011: Infinity Unlimited


<-- 010: Triumviraatti - 012: Rouva Aguina -->

"Maailman väestöpäivänä 11.7. 2013 planeettamme väkiluku on 7 miljardia"
- Berita Harian -lehti

 


Uusi hallinto on ollut vallan kahvassa kolme viikkoa. Palvelustaloista on siivottu turhia ihmisiä pois mutta hallitsijat ovat tuoneet omia lemmikkejään näiden tilalle. 4. domuksen pää Nyima Nagaraj on vapautettu tehtävistään ja hänen tilalleen on tullut Estelle Remy. Leskiksi jääneitä palvelijoita on patistettu etsimään uusi puoliso tai lähtemään tiehensä. Emanuel on niinikään tuotu Daryan henkilökohtaiseksi avustajaksi ja Malika Shafira nimitetty Tiedon taloon kakkosinsinööriksi.

Akiko Masamune on myös livahtanut takaisin palveluskuntaan aloittamalla uudelleen suhteen Titus Deciumus -nimisen roomalaisen sotilaan kanssa.

Darya kerää työryhmää pohtimaan Keräilijöiden tiedettä ja teknologiaa. Ben Parkerin tietokoneen avulla hän päätyy arvioon jonka mukaan Coventryn aika on 1002 CE - paljon myöhemmin kuin oli kuviteltu. Tässä ajassa Malakan niemimaalla pitäisi olla kukoistava ihmissivilisaatio mutta mitään merkkejä tästä ei ole näkynyt, ei liioin suuria apinoita joiden ekologisen lokeron ovat täyttäneet muut eläimet. Darya esittää näkemyksen jonka mukaan koko tällä planeetalla ei koskaan ole kehittynyt ihmisiä tai sen sukulaislajeja.

Leonid kouluttaa sotilaita Keräilijöiden vastaiseen taistelemiseen ja toteaa näiden saaneen jo aiheeseen liittyvää perehdyttämistä edellisen hallinnon aikana. On selvää että tuliaseita vastaan Coventryn sotilaat häviäisivät oitis.

Jonah Barrowmanin asemaa yhteisön syntipukkina vähennetään. Hänen muotokuvansa nostetaan Päälliköiden seinälle Janoisessa sudessa.

Coventry,| sunnuntai, 1.8. 27 CL


Ayela näkee painajaista jossa muut vuoden 2009 tulokkaat pyytävät häntä salamurhaamaan Akiko Masamunen. Kun hän ei suostu, Tukulti-Ninib ilmaantuu myös uneen ja sanoo tietävänsä että Ayela on todellisuudessa tappaja. Ayela herää omaan huutoonsa. Hän käyttää päivän puhumalla Sayidin kanssa coventrylaisten sivistämisestä ja mahdollisuuksista opettaa kieliä ja lukutaitoa kyläläisille. Gökay Mandiralin mielestä on olemassa oikeastaan kolme ehdokasta yleiskieleksi: klassinen latina, klassinen arabia ja mandariinikiina.

KotiinpaluuInebni ilmoittaa suuren laivan olevan valmis vesillelaskuun. Hallinto miettii laivan nimeä ja käyttötarkoitusta. Oletettavasti laivalla oli tarkoitus matkustaa Borneoon Gullfellin| kuparikaivokselle mutta edellisen laivan kohtalo askarruttaa. Vanhan hallinnon muistiinpanoista on käynyt ilmi että Octavian kappaleita on löytynyt Borneon rannikolta kanoottimatkalaisten toimesta. Laivan tuhoutumisen syytä ei tiedetä, mutta ainakin osa laudoista on katkennut kovassa iskussa.

Keskiviikko, 4.8.


Laiva saa nimekseen Fanhui Jiaxiang ( 返回 家乡 tai Kotiinpaluu) ja se lasketaan vesille. Vielä sitä ei lähetetä minnekään. Inebni on selvästi kärsimätön purjehtimaan jonnekin, melkein minne tahansa. Hän vakuuttaa että laivalla voisi tehdä edestakaisen reissun vaikkapa Borneon laitaan kahdessa viikossa "tai hän juo saavillisen merivettä".

Torstai, 5.8.


Akiko Masamune ilmoittaa murtautuneensa Keräilijöiltä saatuun taskutietokoneeseen arvaamalla turvakysymykseen vastaukseksi "Singapore". Konetta päätetään tutkia hallintokartanon ulkopuolella. Darya vetää (Coventryn suunnilleen ainoan) sähköjohdon kartanosta ulos jotta konetta voitaisiin käyttää turvallisessa ympäristössä.

Perjantai, 6.8.


Keräilijöiden koneeseen aletaan perehtyä. Tietokone on sisällöltään ja käyttöjärjestelmältään malaijinkielinen mutta sieltä löytyy konekääntäjä joka osaa tuottaa kelvollista englantia ja arabiaa. Kone on kuulunut 12.7. 2013 CE Barrowmanin kapinassa surmansa saaneelle Keräilijöiden vartijoille - tai tarkemmin ottaen Infinity Unlimited -organisaation Security-jaoksen työntekijälle.

Infinity UnlimitedKoneen välimuistista löytyy Infinity Unlimitedin malesialaisen kaupungin haarakonttorin intranetin sivu ja joitain alasivuja. Konetta on käytetty pääasiassa toimistobyrokratiaan - loma-anomuksiin ja sen sellaiseen, eikä tarkkaa selitystä Infinity Unlimitedista löydy. Vaikuttaa kuitenkin siltä että kyseessä on suuri ja avoimesti toimiva yritys.

Myös uutisia löytyy välimuistista. Niiden perusteella syntyy vaikutelma hyvin varakkaasta maasta tai jopa maailmasta jossa jatkuvat sodat resursseista eivät ole arkipäivää ja ihmisten elintaso on korkealla. Koneen käyttöliittymä on tutun oloinen ja näyttää jakavan ainakin juuret vuoden 2009 tietotekniikan kanssa. Käyttöjärjestelmä on UMPUI 2.0. Koneelta löytyy myös tuttuja asioita, kuten pari Beatlesin kappaletta ja pieni kuva New Yorkista jossa World Trade Centerin tornit ovat yhä pystyssä. Julien esittää veikkauksen että Keräilijöiden alkuperäinen aika on niukkuuden jälkeinen yhteiskunta joka on rikastunut hankkimalla harvinaisia raaka-aineita tai energianlähteitä muista rinnakkaismaailmoista. Nähty kalusto ei tätä vielä mahdollistaisi mutta jos nykyiset aikakoneet olisivat pakettiautojen analogioita ja Keräilijöillä olisi käytössään saman periaatteen mukaisesti vaikkapa rahtilaivaan rinnastettavia aikakoneita tällainen voisi teoriassa toimia.

Rinnakkaismaailmat näyttävät olevan eri kohdissa historiaa mutta aika näyttää kulkevan niissä samalla nopeudella. Tämä on merkillinen havainto, mutta veikataan että samalla nopeudella (hetkellisesti?) kulkeva aika voi olla edellytys eri rinnakkaismaailmojen väliselle matkustamiselle. Arvellaan että Keräilijät eivät voi tarkalleen ottaen matkustaa ajassa vaan ainoastaan rinnakkaismaailmoiden välillä.

Pohditaan onko mahdollista että Keräilijöiden lisäksi olisi olemassa muitakin rinnakkaismaailmojen välillä matkustavia tahoja. Tietokonetta käytetään langattomien verkkoyhteyksien löytämiseen ja havaitaan että laite näkee mm. Akikon löytämän tarkkailukuoriaisen. Koneen avulla etsitään muitakin langattomia tarkkailulaitteita; niitä ei tunnu olevan kellarissa mutta hallintokartanon katolla havaitaan pari. Seuraavan päivän aikana yksi kuoriainen jopa löydetään ja otetaan talteen.

Sunnuntai, 8.8.


Coventryyn saapuu Toluta'u-niminen oseanialaiskuriiri joka on tullut pienellä veneellä koko matkan Gullfellistä| Coventryyn Borneon rannikkoa myöten. Huippukuntoiselta esihistorialliselta metsästäjä-keräilijältä matkaan on kulunut 25 päivää. Hän tuo mukanaan kimpaleen kuparia, pronssisen veitsen, lenkin vahaan käärittyä kuparilankaa sekä Viktoria Hustveitin raportin kaivossiirtokunnan tilanteesta.

Hustveitin raportti kertoo, että Gullfell on viimein saatu toimimaan kuten sen on ollut tarkoitus, ja kesytettyjen bantengien avulla käyttöön on vihdoin saatu ihmisvoimia suurempia lihaksia. Monien kuukausien kituuttamisen jälkeen kaivos tuottaa nyt runsaita määriä kuparia. Gullfellissa on jonkin verran mahdollisuuksia työstää sitä mutta parempi olisi kuljettaa raaka-aineet Coventryyn jossa niitä voitaisiin hyödyntää kunnolla. Hustveit itsekin mielii palata siirtokunnasta kotiin.

Kuparin avulla Coventryn tilanteen voisi mullistaa täysin. Löydetyn tinan avulla siitä olisi mahdollista tehdä pronssia joka taas on huomattavasti takorautaa soveltuvampaa työkaluihin, aseisiin, putkiin ja melkein kaikkeen muuhun. Kuparista voitaisiin myös tehdä sähkökaapelia.

Coventryn johto päättää että kuparilöytö halutaan panna käyttöön. Inebnille ilmoitetaan että hän voi alkaa kerätä laivaansa miehistöä ja valmistautua matkaan Borneolle. Aiemman laivan kohtalo huolettaa hieman mutta Inebnin mielestä "sata ja yksi asiaa voi tapahtua merellä olevalle laivalle, Keräilijöiden hyökkäys kuulostaa villiltä spekulaatiolta".

Illalla Daryalla on riita Emanuelin kanssa tämän aiemmasta prostituoitujen käytöstä, tarkemmin Estellen. Emanuel onnistuu jatkuvasti sanomaan vääriä asioita, kehuu Estelleä "kauniiksi ja taitavaksi" ja ettei varsinaisesti odota naisilta älykkyyttä. Darya paiskaa hänet ulos huoneestaan ja käy purkamassa sydäntään Dianelle. Diane on hyvin ymmärtäväinen ja valittaa samoista asioista Rihazissa.

Keskiviikko, 11.8.


Inebni ja Poangying ovat keränneet laivansa miehistön. Gullfelliin ollaan lähettämässä täysi vahdinvaihto. Hustveit oli tyylittömästi valittanut että hänen duunareillaan on liian vähän huoria joten Bastognen| taloa pyydetään osallistumaan Gullfell-operaatioon. Sabine on valmis lähtemään sekä itse että Dianen kanssa mutta lopulta vain Sabine itse pääsee laivaan. Sotilaista mukaan lähtee Aleksei Stolin lääkintäihmiseksi pyydetään Ayela.

Leonid tahtoisi lähettää laivan mukaan suuremman ryhmän sotilaita Keräilijöiden hyökkäyksen varalta mutta Julien huomauttaa että jos Keräilijät tahtovat laivalle jotakin tehdä on samantekevää onko laivalla yksi vai kymmenen sotilasta.

Laiva lastataan täyteen asioita joita Gullfell tavitsee. Coventrylaiset suhtautuvat riemukkaasti uutiseen kuparista ja Tukulti-Ninibin viisautta kaivoksen kehittämisessä ylistetään. Kylässä puhkeaa innostunut tekemisen fiilis kun aletaan suunnitella millä kaikin tavoin kupari ja pronssi voidaan ottaa käyttöön.

Keskiviikkoaamuna laiva lähtee merille. Lähdöstä piirretään luonnos josta tehdään oikea maalaus ja se ripustetaan Janoiseen suteen.

Loppuviikko kuluu kupariteollisuuden suunnittelemisen parissa. Päätetään käyttää sitä ensimmäiseksi perusmaatalouden tehostamiseen, tosin ajatuksia höyrykoneista, aseista ja lennättimistä ei täysin hylätä. Samalla mietitään kiinalaisyhteisön yhä jatkuvaa ongelmaa. Pohditaan keinoja saattaa Gao Chun kuriin ja maksamaan veroja kuten muutkin ja kuparin pidättämistä kiinalaisilta harkitaan yhtenä keinona.

Pääinsinööri Phil Corso koettaa sivuuttaa Daryan komentoketjussa eikä usko Daryan ensimmäistä yritystä ottaa komento takaisin. Ben Parkerin muistiinpanojenkin mukaan Corso on kiipijä joka on kieltämättä osaava insinööri mutta koettaa jatkuvasti ja kaikin keinoin sivuuttaa pomonsa. Muu johto ilmoittaa kuitenkin Corsolle että tämän tulee tuoda asiat hallinnon tietoon Daryan kautta ja Darya värvää Corson pohtimaan kanssaan Keräilijöiden aikakoneiden energianlähteitä ja moottoreita osoittaakseen tälle että insinööritaidoistaan huolimatta tämä on fysiikan tietämykseltään auttamattomasti jäljessä oikeasti olennaisten asioiden suhteen. Tulos on jokseenkin toivottu.

Sunnuntai, 15.8.


Kesken hallinnon neuvottelun tulee ilmoitus kohereerin hälytyksestä. Keräilijöiden kontti on saapunut. Kellarin varastotilan ovi on mennyt lukkoon ja sisemmässä huoneessa oletettavasti Keräilijät purkavat nyt lastiaan.

Toimenpiteitä pohditaan. Leonid tahtoisi räjäyttää kellarin oven auki - tähän löytyy riittävästi ruutia ja suunnitelmatkin edellisen hallinnon ajoilta. Julien ei kuitenkaan aio antaa tämän tehdä näin koska arvellaan että se johtaisi ainoastaan väkivaltaiseen vastareaktioon. Barrowmanin kohtalo hänen yritettyään samaa temppua on selvästi kaikkien mielessä.

Niinpä Julien ottaa vakoilukuoriaisen esiin ja puhuu suoraan siihen, pyytäen saada tavata Keräilijät. Kun nämä eivät avaa ovea hänelle, hän kertoo kuoriaiselle haluavansa keskustella vuoden 2027 ihmisten kanssa ja että näiden on hyvä tietää että täällä on tapahtunut tuliaseilla suoritettuja teloituksia. Ottaen huomioon että Keräilijät ovat tähän saakka olleet hyvin haluttomia käyttämään väkivaltaa Julien epäilee että teloitukset eivät välttämättä ole heidän tekosiaan ja että se voisi saada heidät kiinnostumaan Coventryn asioista.

Keräilijöiden poistumisen jälkeen kellarin varastoon on jätetty lääketarvikkeita ja kolme afrikkalaista miestä. Seuraavana päivänä miehet paljastuvat länsiafrikkalaisiksi sotilaiksi vuodesta 1941, ajasta jossa Saksalla on paljon siirtomaita mutta toista maailmansotaa ei ole käynnissä. Miehistä vain yksi puhuu saksaa ja muiden kieltä ei osaa kukaan (tosin Gökay Mandirali tuntee jotain sen sukulaiskieliä). Julien päättää että Coventryn viralliseksi kieleksi tulee arabia ja kolmikolle aletaan opettaa sitä.

Pelinjohtajan mietintöjä


Isomman skaalan peli vaihteeksi. Ekspositiohelvettiähän tämä oli mutta oikeastaan on tosi hyvä että Keräilijöiltä peräisin oleva tietokone saatiin auki vasta nyt. Hahmot tekivät monia hyviä arvauksia ja kiinnostavia valintoja.

Olen muuten huomattavan vaikuttunut siitä miten hyvin pelaajat onnistuvat muistamaan valtavan NPC-katraan nimiä ja ominaisuuksia. Olen itse pelännyt että hahmoja pörrää yksinkertaisesti liikaa että yksikään niistä jäisi mieleen mutta nähtävästi oman lahopäisyyteni vuoksi aliarvioin muiden ihmisten kyvyn muistaa asioita.


<-- 010: Triumviraatti - 012: Rouva Aguina -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki