Revision [916]

This is an old revision of SicSemper009 made by AdminDare on 2010-05-15 18:56:58.

 

009: Vallansiirto


<-- 008: Seuraavat tulokkaat - 010:-->


"KOTIIN! KOTIIN!"
- coventrylaiset

 


Coventry,| kesä-heinäkuu, 27 CL


Julien kirjoittaa Exileen kolumnin jossa hän ilmoittaa pitävänsä Coventryn kalliolippua vastedes Coventryn asukkaiden rauhanomaisen kotiinpaluun symbolina. Hän alkaa käyttää symbolia hihanauhana, ja tapa leviää monille muillekin. Hallinnon ihmiset eivät sitä kuitenkaan käytä.

Julien keskustelee Leonidin kanssa pitkään suunnitelmista Coventryn suhteen. Koetaan tärkeäksi että tänne ei kotiuduta ja että tavoitteena pidetään nimenomaan poispääsyä. Tavalla tai toisella tässä tavoitteessa on huomioitava Tukulti-Ninib ja Gao Chun.

Julien on koettanut keskustella Mizida Anguellen kanssa mahdollisuudesta saada hallinnon siunaus kansankokoukselle jonka aiheena on Coventrysta lähteminen. Mizida on kuitenkin evännyt tämän: hän sanoo että hallinnon tehtävä on valvoa ettei Keräilijöitä vastaan hyökätä ja tällainen kokous voitaisiin hyvin nähdä sellaisena. Vaikka hallinto ei välttämättä haluaisikaan lähtöpyrkimyksiä vastustaa sen ei voi nähdä suoraan tukevan sellaisia ja jos näistä aikeista tulee julkisia niihin on puututtava.

Keskiviikkona 7.7. Coventryyn saapuu neljä uutta tulokasta, kaikki kiinalaisia. Yksi heistä lähetetään Rakentamisen taloon, loput Gao Chun saa omiin taloihinsa.

Lauantai 10.7. 27 CL


Leonid on alkanut järjestää noppapelien lisäksi myös urheilukilpailuita ja avaa Coventryn vapaaottelusarjan. Lauantai-iltana käydään kolme varsin brutaalia ottelua; hurjimmin taistelee kiinalainen nimeltä Moy Yat-sen joka vaikuttaa lähinnä pysäyttämättömältä nyrkkimyrskyltä.

Otteluiden jälkeen coventrylaiset jäävät viettämään lauantai-iltaa. Darya kertoo muille vuoden 2009 tulokkaille että joulukuussa 20 ammuttuina viidakosta löytyneet kaksi intialaista olivat olleet ammatiltaan fyysikoita 1980-luvulta. Heillä oli ilmeisesti alusta asti ollut jokin teoria siitä mitä heille oli tapahtunut. Arvellaan että Keräilijät todella olivat murhien takana.

Illan aikana coventrylaisten hihamerkkiä kantavia ihmisiä kerääntyy juttelemaan poispääsystä. Hihamerkkejä on yllättävän paljon. Niiden käyttäjät ovat enimmäkseen vanhempia ja sivistyneempiä coventrylaisia, ja vaikka yhteistä kieltä ei ole, yhteinen teema puheessa vetää väkeä yhteen. Jonkinlaiseksi keskushahmoksi keskustelussa ajautuu Blinitsjan talon pää Arkadi Bulaski, Kheruefin entinen konsuli. Bulaski on epätyypillisesti selvin päin ja osoittautuu hyvin taitavaksi puheenjohtajaksi jolla on paitsi vahvoja mielipiteitä myös taito ottaa muiden näkemyksiä mukaan keskusteluun ja pitää se käynnissä.

Keskustelu laajenee ja kiihtyy. Bulaski on sitä mieltä että Keräilijöitä ei varmasti asu Coventryssa - "asuisitko itse täällä, vuodesta toiseen, näissä olosuhteissa, katsellen jatkuvasti samoja naamoja, jos sinulla olisi mahdollisuus?" - ja että schatzgräberien tyylinen Keräilijöiden etsintä on täysin väärä tapa lähestyä ongelmaa. Pohditaan myös muita vankeuden ongelmia kuten steriiliyttä.

Objektiivisemmin keskustelua tarkkailevat tajuavat että se alkaa saada selvän kansankokouksen piirteitä. Jossain vaiheessa hallintokin kiinnostuu siitä ja lähettää viiden hengen sotilaspartion sen luo. Monet kokoustajat liukenevat yöhön mutta yhä melkein viisikymmentä jää paikalle. Jotkut heistä näyttävät olevan valmiita taistelemaan sotilaiden kanssa mutta Julien muistuttaa että "maanpakolaisliikkeen" on tarkoitus olla rauhanomainen. Niinpä sotilaat jotka kehottavat kokoontujia hajaantumaan otetaankin vastaan ihmisketjulla. Sotilaat ovat tottuneet siihen että heidän edestään mennään pois ja rauhanomainen vastarinta hämmentää heitä. Kun koko väkijoukko vielä istuu alas ja on selvästi haluton lähtemään pois sotilaat päätyvät perääntymään.

Melkoinen tyrmistys kulkee joukon läpi - Coventryn väkivaltakoneisto nujerrettiin juuri lyömättä yhtään iskua. Hurrataan ja taputetaan mutta todetaan että tässä oli ehkä riittävästi voittoa yhdelle illalle ja kokous alkaa hajaantua. Izabella Rdzsavolgygi joka on ollut kokouksen keskuksessa toteaa että tämä johtaa joihinkin seurauksiin ja että ainakin johtohahmojina pidettävien - Arkadin ja Julienin - on hyvä ajatus häipyä yöhön ainakin hetkeksi kunnes selviää miten hallinto oikein reagoi. On luultavaa että Arkadi ja Julien vangittaisiin, ja tässä vaiheesa Izabella ei tahtoisi kokeilla mitä siitä seuraa. Kylään piiloutuminen ei luultavasti onnistuisi, mutta Izabella suosittelee että he tarpovat yötä pitkin Jernfelliin.| Viktoria Hustveit ei ole paikalla ja kaivosta johtava Fatimah bint-Sezud on Izabellan mielestä henkilö johon voi luottaa. Izabella lupaa seuraavana päivänä lähettää sanan kylän tapahtumista.

Yöllä viidakossa kulkeminen on vaarallista, joten Leonid järjestää mukaan kaksi karua kaveria. Myös Darya ja Diane Gadago lähtevät turvaksi, samoin Emanuel ja Rihaz. Kahdeksalla hengelläkin viidakon läpi kulkeva kapea tie on yöllä hyvin pelottava kokemus.

Kylässä Janoinen susi on täynnä ihmisiä jotka puhuvat tapahtuneesta. Sotilaat ovat liikkeellä mutta kokouksen hajottua heillä ei ole paljon tekemistä. He etsivät selvästi Julienia ja Arkadia mutta eivät tee mitään aggressiivista talosta-taloon etsintää.

Leonid käy puhumassa Gao Chunin kanssa. Kiinalainen on tapaansa mukaan kryptinen mutta Leonid tulee siihen tulokseen että tämä näkee selvästi kansanliikkeen tilaisuutena ja on hetkellä millä hyvänsä valmis käynnistämään oman pyrkimyksensä nousta Coventryn hallitsijaksi.

Sunnuntai, 11.7. 27 CL


Aamuyöstä Julien ryhmineen saapuu Jernfellin portille. Kuusi tuntia kestäneen marssin jälkeen he tahtovat vain käydä nukkumaan ja Fatimah bint-Sezud kätkee heidät käytöstä poistettuun kaivostunneliin. Epäillään että Coventryn sotilaita saattaa tulla kyselemään heidän peräänsä.

Coventryssa heti aamusta Mizida Anguelle kutsuu Leonidin ja Ayelan puheilleen. Hän tahtoo tietää missä kansanliikettä johtavat Arkadi ja Julien ovat; Ayela on yhteistyöhaluton joten hänet saatetaan ulos ja Mizida neuvottelee yksinomaan Leonidin kanssa. Mizida väittää että hallinto ei ole tilanteessa jossa se tahtoo haastaa riitaa kenenkään kanssa koska mikä tahansa rettelöinti koituu yksin omaan Gao Chunin eduksi. Niinpä se on valmis vaikka neuvottelemaan maanpakolaisliikkeen kanssa, mitä pikemmin sen parempi. Leonid sanoo koettavansa järjestää tämän.

Coventryssa hihanauhat ovat selvästi yleistyneet edellisyöstä ja tunnelma kylässä on jännittyneen odottava. Ainakin Bastognessa Sabine tuntuu odottavan että pian ryskyy. Hän on myös melko varma siitä että Mizidan tarjous tavata maanpakolaisliikkeen johtajat on vaan hämäystä ja että tämä tahtoo oikeasti vaan vetää heidät hirteen.


Pelinjohtajan mietintöjä


Halpascifisarja sai oikean budjetin sekä aika tavalla hollywoodilaista symboliikkaa. Näin sitä indietuotteet uivat lähemmäs valtavirtaa.

Oikeasti olin itsekin tähän peliin hyvin tyytyväinen. Ei se täydellinen ollut - toiminta oli hajallaan, ajankäyttö hitusen epärealistista ja hahmojen tilaisuudet loistaa eivät jakautuneet tasaisesti - mutta kokonaisuutena ja teemallisesti se oli kyllä hieno.

<-- 008: Seuraavat tulokkaat - 010:-->CategoryPelit
There is one comment on this page. [Display comment]
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki