009: Vallansiirto


<-- 008: Seuraavat tulokkaat - 010: Triumviraatti-->


"KOTIIN! KOTIIN!"
- coventrylaiset

 


Coventry,| kesä-heinäkuu, 27 CL


Julien kirjoittaa Exileen kolumnin jossa hän ilmoittaa pitävänsä Coventryn kalliolippua vastedes Coventryn asukkaiden rauhanomaisen kotiinpaluun symbolina. Hän alkaa käyttää symbolia hihanauhana, ja tapa leviää monille muillekin. Hallinnon ihmiset eivät sitä kuitenkaan käytä.

Julien keskustelee Leonidin kanssa pitkään suunnitelmista Coventryn suhteen. Koetaan tärkeäksi että tänne ei kotiuduta ja että tavoitteena pidetään nimenomaan poispääsyä. Tavalla tai toisella tässä tavoitteessa on huomioitava Tukulti-Ninib ja Gao Chun.

Julien on koettanut keskustella Mizida Anguellen kanssa mahdollisuudesta saada hallinnon siunaus kansankokoukselle jonka aiheena on Coventrysta lähteminen. Mizida on kuitenkin evännyt tämän: hän sanoo että hallinnon tehtävä on valvoa ettei Keräilijöitä vastaan hyökätä ja tällainen kokous voitaisiin hyvin nähdä sellaisena. Vaikka hallinto ei välttämättä haluaisikaan lähtöpyrkimyksiä vastustaa sen ei voi nähdä suoraan tukevan sellaisia ja jos näistä aikeista tulee julkisia niihin on puututtava.

Akiko Masamunen taskulaskin lainataan Gao Chunille pantiksi hänen pienestä toimimattomasta taskutietokoneestaan. Akiko Masamune aloittaa koneeseen murtautumisen koettamalla arvata vastauksen sen turvakysymykseen.

Keskiviikkona 7.7. Coventryyn saapuu neljä uutta tulokasta, kaikki kiinalaisia. Yksi heistä lähetetään Rakentamisen taloon, loput Gao Chun saa omiin taloihinsa.

Lauantai 10.7. 27 CL


Leonid on alkanut järjestää noppapelien lisäksi myös urheilukilpailuita ja avaa Coventryn vapaaottelusarjan. Lauantai-iltana käydään kolme varsin brutaalia ottelua; hurjimmin taistelee kiinalainen nimeltä Moy Yat-sen joka vaikuttaa lähinnä pysäyttämättömältä nyrkkimyrskyltä.

Otteluiden jälkeen coventrylaiset jäävät viettämään lauantai-iltaa. Darya kertoo muille vuoden 2009 tulokkaille että joulukuussa 20 ammuttuina viidakosta löytyneet kaksi intialaista olivat olleet ammatiltaan fyysikoita 1980-luvulta. Heillä oli ilmeisesti alusta asti ollut jokin teoria siitä mitä heille oli tapahtunut. Arvellaan että Keräilijät todella olivat murhien takana.

Illan aikana coventrylaisten hihamerkkiä kantavia ihmisiä kerääntyy juttelemaan poispääsystä. Hihamerkkejä on yllättävän paljon. Niiden käyttäjät ovat enimmäkseen vanhempia ja sivistyneempiä coventrylaisia, ja vaikka yhteistä kieltä ei ole, yhteinen teema puheessa vetää väkeä yhteen. Jonkinlaiseksi keskushahmoksi keskustelussa ajautuu Blinitsjan talon pää Arkadi Bulaski, Kheruefin entinen konsuli. Bulaski on epätyypillisesti selvin päin ja osoittautuu hyvin taitavaksi puheenjohtajaksi jolla on paitsi vahvoja mielipiteitä myös taito ottaa muiden näkemyksiä mukaan keskusteluun ja pitää se käynnissä.

Keskustelu laajenee ja kiihtyy. Bulaski on sitä mieltä että Keräilijöitä ei varmasti asu Coventryssa - "asuisitko itse täällä, vuodesta toiseen, näissä olosuhteissa, katsellen jatkuvasti samoja kasvoja ja tehden samoja töitä, jos sinulla olisi vaihtoehtoja?" - ja että schatzgräberien tyylinen Keräilijöiden etsintä on täysin väärä tapa lähestyä ongelmaa. Pohditaan myös muita vankeuden ongelmia kuten steriiliyttä.

Objektiivisemmin keskustelua tarkkailevat tajuavat että se alkaa saada selvän kansankokouksen piirteitä. Jossain vaiheessa hallintokin kiinnostuu siitä ja lähettää viiden hengen sotilaspartion sen luo. Monet kokoustajat liukenevat yöhön mutta yhä melkein viisikymmentä jää paikalle. Jotkut heistä näyttävät olevan valmiita taistelemaan sotilaiden kanssa mutta Julien muistuttaa että "maanpakolaisliikkeen" on tarkoitus olla rauhanomainen. Niinpä sotilaat jotka kehottavat kokoontujia hajaantumaan otetaankin vastaan ihmisketjulla. Sotilaat ovat tottuneet siihen että heidän edestään mennään pois ja rauhanomainen vastarinta hämmentää heitä. Kun koko väkijoukko vielä istuu alas ja on selvästi haluton lähtemään pois sotilaat päätyvät perääntymään.

Melkoinen tyrmistys kulkee joukon läpi - Coventryn väkivaltakoneisto ajettiin juuri pois juuri lyömättä yhtään iskua. Hurrataan ja taputetaan mutta todetaan että tässä oli ehkä riittävästi voittoa yhdelle illalle ja kokous alkaa hajaantua. Izabella Rdzsavolgygi joka on ollut kokouksen keskuksessa toteaa että tämä johtaa joihinkin seurauksiin ja että ainakin johtohahmojina pidettävien - Arkadin ja Julienin - on hyvä ajatus häipyä yöhön ainakin hetkeksi kunnes selviää miten hallinto oikein reagoi. On luultavaa että Arkadi ja Julien vangittaisiin, ja tässä vaiheesa Izabella ei tahtoisi kokeilla mitä siitä seuraa. Kylään piiloutuminen ei luultavasti onnistuisi, mutta Izabella suosittelee että he tarpovat yötä pitkin Jernfelliin.| Viktoria Hustveit ei ole paikalla ja kaivosta johtava Fatimah bint-Sezud on Izabellan mielestä henkilö johon voi luottaa. Izabella lupaa seuraavana päivänä lähettää sanan kylän tapahtumista.

Yöllä viidakossa kulkeminen on vaarallista, joten Leonid järjestää mukaan kaksi karua kaveria. Myös Darya ja Diane Gadago lähtevät turvaksi, samoin Emanuel ja Rihaz. Kahdeksalla hengelläkin viidakon läpi kulkeva kapea tie on yöllä hyvin pelottava kokemus.

Kylässä Janoinen susi on täynnä ihmisiä jotka puhuvat tapahtuneesta. Sotilaat ovat liikkeellä mutta kokouksen hajottua heillä ei ole paljon tekemistä. He etsivät selvästi Julienia ja Arkadia mutta eivät tee mitään aggressiivista talosta-taloon etsintää.

Leonid käy puhumassa Gao Chunin kanssa. Kiinalainen on tapaansa mukaan kryptinen mutta Leonid tulee siihen tulokseen että tämä näkee selvästi kansanliikkeen tilaisuutena ja on hetkellä millä hyvänsä valmis käynnistämään oman pyrkimyksensä nousta Coventryn hallitsijaksi.

Sunnuntaiaamupäivä, 11.7. 27 CL


Aamuyöstä Julien ryhmineen saapuu Jernfellin portille. Kuusi tuntia kestäneen marssin jälkeen he tahtovat vain käydä nukkumaan ja Fatimah bint-Sezud kätkee heidät käytöstä poistettuun kaivostunneliin. Epäillään että Coventryn sotilaita saattaa tulla kyselemään heidän peräänsä.

Coventryssa heti aamusta Mizida Anguelle kutsuu Leonidin ja Ayelan puheilleen. Hän tahtoo tietää missä kansanliikettä johtavat Arkadi ja Julien ovat; Ayela on yhteistyöhaluton joten hänet saatetaan ulos ja Mizida neuvottelee yksinomaan Leonidin kanssa. Mizida väittää että hallinto ei ole tilanteessa jossa se tahtoo haastaa riitaa kenenkään kanssa koska mikä tahansa rettelöinti koituu yksin omaan Gao Chunin eduksi. Niinpä se on valmis vaikka neuvottelemaan maanpakolaisliikkeen kanssa, mitä pikemmin sen parempi. Leonid sanoo koettavansa järjestää tämän.

Coventryssa hihanauhat ovat selvästi yleistyneet edellisyöstä ja tunnelma kylässä on jännittyneen odottava. Ainakin Bastognessa Sabine tuntuu odottavan että pian ryskyy. Hän on myös melko varma siitä että Mizidan tarjous tavata maanpakolaisliikkeen johtajat on vaan hämäystä ja että tämä tahtoo oikeasti vaan vetää heidät hirteen.

Aamukymmenen aikoihin joku sytyttää Tukulti-Ninibin veneen tuleen. Leonid käskee oitis Tee-kue Siahin viedä Rakentamisen taloon sana että näitä tarvitaan sammutustöihin - ja kuten monet muutkin, myös paikalla olevat rakentajat juoksevat rantaan sammuttamaan paloa. Silloin Leonid livahtaa sisään taloon ja murtautuu sisään räjähdekaappiin. Hän löytää sieltä kuusi dynamiittipötköä ja varastaa ne.

Vene saadaan sammumaan ja sotilaat löytävät nuoren arabimiehen joka sen on sytyttänyt. Tässä vaiheessa Leonid lähettää Tee-kuen juoksemaan Jernfelliin ja viemään Julienille ja muille sanaa tapahtuneesta. Tee-kue tajuaa että Coventryssa alkaa kohta kovat ajat ja hän lähtee matkaan. Pian tämän jälkeen Rakentamisen talon ryöstö huomataan ja sotilaat käyvät Tee-kuen talossa etsimässä syyllistä. Muutama indonesialainen pakenee Gao Chunin korttelien turvaan.

Ayela etsii Daryaa ja Julienia tietämättä että nämä ovat paenneet Jernfelliin. Hänellekin on ilmeistä ettei kestä kauaa ennenkuin täällä aletaan taistella, ja koko Terveyden talo varautuu pian yhteenottoon. Normaalisti eloisa sunnuntaipäivä muuttuu hiljaiseksi ja pahaenteiseksi.

Jernfellissä pakolaiset heräävät ja saavat Fatimahilta aamiaista. He pohtivat omaa strategiaansa kun Tee-kue Siah saapuu. Hän kertoo mitä kylässä on tapahtunut ja välittää Leonidin viestin: "ylihuomenna Coventrylla on uusi halltisija; jos te ette palaa, se on Gao Chun." Päätetään palata. Jernfellistä kerätään nopeasti aseita ja lähdetään härkien vetämillä vankkureilla kohti Coventrya.'

Coventryssa ukonilma on kerääntymässä ja kadut vähitellen tyhjenevät. Monet orientaalit siirtyvät Gao Chunin kiinalaiskorttelien suojaan Tukulti-Ninibin hallinnon pysyessä omassa kartanossaan. Leonid kulkee talosta taloon jakamassa viestiä, samoin kuin Sabine ja muut bastognelaiset. Tavoitteena on saada Coventryn kansa nousemaan Tukulti-Ninibiä ja Gao Chunia vastaan. Leonid kertoo että Julienilla on tavoitteena auttaa kaikki coventrylaiset takaisin koteihinsa, kuten hän on Exilessä kirjoittanut, ja coventrylaisten tulee tukea häntä kun hän palaa kylään.

Lopulta Leonid päätyy sairaalalle kuultuaan Ayelan tavoitelleen häntä. Samoihin aikoihin coventrylaiset sotilaat kehottavat muutamia kaduilla olijoita siirtymään koteihinsa ja pysymään siellä. Kaksi sotilasta ja Pasquale Cuigini marssivat Gao Chunin talon luo neuvottelemaan. Ukonilma puhkeaa ja sade alkaa. Näihin aikoihin kovaa vauhtia vaunuilla Jernfellistä tulleet ovat saavuttaneet Coventryn rajan ja Darya lähetetään käymään Ayelan luona. Viidakkoa pitkin Darya hiipii sairaalan luo ja yhyttää siellä Leonidin sekä Ayelan. Hän kertoo Julienin palanneen ja Leonid kertoo hänelle suunnitelmansa. Darya lähtee takaisin viemään Julienille sanaa. Pasqualen ja kahden sotilaan nähdään palaavan, nuolia kilvissään. Palvelija saapuu sairaalalle ja ilmoittaa, että Tukulti-Ninib tahtoo tavata Ayelan.

Hallintokartanon neuvotteluhuoneessa Tukulti-Ninib ja Jean-Baptiste Djata ottavat vastaan Ayelan ja Siddiqan. Tukulti-Ninib sanoo että pian alkaa sota ja kymmenet ihmiset tulevat kuolemaan ja on ilmeistä että hänen omat voitonmahdollisuutensa eivät näytä hyviltä. Hän kuitenkin sanoo, että taistelu voidaan välttää jos Gao Chun kuolee. Hän tarjoutuu antamaan Ayelalle tai Siddiqalle pistoolin ja lähettämään nämä murhaamaan kiinalaisen päällikön. Oli Gao Chun miten vainoharhainen tahansa, hän ei tajua epäillä lääkäriä ja lääkäri voi päästä riittävän lähelle ampuakseen hänet. Jos kumpikaan ei suostu, hän sanoo polttavansa sairaalan ja kaikki sen työntekijät. Hän ei tarvitse terveydenhuoltoa, hänelle lääketieteeksi riittää amputaatio.

Siddiqa ja Ayela ovat lähinnä kauhuissaan ajatuksesta ja koettavat vakuuttaa Tukulti-Ninibille että se on hulluutta. Djata läimäyttää Siddiqaa ja tämä viedään pois. Kuunneltuaan hetken Ayelan vastaväitteitä Tukulti-Ninib toteaa, että ilmeisesti tämä aikoo tehdä mitä on pyydetty ja ojentaa piilukkopistoolin hänelle. Ayela osoittaa välittömästi Tukulti-Ninibiä ja vetää liipasimesta, mutta ase on tyhjä. Hämmentymättä Tukulti-Ninib sanoo, että kuulan ja panoksen hän saa sotilaalta matkalla ulos.

Ayela viedään ulos, mutta hän saa käydä tapaamassa Siddiqaa tyrmässä hetken ajaksi. Siddiqa on lähes murtunut, hän sanoo että hänen ei olisi koskaan pitänyt tehdä yhteistyötä Tukulti-Ninibin kanssa. Hän kertoo koettaneensa lähettää Keräilijöille koodiviestin heti Tukulti-Ninibin noustua valtaan mutta jotenkin tämä oli keksinyt viestin ja vaatinut Siddiqaa hyväksymään hänet valtiaakseen. Siddiqa kertoo koodin myös Ayelalle, mutta sanoo ettei siitä ole hyötyä koska Tukulti-Ninib tietää sen. Sitten Ayela viedään ulos sateeseen ja hän saa ammuksensa aseeseensa. Hän käy Laivanrakentajain talolla kertomassa että Tukulti-Ninib uhkaa polttaa sairaalan. Poangying rientää varoittamaan sairaalaa, Ayela lähtee Gao Chunin korttelille, ja hänet päästetäänkin sisään.

Darya on saavuttanut Julienin ja tuonut tälle toimintasuunnitelman. Coventryn laidalta kahdeksan hengen joukko saapuu kylään karjuen "Kotiin" kaikilla kielillä mitä osaavat. Leonid on levittänyt sanaa pariin taloon ja jonkin verran coventrylaisia liitttyy mukaan. Tulijat juoksevat ohittamillaan taloilla ja koettavat kutsua ihmisiä liittymään heihin, mutta menestys on hidasta. Sabine ja bastognelaiset ovat ensimmäisiä mukanaolijoita, samoin Izabella.

Tukulti-Ninibin sotilaat lähtevät liikkeelle hallintokartanosta. Kaikki kolme vigiliä marssivat keihäiden ja kilpien kanssa kohti kiinalaiskorttelia sota-aikeissa. Julien ryhmineen kokoontuu Janoisen suden pihassa, mutta heitä on vasta kolmekymmentä ja heillä ei ole toivoakaan pysäyttää marssivia sotilaita. Leonid on kuitenkin levittänyt muutakin kuin viestiä liittyä kansanrintamaan: hän on antanut dynamiittia Igjar Garaldovichille ja Uzun Korkmazille ja lähettänyt heidät räjäyttämään hallintokartanon portin auki. Normaalisti tämä olisi itsemurhatehtävä, mutta sateen turvin kartanon lähelle pääsee ja sotilaillakin on muuta mietittävää.

Kiinalaisten kortteli on linnoitettu ja valmis taistelemaan. Ayela puhuu Pei-chin Hockille ja yrittää vedota vihollisuuksien lopettamiseen, mutta Pei-chin sanoo että kiinalaiset vain puolustautuvat: Tukulti-Ninibin sotilaat ovat hyökkäämässä heitä kohti. Lopulta Ayela pääsee Gao Chunin luo, joka on ikkunattomassa valtaistuinhuoneessaan kiinalaiskorttelin keskellä. Gao Chun näyttää tyyneltä ja hallinnassa olevilta. Ayela vetoaa häneenkin ja sanoo Tukulti-Ninibin uhkaavan polttaa sairaalan; Gao Chun lupaa lähettää väkeään puolustamaan sitä heti kun välitön uhka on torjuttu. Hän ei kuitenkaan juuri nyt voi luopua yhdestäkään miehestä koska Tukulti-Ninibin joukot ovat melkein hänen kimpussaan.

Yli nelikymmenpäinen joukko coventrylaisia seisoo Janoisen suden pihalla, voimattomana puuttumaan alkamaisillaan olevaan yhteenottoon. Sitten hallintokartanon suunnalta kuuluu kumea räjähdys kun Igjar ja Uzun räjäyttävät kartanon portin.

Taistelu Coventrysta


Maanpakolaisliikkeen ryhmä lähtee Leonidin ja Julienin johtamana kohti hallintorakennusta. Sen porteilla on ollut vartija sotilaan univormussa - mutta tämä ei ollut oikea sotilas vaan Jacques Artha Tiedon talosta. Uzun Korkmaz on haavoittunut varsijousen vasamasta mutta hengittää vielä. Hallintokartanon portit on räjäytetty auki. Kartanon katon tuntumassa on avoin luukku josta näkyy leimahdus, kipinäsuihku - ja sitten sieltä lentää raketti maanpakolaisten päiden yli, kiinalaiskorttelia kohti.

Yksinkertainen raketti osuu Gao Chunin talon seinään ja räjähtää. Sisällä sataa puunkappaleita mutta Gao Chun ei ole lopulta kovin huolissaan. Hetkeä myöhemmin Tukulti-Ninibin joukot hyökkäävät taloa vastaan. Ayela tahtoo poistua mutta Gao Chun sanoo että täällä on turvallisinta. Sitten sisään tuodaan haavoittunut kiinalainen, ja Ayela päätyy hoitamaan tätä. Pian haavoittuneita saadaan lisää.

Samalla kun kiinalaiset ja Tukulti-Ninibin väki taistelevat maanpakolaisliike ryntää sisään hallintokartanoon. Siellä vallitsee kaaos ja pian käy ilmi ettei kyseesä ole pelkästään räjäytetty portti: sisältä löytyy haavoittuneita palvelijoita ja joku kertoo että kiinalaisia on tunkeutunut taloon. Todellakin kartanon ylemmistä kerroksista kuuluu laukauksia.

Haavoittuneita kuljetetaan sairaalaan, liikkeen kärkijoukko etenee kohti kolmatta kerrosta - ja kohtaa pienen ryhmän kiinalaisia jota johtaa Gao Chunin hurja soturi Moy Yat-sen. Moy vaatii tietää kenen puolella tunkeutujat ovat, ja Leonid sanoo heidän olevan Gao Chunin puolella. Kiinalaiset ovat jumissa kolmannen kerroksen portaissa; portaiden yläpäässä on katonrajassa oleva tila jonne Päällikön talo on linnoittautunut ja josta käsin se ampuu raketteja Gao Chunin taloon. Iskuryhmä ei pääse ylös portaita koska sen yläpäässä Vassili ja Jean-Baptiste Djata ovat muskettien kanssa. Moy Yat-sen kehottaa tulokkaita hyökkäämään heitä vastaan.

Leonid sanoo voivansa hoitaa asian. Hän kaivaa paitansa alta esiin dynamiittipötkön ja kehottaa maanpakolaisia vetäytymään. Tätä totellaan ripeästi. Leonid sytyttää tulilangan, antaa sen palaa hetken ja sitten kurottautuu portaiden alapäässä olevan kulman taakse ja heittää räjähteen ylös portaita. Samalla hetkellä portaiden yläpäässä väijyvä Vassili ampuu häntä musketillaan ja osuu keskivartaloon. Günther Mannheim ja Juzos Urbatas lähtevät kuljettamaan häntä ulos.

Kuluu joitakin sekunteja ja sitten hallintokartanon yläkerta räjähtää. Dynamiitti sytyttää huoneessa olleen raketin ja koko kartanon vasemman siiven katto lentää ilmaan tulimyrskyssä. Maanpakolaisjoukot säntäävät ulos portista ja maastoutuvat samalla kun heidän päälleen sataa puunkappaleita. Hallintokartanon palveluskunta evakuoituu samalla.

Darya ja Emanuel ovat pysyneet tiiviisti yhdessä hyökkäyksen ajan ja ovat auttaneet haavoittuneiden etsimisessä ja lähettämisessä sairaalaan. He olivat oikeassa siivessä vetäytymiskäskyn tullessa ja vasemman siiven räjähtäessä he poistuvat oikeasta ulko-ovesta. Pihalla he kohtaavat Mizida Anguellen joka on pakannut tavaransa ja näyttää olevan valmis lähtemään. Anguelle näyttää tajuavan räjähdyksen merkityksen ja toteaa, että hän taitaa olla komentojärjestyksen mukaan Coventryn tämänhetkinen hallitsija. Hänellä ei ole asetta ja hän sanoo että haluaisi mieluusti neuvotella maanpakolaisten kanssa. Darya ja Emanuel vievät hänet Julienin luo.

Haavoittuneet, Leonid mukaanlukien, siirretään sairaalaan. Kiinalaisten hyökkäyspartio onnistuu paikantamaan Jean-Baptiste Djatan ruumiin ja lähtee oitis kuljettamaan sitä kohti kiinalaiskorttelia. Maanpakolaisjoukko kulkee heidän perässään. Kiinalaiset huutavat ja julistavat voittoa, ja kyläläisiä liittyy joukon jatkoksi heidän kulkueeseensa.

Taistelun luo saavuttaessa kiinalaisten iskuryhmän takana on pitkälle toistasataa ihmistä. Moy Yat-sen huutaa Tukulti-Ninibin väelle että heidän hallitsijansa ja sotapäällikkönsä ovat kuolleita ja vaatii sotilaita antautumaan. Parin sekunnin hiljaisuuden jälkeen kaikkien kolmen vigilin kapteenit kehottavat miehiään laskemaan aseensa. Taisteleminen päättyy.

Kiinalaiskorttelin sisällä Ayela ja Pei-chin Hock sekä muutama kiinalainen nainen ovat pyörittäneet ensiapuklinikkaa. Valtaistuimellaan Gao Chun hieroo tyytyväisenä käsiään yhteen voittonsa johdosta. Hän ei kuitenkaan vieläkään tahdo itse näyttäytyä ulkona vaan lähettää luutnanttinsa puhumaan kansalleen. Kiinalaiskorttelin parvekkeelle nousee hienosti pukeutunut mies joka julistaa taistelun päättyneen ja kertoo Gao Chunin olevan Coventryn uusi johtaja.

Kun hänen puheessaan on tauko, Julien, Darya ja muut maanpakolaiset alkavat huutaa "Kotiin! Kotiin!" Ensin kiinalaiset kuvittelevat tämän olevan hurraahuutoa, mutta sitten Julien ottaa itselleen puheenvuoron ja ilmoittaa Coventryn kansalaisten olevan kyllästynyt salaisuuksiin ja hirmuvaltiaisiin. Kiinalainen airut yrittää ensin vakuuttaa Julienille että juuri tämän vuoksi Gao Chun on parempi hallitsija kuin kukaan aiempi, mutta sitten huutavat coventrylaiset saavat hänet tajuamaan, että he eivät tahdokaan Gao Chunin hallitsevan heitä.

Sisällä Gao Chun harmistuu asioiden saamasta käänteestä ja antaa käskyn eräälle palvelijalleen. Palvelija rientää jonnekin ja Ayela tajuaa että Gao Chun aikoo aloittaa tastelemisen uudelleen. Niinpä hän vetää esiin Tukuti-Ninibin hänelle antaman pistoolin ja osoittaa sillä Gao Chunia. Huoneessa olevat palvelijat pakenevat ja Gao Chun kalpenee. Pei-chin Hock järkyttyy Ayelan toiminnasta ja koettaa suostutella häntä laskemaan aseen, mutta Ayela siirtyy Gao Chunin viereen ja sanoo ampuvansa tämän heti jos tämä ei nyt tee kuten hän tahtoo.

Ulkona kiinalaiskorttelin ikkunaluukut vedetään auki ja niiden takaa paljastuu samanlainen raketti kuin Tukulti-Ninibin käyttämä, suunnattuna coventrylaiseen väkijoukkoon. Gao Chunin airut vaatii väkijoukkoa lähtemään kotiin - mutta nämä eivät hievahdakaan vaan innostuvat uudelleen huutamaan "Kotiin!" Julien sanoo että Gao Chun ei voi voittaa tätä taistelua koska Coventryn ihmiset eivät anna hänen hallita heitä.

Tilanteen katkaisee Pei-chin Hockin ilmoitus että Ayela on ottanut Gao Chunin panttivangiksi. Pian Gao Chun itse ilmestyykin parvekkeelle, Ayelan ja pistoolin uhkaamana. Ayelaa osoittaa useita kiinalaisia jousimiehiä, mutta nämä eivät uskalla ampua koska heidän päällikkönsä on vaarassa.

Hetken aikaa vallitsee pattitilanne. Sitten Gao Chun käskee kiinalaisia sotilaita laskemaan aseensa. Coventrylaiset keräävät nämäkin nopeasti talteen. Ayela laskee pistoolinsa alas. Gao Chun palaa kortteliinsa, Ayela kuljetetaan alas kiinalaisten luota.

Julien ilmoittaa että kunnes tilanne hieman selkiytyy, Coventryn hallinnosta vastaa kolmikko johon kuuluvat hän itse, vanhan hallinnon edustajana Mizida Anguelle ja Gao Chunin kiinalaisista Pei-chin Hock. Hän puhuu pari sanaa kansanvallasta, mutta tilanne hajoaa sekavaksi riemuitsemiseksi ja "Kotiin!" -huudoiksi. Eri puolten sotilaiden aseita on päätynyt vähän kenelle sattuu mutta kukaan ei näytä juuri nyt olevan aikeissa alkaa käyttää niitä.

Janoinen susi avaa jälleen ovensa illaksi. Ayela palaa sairaalalle jota kukaan ei ole lopulta yrittänyt polttaa. Darya ja Julien siirtyvät Mizidan ja Pei-chin Hockin kanssa hallintokartanoon miettimään, mitä ihmettä he tekisivät seuraavaksi.

Lopputulos


Sunnuntain aikana menehtyi 19 coventrylaista ja noin 40 haavoittui. Surmansa saivat olivat enimmäkseen Gao Chunin taistelijoita sekä vigilien sotilaita. Suurin yhtenäinen kuollut ryhmä oli kuitenkin koko Päällikön talo, joka menehtyi Leonidin pommi-iskussa. Ainoa välittömästä räjähdyksestä selvinnyt oli Tukulti-Ninib joka hyppäsi ulos ikkunasta ennen räjähdystä. Hän katkaisi jalkansa maahan osuessaan ja jäi keskelle coventrylaisia. Hänen ruumiinsa löytyi sunnuntai-iltana. Kuolinsyynä olivat kymmenet improvisoitujen aseiden aiheuttamat vammat.

Tiedon talosta menehtyi vain aseseppä Jacques Artha, tosin pari muuta haavoittui kiinalaisten hyökkäyksessä ja pakoryntäyksessä. Kaksi hallinnon palvelijaa sai myös surmansa. Kaikkien sotilastalojen kapteenit selvisivät elossa.

Hallintokartanon vasen siipi paloi pahoin mutta johdon ja Tiedon talon tilat sekä kellarit jäivät ehjiksi. Suurin osa Coventryn räjähteistä tuhoutui taistelussa ja aseita siirtyi sotilastaloilta sekä Gao Chunin joukoilta muualle.

Gao Chun jäi edelleen Coventryn suurimman yhtenäisen etnisen ryhmän hallitsijaksi. Tukulti-Ninibin ampumat raketit olivat rikkoneet hänen korttelinsa julkisivua pahoin.

Pelinjohtajan mietintöjä


Halpascifisarja sai oikean budjetin sekä aika tavalla hollywoodilaista symboliikkaa. Näin sitä indietuotteet uivat lähemmäs valtavirtaa.

Oikeasti olin itsekin tähän peliin hyvin tyytyväinen. Ei se täydellinen ollut - toiminta oli hajallaan, ajankäyttö hitusen epärealistista ja hahmojen tilaisuudet loistaa eivät jakautuneet tasaisesti - mutta kokonaisuutena ja teemallisesti se oli kyllä hieno. Tarinallisesti en ole varmaan herran aikoihin nähnyt näin kauniisti sujunutta peliä.

Minulla ei tosiaan ollut mitään selvää käsitystä siitä miten tämä tarina loppuisi tai kuka sen jälkeen Coventrya hallitsisi. Olin pyöritellyt kahta pääskenaariota riippuen siitä joutuisiko Tukulti-Ninib käymään Gao Chunin korttelin kimppuun vaiko päinvastoin, mutta koko kansanliikkeen mukaanottaminen oli täysin kartoitusteni ulkopuolella. Murskaavan kaunis oli temppu jossa kiinalaiset palasivat voittoisasti Jean-Baptiste Djatan ruumista kantaen ja coventrylaiset luulivat liittyvänsä heidän voitonsaattueeseensa kunnes sitten maanpakolaisliikkeen äänitorvi kaappasikin heidät joukkovoimaksi oman aatteensa taakse.

Uusi hallinto on nyt antanut kaikkien aikojen vaalilupauksen: kotiinpaluu jokaiselle coventrylaiselle. On erittäin kiintoisaa nähdä miten tämä koetetaan lunastaa. Joka tapauksessa, Sic Semperin ensimmäinen esityskausi päättyy tähän. Pelinjohto kiittää ja kumartaa, kolmen viikon kuluttua alkaa toinen esityskausi.


<-- 008: Seuraavat tulokkaat - 010: Triumviraatti-->



CategoryPelit
There is one comment on this page. [Display comment]
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki