barrowmanin kapina


<-- takaisin jaksoon 004

Jonah Barrowman, Coventryn päällikkö CL 10 - CL 13
"Katsokaa - Jonah Barrowman! Jos asiat olisivat menneet toisin hän olisi meidän kaikkien suurin sankari. Nyt ihmiset vain sylkevät kuullessaan hänen nimensä eikä hänen kuvaansa ole Päälliköiden seinällä. Tarjotkaa minulle lasillinen niin kerron teille miksi!"
- Vladimir Pavelovich aloittelee tarinaansa


Coventry,| 20.6. 13 CL


Päällikkö Jonah Barrowmanin sosiaaliset reformit Coventryssa eivät ole onnistuneet. Englanti ei ole yhteisön yleiskieli, teknillistymistä ei ole tapahtunut ja kulunut vuosi on ollut täynnä katoa, tappeluita ja tulipaloja.

Barrowman on keskittänyt tarmonsa nyt muualle ja kerännyt 12 hengen iskuryhmän. Kuusi henkeä kerrallaan väijyy kalliolla Keräilijöiden kontin käyttämän saapumistasanteen yläpuolella. Vuorot ovat 12 tunnin pituisia. Kalliolla istutaan kuivan kauden kuumuudessa vain odottamassa että kontti saapuu paikalle. Kun näin käy, se vallataan; Keräilijät pyritään ottamaan vangiksi elävinä.

On hankkeen 57. päivä. Robert Willits, Paul Tanner, Galena Popova, Vladimir Iljushin, Chumani ja Wenonah ovat vuorossa korkealla kylän yläpuolella. Ilman ennakkovaroitusta ilma tasanteen yläpuolella väreilee, sitten näkyy hetken aikaa sinertäviä salamoita ja ilmavirta iskee vasten kätkeytyneitä sissejä. Keräilijöiden kontti jonka kyljessä lukee ISEKL-0086 on ilmestynyt tasanteelle.Kontista astuu ulos kolme miestä sinisissä univormuissa. Kun näyttää siltä että enempää ei ole tulossa Robert näyttää hyökkäysmerkin ja iskuryhmä laskeutuu Keräilijöiden niskaan. Lyhyt mutta raju taistelu pudottaa yhden Keräilijän reunan ylitse, toinen haavoittuu reiteen ja kolmannelta leikataan kurkku auki juuri kun hän on saamassa käsiinsä haulikon sisältä kontista. Keräilijät ovat olleet tuomassa kahta orientaalimiestä; he nukkuvat sisällä pyörillä kuljetettavassa kerrossängyssä.

Alhaalla Coventryssa on huomattu mitä tapahtuu. Hissi lähetetään alas, Barrowman ja loppuryhmä pääsee kontin luo. Keräilijä nimeltä Chang on antautunut ja vastailee Barrowmanin kysymyksiin. Barrowman tahtoo takaisin Yhdysvaltoihin vuonna 1941 mutta Chang sanoo ettei tämä ole mahdollista - tällä kontilla ei pääse kuin rajoitettuihin aikoihin. Enemmän peloteltuna Chang sanoo että on kuitenkin olemassa takaportti; hän ei tiedä täysin minne se johtaa mutta voi kyllä viedä kontin sinne.

Ovet suljetaan ja Barrowman joukkueineen asettuu sisään. Chang istuu kontin ohjainten ääreen. Hän tekee jotakin käsittämätöntä näillä, mutta mitään ei vielä ehdi tapahtua ennenkuin Chumani kuulee ulkoa ääntä. Sitten kontin sivuovi aukeaa ja sisään lentää tyrmäyskranaatti.

Robertilla on haulikko. Hän hyökkää sen kanssa ulos ja ampuu jotakuta ja tulee itsekin ammutuksi. Kontti täytetään kyynelkaasulla. Keräilijöitä saapuu sisään ja taltuttaa koko iskuryhmän.

Seuraukset


Tasanteella surmansa sai kolme keräilijää; kontin takaisinvaltauksessa menehtyi lisäksi kolme kapinallista. Selvinneet lukittiin hallintorakennuksessa pieniin koppeihin pariksi päiväksi. Keräilijät asettivat Lucius Quarton Coventryn johtajaksi ja palasivat kotiinsa.

Quarto määräsi Barrowmanin sekä tämän kaksi lähintä hirtettäväksi. Muut saivat valita joko karkoituksen tai ruoskinnan väliltä. Vladimir, Galena ja Paul ruoskittiin; Paul menehtyi vammoihinsa pian sen jälkeen. Loput valitsivat karkoituksen ja heidät lähetettiin viidakkoon ja heitä kiellettiin milloinkaan palaamasta kylän lähelle.

Kapinallisia


Jonah Barrowman

Entinen maanomistaja, nyttemmin Coventryn päällikkö
Missouri, Yhdysvallat, 1941
Ikä: n. 40, Coventrylla 6 vuotta
Kohtalo: Teloitettiin

Tarkempi tausta tuntematon.


Robert Willits

Jalkaväen sotilas, Confederate States of America, 1970
Ikä n. 35, Coventrylla 11 vuotta
Syntynyt: Yucatan, CSA
Kohtalo: Menehtyi kapinassa

Väli-Amerikan viidakkosodissa ylenin kersantiksi. Rauhoitimme Konfederaation etelärajaa orjakapinoiden lietsojilta Nicaraguan kanaalin eteläpuolella. Minua odottaa kotona vaimo ja poika jota en koskaan ole nähnyt. Komennukseni viidakossa olisi kuulunut päättyä, mutta sen sijaan Keräilijät pudottivat minut vielä kauemmas Jumalan selän taakse, vielä kuumempaan viidakkoon. Vanginvartijamme eivät koskaan kertoneet syytä, eivätkä enää edes uskalla itse näyttäytyä.

Olen Barrowmanin luutnantti, vaikka komennankin intiaaneja ja neekereitä. Keräilijöillä on hämmästyttävät aseensa mutta minulla on luuveitseni ja vapaudenjanoni. Olen tappanut pahempiakin vastustajia.Paul Tanner

Sotilas, Britannian Imperiumi, 1872
Ikä: 25, Coventrylla 1 vuosi
Syntynyt: Lontoo, Englanti
Kohtalo: Ruoskittiin, sairastui, menehtyi joitain viikkoja myöhemmin

Värväydyin laivastoon välttääkseni hirsipuun ja päädyin Jaavalle sotimaan villejä vastaan kuningas Leopold II:n nimeen. Kaksi vuotta panin villeihin Herran pelkoa kunnes outo salama iski laivaan jossa palvelin. Heräsin Coventrylla parin sotilastoverini kanssa. On kuin olisimme tulleet karkoitetuksi siirtokuntiin, paitsi ettei yhtä kotoisaa.

Pursimies ja minä olemme mukana Barrowmanin suunnitelmassa. Jos pääsemme takaisin kotiin, pursimies aikoo lyödä rahoiksi asioilla joita on täällä kuullut - keksinnöillä ja tieteellisillä periaatteilla. Minulle riittäisi paikka jossa olisi vähemmän kuumuutta ja käärmeitä.


Galena Nikolaijevna Popova

Teurastajan tytär, Muskovian suurherttuakunta, 1860 jKr
Ikä: 26, Coventrylla 5 vuotta
Syntynyt: Muskovia
Kohtalo: Ruoskittiin, menehtyi 19 CL

Kristillinen Muskovia oli hitaasti murtumassa etelän muhamettilaisten ja idän tataarien paineen alla. Mieheni oli sotajoukoissa herttuakunnan itärajalla ja näen häntä harvoin, ensimmäinen lapsemme kuoli kuumeeseen ennen toista syntymäpäiväänsä. Kaupungilla tapahtunut räjähdys vei tajuni. Heräsin Coventrylla. On kuin olisin kuollut ja joutunut vääräuskoisten helvettiin.

Vladimir on kertonut minulle kristillisestä Venäjän valtakunnasta joka kuulostaa paremmalta kuin oma kotini. Minä tahdon sinne hänen kanssaan. Teurastajan tytär ei pelkää verta eikä väkivaltaa, olen valmis hakkaamaan palasiksi Keräilijät jotka pitävät meitä vankina.


Vladimir Pavelovich Iljushin

Kauppalaivan kapteeni, Atlantin valtameri, 1790 AD
Ikä: 41, Coventryllä lähes 8 vuotta
Syntynyt: Arkangeli, Venäjä
Kohtalo: Ruoskittiin, elää yhä Coventrylla

Olin arkangelilaisen kauppalaivan kapteeni. Sorvasin onneani Venäjän ja Espanjan imperiumien välillä ja olin vähitellen rikastumassa. Sitten jouduin Biskajanlahdella meritaisteluun ranskalaisen laivan kanssa - mutta laiva olikin enemmän kuin päälle näytti. Se upotti laivani, ja sen miehistö hylkäsi minut sekä kaksi turkkilaista merimiestäni Coventrylle.

En hetkeksikään tahtonut jäädä tropiikkiin, merelle ilman laivoja, maailmaan ilman kaupunkeja ja sivistystä. Olen löytänyt täältä itselleni vaimon, vaikka Galena onkin maailmasta joka ei ole omani. Barrowman on minulle yhdentekevä mutta hänen suunnitelmansa tarjoaa minulle ja Galenalle mahdollisuuden päästä pois.


Chumani

Metsästäjä, Siouxien valtakunta, kauan ennen valkoisen miehen saapumista
Ikä n. 36, Coventrylla 12 kesää (lähes alusta asti)
Syntynyt: suurilla tasangoilla
Kohtalo: Karkoitettiin

En tiedä miksi minut ja heimoveljeni tuotiin tänne. Me kohtasimme oudon näköisiä ihmisiä alueemme rajalla, mutta meillä ei ollut riitaa heidän kanssaan emmekä tahtoneet riitaa. Silti he kutsuivat voimakkaan tuulenhengen päällemme ja vaivuttivat meidät uneen ja veivät paikkaan jollaisesta en ollut koskaan edes unelmoinut, kylään joka vähitellen kansoittui mitä omituisimmilla ihmisillä.

Minä ja naiseni Wenonah emme saa täällä lapsia. Heimoamme on täällä vain neljä. Me kaipaamme preerian avointa taivasta ja henkiä, omaa kieltämme, talvea ja lunta. Keräilijöiden suurella ratsulla me palaamme sinne.


Wenonah

Koti: Siouxien valtakunta suurilla tasangoilla, kauan ennen valkoisen miehen saapumista
Ikä n. 25, Coventrylla 12 kesää (lähes alusta asti)
Kohtalo: Karkoitettiin

Lapsuuteni oli tuskin päättynyt kun minut ja neljä heimoveljeäni tuotiin tänne outojen ihmisten toimesta. En tiedä heidän syitään, mutta maailma on suurempi ja monimutkaisempi kuin olen koskaan edes kuvitellut ja monet sen henget pahantahtoisia. Olen oppinut että siouxit eivät kestä ikuisesti - tulee aika jolloin valkoinen mies saapuu ja tuhoaa meidät kaikki. Se on kohtalomme eikä sitä voi välttää.

Jos Coventryssa olisi mahdollista saada lapsia voisin olla onnellinen täällä. Mutta lapsettomana en tahdo elää joten haluan palata kotiin. Olen vahva ja nopea, taistelen mieheni Chumanin rinnalla Keräilijöitä vastaan.


Tuan

Sotilas, Qing-dynastian vuosi 210 (islamin vuosi 1260, kristittyjen vuosi n. 1800)
Ikä: 33, Coventrylla 6 vuotta
Syntynyt: Fuzhou, Kiina
Kohtalo: Teloitettiin

Turkkilaiset olivat polttaneet edellisen keisarillisen telakan Afrikan itärannikolla, joten keisari lähetti sotilasosaston turvaamaan uutta. Osmanit tunkeutuivat Afrikkaan kullan ja jalokivien toivossa, eikä Taivaallinen keisari tahtonut jättää koko mannerta kilpailevalle imperiumille. Osastoni määrättiin tiedustelemaan turkkilaisten leiriä, mutta leiri kuuluikin paljon turkkilaisia pahemmalle voimalle. Jäin Keräilijöiden vangiksi ja päädyin Coventryyn.

Olen yhä Taivaallisen keisarin uskollinen alamainen. En tahdo pois täältä vain itseni vuoksi. Minun on varoitettava Kiinaa Keräilijöistä, vaikka en tiedä mitä voimmekaan heitä vastaan tehdä.


Koyati

Palkkasoturi, Maasaiden valtakunta, Keski-Afrikka, 2600 Rooman ajanlaskua
Ikä n. 30, Coventrylla 12 kesää (alusta asti)
Kohtalo: Karkoitettiin

Olin onnensoturi Rooman etelärajan takana, alueella jonne roomalaiset eivät uskaltaudu koska he pelkäävät meitä. Aetiopian syrjäseudulla me surmasimme ja ryöstimme kolme miestä joilla oli erikoisia koruja ja taikakaluja. Paria päivää myöhemmin kolmikon toverit kävivät päällemme ja taikavoimillaan nujersivat meidät helposti. He veivät meidät toiseen maailmaan jossa kasvit ja eläimet ovat erilaiset. Me olimme ensimmäiset tässä uudessa kylässä, mutta enemmän ja enemmän on saapunut vuosien aikana.

En ole maanviljelijä vaan soturi. En suostu elämään peltoja kyntäen. Ennemmin kuolen taistelussa niitä vastaan jotka vangitsivat minut tänne.


CategoryTausta - CategoryCoventry
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki