002: Lohikäärme miesten joukossa


<-- 001: Kaikutarkkailu - 003: Ab urbe condita -->

Palautelomake


"Tämä ei ole täydellinen maailma, ei edes hyvä maailma. Tämä on vain Coventry."
- Siddiqa al-Basra

 


Coventry,| maanantai, 19.4. 27 CL


Ulkolämpötilojen kiivetessä puolenpäivän aikoihin yli kolmeenkymmeneen asteeseen coventrylaiset vetäytyvät sisään viettämään siestaa. Darya, Julien ja Leonid näkevät toisensa lähellä kylän keskustaa ja jäävät juttelemaan. He huomaavat erään rakennuksen olevan taverna ja päätyvät El Lobo Sediento -kievariin, Coventryn ainoaan ravintolaan/pubiin. Paikalla on vain pari muuta ihmistä (pari sotilasta ja kyläläisiä) mutta kiinalainen henkilökunta toivottaa tulokkaat innokkaasti tervetulleeksi. Sisällä on viileää ja juomat ovat kylmiä. Vastatulleille talo tarjoaa ensimmäisen aterian ja juoman. Myös Ayela löytyy tavernasta.

Kokemuksia vaihdetaan. Ayelasta on tullut lääkitsijä, Leonid ja Julien tekevät maatöitä, Darya on toistaiseksi koonnut kynttilöitä. Kaikilla on jonkinasteinen kulttuurishokki, tosin Ayela ja Leonid näyttävät selviävän parhaimmin omistaan. Kaikki paitsi Ayela ovat sitä mieltä että Coventryyn jääminen ei ajatuksena sittenkään miellytä.

Julien alkaa Ayelalta saamansa paperin ja lyijykynän avulla tehdä muistiinpanoja kaikista muiden kertomuksista. Darya miettii mahdollisuutta rakentaa sekstantti ja koettaa selvittää leveyspiiri jossa Coventry sijaitsee. Kylään päätymisen ja sitä edeltäneiden kokemusten todellisuutta sekä tarkoitusta pohditaan - onko kylä vankila, monimutkainen yhteiskunnallinen koe vai jotain aivan muuta? Layetta Pfimlin Daryan adoptoineesta Bastognen| talosta käy paikalla, vaihtaa pari sanaa ja siirtyy kuistille.

Eräässä nurkkapöydässä istuva intialainen katsoo tulokkaita pahasti ja mittelee etenkin Leonidia katseellaan. Ryhmä arvelee että Sudesta lähtemisen jälkeen voi seurata hankaluuksia. Darya käy hakemassa Layetan kuistilta, ja kun entinen poliisi havaitsee Hamaputrin mulkoilevan nelikkoa hän käy häiritsemässä tätä kunnes tämä lähtee tiehensä. Layetta kertoo että Hamaputri on epämiellyttävä tyyppi joka epäilee liian kaukaa tulevaisuudesta tulleita Keräilijöiden vakoojiksi ja on hanakka haastamaan ihmisiä kaksintaisteluihin.

Layetta ostaa nelikolle olutta ja jää puhelemaan heidän kanssaan. Hän antaa hieman happaman joskaan ei epäystävällisen vaikutelman. Leonid kyselee poliittisista kuvioista ja vaikka Layetta onkin haluton puhumaan niistä lähes tyhjässä Sudessa, hän kuitenkin toteaa että monet epäilevät Tukulti-Ninibin nousseen kylän hallitsijaksi raivaamalla edellisen hallitsijan tieltään. Korkeamman johdon puuhista hän muutenkin tuntuu tahtovan pysyä kaukana ja sanoo ettei ole oikeastaan tavannut Tukulti-Ninibiä. Sen sijaan hän kertoo pian saapumisensa jälkeen olleensa mukana retkikunnassa joka kulki Malakan niemimaan länsirannalle viidakon läpi.

Siestan päätyttyä tulokkaat palaavat töihin. Ayela tekee kotikäynnin eteläafrikkalaiseen taloon hoitamaan kuumetta. Darya ei pidä vesipuhvelin lypsämisestä. Hamaputrin tapaamisesta varuilleen tullut Leonid lisää kivisen veitsen varusteisiinsa - oletettavasti kaikilla kyläläisillä jotka haluavat olla aseistettuja on vastaava. Julien tekee talonväkensä kanssa kosher-voita ja käy myymässä sitä mm. etiopianjuutalaisille.

Kun ilta on koittanut nelikko hakeutuu jälleen Suteen. Taverna on nyt paljon täydempi ja vastatulleita katsotaan uteliaasti. Monet kyläläiset käyväy tervehtimässä tulokkaita, mm. italialainen katolinen pappi Roberto.

Darya näkee kaksi hunnutettua naista joiden miesseuralainen lopulta jopa jättää nämä kahdestaan pöytään. Hän käy juttelemassa heidän kanssaan. Naiset ovat Yahya ja Yasaman, molemmat persialaisia ja he sanovat etsineensä Daryaa. He kertovat että Bastognen talo toimii bordellina. Darya hätkähtää väitteestä. Naiset tekevät Daryalle selväksi ettei tämä varmastikaan ole hänelle hyvä paikka ja että jos (kun) hän tahtoo pois moisesta paheiden pesästä Khurasanin talo ottaa hänet heti suojelukseensa. Darya puhelee tovin naisten kanssa ja sitten käy kertomassa Ayelalle mitä sai kuulla.

Pöydässä Leonidin ja Julienin seuraan on lyöttäytynyt Estelle Remy, yksi Daryan talokumppaneista. Monacolainen Estelle on hyvin sosiaalinen ja hauska ja puhelee miesten kanssa pankin ja kasinon perustamisesta. Hän on tyylikäs ja itsevarma ja samalla tekee selväksi että naisseuraa kaipaaville ainakin hän on kaupan vaikkakaan ei mitenkään halpa.

Bastogne toimii todellakin mitä ilmeisimmin ilotalona. Daryalle tämä on melkoinen säikähdyksen aihe eivätkä muutkaan tätä aivan keveästi ota. Ayela lupaa koettaa tiedustella Siddiqa al-Basralta asian laitaa ja Daryan mahdollisuuksia.

Joukko venäläisiä Novaja Siperiyan talosta (jonne Leonid adoptoitiin) käy myös paikalla meluisasti ja humalaisesti. Jossain vaiheessa ulkona tulee tappelu parin skandinaavin välillä ja Ayela kuljettaa Thror-nimisen norjalaisen sairaalalle tämän saatua kartusta. Susi tyhjenee melko varhain ja nelikkokin vetäytyy taloihinsa. Julien valvoo pitkään muistiinpanojensa parissa, Ayela juttelee Bastognesta Maria Jojen kanssa (joka myös vahvistaa Bastognen olevan ilotalo) ja sukupuolihygieniasta Diego Peneazin kanssa. Sukupuolitauteja ei vielä ole yhteisössä havaittu ja riski että sellainen hyppää jostain toisesta lajista on varsin pieni. Muutenkin Keräilijät ovat varmaan rokottaneet coventrylaiset aika tehokkaasti koska sairauksia yhteisössä on vähemmän kuin voisi luulla.

Gao Chun

Tiistai, 20.4.


Darya katselee Bastognen aamutoimia uusin silmin. Hänet hätistetään siististi ulos talosta Dianen kanssa ilmeisesti koska Estelle on tapaamassa jonkun. Diane kyselee Daryan poikaystävistä ja vastakysymyksiin kertoo että hän saapui Coventrylle oman poikaystävänsä kanssa mutta tämä vastusti Tukulti-Ninibin valtaannousua ja katosi.

Siestan aikaan nelikko kohtaa jälleen Sudessa. Kuulumisien vaihtamisen aikana heille lähetetään suuret lasit kylmää hedelmämehua. Tarjoajana on singaporelainen Pei-chin Hock, joka kertoo että hänen päällikkönsä tahtoisi tavata tulokkaat. Nelikko lähtee Pei-chinin mukaan kiinalaisten talojen muodostamaan kortteliin.

Ainakin kuusi kiinalaisten taloa muodostaa tiiviin korttelin. Muiden talojen ympärillä on yleensä paljon pihoja ja omaa tilaa, näiden välissä kulkee vain kapeita kujia. Kujalta käsin päästään korkeaan taloon johon kiivetään kapeita portaita pitkin. Siellä kohdataan talon pää, Gao Chun -niminen kiinalainen jolla on pomon elkeet ja huomattavan ylellinen koti. Palvelijat tuovat juomaa ja ruokaa pelkällä sormen heilautuksella. On selvää että Coventryn suuressa kiinalaisyhteisössä Gao Chunilla on huomattavasti vaikutusvaltaa.

Gao Chun tahtoo kuulla vuodesta 2009 - täsmällisemmin sen teknologiasta verrattuna Pei-chinin alkuperävuoteen 1991. Terminologiavaikeuksien kautta lopulta jonkinlainen kuva Pei-chinin maailman tekniikkatasosta saavutetaan (Pei-chinin kotona tietokoneita kutsutaan "helmitauluiksi", tietoverkot ovat tunnettuja mutta harvinaisia, ydinenergia on "haamuvoima" ja kvanttimekaniikka "häilyvyys"). Sen todetaan olevan varsin kehittynyt mutta selvästi nelikon kotia jäljessä.

Gao Chun tuo esiin pienen taskukokoisen mustan rasian - selvästi UMPUI-taskutietokoneen jollaista Julien oli käyttänyt vuodessa 1972. Hän tiedustelee mikä laite on ja saako sen jotenkin toimimaan. Ayela kysyy onko laite varastettu Tukulti-Ninibiltä mutta Gao Chun ei vastaa. Laite ei vaikuta aivan yhtä uudenaikaiselta kuin Echo Surveillancen kontista löytynyt suurempi vastaava ja siinä on jonkin verran naarmuja ja kolhuja, mutta myös selvä paikka laturille ja tutut merkinnät jotka kertovat laturin tehon.

Leonid neuvottelee tottuneen oloisesti Gao Chunin kanssa, ja sanoo että mielellään omistautuisi laitteen toimintaan saattamiselle mutta hänellä on ongelmia. Hän mainitsee Hamaputrin uhkaavan käytöksen ja tarpeen oikealle veitselle kyetäkseen puolustamaan itseään ja ystäviään. Gao Chun kuuntelee ja antaa ymmärtää ettei Leonidin tarvitse huolehtia. Nelikko sanoo lopulta miettivänsä mitä voi tehdä ja Gao Chun lupaa palkita kaikki avokätisesti jos laite saadaan toimimaan.

Leonidin suoraviivainen asennoituminen on hätkähdyttänyt monia muita. Siestan päättyessä nelikko palaa töihin ja Ayela pääsee juttelemaan Siddiqa al-Basran kanssa tämän työhuoneessa hallintorakennuksessa. Hän kertoo huolensa Daryan kohtalosta ja Siddiqa myöntää konsuli Mizida Anguellen mielestä nuorten naisten ilman erityisiä taitoja kelpaavan lähinnä prostituoiduiksi. Siddiqa sanoo että voisi koettaa taistella konsulin tahtoa vastaan tässä, mutta hän tarvitsee vaikutusvaltansa tärkeämpiin asioihin. Hänellä ei selvästikään ole paljon rakkautta kenialaista lakimiestä kohtaan ja kun Ayela koettaa vedota häneen hän pyytää väsyneesti tätä poistumaan.

Illalla Sudessa käydään pitkä keskustelu siitä mitä seuraavaksi tulisi tehdä. Darya ei ota lainkaan hyvin korkeampien tahojen arviota hänen soveltuvuuksistaan. Arvellaan että Gao Chun tahtoo nousta Coventryn seuraavaksi hallitsijaksi - mutta on epäselvää olisiko hän lainkaan parempi kuin Tukulti-Ninib. Ayelan mielestä hän on vain rosvopäällikkö, Leonid taas sanoo että jokainen päällikkö on ensin vain rosvopäällikkö.

Lopulta kaikki tuumivat että tietokoneen toimintaan saaminen olisi hyvä ajatus, vaikka Gao Chunin auttaminen ei jokaisen mielestä hyvä ajatus olekaan. Kuitenkin tietokoneen avulla olisi kenties mahdollista selvittää enemmän Coventryn arvoitusta. Sairaala on ainoa helppo paikka josta löytyy sähkövirtaa; Ayela sanoo tutkivansa mitä virtaa on tarjolla.

Pelinjohtajan mietintöjä


Omasta mielestäni kertakaikkisen onnistunut peli. Mitään todella hurjaa juontahan tässä ei ollut, toivoin että hahmonne tarttuisivat asioihin ja näinhän he tekivät. Ympärillä kohkaavat loukkaavat etniset stereotyypit tuntuivat toimivan hyvin.

Tässä pelissä esiteltiin varmaan jotain 20-30 coventrylaista. Seuraava peli on optimistisesti kolmen viikon kuluttua. En ole niin epärealistinen että olettaisin kenenkään muistavan kuin ehkä pari esiintynyttä hahmoa.

Errata

Ayela: Eräässä kohdassa Diego puhui terveydenhuollosta asioita josta sai kuvan että Keräilijöiden rokotteet ovat ikikestäviä. Tämä ei pidä paikkaansa, ne uusitaan tuon tuostakin.

<-- 001: Kaikutarkkailu - 003: Ab urbe condita -->

PalautelomakeCategoryPelit
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki