coventry


Täysin ihmisiä (ja suuria apinoita?) vailla oleva maailma, jonne Infinity jättää rinnakkaismaailmoista kaappaamiaan ihmisiä.

Ensiesiiintyminen: Ayela: Primum non nocere
Paikallinen aika: 1002 CE
Parakvanttitaso: 3

Coventryn taloja kylän laidalla

Coventry on Malakan niemimaalla sijaitseva 700 asukkaan kyläyhteisö. Sen kaikki asukkaat ovat Keräilijöiksi kutsuttujen näennäisten aikamatkustajien kylään tuomia. Keneltäkään asukkaalta ei ole kysytty halukkuutta saapua Coventryyn. Kylästä voi lähteä, mutta paluukeinoa omaan aikaan ei ole.

Coventrylaiset ovat erittäin kirjava joukko ihmisiä useista paikoista, ajoista ja kulttuureista. Kaikki ihmiset eivät suinkaan ole samoilta aikalinjoilta, vaan asukkaat ovat useista rinnakkaisista ajoista ja pelkästään 1900-luvusta löytyy kyläläisten kokemuspiiristä kymmeniä versioita. Kylä perustettiin 27 vuotta sitten ja tänä aikana Keräilijät ovat jättäneet kylään pieniä ihmisryhmiä kerrallaan.

Coventryn kylä tyhjennettiin vuonna 29 CL, ja paikalle jätettiin vain miehittämätön kuljettimen saapumisalusta.

tiede ja teknologia


Coventryssa ei synny lapsia, kylän lääkärin mukaan miehet on steriloitu. Kaikki kylässä oleva teknologia on paikallisesti kehitettyä joitain harvoja Keräilijöiden jättämiä poikkeuksia lukuunottamatta. Kylän sairaala sisältää huippumodernia kalustoa ja lääketiede Coventryssa on korkeatasoista. Muissa suhteissa kylä elää miltei myöhäiskivikautta - keramiikkaa ja kivisiä työkaluja löytyy, mutta lähes kaikki metalli on Keräilijöiden jättämiä rippeitä.

yhteiskunta


Coventry on agraariyhteiskunta ja lähes kaikki sen asukkaat elävät maataloudesta. Yhteisö jakautunut taloihin. Kukin talo muodostaa oman perheyhteisönsä ja samalla pienen etnisen gheton - tavallisesti talojen asukkailla on yhteinen äidinkieli ja kulttuuri-identiteetti. Taloja on kylässä yhteensä 80 - 6 näistä on kylän korkeinta hallintoa ja sotilaita, kourallinen asiantuntijoita (talonrakentajia tai terveydenhuoltoa) ja loput tavallista rahvasta. Kukin talo järjestää sisäiset asiansa miten miellyttää.

Coventryn johtaja on Keräilijöiden nimittämä (tai itse kylän hallinnan ottanut?) päälikkö jolla on valtansa merkkinä jotakin keräilijöiden teknologiaa. Päällikkö hallitsee kylän viereisen kallion kylkeen rakennetusta kartanosta käsin.

Rahaa ei Coventryssa käytetä, kaikki on vaihdantataloutta. Hallinto kerää kerran viikossa taloilta verot. Kirjoitettua lakia ei ole - selkeät yleiset säännöt kieltävät väkivallan ja toisen omaisuuteen puuttumisen. Kylän rajojen ulkopuolella kaksintaistelut ovat sallittuja. Pahimmista rikoksista kylän johto rankaisee hirttämällä, sen lisäksi käytössä on kuitenkin hyvitys, ruoskinta ja pakkotyö Rangaistuksen talossa.

Yhteistä koko kylän yleiskieltä ei ole. Coventrylaiset puhuvat talonsa sisällä omaa äidinkieltään, muuten kylässä kommunikoidaan sekavalla pidginillä jossa on ainakin kiinaa, latinaa ja arabiaa. Vuoden 27 hallinto on asettanut tavoitteeksi määrätä arabian Coventryn yleiskieleksi, mutta jää nähtäväksi miten hyvin tämä toteutuu.

kylän ulkomuoto


Coventrylaiset asuvat malesialaistyyppisissä korkeiden jalkojen varaan nostetuissa taloissa. Katetut kuistit ovat yleisiä. Korkeat talot ovat viileitä helteellä.

Kylän rakennukset ovat lähes kaikki yhden perheen asumuksia. Sairaala toimii myös Terveyden talon kotina, El Lobo Sediento on kodin lisäksi myös kievari, ja vuoren rinteeseen rakennetussa hallintokartanossa asuvat kuuden hallintotalon ihmiset. Rakentaminen on melko väljää tosin poikkeuksia tähän löytyy. Talot ovat hyvin eri näköisiä; jotkut ovat huoliteltuja ja siistejä, toiset näyttävät ulkoapäin lähinnä hökkelimäisiltä.

Kylä on rakennettu aivan merenrantaan. Kylän reunalla on peltoja ja laitumia joissa coventrylaisten vesipuhvelit oleilevat. Kylällä ei ole terävää rajaa ympäröivään viidakkoon; kasvillisuutta on raivattu kylän alueelta mutta mikään aita ei kylää ympäröi.

ravinto


Coventryn ruoka-aineet ovat enimmäkseen samat koko kylässä, mutta talokohtaisesti ruokaa saatetaan laittaa hyvinkin erilaiseksi. Eri talojen keittiöt ovat ruuanlaittomahdollisuuksiltaan hieman erilaiset.

Hiilihydraattien peruslähteet ovat riisi ja jamssi, perinteisestä sokerista pitäville sokeriruoko. Proteiinia saadaan vesipuhvelista, siipikarjasta (aivan tavallista kanaa) ja merikalasta sekä erilaisista hernekasveista kuten pavuista ja maapähkinästä. Tuon tuostakin syödään myös riistalihaa. Soijapapua ei juurikaan kasvateta, mutta kookospähkinöitä, monia papuja ja linssejä sekä monia muita pähkinöitä kyllä.

Hedelmiä löytyy suuri valikoima, useita maustekasveja ja vihanneksia samoin. Vesipuhveleista saadaan maitoa sekä rasvaa.

Ruoka on melko vaihtelevaa ja ravintoarvoiltaankin hyvää, agraariyhteiskunnan tapaan sen laittaminen on vaan joskus vähän työlästä. Lihaa ei ole juuri missään taloissa varaa syödä joka päivä ja vaikka proteiiniannoksella ei aivan kehonrakentajaksi voikaan tulla pystyy coventrylaisella ruokavaliolla ylläpitämään hyvää lihaskuntoa. Hiilihydraatteja ja vitamiineja ravinnossa on riittävästi ja lihavuuteen taipuvaiset saattavat pulskistua jos onnistuvat välttämään ruumiillista työtä ja pitävät palmuöljustä.

Vehnää Coventryssa ei viljellä, mutta yriteliäät asukkaat tekevät leipää vaikka se onkin työlästä.


muu maailma


Coventryn ympärillä Malakan niemimaa on asumatonta viidakkoa. Muita ihmisyhteisöjä ei täällä ole. On epäilty, että koko planeetta on täysin vailla ihmisiä.

30 kilometrin päässä sijaitsee Jernfell-niminen kaivos josta saadaan rautamalmia. Sekoitusaineiden puuttuessa tästä kuitenkin syntyy vain matalatasoista kankirautaa. Terästä tai kuparia ei ole käytössä.

Borneossa, yli tuhannen kilometrin päässä, on yhteisön kaukaisin siirtokunta, Gullfell,| josta on vastikään alettu tuoda Coventryyn kuparia.


CategoryTausta - CategoryCoventry - CategoryMaailmat
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki