015: Luottamus


<-- 014: Matalan teknologian ratkaisut - 016: Dixieland-->

"Te aiotte lähteä täältä kahdestanne!"
- Mizida Anguelle

 


Coventry,| perjantai 17.12. 27 CL


Julien pitää pistoolin ja taskulampun, ja kerää itselleen ryhmän jossa ovat Taua Teua, Piri Henare, Pangeran-Puger, Chulsoon Jong, Akiko Masamune ja Phil Corso. Juuri kun hän on lähtemässä metsään, hän saa viestin että Keräilijä on saapunut tapaamaan häntä.

Kokoushuoneessa ei kuitenkaan olekaan Keräilijää, vaan Mizida. Julienin astuessa sisään joku koettaa tarttua häneen takaapäin, mutta hän huomaa tämän ja ehtii väistää. Sancho ja Mizida koettavat taltuttaa Julienin. Julien onnistuu kaatamaan Mizidan ja ampumaan Sanchoa. Lyhyen sylipainin jälkeen Sanchon haava nujertaa hänet ja Julien saa tilanteen hallintaansa. Mizida sanoo uskovansa että Julien ja Leonid aikovat karata kahdestaan. Julien antaa sulkea molemmat tyrmään (Sanchon sairaalan kautta) ja lähtee sitten viidakkoon.

Pellolla työskentelevän Ayelan saavuttaa huhu Sanchon ampumisesta. Hän käy sairaalassa kuulemassa Maria Jojelta tapahtuneesta, mutta matkan varrella huomaa kylässä levottoman tunnelman. Kiinalaiskortteli vaikutaa rauhalliselta, Janoinen susi on auki "kenties viimeistä kertaa" ja siellä juodaan maljoja Coventryn päälliköille. Ayela juo Kheruefille ja Shujio Kenjille, mutta kun tuoppia kohotetaan Tukulti-Ninibille, hän poistuu.

Sairaalalla Ayela kohtaa myös Siddiqan, joka sanoo arvelevansa että päivästä tulee hurja ja pyytää tätä mukaansa avustajaksi. Ulkona parikymmenpäinen joukko arabeja ja persialaisia poistuu Sudesta ja kerääntyy pihalla mesoavan Hamal bin Kayaalin ympärille. bin Kayaal julistaa, että Julien on pettänyt Coventryn ja aikoo itse viedä aikakoneen ja paeta. Hänen ympärillään on paljon kuulijoita ja hän tuntuu koettavan innostaa ihmisiä lähtemään metsään vääräuskoisen päällikön perään.

Sotilaita on lähestymässä kokoontumista, mutta Hamal ei näytä pelkäävän. Hänen saarnaamisensa keskeytyy kuitenkin ei sotilaiden vaan imaami Muammadin toimesta, kun 80-vuotias mies kysyy onko Jumala antanut bin Kayaalille näyn tulevasta kun tämä niin varmasti kertoo mitä Coventryn päällikkö seuraavaksi tekee. Muammad ja bin Kayaal jäävät väittelemään uskosta ja politiikasta, mutta näyttää siltä että väkivallaksi tämä kohtaaminen ei ole muuttumassa.

Siddiqa ja Ayela siirtyvät hallintokartanoon juomaan teetä. Siddiqa paljastaa Ayelalle salaisuuden ja pyytää, että tämä suhtautuu tähän vastuullisesti.

Ayela siirtyy talolleen juttelemaan Somoukilin kanssa. Somoukil uskoo, että jos Julien saa aikakoneen tuotua Covenryyn, Keräilijät eivät anna kyläläisten pitää sitä ja tulee oikea sota. Somoukil on pitänyt itseään onnekkaana ihmisenä koska hän ei ole koskaan joutunut kokemaan sotaa, mutta sanoo, että jos coventrylaiset saavat keinon palata kotiin, hän on valmis vaikka taistelemaan puolustaakseen sitä. Sittenkin jos tällainen taistelu puhkeaa, Keräilijöillä on valtava aseellinen yliote.

Viidakko, perjantai


Ylänkö 8 km päässä Coventryn kylästä

Julien saapuu ryhmänsä kanssa iltapäivästä ylängön juurelle. Heille heitetään ylhäältä köysitikkaat, mutta kun ensimmäisenä nousemaan lähtenyt Taua Teua on kiivennyt muutaman metrin, kuuluu terävä laukaus ja hän putoaa. Alhaalta pensaiden lomasta kuuluu megafonin vahvistama ääni, joka komentaa kaikki aloilleen; käytännössä kaikki heittäytyvät maahan. Kun Pangeran-Puger ei pysy paikallaan, häntäkin ammutaan. Molemmat ammutuista ovat elossa, mutta pahoin haavoittuneita. Ylhäällä sotilaat juoksevat ylängön reunalle ja katsovat alaspäin, mutta vihollinen on maastoutunut liian hyvin. He kuulevat ainoastaan hänen äänensä ja tietävät vain suunnilleen missä kohdassa hän on. Alhaallaolijat tietävät hänen olevan ehkä kymmenen metrin päästä itsestään.

Pensaissa oleva sotilas - korpraali Roca, Infinity Unlimitedin erikoisjoukoista YK:n mandaatilla - sanoo, että hänellä on nyt kylän päällikkö vankina ja että hän ampuu tämän (ja kaikki muut alhaallaolijat) jos häntä ei totella. Hän vaatii saada kuulla Mialewskista, ja Leonid hakee tämän reunalle. Mialewski ja Roca keskustelevat hetken, lähinnä varmistavat että toinen on kunnossa. Sitten Leonid vaientaa Mialewskin ja Roca alkaa vaatia että kaikki muut paitsi Mialewski laskeutuvat ylängöltä alas. Leonid ilmoittaa, että näin ei tule käymään. Hän ja Roca inttävät toisilleen samalla kun Julien kaivaa pistooliaan esiin. Hän näkee pensaikossa aseen piipun joka osoittaa suunnilleen heidän suuntaansa.

Kun alkaa käydä ilmeiseksi että Roca ei tule saamaan mitä tahtoo, hänen aseensa piippu kääntyy ylöspäin. Julien kohottaa oman aseensa, ja Roca kääntää heti piippuaan tätä kohti. Julien ampuu salamannopeasti ja osuu Rocaa, jonka oma laukaus menee ohi. Ylhäällä Leonid näkee suuliekin, ja ampuu useita laukauksia sitä kohti. Roca ampuu sarjatulta ylöspäin osumatta muuhun kuin kallionseinään, ja alhaalla Piri Henare pomppaa jaloilleen ja syöksyy veitsi ojossa pensaikkoon karjuen maorien sotahuutoa. Muutamaa sekuntia myöhemmin Chulsoon Jong juoksee perään.

Pensaista kuuluu huutoja ja kamppailun ääniä. Rocan ammunta loppuu. Ehkä kymmentä sekuntia myöhemmin Piri Henare hyppää esiin pensaikosta, kantaen Rocan rynnäkkökivääriä voitonmerkkinä. Julien oli osunut häntä päähän, ja vaikka kypärä oli pysäyttänyt luodin, Roca oli tyrmäytynyt hetkeksi. Sitten Leonid oli osunut häntä käteen ja Piri sekä Chulsoon olivat silponeet hänet hengettömäksi.

Taua Teua ja Pangeran-Puger ovat pahoin haavoittuneita ja Leonid laskeutuu alas antamaan heille morfiinia ja ensiapua. Pensaikosta ilmaantuu Emanuel Pahlen, joka oli lähtenyt viidakkoon itsenäisesti aamunkoitteessa. Haavoittuneet on saatava nopeasti sairaalaan tai he menehtyvät. Muutamat sotilaat sekä kersantti Mialewski lähetetään kantamaan heidät kylään; arvellaan että YK:n mandaatilla toimiva sotilas osaa toimia asiallisesti haavoittuneiden kuljettamisessa. Coventryssa Mialewski on tarkoitus pitää vankina.

Loppuryhmä siirtyy ylös kummastelemaan konttia. Emanuel kauhistuu kuullessaan Daryan käärmeenpuremasta, muut hämmästelevät aikakoneteknologiaa, Julienin mustelmia ja tarinaa Mizidan hyökkäyksestä. Pohditaan toimenpiteitä. Keinoa selvittää aikakoneen käyttämä kahdeksanulotteinen koordinaatistojärjestelmä tekemättä käytännön kokeita ei ole, ja uusien koordinaattien syöttäminen vaatii ylläpitäjän salasanaa. Arvellaan, että mitä kauemmin tässä odotetaan, sitä varmemmin pelastuspartio tulee tänne katsomaan, mikä oikein on pielessä. Phil Corso arvioi, että viikossa hän saisi varmaan kontin siirrettyä alas ylängöltä ja turvaan. Viikkoa heillä tuskin kuitenkaan on.

Veikataan että aikakoneella olisi energiaa kahteen matkaan. Kerätään loittoryhmä joka aseistautuu raskaasti. Julien, Emanuel, Phil Corso ja Chulsoon Jong jäävät ylängölle taustatueksi ainakin 24 tunniksi; he pitävät Rocan pistoolin ja rynnäkkökiväärin. Leonid, Darya, Akiko, Myo Obadele, Karam Chitre, Klaus Derstedt ja Jumapii ahtautuvat aikakoneeseen ja ottavat mukaan Rocan kypärän, radiolaitteiston ja akuston. He valitsevat suunnaksi Emergency-koordinaatit. Halauksia ja kädenpuristuksia, sitten luukku kiinni. Darya klikkaa painiketta, ja sisällä alkaa tasainen humina samalla kun moottoritehosta kertovat mittarit kiipeävät ylöspäin.

Ulkopuolelta seuraajat näkevät kuinka kontin runko iskee sinisiä salamoita. Sitten kontti katoaa ja kuuluu kumea paukaus kun ilma syöksyy sen jälkeen jättämään tilaan.

Pelinjohtajan mietintöjä


Jakso 15 käsittää kaksi soolopeliä ja puolikkaan 10.10. 2010 pelatusta ryhmäpelistä. Hieman pelilogiikkaa noudattamatta teen jaksonvaihdon tähän kohtaan, koska se vaan sopii siihen niin erinomaisesti. Pelikerran loppupuolen tapahtumat sekä seuraava lyhyt pelikerta ovat sitten jakso 16. Pahoittelut kaikille, joiden pasmat tämä sotkee; vakuutan että itse kärsin tästä paljon kovemmin.

Nyt pelikampanja muuttuu sitten scifiksi efektien ja terminologiankin puolesta. Pelaajahahmot ovat myös valinneet lopullisesti suunnan jonne ovat menossa, meni syteen tai saveen. Tässä vaiheessa myös palloja on ilmassa niin paljon, ettei minulla ole mitään toivoa arvata mitä lopulta tapahtuu.

Tämän pelikerran kuvaus on nyt avattu kaikille osallistuneille, koska informaation pilkkominen ei lopulta ole pelin tärkeimpiä tavoitteita eivätkä nämä asiat kriittisesti ketään varmaankaan spoilaa. Oikeasti kriittiset asiat on toki kätketty omille sivuilleen.


<-- 014: Matalan teknologian ratkaisut - 016: Dixieland-->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki