006: Divide et impera


<-- 005: Ei salaisuuksia - 007: Toinen valtiomahti -->


"Minä tiedän mikä sinä olet!"
- Julienin kimppuun käyvä schatzgräber

 


Coventry,| lauantai 8.5. - torstai 13.5. 27 CL


Novaja Siperian talon viljelyksillä on välikausi jonka ajaksi talo päätyy tekemään hallinnon töitä kuten hiilenpolttamista, ojankaivuuta ja puiden raivaamista. Ayela ahertaa tarttuvien tautien parissa ja käy pari kertaa Taganinin talossa lounaalla.

Julien kertoo muille aikeestaan kirjoittaa Exileen jutun Keräilijöiden kontilla matkustamisesta. Ben Itzhakin taloon rakennetaan uutta siipeä Zevulin ja Havaleen asunnoksi. Bastognessa| joku asiakas koettaa riehua mutta talon ulkopuolelta tulee äkkiä sotilas hätiin ja antaa kukkoilijalle kyytiä.

Leonid keskustelee Pei-Chin Hockin ja tämän singaporelaistovereiden kanssa pippureiden käytöstä rahana ja inflaatiouhasta minkä periaatteessa suhteellisen helposti kasvatettavissa olevan kasvin käyttäminen muodostaa. Pei-Chin on sitä mieltä että vaikkapa kulta saattaisi oikeasti toimia rahana paremmin koska ihmiset ovat niin tottuneet pitämään sitä arvokkaana, ei niin että hänellä kultaa olisi. Hän on myös sitä mieltä että Coventry on liian pieni yhteisö jotta pankki tai rahalaitos voisi siellä toimia.

Perjantai 14.5. 27 CL


Julienin lehtijuttu Exilessä ilmestyy. Mizida Anguelle ilmestyy melko pian tämän jälkeen kutsumaan Julienin kertomaan Päällikön talolle tarkemmin kokemuksistaan Keräilijöiden laitteen kanssa.

Coventryn johto osoittautuu tiukaksi ja toimivaksi ryhmäksi joista kullakin on erikoisalansa: Jean-Baptiste Djata tiedustelee Keräilijöiden havaituista sotilaallisista aspekteista, Ben Parker nähdystä teknologiasta ja Zhang Baojin aikamatkustuksesta sekä ajasta jossa Julien kumppaneineen kävi. Kolme tuntia kestävässä palaverissa Julienista pumpataan ulos jokseenkin kaikki tieto nelikon päätymisestä vuoteen 1972 ja toimista siellä.

Lehtijutun myötä myös muut vuoden 2009 tulokkaat pääsevät kertomaan kokemuksistaan Keräilijöiden laitteista talokumppaneilleen ja muillekin. Käy ilmi että Malika Shefera oli ennen Coventrylle joutumistaan työssä tutkimuslaitoksessa joka koetti kehittää aikamatkailua. Malika on itse heikkovirtainsinööri eikä fyysikko eikä tiedä aikamatkailun taustalla olevaa teoriaa kokonaan, mutta osaa selittää Daryalle hieman käytetystä tieteestä. Darya päätyy selvittämään asioita Emanuelille yömyöhään.

Lauantai 15.5. 27 CL


Darya luennoi illalla Luonnonhistorian killalle aikamatkailusta. Luento on vähän hankala koska Yufu Kauburai haluaa jatkuvasti kuulla aikamatkailuteorian messiaanisista implikaatioista ja Usmah bin-Jamil haastaa Daryan asiantuntemuksen. Myös Leonid ja Ayela ovat kuuntelemassa.

Julien on Janoisessa sudessa viettämässä Zevulin viimeistä poikamiesiltaa. Hän ei juo paljon ja poislähtiessään hänen seuraansa lyöttäytyy Sayid bin Mohammad. Sayid ja Julien juttelevat kirjoittamisesta ja lehdistä kun yhtäkkiä heidän päälleen heitetään verkko. Sitten yön pimeydestä heidän kimppuunsa hyökkää käsittämättömästi pukeutunut kolmikko jonka johtaja karjuu jotakin saksaksi.

Julien ei jäänyt verkon alle ja koettaa paeta. Yksi hyökkääjistä saa kuitenkin taklattua hänet ja toinen pistää häntä pari kertaa veitsellä. Meteli on kuitenkin houkutellut paikalle ihmisiä ja sotilaita on tulossa. Hyökkääjät haihtuvat yöhön. Julien toimitetaan sairaalaan.

Sana hyökkäyksestä kantautuu muiden korviin. Julien on haavoittunut muttei kriittisesti, ja hänet saatiin oitis leikkaukseen. Julienin kuvaillessa hyökkääjiään Siddiqa sanoo epäuskoisesti "schatzgräbereitä".

Sairaalan eteisessä hoidetaan Saydin kuhmua. Samalla hän kertoo muille enemmän schatzgräbereistä. Arvellaan että nämä voisivat hyvinkin haluta käydä myös muiden kimppuun. Sotilaat tarjoavat halukkaille suojelusta, ja Leonidin ilmaistessa suostumuksensa hänet ja Darya suljetaan Rangaistuksen taloon. Aleksei Stolin jää vartioimaan. Darya keskustelee ikkunaluukkujen läpi hetken Sabinen ja Dianen kanssa ennen nukkumaanmenoa.

Julien saadaan paikattua ja kuljetetaan toipumishuoneeseen. Kipulääkkeiden voimalla hän saa nukuttuakin.

Sunnuntai, 16.5. 27 CL


Yö on sujunut melko rauhallisesti ja aamulla kaikki kokoontuvat Julienin huoneeseen sairaalaan. Puukotettu journalisti on saamassa ainakin viikon vuodelepoa mutta huonolaatuiset luuveitset eivät lopulta olleet osuneet mihinkään kriittiseen eikä edes keuhko ollut aivan puhjennut pistosta.

Sarah Baum vierailee ja kertoo enemmän schatzgräbereistä. Yön aikana on todettu yhden alkuperäisestä schatzgräber-kolmikosta kadonneen kylästä, mutta hänen talonsa pää Frantz Möhler on vangittu. Toinen schatzgräber Mily Bruschlaf on saatu kiinni. On epäselvää onko näillä mitään tekemistä varsinaisen hyökkäyksen kanssa. Hyökkäyksen tarkemmat motiivit jäävät myös hämärän peittoon - ehkä hyökkääjät olettivat Julienin olevan Keräilijä tai ehkä joku tahtoi kaikkien kuvittelevan näin. Schatzgräberiksi on lopulta hyvin helppo pukeutua.

Leonid tutkii tapahtumapaikkoja parin kaverin kanssa. Ilmeisesti yksi hyökkääjistä piileskeli Trac Hoin talon katolla, muut odottivat nurkan takana. Kohta oli sopivasti matkalla Janoisesta sudesta Ben Itzhakin talolle ja Julienin hyvin todennäköinen kulkureitti illalla kotiin. Valkyrin| talossa Frantz Möhlerin puoliso Cam-Hong Trung toteaa ettei yöllä kadonnutta Samsonia varsinaisesti tule ikävä. Hieman samanlaisia tuntemuksia ilmaistaan myös Mily Burschlafia kohtaan, tosin Malika kummastelee miksi tämä olisi palannut kotiin nukkumaan jos olisi ollut mukana hyökkäyksessä.

Zevul Litvinovin ja Havalee Shameelin häät pidetään huolimatta talotoverin haavoittumisesta. Kaikki Coventryn juutalaiset ovat paikalla, monet muut käyvät myös vierailemassa lahjojen kanssa. Häiden ja sosiaalijuorujen ohella eilinen puukotus on iso puheenaihe ja on selvästi havaittavissa että monet kyläläisistä pelkäävät schatzgräbereitä mutta monet myös ovat sitä mieltä että näiden pyrkimykset kaivaa Keräilijät esiin ovat ihailtavia. Darya juttelee Yasamanin kanssa; Yasaman hyväksyy sen että Darya viihtyy Bastognessa. Häiden aikana käy ilmi että yhdessä ajassa mongolit olivat tuhonneet Arabian ja Persian ja islamilaiset olivat ajautuneet diasporaan ympäri maailmaa.
DARYA: Mua pelottaa nää Schatzgräberit.
LEONID: Ei tarvi pelätä.
...
DARYA: Mua tosiaan pelottaa mennä nukkumaan.
LEONID: Darya, Daryushka, ihan hyvin voit mennä nukkumaan, ei tarvi pelätä mitään.
Myöhemmin:
DARYA: Ne on tosi pelottavia, meidän talossakin on yksi.
LEONID: Niin, sanoinkin juuri Ben-Itzhakille että tämä on loistava hajota ja hallitse -taktiikka, jota joku pelaa koko tämän Coventryn päänmenoksi. Kuka tahansa voi olla Schatzgräber ja kuka tahansa voi olla Keräilijä.
DARYA: Mitä sä tarkoitat?
LEONID: SIis kuka tahansa vaikka teidän talossa voi olla Schatzgräber.
DARYA: Apua!
LEONID: Mäkin voin olla Schatzgräber, ethän sä sitä mistään voisi tietää.
DARYA: Miks sä puhut tollasia?
LEONID: Tai okei, me keskenään nyt voidaan olla melko varmoja, mutta muuten kuka tahansa saattaa olla niitä.
DARYA: Nyt mä en ainakaan voi mennä nukkumaan.
LEONID: Tai siis ei mitään hätää, ei sulle mitään käy. Mä vaan tarkoitin, että tollaista ajattelua jotkut pyrkii herättämään täällä ihmisten keskuudessa. Ja jotta se taktiikka toimii, niin nehän voivat iskeä vain kun ihmiset ovat yksin, eli talossas sä olet kyllä ihan turvassa.


Ayela keräilee tietoja schatzgräbereitä aiemmin kannattaneista. Näiden joukosta löytyy myös tuttuja ja puolituttuja: Hamaputri, Yufu Kauburai ja jopa Walter Huggel joka on ilmeisesti myös kotoisin samasta ajasta alkuperäisten schatzgräbereiden kanssa. Hän jakaa huolensa Daryan ja Leonidin kanssa. Darya juo melkoisesti, Leonid ja Emanuel puhuvat hänen kanssaan.

Siddiqa käy vilkaisemassa Julienia ja toteamassa että jotain tällaista hän pelkäsi tapahtuvaksi jos tieto Keräilijöiden laitteella matkustamisesta leviää - tosin ei ehkä aivan mitään näin dramaattista. Myös Akiko Masamune pistäytyy. Julienkin kuulee että kylässä vallitsee nyt hienoisen ristiriitainen tunnelma lehtijutun paljastusten suhteen, ja epäilee että tavalla tai toisella hänen kimppuunsa hyökänneet tekivät hallinnon työtä. Akiko tahtoo kuulla kylän johdon reaktiosta Julienin tarinaan ja mainitsee että jos löytyy keino kulkea Keräilijöiden laitteella, eivät kallioseinät varmastikaan riitä estämään Tukulti-Ninibiä pääsemästä käsiksi siihen.

Darya kokee olonsa turvattomaksi ja jää yöksi sairaalalle. Ayela mainitsee Siddiqalle Jernfellistä| kadonneista ihmisistä ja Siddiqa sanoo uskovansa Tukulti-Ninibin aloittaneen kuparinetsinnän toisaalta mutta koettavan pitää sen salassa Keräilijöiltä. Päällikkö uskoo että Keräilijät tuhosivat Octavian ja avoin yritys avata kaivos uudestaan johtaisi samanlaisiin tuloksiin. Kyläläisiltä hän tuskin sitä salaisi - useimmat coventrylaiset olisivat varmaan enemmänkin innoissaan kuparin louhinnan ajatuksesta.

Pelinjohtajan mietintöjä


Johdantopätkän oli tosiaan tarkoitus olla lyhyt vilkaisu asioihin joista Leonid jää paitsi ollessaan Coventryssa. Tämän vuoksi muut saivat pelata vain statisteja ja vain lyhyen hetken - ja tämän vuoksi flashbackiin ei sisältynyt myöskään mitään eeppistä tulitaistelua. Ei niin että Leonidin kaltainen rehellinen kauppias ja konsultti varmasti koskaan olisi ollut edes lähellä mitään sellaista.

Varsinainen pelisessio kärsi hienoisesta sekavuudesta kun lankoja tahtoi olla enemmän kun mitä pystyin aivan sulavasti käsissäni pitämään. Tässäkin kampanjassa päästiin viimein käsiksi perusarvoihin: yöstä hyökkääviin mörköihin kummissa vermeissä. Näitä kuuluu olla jokaisessa pelissä ja jokaisessa halpascifisarjassa. Hieman harmittaa että Julien sai noinkin pahasti siipeensä, koska nyt hahmo on tuomittu ratkomaan asioita sairasvuoteen pohjalta jonkin aikaa. Toisaalta luulen että peliaika etenee aika vikkelästi seuraavassa sessiossa tai parissa.

Kumitiedekin heilutti moniulotteisia lonkeroitaan pohdittaessa aikamatkustusta tai rinnakkaisiin todellisuuksiin matkustamista. Olen itse ihan helpottunut jos kukaan pelaajista ei ole tutustunut lähemmin tämän nimenomaisen alan problematiikkaan. Tällä tavoin minun on edes jotenkin mahdollista pysyä vaaditut pari askelta edellä omituisten asioiden selittelyssä.

En ehtinyt millään seurata hahmojen keskinäisiä keskusteluja joten minulle jäi täysin hämäräksi mitä Darya ja Leonid oikeastaan häissä edes puhuivat.


<-- 005: Ei salaisuuksia - 007: Toinen valtiomahti -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki