012: Rouva Aguina


<-- 011: Infinity Unlimited - 013: Kuorma -->

"Erittäin kätevää teknologiaa"
- Julien väitetystä Keräilijöiden pitkänmatkanviestimestä

 
Kotiinpaluun lähdön jälkeen Coventryn läheltä on hakattu suuri alue viidakkoa ja poltettu puusta hiiltä. Jernfellin työntekijät on tuotu kylään ja ylimääräinen työkapasiteetti on valjastettu rakentamaan tulevaa kuparituotantoa.

Coventry,| tiistai 24.8. 27 CL


Vaikka Coventryssa on vaan elokuinen arkipäivä, kotona on uusivuosi 2010. Julien tilaa Nagla bint-Sharbelilta hummusta ja muita Lähi-Idän ruokia, joita tämä osaakin laittaa yllättävän hyvin. Julien syö illallista yksin ja käy sitten murheellisena rannalla.

Darya mainitsee myös Leonidille uudenvuodenaatosta, ja Leonid juhlii sitä juomalla yksin vodkaa ja ikävöimällä kotiin. Estelle ei jää lohduttamaan häntä.

Elo-syyskuun vaihde


Kotiinpaluun pitäisi alkaa saapua takaisin, mutta sitä ei näykään. Inebnin kerskailu selvitä matkasta kahdessa viikossa palaa mieleen, mutta keksitään montakin syytä miksi laiva ei pääsisi takaisin aivan heti. Kuparin lastaaminen laivaan vie aikansa ja Ayelan lääkinnälliset tehtävät voivat niinikään viedä pitkän tovin.

Päivät kuluvat ja hallinto alkaa huolestua. Pohditaan mitä kaikkea olisi voinut tapahtua ja mikä olisi paras tapa suhtautua siihen. Pelätään että Keräilijät tai joku muu vihamielinen taho on tuhonnut Kotiinpaluun. Esitetään arvioita siitä miten tämä voisi onnistua - valvomalla merta, tai yksinkertaisesti pitämällä vakoojaa Coventryssa.

Huomattava osa kylän resursseista on jo suunnattu kuparin käyttöönottoon, ja vaikka nälänhätä ei uhkaakaan, pellava ja paperi ovat jääneet selvästi vähemmälle huomiolle. Lisäksi hallinto on palkannut ihmisiä valmistamaan pätsejä ja kaatamaan puita. Palkkioksi taloille on luvattu kuparisia työkaluja, joita ei kuitenkaan heti näytä olevan tulossa.

Hallinto päättää että tarvitaan tieto siitä mitä Gullfellissa| tapahtuu. Yhden oseanialaisen lähettäminen rannikoa pitkin kestää lähes kuukauden suuntaansa. Vladimiria pyydetään avuksi pohtimaan merenkulkua, ja hän toteaa että nopein keino olisi lähettää Ibis-laiva suoraan Etelä-Kiinan meren yli, mutta pelätään että joku tarkkailee merialuetta. Toisaalta jos tarkkailija on kylässä, ainoastaan salassa lähetetty laiva tai vene voisi päästä perille. Rantaa pitkin Ibis ei olisi merkittävästi nopeampi, koska sen miehistökapasiteetti on pieni.

Pohditaan keinoa viestiä laivan kanssa matkan varrella. Marcus Rosso pystyy kyllä järjestämään merkinantoraketteja mutta tällaistenkaan avulla ei yhteyttä saisi kuin murto-osan koko 2000 kilometrin matkasta. Lopulta todetaan, ettei etäviestintä ole mahdollista Coventryn teknologialla.

Ibis päätetään silti lähettää, peitetarinana yhdeksän viikon matka hakea maataloustarvikkeita kiertämällä Malakan niemimaan ympäri ja rantautumalla Andamaanmeren pohjoisrannalle. Laivan kapteeniksi kutsutaan Vladimir. Venäläinen merikarhu on haluton lähtemään enää merille, mutta kun Leonid lupaa hänelle tuntuvan palkkion hän kyllä suostuu. Kuullessaan koko toimintasuunnitelman hän tahtoo aseistaa miehistönsä keihäillä ja parilla raketilla. Hän esittää myös huomion, että lopulta coventrylaiset eivät tiedä juuri mitään siitä mitä muualla on ja ainoastaan olettavat että kaikki maat heidän ympärillään ovat tyhjiä ihmisistä. Silti planeetalla voi olla muitakin uhkia kuin Keräilijät.

Vladimir lähtee Ibis-laivalla matkaan perjantai-iltana 3.9. Ajatus Keräilijöiden vakoojasta Coventryssa nousee jälleen esiin. Mizidan mielestä luultavin yksittäinen henkilö vakoojaksi olisi Siddiqa al-Basra, tämä kun on ehkä riittävän fanaattinen ollakseen Coventryssa neljännesvuosisadan ja toisaalta riittävän vaikutusvaltainen päästäkseen käsiksi miltei kaikkeen mitä kylässä tapahtuu. Poissa Mizidan läheltä vuoden 2009 tulokkaat pohtivat, voisiko Mizida itse asiassa olla Keräilijöiden vakooja.

Päätetään haastatella samaan aikaan Mizidan kanssa saapunutta Hugo LaMottea Mizidasta. Hugo kertoo Mizidan palkanneen hänet amatööritason vakooja- ja varkaustehtävään Länsi-Afrikassa. Tämän tuloksena molemmat tönäisivät jotain isompaa salaliittoa ja joutuivat sen seurauksena Coventrylle.

Syntyy ajatus selvittää, ketkä kaikki coventrylaiset olivat tietoisia Keräilijöiden olemassaolosta ennen tänne joutumistaan. Asiaa aletaan selvittää haastattelemalla kyläläisiä.

Sunnuntai, 5.9.


Haastatteluissa tavataan Pauline Gale -niminen nainen vuoden 1982 Denveristä. Pauline oli ensimmäisessä ryhmässä joka Coventryyn saapui ja on ollut täällä 27 vuotta; hän on noin viisikymmenvuotias. Hänen vuotensa 1982 tuntuu myös täysin tutulta historialta. Ajankohdat täsmäävät, Israel on olemassa, populaarikulttuuri ja poliittiset hahmot ovat samoja. Päädytään tulokseen, että Pauline on täsmälleen samalta aikalinjalta kuin vuoden 2009 tulokkaat.

Paulinelle tuttujen populaarikulttuuriviittausten ja samasta maailmasta tulevien kohtaaminen on liikuttava kokemus hänen oltuaan eristyksissä omasta maailmastaan 27 vuotta. Yhdessä Julienin, Leonidin ja Daryan kanssa hän päätyy kuuntelemaan Keräilijöiden taskutietokoneelta otettua Beatlesia ja kaipaamaan kotia.

Koti-ikävöinnin ohessa Pauline kertoo kokemuksensa Keräilijöistä. Vuonna 1982 Mr. Smithiksi esittäytynyt mies oli toimittanut hänelle Washington Postin neljä päivää tulevaisuudesta. Kun neljä päivää myöhemmin lehti oli osoittautunut sisällöltään täysin julkaistua vastaavaksi oli Pauline hyvin valmis kuuntelemaan mitä Smithillä oli sanottavana. Smith kertoi, että vuonna 2001 joku oli keksinyt keinon matkustaa ajassa, ja että tämä laite oli poliittinen pommi jonka pelättiin johtavan hirvittävään katastrofiin. Smith sanoi työskennelleensä aikakonetta hallinnoivan organisaation parissa.

Oli epäselvää mitä Smith tarkalleen tahtoi Paulinesta, koska kaksikon kolmas tapaaminen keskeytyi kaapatuksi tulemiseen. Smithin vuosi 2001 muistutti hyvin paljon tuttua vuotta 2001, mutta Yhdysvaltain presidentti oli Al Gore.

Keskiviikko, 8.9.


Kuparilastin yhä puuttuessa hallinto päättää vuotaa valheellisen huhun, jonka mukaan heillä olisi keskusteluyhteys Kotiinpaluun kanssa eksoottisen keräilijäteknologian avulla. Melko pian Sarah Baum haluaa haastattelun jossa tästäkin asiasta tulee puhe. Julien myöntää lehdelle että yksisuuntainen viestiyhteys on olemassa ja että Kotiinpaluu voi muka lähettää Coventryyn lyhyitä tilanneraportteja. Julien väittää että laiva on joutunut tarkemmin määrittelemättömiin ongelmiin ja sen oletetaan palaavan vasta parin kuukauden kuluttua.

Keräilijöiden teknologia tuntuu uppoavan selityksenä useimpiin. Kuitenkin monet joilla on ystäviä Gullfellissa tai laivalla pyytävät kuulumisia heiltä. Aivan kaikki eivät tarinaa viestimestä usko - Akiko Masamune näkee heti sen olevan valetta, Phil Corso kysyy voiko laite muka olla totta, ja Darya päätyy myöntämään tekniikan periaatteista utelevalle Emanuelille ettei laitetta ole oikeasti olemassa.

Hallinnon ylin porras on joka tapauksessa huolestunut. Jos kuparia ei saavukaan, hallinnon luottamus kansan silmissä varmasti putoaa ja tämä tarjoaa Gao Chunille tilaisuuden koettaa vahvistaa taas omaa asemaansa. Lisäksi kansalle valehteleminen ei miellytä Julienia, mutta tämä ei silti pysäytä häntä.

Pei-chin Hockin mukaan Gao Chun epäilee ettei pikaviestintäteknologiaa välttämättä ole olemassa; hänellä on nykyään teknisenä neuvonantajana kiinalaisen teknillisen yliopiston entinen professori jostain 1900-luvun puolivälistä.

Maanantai, 20.9.


Rouva AguinaKohereerin nakutus kertoo aamupäivästä Keräilijöiden laitteen saapumisesta. Darya, Julien ja Leonid menevät kellarin ovelle, joka aukeaa. Ovesta astuu kolme univormupukuista aseistettua miestä sekä jakkupukuinen nainen.

Nainen esittäytyy olevansa rouva Aguina ja kertoo tulevansa keskustelemaan Coventryn johtokunnan kanssa. Hänet ja hänen vartijansa kuljetetaan ylös vastaanottosaliin; Pei-chin ja Mizida tuodaan myös paikalle. Aseistettujen Keräilijöiden näkeminen tyrmistyttää hallintokartanon palvelusväkeä. Leonid antaa vaivihkaa käskyn sotilaille asettua valmiuteen vastaanottosalin lähelle.

Rouva Aguina menee suoraan asiaan: hän kertoo tahtovansa tietää lisää Coventrylla tapahtuneista kahdesta murhasta. Hän ei kuitenkaan ole erityisen halukas vastaamaan itse Coventryn hallinnon hänelle esittämiin kysymyksiin, vaan sanoo että mikäli Coventryn johtokunta ei halua tehdä hänen kanssaan yhteistyötä voidaan johtokunta tarvittaessa vaihtaa.

Aluksi Päällikön talo ei tahdo kertoa Aguinalle mitään yksipuolisesti, mutta lopulta päätyy kuitenkin antamaan tälle tiedot Eloksi Modin ja Tejal Kampanin oletetuista teloituksista joulukuussa 20 CL. He jakavat tämän kanssa epäilyn että Coventrylla toimii jokin muukin taho. He myös kertovat Aguinalle laivojen kohtalosta ja pyytävät tämän apua Kotiinpaluun kohtalon selvittämisessä. Jopa Siddiqa tuodaan paikalle vahvistamaan teloitettujen ruumiinavaus. Siddiqa suhtautuu Aguinaan melkeinpä avoimen vihamielisesti.

Aguina kertoo coventrylaisille hyvin vähän. Hän myöntää "meidän" olleen vähemmän osallistuvia paikallisiin asioihin kuin ehkä olisi pitänyt, mutta vihjaa että tämä saattaisi muuttua. Hän kysyy myös Tukulti-Ninibin kohtalosta, muttei tunnu suuremmin surevan tämän menehtymistä. Kuitenkin hän väittää että hänellä ja taholla jota hän edustaa ei ole mitään halua aiheuttaa coventrylaisille mitään fyysistä vahinkoa ja sanoo pyrkivänsä huolehtimaan siitä ettei kukaan muukaan heitä pystyisi vahingoittamaan. Eniten hänestä huokuu jähmeää haluttomuutta tosiasiassa puuttua mihinkään, tosin vaikuttaa siltä että teloitukset ja laivojen katoamiset ovat oikeasti asioita jotka yllättävät hänet ja joiden hän ei tahtoisi tapahtuvan.

Leonid harkitsee koettaako taltuttaa Aguinan ja hänen vartijansa väkivalloin, mutta päätyy olemaan tekemättä mitään. Hän kuitenkin seuraa tarkkaan ryhmän liikkeitä kartanolla ja arvioi heidän pätevyyttään. Hän epäilee, että aseistuksesta huolimatta vartijat ovat enemmänkin poliiseja kuin väkivallan turruttamia sotilaita. Nelikko on selvästi hermostunut hallintokartanossa liikkuessaan vaikka pyrkiikin esiintymään rauhallisesti.

Keskustelujen päätyttyä Aguina ja hänen vartijansa palaavat kellariin ja lukitsevat oven perässään. Kohereeri rätisee jälleen. Vieraiden poistuttua hallinto pitää lyhyen tiedotustilaisuuden jossa he kertovat saaneensa yhteyden Keräilijöihin "ensimmäisenä hallintona Barrowmanin jälkeen". Tiedotustilaisuuden päätteeksi kansa innostuu hurraamaan Julienille Leonidin hienoisesta yllytyksestä johtuen.

Pelinjohtajan mietintöjä


Bonusvideo: Aiemmin Sic Semperissä (mov-muotoinen). Tätä oli hauska väsätä, vaikka pelkäsinkin että kaikki animaatioon käyttämäni aika näkyy todella köyhänä pelisisältönä. Onneksi ei sentään. En lupaa ottaa tämän kasaamista tavaksi kuitenkaan.

Ilmassa oli tosiaan jo niin paljon palloja, etten edes tahtonut muistaa mitä kaikki olennaiset coventrylaiset milloinkin puuhaisivat. Sittenkin mieluummin pelautan peliä jossa tapahtuu liikaa kuin liian vähän. Teemallisesti peli oli minusta oivallinen, varsinkin kun myös hahmot pohtivat miten ihmeessä heidän tulisi nykyisestä johtotehtävästään suoriutua ja miten mutkattomasti ongelmat ratkeavatkaan kun alamaisille vaan syöttää pajunköyttä.<-- 011: Infinity Unlimited - 013: Kuorma -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki