010: Triumviraatti


<-- 009: Vallansiirto - 011: Infinity Unlimited-->


"Yksikään hallinto jota en ole itse ollut valitsemassa ei ole legitiimi."
- Sabine

 


Coventry,| sunnuntai-ilta, 11.7. 27 CL


Hallintokartanon ylemmästä kerroksesta Darya löytää sivistyksen mukavuuksia: sähkön, juoksevan veden, tietokoneen ja jopa viisi savuketta Ben Parkerin vanhasta työhuoneesta. Työhuoneen vieressä olevassa makuuhuoneessa hän törmää Annabelle Saint-Philipiin, Ben Parkerin leskeen jonka koti huone on ollut. Darya asettuu yöksi Tukulti-Ninibin ylelliseen asuntoon.

Leonid järjestää pari kovanaamaansa pitämään huolta ettei kukaan yritä tehdä sairaalan suuntaan mitään kieroa. Kuitenkin taistelemisen laannuttua koko Coventry tuntuu olevan varsin rauhallinen ja aseistetut faktiot ovat kärsineet niin suuria tappioita etteivät he ihan hetkeen voi riehua.

Julien, Mizida ja Pei-chin järjestävät käytännön asioita kuten hallintokartanon katon korjaamista pitkälle iltaan. Pei-chin kertoo että Gao Chun ei varmasti enää luota häneen koska ensin hän oli päästänyt aseistetun Ayelan sisään tämän luo ja seuraavaksi hänet kutsuttiin mukaan uuteen hallintoon. Kiinalaisfaktion edustajana hän arvelee olevansa kaikkea muuta kuin kiinalaisten tämänhetkinen suosikki.

Julien itse ottaa Zhang Baojinin varsin koruttoman huoneen hallintokartanossa omaan käyttöönsä.

Maanantai, 12.7. 27 CL


Terveyden talon aamiaisella Kyknos ilmoittaa, että uhattuaan Gao Chunia aseella Ayela on käytännössä hylännyt Terveyden talon aatteet ja sitoumuksen. Vaikka hän ei itse tekoa paheksukaan hän sanoo että Terveyden talo ei voi toimia mikäli koko Coventry ei usko sen olevan täysin kaikkien konfliktien ulkopuolella ja tämän vuoksi Ayelan on lähdettävä talosta. Monet talosta protestoivat mutta Ayela itse ymmärtää päätöksen.

Darya herää entisen päällikön palvelijoiden saapuessa ovelle. Hän päätyy syömään palveluskunnan tekemää aamiaista konsulin toimistoon hallintotriumviraatin kanssa. Seuraan liittyvät myös Siddiqa ja Ayela.

Aamusta iltaan hallintotriumviraatti miettii Coventryn asioiden järjestämistä. Hallintokartanon palvelijat toimittavat samalla heille ruokaa ja pyörittävät kartanon rutiineja kuin mikään ei olisi muuttunut. Rakentamisen talo korjaa kartanon rikkoutunutta kattoa.

Sotavoimien uudeksi päälliköksi nimitetään Leonid, joka vastaanottaa kapteeneiltaan univormunsa ja käy pitämässä ensimmäisen keskustelunsa heidän kanssaan. Sotilastalojen ulkopuolelta tuleva ylipäällikkö ei välittömästi nauti vartijoiden luottamusta mutta Leonidille raportoidaan että suurin osa sotilaista on yhä toimintakunnossa. Kaksi kiinalaista sotilasta 1. vigilistä vaihtoi puolta yhteenotossa Gao Chunin kanssa ja sotilaat haluavat näille petturin rangaistuksen. Puheltuaan kapteeniensa kanssa Leonid liittyy hallinnon kokoukseen.

Mizida kertoo että hallinnolla on likviditeettikriisi. Käytyjen taistelujen jälkeen sen on tehtävä paljon työtä korjatakseen kärsimänsä vahingot, mutta kirstut eivät varsinaisesti ole täynnä omaisuutta. Kiinalaiset ovat kiertäneet veroja vuosien ajan eikä edellisellä hallinnolla ollut riittävästi voimaa pakottaa heitä ruotuun. Kirjanpitäjä Pasquale Cuigini antaa tarkempia arvioita varallisuudesta. Coventryn tuotannon tehostamista pohditaan, mutta kylä toimii oikeastaan jo niin tehokkaasti kuin se nykyisellä työ- ja vapaa-ajan suhteella voi.

Insinööri Phil Corso kutsutaan kertomaan Gullfell-projektista:| tämä on Borneolla sijaitseva kuparikaivos jonka pitäisi alkaa tuottaa kuparia alkusyksystä. Corso vakuuttaa että jos hän saa käsiinsä kuparia hän voi välittömästi nostaa maa- ja karjatalouden sekä melkein kaiken muunkin tehokkuuden pilviin pronssisilla työkaluilla.

Sarah Baum käy myös paikalla haastattelemassa uutta hallintoa Exileen. Sarahille tehdään selväksi että uusi hallinto on väliaikainen ja että kylän hallitsijat ovat tasavertaisesti Julien Levasseur, Mizida Anguelle ja Pei-chin Hock. Erimielisyyksiä hallinnon läpinäkyvyyden asteesta esiintyy, eikä olla ihan varmoja siitä miten demokraattinen Coventryn tulisi olla tai miten demokraattinen se edes voisi olla. Kylällä ei vieläkään ole yhteistä kieltä eikä sivistyksen pohjatasoa, ja näiden saavuttaminen vaatisi työpanosta joka olisi poissa muista asioista joita Coventry tekee. Ilmoitetaan myös että riita Gao Chunin kanssa oli vanhan hallinnon asia eikä uudella hallinnolla ole mitään tätä vastaan.

Illan tullen kaikki ovat kuolemanväsyneitä. Talojen ulkopuolelle pudonneelle Ayelalle osoitetaan toistaiseksi Jacques Arthan entinen huone. Tukulti-Ninibin makuuhuoneen arvellaan olevan parasta jättää koskemattomaksi poliittisista syistä joten Darya palaa Bastogneen. Hän kertoo hallinnon kuulumisia Sabinelle ja Dianelle jotka haluavat tietää milloin vaalit ovat tulossa. Hän kohtaa myös Emanuelin ja käy tämän kanssa rannalla polttamassa yhden savukkeista. Nikotiiniannos yli kolmen kuukauden tauon jälkeen on erittäin tervetullut.

Emanuel tahtoo nähdä Tukulti-Ninibin makuuhuoneen ja Darya vie hänet sinne. He sovittavat päälleen entisen päällikön uskomattomia vaatteita, juovat hieman viiniä ja päätyvät lopulta sänkyyn.

Leonid on asettunut Jean-Baptiste Djatan vanhaan huoneeseen. Hän lähettää palvelijan kutsumaan Estelle Remyn paikalle, joka saapuu ihailemaan Leonidin uutta kotia ja asemaa. Kaksikko käy ylellisessä kylvyssä ja päätyy harrastamaan erinomaista seksiä. Leonid on kuullut Daryan savukkeista mutta palvelijat eivät käy häiritsemässä selvästi kiireistä (ja päällikön huoneessa asuvaa) Daryaa.

Julien käy rannalla ikävöimässä kotiaan. Kun hän palaa huoneeseensa häntä odottaa Nyima Nagaraj, 4. domuksen pää ja Jean-Baptiste Djatan leski kylmien juomien kanssa. Nyima puhelee Julienin kanssa ja olisi varmaankin halukas jäämään yöksi, mutta Julien ei tartu tarjoukseen.

Tiistai, 13.7. 27 CL


Hallinto jatkaa järjestäytymistään seuraavana päivänä. Pei-chin käy tunnustelemassa kiinalaisyhteisön tuntemuksia ja palaa veikaten että mitään aseellista vastarintaa sieltä ei ole tulossa pitkään aikaan mutta suurta rakkautta on liioin turha odottaa. Gao Chunin valta-asema ei välttämättä ole kaikkein vakaimpia ja jos häntä nyt puristaisi hän saattaisi romahtaa - mutta ennen sitä hän saattaisi tehdä jotain täysin epätoivoista.

Uuden Päällikon talon lopullinen kokoonpano lyödään lukkoon. Ayelalle tarjotaan paikkaa mutta hän kieltäytyy. Tiedon taloon hän ei liioin sovi joten hän päätyy pellolle työhön Sayidin talon kanssa. Muu hallinto tajuaa pyörittävänsä todella suurta infrastruktuuria ja leikkailee äkkiä kustannuksia; palvelustaloista koko 3. domus poistetaan hallinnon juoksutuksesta ja lähetetään peltotöihin. Talon ihmiset eivät ole tästä kauhean innoissaan. Sotilaille ehdotetaan myös peltotöiden mahdollisuutta mutta tätäkään ei oteta hyvin vastaan. Julien tahtoisi että koko hallinto tekisi myös jonkin verran rehellistä työtä mutta tämä on vaikea toteuttaa; esimerkiksi Terveyden talon henkilökunta tai kirjanpitäjä Pasquale ovat Coventrylle selvästi hyödyllisempiä tehdessään omien erikoisalojensa töitä. Joka tapauksessa uusi hallinto päättää leikata omia mukavuuksiaan ja esim. hyväksyä sen että Päällikon talo joutuu itse kantamaan lämpimän vetensä tai vastaavaa.

Uuden konsulin valinta muodostuu melkoiseksi pähkinäksi. Tiedon talon päällikkyys annetaan Siddiqalle mutta konsuli päätetään liittää suoraan Päällikön taloon. Pohditaan Ben Itzhakia, Antonio Cuiginia ja Arkadi Bulaskia mutta lopulta päädytään Sayid bin Mohammadiin. Sayid suostuu ottamaan tehtävän vastaan keskusteltuaan imaami Muammadin ja talonsa väen kanssa. Ayela muuttaa Sayidin taloon joka vaihtaa nimensä Ain Toutaksi.

Seuraavat päivät


Darya ja Emanuel ovat jääneet puolipysyvästi vanhaan päällikön huoneeseen (tai oikeammin huoneistoon) 3. domuksen hyödyllisempiin töihin siirtämisestä huolimatta tämä on varmaankin hallintokartanon ylellisin tila tosin sen kylpyhuoneeseen ei tule juoksevaa vettä ennenkuin sen vesisäiliö korjataan.

Sayid saa konsulina ensimmäiseksi tehtäväkseen saattaa taistelussa puolta vaihtaneet kiinalaiset oikeuden eteen. Käy ilmi että nämä ovat paenneet kylästä, mahdollisesti Sayidin vihjattua että muuten tulee kuolemanrangaistus. Leonid määrää (tai oikeammin päästää) 1. vigilin sotilaista koostuvan partion jäljittämään karkureita ja nämä saavatkin heidät kiinni sekä surmattua, tosin ainoastaan viis veisaamalla komentajansa antamasta aikarajasta. Leonid antaa ruoskia partiota johtaeen Myo Obedelen avoimesta niskuroinnista. Myo on Mizida Anguellen miesystävä ja Mizida paheksuu langetettua rangaistusta.

Keskiviikkoiltana pidetään kuolleiden muistotilaisuus. Julien puhuu mutta on selvästi tottumaton pitämään puheita päällikön asemassa. Gao Chun ei vieläkään suostu poistumaan kotoaan mutta muita kiinalaisia on kyllä paikalla.

Veronkeruupäivän koittaessa perjantaina ei koeteta vielä puristaa kiinalaisista ulos oikeita veroja. Kuitenkin hallinto on alkanut suunnitella Coventryyn kirjoitettua lakia, ja perustuslain jälkeen eräs lisäys tähän tulisi olemaan toisten talojen verottamisen kierto. Gao Chunin talo on vain yksi kymmenestä kiinalaistalosta mutta hänen valta-asemansa perustuu siihen että hän saa kymmenyksiä (tai enemmän) muitalkin kiinalaisblokin taloilta.

Darya tutkii Ben Parkerin muistiinpanoja tietokoneelta ja löytää tiedon siitä että kartanon alla sijaitsevaan saapumishalliin on aiemminkin koetettu piiloutua odottamaan Keräilijöitä, mutta piileksijät ovat nukahtaneet kontin saavuttua. Arvellaan keräilijöiden käyttävän tainnuttavaa kaasua nukuttamiseen. Sairaalasta löytyisi kuitenkin hengitysnaamari ja ilmatankki joiden avulla hengitettävältä kaasulta voisi suojautua.

Daryan mukaan Ben Parkerin muistiinpanot viittaavat myös siihen etteivät Keräilijät itse asiassa missään vaiheessa mitenkään erityisesti ole vahvistaneet Tukulti-Ninibin hallintoa vaikka tämä olikin näin väittänyt. Ainakaan mitään aiheesta tehtyjä muistiinpanoja ei ole vastaan tullut.


Pelinjohtajan mietintöjä


Leikkasin pois aivan valtavasti keskustelujen detaljeita saadakseni lopputulokset edes jotenkin kirjoitettua muistiin. Edelleen saa täydentää.

Oli kiintoisaa nähdä millaista Coventrya uusi hallinto ryhtyi rakentamaan. Harmi että ääneni oli aivan täysin maassa niin että pelinjohtaminen oli fyysisesti vähän tuskallista, mutta sentään sisällöltään peli oli vallan hilpeää. Yllättävän valta-aseman vaikutukset hahmoihin olivat myös nautittavan erilaisia, Daryan ja Leonidin hedonismista Ayelan täyteen kieltäytymiseen.

Detaljitasosta: jos hahmonne tahtovat vaikkapa tuoda Coventryyn perustuslain, voitte kirjoittaa sen jos oikein haluatte, mutta minulle riittää hyvin jos todetaan että "se takaa länsimaisen sivistyksen perusoikeudet" ja pari lisädetaljia. Tarkoitus ei ole muuttaa peliä pelkäksi byrokratiasimulaatioksi ja joka tapauksessa hallinto käsittelee suuria linjoja. Olen aika varma että on kiinnostavampaa tehdä päätöksiä siitä vieläkö hallinnon korkea mukavuustaso pidetään yllä ja miten suunnilleen kiinalaiset aiotaan saada ruotuun kuin siitä millainen lain kirjain on ja miten sitä kierretään.

Kulissien takaisena triviana: tämän pelin jälkeen pelikampanjan tekstitiedostojen sivumäärä ylitti 200 sivua. Tämän lisäksi on vielä wiki jossa on noin sata sivua, noin 150 hahmokuvaa, kymmenkunta muuta kuvaa, kymmenisen 3D-mallia sekä kolme ylläpidettävää Excel-taulukkoa. On luultavasti olemassa vähätöisempiäkin tapoja johtaa pelejä.


<-- 009: Vallansiirto - 011: Infinity Unlimited-->CategoryPelit
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki