Leonid: Viidakossa


<-- 013: Kuorma - 014: Matalan teknologian ratkaisut-->

"Coventryn viiri on osoitus siitä, ettemme me pelkää heitä."
- Leonid

 


30.10. - 4.11. 27 CL

Leonid tilaa Phil Corsolta ballistan ja pari rautaista valtaushakaa. Sen jälkeen hän lähtee sotilaspartion ja Hugo la Motten kanssa kuljettamaan näitä viidakkoon. Tavoitteena on valloittaa ylänkö jonka hän oli aiemmin nähnyt.

Jousi on kuudellakin hengellä raskas kuljettaa ja kahdeksan kilometrin matkaan viidakossa kuluu kaksi päivää. Tien päällä jutellaan kiinalaiskysymyksestä. Myo Obadele ja Jumapii Mwamba kertovat miten kiinalaisten eristäytyminen muusta yhteisöstä alkoi; selkein alkukohta oli Barrowmanin vallan aikana tapahtunut brittien (ja saksalaisten) tappelu kiinalaisten kanssa, jonka jälkeen pari kiinalaistaloa jäi tyhjäksi kun kiinalaiset muuttivat yhteen linnoittautuakseen. Tämän jälkeen Coventryn Kiina kasvoi vääjäämättömästi; Lucius Quartolla oli liikaa ongelmia puuttuakseen tähän voimalla, Kheruef ei halunnut ja Shujio Kenji ei enää voinut. Nyt kiinalaisilla on vahva asema, eikä heitä voi sotilaallisesti enää nujertaa.

Lopulta seurue pääsee ylängön juurelle. Muutaman yrityksen jälkeen ryhmä saa ammuttua haan joka jää kiinni ylängön puihin. Hugo kiipeää 60 metrin matkan ylös ensimmäisenä, Leonid toisena.

Ylängön päällä on kevyttä sademetsää. Sen keskellä on pieni aukio jossa kiven päällä ei ole maa-ainesta. Aukio voisi olla ihmisten tekemä. Kiven päällä useat käärmeet paistattelevat päivää ja todella iso kobra säikyttää Leonidin.

Ylängöllä on kyllä käynyt ihmisiä, mutta edellisestä vierailusta on kulunut varmaan pari vuotta. Coventryn puoleisen reunan puista löytyy metallisia kaapeleita - kuin monihaarainen antennijärjestelmä. Sen tarkka käyttötarkoitus on epäselvä. Antennin kytkentäkaapeli löytyy, mutta juuri nyt sitä ei ole kytketty mihinkään. Pieni kappale antenniviritystä ruuvataan irti ja otetaan mukaan näytteeksi. Ennen laskeutumista Leonid pystyttää vielä Coventryn viirin ylängön reunaan.

Karam Chitre ja Piri Henare lähtevät takaisin kohti Coventrya. Muu seurue lähtee etelään kohti kylän shamaania. Wanjiru-niminen kikuyu (kenialainen?) muutti pois kylästä vuonna 19 ja on siitä alkaen asunut itsekseen viidakossa. Hän tarjoaa loitsuja ja noitakeinoja niitä kaipaaville, ja ottaa palkkioksi lahjoja joita ei voi itse hankkia kuten kankaita, rautaesineitä, maitoa ja meren antimia.

Wanjirun luo johtaa vaikeakulkuinen polku viidakon halki. Lopulta polku päättyy pieneen vesiputoukseen, jonka yläpäässä shamaani odottaa. Hän ottaa saamansa lahjat vastaan ja vastaa tulokkaiden kysymyksiin. Hän esittää omituisen tanssin, päällään Schatzgräber-vaatetta muistuttava nahkainen asu, ja kertoo asioita joista useimmat ovat kysyjien tiedossa ennestään: että joku voima meren takana tahtoo tuhota Coventryn ja että tämä ei ole vielä edes hyökännyt kylää vastaan kunnolla. Kysymykselle mitä tehdä Gao Chunin suhteen Wanjiru kehottaa Leonidia puhumaan tämän naiselle.

Shamaani tekee toisiin suuremman vaikutuksen kuin toisiin. Hugo erityisesti suhtautuu noitaan skeptisesti. Ryhmä palaa Coventryyn.

Annettuaan raportin tapahtuneesta Leonid selvittelee Gao Chunin naista. Käy ilmi, että hän käyttää lähes vakituisesti Jin Fuang -nimisen Janoisen suden tarjoilijattaren palveluksia. Jin Fuang on veljensä Hoin tavoin varas, ilmeisen varovainen ja politiikasta kaukana pysyvä. Leonid puhelee sisarusten kanssa ja tajuaa, että vaikka nämä olisivat näennäisesti mainio keino päästä käsiksi Gao Chuniin, he varovat visusti omaa nahkaansa eivätkä takuulla ryhtyisi mihinkään mitä eivät itse voisi kontrolloida.


<-- 013: Kuorma - 014: Matalan teknologian ratkaisut-->CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki