet olemaan yksin viidakossa, ja ylänkö on käärmeitä lukuunottamatta hyvin rauhallinen paikka.

Leonid kertoo myös tavanneensa kikuyu-heimon shamaani Wanjirun, joka asuu yksin viidakossa kylän ulkopuolella. Wanjiru tietää yllättävän paljon kylän tapahtumista, selvästi hänellä käy muitakin vieraita kuin kenialaisia.

Darya kertoo, että Lu Liao -niminen kiinalaistyttö on käytännössä pakotettu prostituutioon kiinalaiskorttelissa. Tyttö asui jonkin aikaa hallinnon palvelustalossa, mutta kansannousussa avasi ovet Tukulti-Ninibiä| murhaamaan tulleelle kiinalaisryhmälle. Hallintokartanon taistelussa kaksi palvelijaa sai surmansa ja näiden talotoverit sekä puolisot pitävät Lu Liao'a petturina joka kääntyi päällikköään ja omiaan vastaan. Hän oli aiemmin naimisissa Shou-feng Tanin kanssa, mutta kiinalainen sotilas vaihtoi niinikään puolta kapinassa ja myöhemmin tuli sotilaiden surmaamaksi petturina. Jos Lu Liao lähtisi kiinalaiskorttelista, häntä saattaisi odottaa sama kohtalo.

Coventryssakaan ketään ei voi pitää talossa vasten tahtoaan, mutta Lu Liaolle hallinto ei oikein voi taata turvallisuutta kiinalaisyhteisön ulkopuolella. Eri ajatuksia heitellään ja pohditaan, pitäisikö Lu Liao vaan uudelleenkouluttaa merenkävijäksi ja käyttää häntä Ibisin matkustaessa Coventryn ja Gullfellin väliä.

Seuraavan parin päivän aikana käynnistetään ylängön saapumisalustan tarkempi tutkiminen ja lähetetään sinne vartijat. Alustan olemassaolo pidetään salassa, tosin Akiko Masamune ainakin tuntuu päättelevän, että sellainen on löydetty ja pyytää Julienilta vahvistusta.

Sunnuntai, 14.11.


Keräilijät jättävät hallintokartanon kellariin viisi uutta tulokasta. He ovat vuoden 1984 Vanzilvideestä, hollanninkielisestä Etelä-Amerikan valtiosta. Viisikko oli ilmeisesti juuri ennen tänne saapumistaan ollut rajussa tulitaistelussa keskenään eivätkä sen jäsenet suostu täysin kertomaan mistä oli kysymys. Heidät hajautetaan eri taloihin, pääasiassa saksan- ja englanninkielisiin.

Tulokkaiden kanssa samalla kyydillä ei ole tullut mitään muuta - ei merkkiäkään siitä, että Keräilijät olisivat millään tavoin toimineet kahta kuukautta aiemmin käydyn keskustelun mukaisella tavalla. Hallinnossa ollaan tästä harmistuneita.

Tiistai 23.11.


Ibis palaa Gullfellista uuden kuparilastin kanssa. Ayelalle kerrotaan väliajan tapahtumat. Ayela raportoi, että Gullfellissa asiat ovat varsin hyvin, tosin Lavro Kravtsiv tarvitsisi lisää työvoimaa jotta kaivos toimisi paremmin.

Lisää työvoimaa Coventry tarvitsisi muutenkin. Pronssityökalut ovat helpottaneet maatöitä ja nostaneet hieman satoja, mutta jotta paikan teknologiatasoa voisi todella kohottaa, myös Jernfellin| rautakaivos olisi tarpeen saada uudelleen käyntiin ja puuhiiltä olisi saatava enemmän. Aiemmin riesana olleet hallinnon likviditeettiongelmat ovat historiaa, mutta nyt kuparin myötä pahin ongelma on runsaudenpula. Väkeä ei ole riittävästi tekemään kaikkea mitä tahdottaisiin tehdä, ja puuhiiltä paremmin skaalautuvaa polttoainetta ei ole liioin tarjolla.

Pohditaan teknologisia uudistuksia, kuten pieniä merikelpoisia veneitä tai kuumapalloa. Käy ilmi että Marcus Rossolla on valmis suunnitelma kuumailmapallon tekemiseen ja häneltä tilataan sellainen. Pitkiä lentoja sillä on vaikea tehdä kätevän poltoaineen puuttumisen vuoksi.

Gao Chun koettaa käydä Daryan kanssa kauppaa Lu Liaon oloista. Hän sanoo ettei mielellään puutu yhteisönsä talojen sisäisiin asioihin, ja Lu Liao on talossa jota ei johda Gao Chun vaan Li Pang, mutta voisi kyllä vedota Li Pangiin jos hallintokin tekisi jotain kiinalaisten hyväksi. Käytännössä Gao Chun tahtoo, että kiinalaisetkin saisivat hankkia kuparia; tällä hetkellä kun heille ei tätä myydä suoraan tai hallinnon toimesta edes työkaluina. Epäilemättä heillä on keinot hankkia tätä muuta kautta, mutta se tulee heille kalliiksi.

Darya toteaa, että syy kuparin myynnin saarrossa ei ole kiinalaisten sortamisessa vaan siinä, että Gao Chun ja hänen talonsa ovat maksaneet todella vähän veroja jo vuosien ajan. Kiinalaisyhteisön pää ei myönnä veronkiertoa, vaan vetoaa ensin kansannousun aiheuttamiin vaurioihin ja sitten siihen että kiinalaisilla on kurjimmat pellot koska heitä on vuosien saatossa kohdeltu niin huonosti. Darya sanoo puhuvansa muun hallinnon kanssa asiasta. Ei yllättäen kukaan ei tahdo antaa Gao Chunille mitään de facto erivapauksia verotuksen suhteen eikä lähteä käymään hänen kanssaan kauppaa hänen väkensä ihmisoikeuksilla.

Lu Liao lähtee laivan matkassa Gullfelliin toimiakseen siellä taloudenhoitajana ja yleistyöntekijänä. Prostituutioon hänen ei odoteta ryhtyvän. Arvellaan, että Layetta pystyy pitämään huolta siitä ettei kukaan Gullfellissa koeta käyttää häntä hyväkseen, ja selvästi aivan kunniallistakin työtä kaivossiirtokunnassa riittää.

Gullfellista Coventryyn saapunut Samoukil Paramita asettuu Ain Toutan taloon. Layettan jäätyä Gullfelliin Bastogne| liittyy d'Artoisin taloon - kolmella hengellä talon on mahdotonta jatkaa olemassaoloaan. Diane ei pidä Catherine d'Artoisista ja pelkää menettävänsä vähänkin sanomisensa talonsa aikeisiin, mutta vaihtoehtoakaan ei oikein ole.

Maanantai 6.12.


Kylän johto on jatkanut toimintaa Coventryn hallintouudistuksen parissa. Perusoikeudet takaavaa perustuslakia on luonnosteltu ja päällikkötriumviraatin valintaa vaaleilla valmistellaan. Hallinnossa kaikki eivät kannata uudistuksia, etenkään pitkään siellä työskennelleet palvelustalojen ihmiset, jotka kokevat oman asemansa vaarantuvan jos uusi hallinto tahtookin tuoda mukanaan uuden hovin. Kansalle muutoksista tiedotetaan The Exilen kautta ja hallinnon puheenvuoroissa.

Gudjo Schlyter koettaa juovuspäissään tappaa Omphis Porosin, joka on vienyt hänen puolisonsa. Aiemmin murhan yrittämisestä on seurannut yleensä kuolema tai karkoitus, mutta Julien on sitä mieltä että tämä on sekä barbaarista että tuhlaavaista. Sayid on samaa mieltä, ja suostuttelee uhria olemaan vaatimatta kostoa sekä myy Coventrylle pehmeämmän tuomion, useiden vuosien pakkotyön Gullfellissa.

Torstaina Janoisessa sudessa kuullaan murinaa demokraattisia uudistuksia vastaan. Murinan pää-äänenkannattaja on Gombei Mizoguchi, entinen keisarillisen Japanin laivaston majuri joka on sitä mieltä että hallinnon pitäisi keskittyä järjestämään ihmisiä takaisin kotiin kuten lupasivat, eikä järjestellä mitään perustuslakeja tai vaaleja. Kupari on toki hyvä asia, mutta pelkästään siitä Mizoguhi ei ole vaikuttunut. Hänen mielestään ainoastaan vahvasti johdettuna yhteisö pystyy saamaan asioita aikaan. Hän ei näytä olevan keräämässä kannattajia tai suunnittelemassa vallankumousta vaan ilmaisemassa mielipiteensä siitä miten politiikkaa pitäisi tehdä.

Muutkin etenkin vanhemmista ajoista tai autoritäärisemmistä kulttuureista saapuneet coventrylaiset näyttävät olevan sitä mieltä, että Mizoguchin ajatuksissa on pointtia.

Lauantai, 11.12.


Vastineena aiemmin esitettyyn kritiikkiin hallinto pitää tiedotustilaisuuden, jossa Julien kertoo mitä Päällikön talo ja Tiedon talo ovat tarkemmin tekemässä kyläläisten poispääsyn hyväksi. Tässä yhteydessä kyläläisille kerrotaan laajemminkin ylängöltä löytyneestä saapumisalustasta.

Julien myös korostaa, että suora yhteenotto Keräilijöiden kanssa ei varmasti johtaisi tuloksiin. Hän sanoo Barrowmanin yrittäneen jo tätä ja epäonnistuneen. Sen sijaan hän sanoo, että nykyisellä lähestymistavalla Coventrysta päästään pois toimimalla älykkäästi. Hän kertoo myös kuumailmapallohankkeesta, joka saa suosionosoitusta ilmailusta pitäviltä kyläläisiltä.

Coventry,| torstai 16.12.


Aamupäivästä kohereeri raksuttaa - mutta kelarin ovi pysyy avoimena ja sisemmän oven takaa ei kuulu ääntäkään. Raksutus jatkuu epätasaisin väliajoin. Darya sanoo, että laite on suunniteltu reagoimaan radioaaltoihin, mihin tahansa kylän lähellä oleviin riittävän voimakkaisiin aaltoihin. Saapumisalustalla oleva lähetin sitä tuskin saisi reagoimaan. Sitten ylängön saapumisalustan päivystäjän lähettämä kirjekyyhky saapuu kertomaan, että ylängölle on ilmestynyt Keräilijöiden kontti jossa tuli kolme ihmistä. Kaksi heistä lähti aseistettuna viidakkoon. He eivät ole voineet ehtiä kylään ennen kirjekyyhkyä, mutta mikäli heillä on käytössään vaikkapa lennokki, sellainen voisi olla syynä.

Ulkona on melkoinen kaatosade. Leonid määrää 2. vigilin vartioimaan kylää ja 3. vigilin (parilla metsästäjällä vahvistettuna) haravoimaan viidakkoa kylän läheltä tunkeilijoita varten. 1. vigilin (miinus Magaskawee, jonka polvi ei kestä eräretkiä) hän lähettää kohti ylänköä. Hän lähtee itse sen mukana, samoin kuin Darya ja metsästäjä Alvaro Quiroga.

Julien antaa lähtijöille kaksi tuntia, joiden aikana kylässä tai sen lähellä ei tunnu tapahtuvan mitään uutta ja ihmeellistä. Kohereerin raksutus jatkuu. Siestan jälkeen hallinto lähettää ilmoituksen, että kyläläisten tahdotaan kerääntyvän keskusaukiolle hallinnon julistusta varten.

Julien kertoo, että kylän lähelle on juuri saapunut Keräilijöiden tai näiden vihollisten aikakone ja sieltä on lähtenyt kaksi Keräilijää Coventrya kohti. Ilmoitus saa aikaan tyrmistyneen hiljaisuuden. Sotilaiden sanotaan olevan menossa selvittämään asioita, mutta tällä hetkellä ei tiedetä lainkaan mitä on tulossa. Niinpä Julien vetoaa kansaansa: pysykää kotona, pitäkää huolta toisistanne. Hän lupaa lisätietoja heti kun näitä on. Hän pyytää myös ihmisiä pysymään poissa viidakosta, koska siellä kulkeville sotilaille on annettu ohjeet vangita myös kaikki sieltä löydettävät coventrylaiset.

Coventrylaiset vetäytyvät koteihinsa hyvin huolestuneina. Kiinalaiset näyttävät lähinnä ryhtyvän suunnittelemaan jotain, mutta on mahdotonta sanoa mitä heidän korttelinsa seinien sisäpuolella tapahtuu. Ayela ja muu Ain Toutan väki siirtyy kotiin ja toteaa että tässä tilanteessa on vaan parasta syödä päivällistä tovereiden kanssa. Ben Itzhakin talon väki pyydetään kylään.

Julien istuu kellariin kuuntelemaan kohereerin naksauksia.

Ylänkö viidakossa, torstai-iltana


Kolmen ja puolen tunnin pikamarssin jälkeen Leonid, Darya ja 1. vigil ovat saavuttaneet ylängön. Viereiseltä harjanteelta ei sateen läpi näy mitään erikoista. Kun seurue saapuu sovitulle paikalle ylängön juurella ja heiluttaa pientä liekkiä, ylhäällä vahdissa oleva Jumapii Mwamba laskee alas köysitikkaat. Niitä pitkin ryhmä kiipeää ylös.

Sateisen metsän turvin hiivitään lähelle keskustan aukiota. Siellä todella palaa pieni sähkövalo, ja lähempää näkyy tasangolla seisova maastovärjätty neljällä jalalla seisova kontti. Siitä johtaa kaapeli puussa olevaan antenniin. Kontti on kiinni. Näkyviä puolustusjärjestelmiä tai kameroita ei ole, mutta tämä ei vakuuta ketään.

Jos kontista tulevan kaapelin irrottaisi puun antennista, kontti olisi kenties sokea - tai ainakaan se ei voisi kutsua apua, arvellaan. Darya on osoittautunut taitavaksi hiiviskelijäksi ja hän on perehtynyt kaapelin kiinnitysmekanismiin aiemmalla käynnillään ja nähtyään kontin Dubaissa. Hän lähtee hiipimään puuta kohti-

- ja pimeässä suunnilleen astuu kalliolla majailevan kobran päälle. Kobra singahtaa pystyyn ja puree Daryaa reiteen.

Darya kirkaisee järkytyksestä. Kobra sähisee ja luikertelee tiehensä. Darya säntää kaapelin luokse ja vetää sen irti. Näkyviä muutoksia ei tapahdu. Jumapii säntää Daryan luokse ja alkaa imeä myrkkyä pois haavasta. Leonid ja Karam Chitre juoksevat kontille ja kiipeävät sen päälle. Pyöreä luukku on suljettu ja avauspyörä ei liikahdakaan. Luukussa on avaimenreikä, mutta se on suunniteltu turvalliselle ura-avaimelle eikä sitä voi ryhmän työkaluilla tiirikoida.

Kobran pureman aikuisen on saatava nopeasti vastamyrkkyä tai hän kuolee lähes varmasti. Partiolla ei ole mukanaan kuin geneerisiä lääkkeitä. Vastamyrkkyä arvellaan olevan kontin sisällä. Darya tuntee jalkaansa kuumottavan ja myrkyn alkavan vaikuttaa.

Leonid koputtaa kontin luukkuun. Hetkeä myöhemmin ääni kaiuttimista vaatii ihmisiä pois kontin päältä. Alkaa todella vaikea keskustelu. Leonid tahtoo kontista vastamyrkkyä, sisälläolija vaatii tunkeilijoita poistumaan. Konttiin kohdistuvat uhkaukset eivät tehoa: panssaroitu laatikko painaa liikaa jotta sitä voisi kunnolla liikuttaa, ja kaapeli joka ylängöltä on laskettu alas ei auta. Kontin asukki ei usko kun Leonid väittää kahden muun olevan jo hänen väkensä vankeja, eikä uhkauksiin tehdä hirvittäviä asioita jos Darya menehtyy näytetä reagoivan. Daryan hengitys vaikeutuu ja hän anelee kontin asukkia auttamaan häntä.

Ehkä parinkymmenen minuutin jälkeen kontin sisälläolija sanoo, että tulee ulos antamaan Daryalle vastamyrkyn jos kaikki muut poistuvat ylängöltä samaa tietä kun tulivatkin. Pannaan merkille, että kontissaolija mainitsee Daryan nimeltä. Leonid vie ryhmänsä alas kuten käskettiin, mutta jättää Jumapiin ja Alvaro Quirogan väijyksiin kiven taakse kohtaan, jonne kontilta ei näe.

Kun muut ovat poistuneet ja Darya istuu yksin puun juuressa, kontin luukku aukenee ja sieltä kiipeää ulos panssaroitu sotilas pistooli kädessään. Hän laskeutuu Daryan luokse ja kysyy, onko tämä Darya Rastegar. Myöntävän nyökkäyksen saadessaan sotilas ottaa Daryan pistoolinsa tähtäimeen.

Ennenkuin hän ehtii laukaista pimeydestä sinkoaa Jumapiin ampuma nuoli joka osuu häntä panssaroimattomaan kohtaan kyynärtaipeessa. Sotilas äännähtää tuskasta muttei aivan pudota asettaan. Adrenaliini sinkauttaa Daryan liikkeelle ja hän heittäytyy sotilasta vasten ja tarttuu kiinni tämän asekädestä. Seuraa tovi rumaa painia jossa Daryaa lyödään mutta hän ei myrkyn ja adrenaliinin läpi edes tunne sitä. Sitten ase putoaa sotilaalta ja Darya saa napattua sen. Hän vetää liipasimesta, mutta mitään ei tapahdu. Sen jälkeen sotilas on hänen kimpussaan ja iskee hänet maahan.

Hetkeä myöhemmin Alvaro Quiroga ilmestyy sotilaan takaa ja kamppaa tämän keihäällään. Alkaa epäreilu sylipaini jossa molemmilla on veitset mutta toisella raskas panssari. Daryan päässä pyörii kun hän kiipeää kontin päälle ja pudottautuu sisään luukusta. Sisäpuoli on ahdas mutta valaistu, ja punaisen ristin logo näkyy selvästi ensiapulaukun kohdalla. Hän injektoi itseensä ison annoksen adrenaliinia ja vastamyrkkyjä.

Alhaalla hetken odottanut Leonid vie joukkonsa ylös paljon sovittua nopeammin. Kivitasangolla Jumapii ja Alvaro istuvat taltuttamansa sotilaan päällä: he eivät ehkä pääse hänen panssaristaan läpi, mutta niin kauan kun he pitävät häntä painollaan aloillaan, hän ei voi tehdä mitään. Kontin sisältä Leonid löytää puolitajuttoman Daryan jolle annetaan vielä lisää vastamyrkkyä. Darya näyttää täysin kuonoonsa saaneelta ja oksentelevalta, mutta hengittää tasaisemmin.

Sotilas riisutaan panssarista ja häntä kuulustellaan. Kypärän alta paljastuu nuori nainen joka ei suostu antamaan muuta kuin nimensä ja sotilasarvonsa - YK:n mandaatilla toimivan Infinity Unlimitedin erikoisjoukkojen sotilas Mialewski, etnisyydeltään ilmeisesti puolalainen. Leonid antaa köyttää hänet.

Kun antennikaapeli kytketään takaisin, kontin sisällä näkyviin monitoreihin palaa valvontakuva. Nähtävästi kaksi muuta sotilasta on palaamassa kontille yhteyden katkettua; kameroissa näkyy myös kuvaa Coventrysta sen päällä kiertelevän lennokin näkökulmasta. Sotilaat kutsuvat Mialewskia (englannilla jossa on korostus) kun huomaavat yhteyden konttiin palaavan. Kypäräperspektiivistä näkyy, että sotilailla on tyrmäävän hyvä yönäkökalusto, jota tosin tämänhetkinen sade rajoittaa. Kun Mialewski ei vastaa heille, he näyttävät olevan palaamassa kontille.

Leonid onnistuu pudottamaan lennokin yrittäessään ohjata sitä. Jossain vaiheessa kuvayhteys sotilaisiin katoaa ja on ilmeistä että he epäilevät jotain kieroa olevan tekeillä kontilla.

Darya tutkii kontin laitteistoja. Valvontakoneiston lisäksi siinä näyttää olevan toimintavalmis aikakoneen ohjauspaneeli Infinity Unlimitedin logolla. Aikamatkustus näyttää huomattavan monimutkaiselta mutta koneen muistissa on valmiiksi kolmet koordinaatit: nykyinen sijainti, toinen kohde ja kolmas, "emergency" -leimattu. Mialewski kieltäytyy kertomasta mitään järjestelmän toiminnasta, eikä Darya tahdo sekavassa tilassaan sooloilla kontin järjestelmien kanssa.

Kontista löytyy aseita, jotka näyttävät vaativan mikrosiruja toimiakseen, sekä perinteisiä pumppuhaulikoita, jotka toimivat ilman erikoisvaatimuksia. Leonid on haluton hetkeksikään poistumaan kontista siltä varalta että se lähtee jonnekin, mutta näin ei ainakaan heti käy. Muitakin paikalle saapuneita käy vilkaisemassa konttia, mutta se on todella ahdas; siellä on istumapaikat vain neljälle henkilölle ja tuskin lainkaan ylimääräistä tilaa.

Tulossa olevien sotilaiden varalta kehitetään suunnitelma. Kun vahdissa oleva Alvaro erottaa jonkun olevan nousemassa kaapelia ylös, yksi sotilaista menee kaapelin kiinnitysmekanismin luo ja sotilaan ylittäessä 60-metrisen rinteen puolivälin avaa kaapelin sulkurenkaat. Sotilas putoaa yli 30 metriä ja katoaa puiden sekaan. Hänen toveristaan ei näy jälkeäkään. Leonid koettaa tavoittaa häntä radiolla muttei saa vastausta.

Darya löytää kontista pari askia savukkeita ja polttaa niitä kuin viimeistä päivää.

Perjantaiaamu


Useimmat ylängöllä olijat nukkuvat pari tuntia yön aikana. Aamunkoitteessa Alvaro lähetetään muutamien laitteiden kanssa juoksemaan kohti Coventrya viemään Julienille sana tapahtuneesta.

Coventryssa on ollut todella tiivis ilta ja yö; metsää haravoineet sotilaat ovat palanneet löytämättä ketään. Alvaro saapuu kylään hieman ennen puoltapäivää. Hän antaa Julienille repullisen kontista löytynyttä kalustoa ja kertoo tälle Leonidin terveiset: neljän hengen aikakone on kaapattu, metsässä on vielä yksi sotilas jolla on tarkka yönäkökalusto, Julienin ja Ayelan toivotaan tulevan paikalle. Sanaakaan aikeista ei viestissä sanota, mutta rivivälit puhuvat painokkaasti.

Julien pohtii hetken ja kutsuu sitten kyläkokouksen koolle. Hän kertoo coventrylaisille mitä on löytynyt ja mitä on tapahtunut. Löytöä tervehditään huutomyrskyllä ja suosionosoituksilla jotka kuuluvat varmaan kilometrin päähän. Kun rauha palaa, Julien sanoo olevansa itse menossa paikan päälle katsomaan konetta - mutta että hän ei aio itse lähteä Coventrysta ennenkuin Gullfellissa olevat palaavat. Monet näyttävät olevan hänen suhteensa skeptisiä, mutta hän ei jää odottamaan tarkempaa reaktiota. Hän ilmoittaa Sayidin olevan sijaisensa paluuseensa asti ja ottaa joukon sotilaita suunnatakseen viidakkoon.

Julien ehtii vaihtaa pari sanaa Ayelan kanssa, ja kysyä tuleeko tämä mukaan. Ayela sanoo, ettei häntä viidakossa tarvita ja että hän odottaa Julienin paluuta. Sotilaiden lisäksi Julien kutsuu ryhmäänsä Akiko Masamunen ja Phil Corson.

Pelinjohtajan mietintöjä


Tässä pelissä oli paljon heikkouksia. En tiedä miten olisin ne voinut välttää: todella tahdoin käydä läpi ylängön tapahtumat yksityiskohtaisesti, mutta en etukäteen lainkaan tiennyt miten pitkään niiden pelaaminen veisi. Etenkin yllättävä vastoinkäyminen muutti tilanteen luonnetta ja voimasuhteita olennaisesti. Myönnän silti, että paremmin olisi voinut mennä.

Nyt kun olen myöntänyt heikkouteni, voin todeta että minun kannaltani tämä peli oli samalla aivan tyrmäävän hieno. Jo ensimmäisen ryhmäpelin jälkeen puolustin detaljoitua Echo Surveillance -kontin penkomista sillä, että vielä tulevaisuudessa näillä tiedoilla olisi merkitystä, ja 247 (in-game) päivää myöhemmin näin lopulta oli. Vielä parempi ennakkopelottelu olivat ylängöllä olevat käärmeet joiden kuvittelin itsekin olevan vain paikallisväriä - kunnes sitten sainkin tilaisuuden käyttää sellaista monsuna! Sic Semper näyttää myös jatkuvasti altistavan pelaajahahmoja todella inhottaville vaaroille. Ayelan epätoivoisen merimatkan pelaaminen oli aivan hirveää, ja nyt myrkytystä vastaan taisteleminen oli minusta aivan yhtä ällöttävää. En pidä käärmeistä kauheasti.

Epäilen että seuraavat pari jaksoa ovat nopeatempoista toimintadraamaa. Vaan en näissä arvioissani ole ennenkään oikeassa ollut.


<-- 013: Kuorma - 015: Luottamus-->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki