005: Ei salaisuuksia


<-- 004: Barrowmanin kapina - 006: Divide et impera-->


"Coventryn kokoisessa yhteisössä mikään ei pysy pitkään salassa."
- monet

 


Coventry,| maanantai 3.5. 27 CL


Darya kertoo siestan aikaan Ben Itzhakin talon kuistille kokoontuneelle nelikolle Coventryn merenkulun historiasta. Ensimmäinen suurempi laiva tuli Keräilijöiden rikkomaksi vuonna 4, ja tämän jälkeen päällikkö Antonio Cuigini oli kieltänyt laivanrakennuksen. Vähitellen kielto kuitenkin unohtui ja vuonna 20 tehtiin pitkä merimatka Borneolle, ilmeisesti nimenomaan etsimään kuparia. Kuulemma tätä löytyikin, mutta kun laiva lähetettiin vuonna 24 uudelleen matkaan, se ei koskaan palannut. Monet epäilivät että sen katoaminen oli Keräilijöiden aiheuttamaa.

Kupari olisi käyttökelpoista ainakin sähköjohtona tai pronssin valmistusaineena, tarkempia tietoja nelikolla ei ole. Darya kertoo myös, että Marcus Rosso -niminen roomalainen insinööri on rakentanut omassa ajassaan käytetyn rakettiliiturin jolla pitäisi olla mahdollista lentää. Liituri tarvitsisi vain ruutia polttoaineeksi. Ruutia Coventrylla Ayelan mukaan on.

Darya ja Julien käyvät Sabinen mukana viemässä Layettalle vaihtovaatteita, vettä ja ruokaa. Layetta tahtoo puhua Sabinen kanssa kahden kesken. Myöhemmin Sabine kysyy Daryalta miksi kupari on olennaista, ja antaa ymmärtää että kaivoksesta johon Layetta on menossa töihin on löytynyt myös kuparia.

Ayela kertoo Siddiqalle Layettan raiskauksesta. Siddiqa suhtautuu tietoon vakavasti. Kun Ayela mainitsee painostuskeinoista joita Terveyden talo voisi käyttää, Siddiqa puistelee päätään ja sanoo että päällikkö Tukulti-Ninib tulee ajasta jossa terveydenhuolto on todella alkeellista ja hän näkee sairaalan melkeinpä tarpeettomana. Jos päällikköä koetettaisiin painostaa, hän saattaisi hyvin olla valmis vaikka polttamaan koko sairaalan ennemmin kuin antaisi senttiäkään periksi. Siddiqa sanoo koettavansa ennemmin vedota sotilaiden komentajaan, Jean-Baptiste Djataan.

Illalla Janoisessa sudessa Leonid käynnistää noppapeliringin tutustuttuaan neovostoliittolaiseen sotilaaseen nimeltä Aleksei Stolin ja laulettuaan tämän sekä parin muun ex-neukun kanssa vanhoja isänmaallisia lauluja. Hän pelailee pienillä maustepippureilla ja on enemmän kiinnostunut pippureiden käytöstä rahan korvikkeena kuin voittamisesta.

Julien on ollut melko synkkänä koko päivän ja alkaa juoda reippaasti viiniä. Darya puhelee hänen kanssaan koti-ikävästä ja liittyy seuraan. Molemmat käyttävät kaiken keräämänsä ostovoiman nopeasti ja humaltuvat huomattavasti. Kesken juominkien heidän luokseen saapuu kiinalainen joka kertoo että Gao Chun tahtoisi nähdä heidät.

Kaksikko hoippuu kiinalaiskortteliin ja Gao Chunin vastaanottohuoneeseen, jossa heidät jätetään toviksi odottamaan pimeään nurkkaan. He näkevät merkillisen kohtauksen jossa kiinalainen nuori mies saapuu paikalle tarjoamaan Gao Chunille pakettia, Gao Chun kieltäytyy kohteliaasti ja samalla Julien ja Darya paimennetaan esiin pimeydestä. Pakettia antanut mies kätkee tarjouksensa ja poistuu, Gao Chun juttelee humalaisen kaksikon kanssa tovin lentävistä koneista ja lähettää heidät sitten tiehensä pienen maustepussin sekä viinileilin kanssa. Jää täysin hämäräksi mistä koko asiassa oli oikein kysymys.

Tiistai, 4.5. 27 CL


Seuraava päivä on juopotelleille hyvin karu. Julien ei saa edes illalla käydä nukkumaan rauhassa kun käy ilmi että Ben Itzhakin talossa on tapahtumassa laajenemista - Zevul Litvinov on kerännyt riittävästi omaisuutta avioituakseen Havelee Shameelin kanssa ja nämä aikovat rakentaa taloon oman siiven kuten avioparin kuuluu. Tämän kunniaksi syödään ja juodaan. Monet muutkin Coventryn juutalaiset käyvät paikalla onnittelemassa toisilleen luvattua paria, muiden mukana Exile-lehden päätoimittaja Sarah Baum. Julien puhelee hänen kanssaan journalismista ja pyytää saada nähdä Exilen toimituksen. Toimitus on pieni vaja Kleineburgin talon vieressä ja koostuu yksinkertaisesta paino- ja latomakoneesta.

Baum sanoo kuulleensa huhun että Julien tai hänen toverinsa olivat ennen Coventryyn päätymistä löytäneet Keräilijöiden laitteen. Julien myöntää asioiden olevan näin, ja hetken harkinnan jälkeen kertoo Baumille käytännössä koko tarinan siitä miten vuoden 2009 Dubaista päädyttiin vuoden 1972 kautta Coventrylle. Baum on ällistynyt kuulemastaan ja sanoo että tämä tarina kiinnostaisi varmasti kylässä monia. Hän ilmaisee aikomuksensa haastatella myös Julienin tovereita.

Sudessa Leonid jatkaa noppapelin pyörittämistä. Pjotr Pjotrovich kertoo hänelle teatteriesityksestä nimeltä Wolter jonka Taiteiden kilta on esittämässä perjantaiana. Wolter on ilmeisesti Pjotrin kotiajassa "atomistisen teatterin klassikko". Julien käy kertomassa (eilisen jälkeen varattomalle) Daryalle sekä Leonidille keskustelustaan Sarahin kanssa ja sitten käy vielä Daryan kanssa viemässä sanan myös Ayelalle joka päivystää sairaalalla.

Kesken keskutelun sairaalan oveen koputetaan. Koputtaja ei ole kuitenkaan hoidon hakija vaan niinikään Sarah Baumin kanssa puhunut japanilainen nimeltä Akiko Masamune. Hän kertoo välttävällä englannilla kuulleensa Julienin tarinan ja haluaisi kovasti kuulla itse siitä lisää. Sarah oli ilmeisesti välittömästi kertonut Akikolle tarinasta aikeenaan pyytää tätä teknilliseksi konsultiksi Exilen juttuun aikamatkasta.

Akiko sanoo tulevansa "Euroopan kristittyjen" vuodesta 1997 ja toimineensa Shujio Kenjin hallinnon aikaan palvelustalossa sekä teknillisenä neuvonantajana. Hän kertoo Tukulti-Ninibin murhanneen Shujio Kenjin sekä hänen koko lähipiirinsä, asettaneensa oman väkensä Coventryn valtaan ja tällä hetkellä suunnittelevansa pakoa Coventrylta Keräilijöiden laitteella. Kukaan ei ole koskaan aiemmin tiettävästi matkustanut sellaisella ja Tukulti-Ninibille tieto siitä että joku on näin tehnyt on hyvin arvokas. Akiko sanoo itsekin tahtovansa pois Coventrysta kuten useimmat muutkin, mutta Tukulti-Ninibille hän ei tahdo aikakoneen kaltaista välinettä antaa. Mies on hänen mukaansa vallanhimoinen hirviö, primitiivisistä lähtökohdistaan huolimatta vaarallinen ja älykäs.

Myös Leonid noudetaan sairaalalle kuuntelemaan Akikon kertomusta. Akiko kuvailee hallintorakennuksen alapuolisessa luolassa olevat kaksi kammiota joihin Keräilijöiden kontti saapuu kuukauden-parin välein; kun kontti saapuu sisempään kammioon ulomman kammion ovi sulkeutuu ja Keräilijät purkavat lastinsa rauhassa. Kaiken aikaa raskaat teräsovet erottavat heidät coventrylaisista.

Akiko esittelee nelikolle kolme vuotta sitten löytämänsä kuoriaisen jossa on antenni. Kuoriainen toimii aurinkokennoilla, siinä on pieni kamera ja oletus on että Keräilijät käyttävät niitä tarkkailemaan Coventrya. Kovin kattavaan valvontaan Akiko ei usko - tai sitten Keräilijät eivät lainkaan piittaa asioista joita kylässä tapahtuu.

Heti kun Tukulti-Ninib kuulee nelikon kokemuksista hän varmasti tahtoo heidän kertovan hänelle jokaisen pienimmänkin yksityiskohdan kokemastaan, ja lähettänee teknisen neuvonantajansa Ben Parkerin näitä hakemaan. Akiko on sitä mieltä että tällaisessa tilanteessa valehteleminen olisi suunnattoman vaarallista - Tukulti-Ninib on osaava kuulustelija ja jos hän uskoo jonkun pimittävän häneltä tietoa, hän käyttää siekailematta hyvin kovia otteita.

Keskustellaan pitkään siitä miten tilanteessa kannattaisi toimia. Jos Tukulti-Ninib jotenkin onnistuisi pääsemään käsiksi Keräilijöiden aikakoneeseen, olisiko parempi koettaa lähteä hänen mukanaan pois vai pysyä mahdollisimman kaukana? Etenkin Ayela ja Leonid ovat kovasti eri mieltä asioista. Keräilijöiden kontti saapuu päällikön talon alapuolelle, joten oikeastaan ainoa taho Coventryssa jolla on mitään toivoa päästä siihen käsiksi on hallitsija. Kumouksellisia ajatuksia vaihdellaan ja mietitään voisiko Tukulti-Ninibin hallinnon jotenkin nujertaa. Akiko mainitsee myös, että vaikka Coventrylta melkein kaikki tahtoisivat pois ja varmaan myös ansaitsisivat päästä pois, ei ole mitään keinoa saada kaikkia ulos ainakaan kerralla - Keräilijöiden kuljettimeen ei millään mahdu yli kahtakymmentä henkeä kerralla.

Jossain vaiheessa yötä sairaalalle saapuu myös oikea potilas, Pepita de Yase -niminen nuori nainen Sausaliton talosta. Pepita on satuttanut päänsä muka onnettomuudessa. Ayelan nopea diagnoosi viittaa kuitenkin perheväkivaltaan ja vaikka Pepita ei mitään myönnäkään, Ayela ottaa hänet yöksi sairaalaan.

Muut poistuvat koteihinsa. Myöhemmin yöllä Sausaliton pää Inigo Nunez käy kyselemässä Pepitaa takaisin, mutta Ayela ei suostu. Lukemalla potilastietoja Ayela päättelee että Sausaliton Pepita on myös prostituoitu ja Inigo Nunez parittaa häntä.

Keskiviikko, 5.5. 27 CL


Jo ennen aamun valkenemista sairaalalle saapuu Ben Parker tyylikkäässsä tummassa asussa. Hän ei kuitenkaan tule tiedustelemaan Keräilijöiden laitteella matkustamisesta kuten Ayela ensin pelkää, vaan Pepita de Yasesta. Käy ilmi että Ben haluaisi lähettää Pepitan veneellä jonnekin - huolimatta siitä että Coventrylla ei tällä hetkellä pitäisi olla mitään veneellä saavutettavaa siirtokuntaa. Ben ei suostu kertomaan tarkemmin mitä aikoo vaan väittää asioiden olevan salaisia; hän tosin vakuuttaa ettei aio tälle mitään pahaa. Ayela ei anna Pepitaa Benille vaikka Ben vetoaa auktoriteettiinsa Päällikön talon jäsenenä ja uhkaa jopa lähettää Ayelan "jonnekin" Pepitan sijaisena.

Lopulta Ben lähtee happamana pois ja palaa myöhemmin puhellakseen Kyknosin kanssa. Kyknos luovuttaa Pepitan Benille ja sen jälkeen ilmaisee järkytyksensä Ayelalle siitä että tämä oikeasti asettui poikkiteloin Tukulti-Ninibin teknisen neuvonantajan kanssa.

Siddiqa kertoo puhelleensa sotilaiden päällikkö Jean-Baptiste Djatan kanssa ja uskoo saavuttaneensa jotain. Djata on kuulemma itsekin ollut joskus leikkauspöydällä ja toisin kuin Tukulti-Ninib, osaa arvostaa Coventryn sairaanhoitoa. Mitään pysyvämpää voittoa hän ei kuitenkaan odota.

Akiko ja Julien käyvät Sarah Baumin juttusilla ja vakuuttavat hänelle ettei Keräilijöiden kontilla matkustamista tule vielä julkistaa. Julien aikoo käyttää viraalimedian keinoja saadakseen tarinan laajempaan tietoon. Sarah Baum ei vanhan polven journalistina oikein osaa arvostaa huhukampanjaa mutta ymmärtää kyllä pointin.

Leonid jättää Sarah Baumille ilmoituksen seuraavaan Exile-lehteen. Sitten hän juttelee Kalau Qenein kanssa uhkapeleistä Janoisessa sudessa. Kalau tuntuu olevan hyvin valmis lähtemään yhteistyöhön Leonidin kanssa ja käyttämään hänen valitsemiaan pippureita standardoitavana rahana.

Darya näkee maanantai-iltana Gao Chunin talossa huomaamansa kiinalaisen - sotilaan univormussa. Selvästi Gao Chunilla on ainakin jonkin verran vaikutusvaltaa myös sotilastalossa.

Torstai, 6.5. 27 CL


Leonid vetää lisää uhkapelejä Janoisessa sudessa.

Layetta ei ole enää Rangaistuksen talossa. Sotilaat kertovat että hän on siirtynyt suorittamaan rangaistustaan kaivoksille.

Perjantai, 7.5. 27 CL


Ayela lähtee varhain aamulla Cowanin kanssa matkustamaan Jernfelliin| puhvelivankkureilla. Sinne johtaa kivikautinen kapea tie jota korkea viidakko ympäröi molemmilta puolilta. 30 kilometrin matkaan kuluu lähes viisi tuntia vesipuhvelien vetämillä kärryillä.

Jernfelliä ei komenna Viktoria Hustveit kuten on oletettu, vaan Fatimah bint-Sezud -niminen arabi. Paikalla ei myöskään ole oletettua 20 työntekijää vaan yhteensä ainoastaan kuusi. Layettaa ei näy missään. Fatimah kertoo Jernfellin toimineen minimimiehityksellä jo kuukausia ja Viktoria Hustveitinkin poistuneen Coventryyn kaksi kuukautta sitten. Hän myös kertoo että näin pienellä panostuksella rautaa saadaan vain vähän eikä ymmärrä minkä vuoksi Coventry ei ole lähettänyt kaivokselle enempää väkeä.

Vaikka työskentely onkin raskasta, eivät olot näytä Ayelan mielestä hullummilta: työntekijät ovat paikalla omasta halustaan ja ovat pohjimmiltaan terveitä sekä hyväntuulisia. Kaivoksesta saadaan rautaa ja tinaa muttei kuparia; kupari ja tina kuulemma esiintyvät äärimmäisen harvoin samoissa suonissa. Ayela ja Cowan hoitavat heidän pieniä vammojaan, syövät ja lähtevät takaisin Coventryyn. Matkalla he hämmästelevät löytämäänsä ja toteavat että he ovat varmaankin kompastuneet johonkin josta heidän ei kuuluisi tietää. He päättävät kertoa asiasta Kyknosille, tämä voisi sitten miettiä tarkemmin mitä on tekeillä.

Kyknosin lisäksi Ayela kertoo löydöstään myös Daryalle, Julienille ja Leonidille. Näyttää siltä, että ainakin tusinan verran ihmisiä on kateissa, jostain kaivetaan kuparia ja jonnekin mennään veneillä. Voisiko Tukulti-Ninib olla avannut uudelleen Borneolla olevan kuparikaivoksen kertomatta siitä yleisesti? Tarkoitus oli kaiketi palata sinne vasta syksyllä kun suuri laiva on valmistunut, mutta kenties siellä on oltu jo pidemmänkin aikaa.

Leonid arvelee että jos näin on tehty, Tukulti-Ninib tarvitsee jossain vaiheessa sotilaita turvaamaan kuparikuljetuksia. Jos Coventryssa tahdottaisiin tehdä vallankaappaus voisi tämä olla otollinen hetki toimia.

Perjantai-iltana Taiteiden kilta esittää Wolter-näytelmän. Se aukeaa hieman heikosti ilman kontekstia johon näytelmä kuuluu eikä amatöörimäinen esitys varsinaisesti paranna näytelmän nautittavuutta. Yleisön joukossa on kuitenkin monia katsojia ajasta josta näytelmä on peräisin, kuten Coventryn pääinsinööri Phil Corso ja hämmästyttävästi pukeutunut d'Artoisin talon pää, (herttuatar?) Catherine d'Artois.

Pelinjohtajan mietintöjä


Ei erityisen onnistunut pelikerta minusta, vaikkakaan ei täysin vailla ansioitaan. En voi syyttää kuin huonoa valmistautumista ja flunssaa. Luvattu sosiaalihömppä jäi vähemmälle koskapa en ollut lainkaan ennakoinut että tieto siitä miten oikein Coventrylle päädyitte löytäisi tiensä kiinnostuneille tahoille juuri tässä vaiheessa.

That said, yllättävä juonenkäänne oli kyllä oikein tervetullut. Se kyllä mullisti oletetun juonikuvion aika perusteellisesti mutta mikäs siinä. Olisin veikannut että olennaisin uusi tässä pelissä tavattu hahmo olisi ollut lady Catherine mutta eipä sitten näköjään.

Kaivoksiin liittyvän kieroilun aukaiseminen oli myös aika hienoa settiä, samoin kuin juopuneet sankarit ällistelemässä kieron kiinalaisen aikomuksia.


<-- 004: Barrowmanin kapina - 006: Divide et impera -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki