004: Barrowmanin kapina


<-- 003: Ab urbe condita - 005: Ei salaisuuksia-->"Tehokkain tapa saada tietoa ja muutosta aikaan täällä on tehdä vallankaappaus."
- Julien

 


Coventry,| torstai 29.4. 27 CL


Kuiva kausi monsuunien välissä on alkanut. Lämpötila on päivällä +35 eikä sateita enää tule, ulkona on aiempaakin tukalampaa. Coventrylaiset tahtovat olla entistä vähemmän ulkona päiväsaikaan. Kyknos Polides on alkanut opettaa Ayelalle latinaa.

Julien on tehnyt kartoitusta coventrylaisten saapumisajoista ja alkuperävuosista. Hänen kokoamansa kaavio ei osoita mitään ilmeisiä trendejä, tosin on selvää että 1900-luku on yliedustettuna. Nelikko pohtii kaaviota Janoisessa sudessa. Prostituution yleisyys Coventryssa painaa Daryan mieltä. Julien ja Ayela näkevät asian vähän vähemmän synkkänä ja selittävät omaa kantaansa.

Metsästysseurue saapuu kylään metakan saattelemana. Yksi seurueen jäsen on kannossa paareilla ja menossa kohti sairaalaa; Pui Ng -niminen 50-vuotias vietnamilainen on tullut sarvikuonon seivästämäksi. Siddiqa ja Ayela vievät Pui Ng'in leikkaukseen. Hän on selvästi pahoin vahingoittunut; onnettomuus sattui kaukana kylästä ja vaikka seurue on kuljettanut häntä nopeasti heiltä kesti monta tuntia päästä kylän luo.

Metsästysseurueen ympärille kerääntyy joukko ihmisiä kyselemään mitä tapahtui. Jumapii-niminen maasainainen kertoo seurueen osuneen sarvikuonon poikasen luo ja tämän emon käyneen raivostuneena heidän kimppuunsa. Layetta saapuu paikalle, vilkaisee Alvaro-nimistä nuorta miestä ja sitten lyö tätä kasvoihin. Hän huutaa Alvarolle, soimaa tätä typeräksi vastuuttomaksi nilkiksi ja näyttää olevan aikeissa piestä tämän oikein kunnolla.

Ihmisten seassa ollut sotilas puuttuu Layettan raivoamiseen ja tarttuu tämän kädestä. Layetta pyörähtää ympäri ja riisuu sotilaan aseista koulutetun lähitaistelijan otteilla. Hän tönäisee sotilaan kauemmas luotaan ja vasta sitten tajuaa mitä tuli tehneeksi. Sotilas viheltää pilliin. Julien koettaa rauhoittaa Layettaa joka pudottaakin pampun ja potkaisee sen takaisin sotilaalle.

Sotilas pamputtaa Layettaa vatsaan ja selkään. Darya juoksee väliin ja saa hänkin pampusta. Layetta makaa maassa muttei näytä pahoin vahingoittuneelta. Kolme muuta sotilasta saapuu paikalle, Layetta kiskotaan ylös ja viedään sotilasparakkiin.

Darya ja Layettan pieksemä Alvaro paikataan. Alvaro oli kuulemma koettanut typerästi napata sarvikuononpoikasen ja houkuttanut sen emon paikalle; tämä oli tuikannut Pui Ngiä. Pui Ng oli Layettan kaveri ja kotoisin samasta ajasta kuin tämä. Julien jää pohtimaan oliko Malesiassa sarvikuonoja myös vuodessa 2009.

Lääkinnästä huolimatta Pui Ng menehtyy yöllä.

Perjantai, 30.4. CL


Sabine pitää Daryan poissa töistä päivän kipeän käden vuoksi. Hän arvelee että Layetta joutuu Rangaistuksen taloon (ja sieltä varmaan kaivoksiin) joksikin aikaa, ja neuvottelee Tiedon talon kirjanpitäjä Pasquale Cuiginin kanssa siitä voisiko tämän välttää. Pasquale on varmaankin Sabinen asiakas ja Sabinella tuntuu olevan tähän valtaa, mutta Pasqualen mielestä tämä olisi aika iso palvelus ja kuluttaisi paljon hänen hetkellistä vaikutusvaltaansa. Sabine veikkaa myös että sotilaat ovat myös raiskanneet Layettan.

Leonidin kävellessä rannassa hän näkee sotilaiden saattaman sulkapäähinettä käyttävän pitkän mustan miehen joka lähtee yksityisellä veneellä kalastusretkelle. Tämä on selvästi Coventryn päällikkö Tukulti-Ninib.

Nelikko näkee toisiaan siestan aikana; Darya välittää tiedon Layettan oletetusta kohtalosta ja Sabinen haluttomuudesta käyttää poliittista vaikutusvaltaansa tämän pelastamiseen. Ayela ilmoittaa ettei hyväksy raiskaamista ja aikoo tehdä asialle jotain.

Julien selvittää sarvikuonoasiaa ja päätyy Balakunda Vilok -nimisen intialaisen eläintieteilijän puheille. Hän kertoo sumatransarvikuonosta joka elää näillä seuduilla ja joka on pienin tunnettu sarvikuonolaji (hänen maailmassaan). Balakunda on selvästi koulutettu ja älykäs mies jonka kanssa Julien puhelee pitkään. Balakundan kotimaailmassa vuosi on 1885 ja Brittien imperiumi hallitsee Intiaa, Imperiumin kuningas on Leopold III. Yhteistä historiaa löytyy 1800-luvun alkuun saakka.

Bastognessa pidetään talokokous jossa mietitään pitäisikö poliittista vääntöä oikeasti käyttää Layettan vapauttamiseen. Mietitään onko talossa elämä nyt vaarallisempaa kun Layetta ei ole enää paikalla hoitamassa mahdollisia rähinöitsijöitä. Walter, Diane ja Darya ovat eniten sillä kannalla että Layetta pitäisi järjestää ulos rangaistuksesta. Lopulta päätetään että vaikutusvalta säästetään oikeasti vielä kriittisempiin asioihin, vaikka aivan yksimielisiä asiasta ei ollakaan.

Perjantai-iltana Layettalle pidetään nopea oikeudenkäynti; syytteen lukijana ja tuomarina toimii konsuli Mizida Anguille. Oikeudenkäynnin kieli on latina. Puolustukseen käytetään joitain lyhyitä puheenvuoroja. Sitten Layetta tuomitaan kahdeksi kuukaudeksi Rangaistuksen taloon; häntä ei ruoskita koska katsotaan että hän toimi tahattomasti eikä selvää virkavallan vastaista aikomusta osoittaen.

Ayela käy tapaamassa Layettaa Rangaistuksen talossa kylän laidalla (Kyknos antaa hieman ohjeita matkaan). Talossa Layetta on kahlittu vuoteeseen; hänen kanssaan asuu venäläinen sotilas. Layetta myöntää tulleensa raiskatuksi "vain kahdesti" mutta syyttää itseään koko jupakan alkamisesta. Sanoo että häneltä lähtee täällä järki, kaipaa kotiaan. Ayela lupaa käydä katsomassa häntä, kertoo että aikoo taistella seksuaalista väkivaltaa vastaan. Layetta pyytää ettei hän tekisi mitään mikä vaarantaa Bastognen.

Ayela vierailee Bastognessa kertomassa Layettan kuulumiset ja välittää tämän pyynnöstä pahoittelut koko jupakasta. Sabine tuntuu olevan myös status quon keikuttamista vastaan ja sanoo että Tukulti-Ninib ei tällä hetkellä purista kylää kovin lujalla otteella eikä ole ollenkaan varmaa pystyisikö hän siihen - mutta jos hänelle selviäisi että hän voisi koventaa otteitaan, hän varmaan tekisi sen. Sabine sanoo myös että jos jossakin tulee vallankumous, hän haluaa kuulla asiasta.

Nelikko keskustelee puiden varjossa kylän reunalla. Ayela tuntuu päättäneen tehdä mitä vaaditaankin jottei tällaista pääsisi tapahtumaan. Leonid on sitä mieltä että yksittäisten vääryyksien korjaamista tärkeämpää olisi keskittyä siihen että Coventrysta päästäisiin jotenkin pois. Julien toteaa että paras tapa luultavasti toteuttaa molemmat keinot näistä on tehdä vallankaappaus.

Leonid kertoo ideoineensa pysyvämpää valuuttaa ja keinoa tehdä taloudellinen vallansiirto; valuutaksi hän ehdottaa vaikkapa pieniä säilyviä maustehippuja. Joku muistaa että tänne on aiemminkin yritetty tuoda rahaa, päällikkö Jonah Barrowmanin toimesta. Barrowman hirtettiin lopulta kapinayrityksen jälkeen.

Todetaan että ennenkuin ryhdytään tekemään mitään radikaalia on hyvä kuulla mitä edellisille uudistajille kävi ja päätetään keskustella Vladimirin kanssa.

Lauantai, 1.5. CL


Ayela käy pitkän keskustelun muun Terveyden talon henkilöstön kanssa Layettan kohtalosta ja siitä mitä sille voisi tehdä. Useimmat talon työntekijät ovat ajasta jossa raiskaus ei ollut mikään erityisen paha rikos ainakaan Layettan kaltaiselle prostituoidulle ja Kyknosin mielestä Ayela puuttuu pikkuasioihin. Väsymättömästi Ayela kuitenkin argumentoi kantaansa ja lopulta päätetään kysyä mitä mieltä Siddiqa on asiasta.

Vladimiria jututetaan Janoisessa sudessa Barrowmanin kapinasta. Vladimir kertoo silminnäkijäkertomuksen yrityksestä kaapata Keräilijöiden kontti ja paeta Coventrysta. Tarinan detaljeita verrataan nelikon omiin kokemuksiin.

Pelinjohtajan mietintöjä


Tapahtumien järjestys ylläolevassa saattaa olla ihan pielessä. Korjata saa.

Vaikken hirveästi pidäkään siitä että pelaajat vaihtavat hahmoa kesken pelin, arvelin että tähän nimenomaiseen tilanteeseen se sopi koska kaikki tieto jonka pelaajat kapinallishahmon kautta saivat välittyi myös varsinaiselle hahmolle.

Hykertelin kovasti hahmojen vallankumoussuunnitelmia. Mitä enemmän nelikko päättää ryhtyä aktiivisesti puuttumaan asioihin sitä helpompaa pelinjohtajan työ on koska sitten ei tarvitse muuta kuin katsoa miten yhteisön eri elementit tapahtumiin reagoivat.

Pelin teemoihin kuuluva ruoka on hyvin tervetullut elementti. Minulla ei tosiaan ole mitään taitoa ruuanlaitossa tai ruokien suunnittelussa joten saatan pitää itseni kaukana näistä operaatioista - mutta tämä ei tosiaan ole penseyttä idean suuntaan tai haluttomuutta osallistua esim. syömiseen. Arvioin etä oma energia on parempi käyttää niihin aspekteihin pelikokemusta joiden suhteen jotain osaamista hallussa on.


<-- 003: Ab urbe condita - 005: Ei salaisuuksia -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki