Darya: Bastogne


<-- 001: Kaikutarkkailu - 002: Lohikäärme miesten joukossa -->


"Nämä asiat sinun on parempi pitää omana tietonasi."
- Siddiqa al-Basra

 


Darya herää hitaasti tuntemattomassa paikassa, pimeässä huoneessa. Ulkopuolelta kuuluu lukuisten yöeläinten ääniä ja jos ilma ei liikkuisi, olisi tukalan kuuma. Kurkkua kuivaa ja olo on täysin voimaton, silmät ovat valonarat.

Orientaalin näköinen nainen käy paikalla, valaisten huoneen kynttilällä. Nainen tarjoaa hänelle vettä mukista, ja kertoo olevansa nimeltään Yumiko Nagaya. Selvitettyään Daryan kielitaidon hän juttelee tämän kanssa englannilla jossa on vahva korostus.

Yumiko kertoo Daryan olevan Coventryn sairaalassa, kunnossa lukuunottamatta huomattavaa väsymystä ja vähäistä nestehukkaa, ja kysyy tältä tietoja potilaskorttiin. Darya on haluton vastailemaan Yumikon kysymyksiin, eikä Yumikokaan tunnu tahtovan kertoa hänelle paljon. Kuitenkin Yumiko sanoo ajankohdan olevan 18.4. 2009, kello kaksi aamuyöllä. Hän sanoo että Daryan kanssa puhutaan lisää kun aurinko nousee.

Darya nukkuu lisää ja kun hän seuraavan kerran herää, ulkona on alkanut rankkasade. Sen loputtua alkaa kuulua monien lintujen laulua. Huone paljastuu yksinkertaiseksi puuseinäiseksi sairaalakammioksi. Pian Yumiko palaa tuoden monipuolista aamiaista. Hän puhuu Daryan kanssa enemmän mutta hänen puheistaan ei saa paljon selvyyttä. Yumiko myöntää kuitenkin tietävänsä aikamatkustuksesta, ja sanoo paikallisen vuoden olevan 27 coventrynlaskua. Darya haluaa tupakkaa, mutta sitä hän ei saa; sen sijaan hän pääsee pureskelemaan jotain kuivattua lehteä joka ei juurikaan hänen nikotiininhimoaan lievitä.

Paikalle saapuu arabiaa ja ranskaakin puhuva nainen nimeltä Siddiqa al-Basra, ilmeisesti irakilainen arabi. Hän kertoo olevansa Coventryn sairaalan johtaja. Hän kysyy Daryalta mitä tälle on käynyt ja mikä on viimeinen asia mitä tämä muistaa. Keskustelu käydään ranskaksi, jota Siddiqa puhuu omituisella korostuksella.

Siddiqa kertoo, että Coventry on kylä Malakan niemimaalla, paikassa jossa Malesian pitäisi sijaita mutta jossa ilmeisesti ei ole mitään. 700 asukkaan kylä on ainoa asutus johon kyläläiset ovat törmänneet vaikka he ovat matkanneet niemimaan halki. Kyläläiset on jätetty sinne eri Keräilijöiksi kutsuttujen henkilöiden toimesta. Ei tiedetä mitä he tahtovat, he eivät ilmeisesti valvo Coventrya tai ole suuremmin kiinnostuneita sen asioista - he ovat jättäneet sinne tuomansa ihmiset käytännössä oman onnensa nojaan. Kyläläiset ovat peräisin eri ajoista, ja jopa eri versioista samoja aikoja; Siddiqa on ollut itse kylässä 23 vuotta ja hänen alkuperäaikansa on vuosi 2000, maailmassa jossa ainakaan Lähi-Idän historia ei muistuta lainkaan Daryan tuntemaa. Kukaan ei pääse Coventrysta pois - tai kylästä voi kyllä lähteä, mutta mitään merkkejä muista ihmisistä ei ole löytynyt. Keräilijät olivat aiemmin olleet enemmän tekemisissä coventrylaisten kanssa, mutta sitten kyläläiset tekivät jonkinlaisen kapinayrityksen aikeenaan poistua Coventrysta, ja Keräilijät eivät sen jälkeen enää olleet suoraan tekemisissä heidän kanssaan.

Daryan käynti vuodessa 1972 mainitaan, ja Siddiqa sanoo ettei koskaan ole kuullut kenenkään päässeen kulkemaan Keräilijöiden laitteessa. Myös se seikka että vuosi 1972 näytti olevan suoraan vuoden 2009 historiasta on Siddiqan mielestä outoa. Coventryn ihmisillä on jonkin verran yhteistä historiaa, mutta enimmäkseen aikakaudet josta he ovat peräisin eivät voisi olla historiallisia versioita toisistaan. Darya piirtää Siddiqalle Echo Surveillancen logon, ja Siddiqa sanoo että se muistuttaa Keräilijöiden käyttämää tunnusta. Siddiqa sanoo, että Keräilijöiden laitteessa matkustaminen on asia josta Daryan ei kannata puhua kenellekään kylässä, muttei selitä tarkemmin syitä tähän.

Darya ja Siddiqa puhuvat pitkään maailmojensa erosta. Siddiqan alkuperämaailmassa Irakia ja ilmeisesti myös Pohjois-Afrikkaa hallitsee Osmanien valtakunta. Tieteellis-teknologinen kehitys muistuttaa Daryan vuotta 2009, mutta asioista puhutaan eri nimillä. Atomipommit Siddiqa tuntee, mutta sanoo että hänen maailmassaan niitä ei koskaan ole käytetty sota-aseina.

Siddiqa kertoo myös että Coventryssa ei synny lapsia, ainakin kaikki miehet on Keräilijöiden toimesta steriloitu. Hän sanoo että tästä johtuen yhteisö ei ole aivan terve ja että sen sukupuolijakaumakin on hieman vääristynyt. Coventry on yksinkertainen agraariyhteiskunta jossa useimmat joilla ei ole selviä yksinkertaisia erikoistaitoja päätyvät viljelemään maata tai kasvattamaan karjaa. Fysiikan opiskelijalle ei selvää tarvetta löydy; Siddiqa sanoo että yhteisön hyödyllisimmät tieteentekijät (kuten hän itse) on kutsuttu Tiedon taloon.

Coventry on jaettu taloihin, enimmäkseen kielten mukaan. Darya adoptoidaan illan päätteeksi johonkin taloista, ja koska hän ei ole sotilas tai metallurgi, talo valitaan pelkästään kielen ja etnisyyden perusteella. Darya kyselee yhteisön uskonnoista, Siddiqa kertoo että näitä on (ja uskovat ovat saaneet Keräilijöiltä pyhät kirjansa, vaikkei juuri muita kirjoja olekaan jaettu). Hän myös sanoo, että viime kädessä adoptiosta päättää yhteisön päällikkö jonka Keräilijät ovat nimittäneet.

Siddiqa jättää Daryan omaan rauhaansa. Darya torkkuu pitkin päivää, käy kylpemässä ja näkee vilauksia ympäristöstään. Ulkona näkyy tropiikkia, mutta pieneltä käytävältä sairaalaa hän ei vielä voi poistua. Illan suussa Darya löytää huoneeseensa palatessaan sijatun vuoteen sekä henkilökohtaiset hygieniatarpeet. Kun aurinko laskee, huoneeseen saapuu kaksi tulokasta. He ovat Sabine Chailly ja Estelle Remy, ja he ovat adoptoimassa Daryan Bastogne-nimiseen taloon.

Daryalle tarjotaan savukkeita heti kun sairaalasta on poistuttu - mutta savukkeissa ei ilmeisesti ole niinkään tupakkaa vaan enimmäkseen jotain todella vaisua hamppua. Kylän rakennuksia näyttää olevan melko paljon ja ne ovat itämaiseen tyyliin rakennettuja sekä tolppien varassa seisovia.

Bastognessa Daryaa odottaa innostunut vastaanotto monella ranskan kielen murteella, useimmat täysin tunnistamattomia. Hänelle syötetään hyvä illallinen ja hänelle juotetaan kelvollista viiniä samalla kun hänestä kysellään paljon. Darya kyselee kuudelta bastognelaisilta näiden alkuperäajoista ja vastaanottaa melkoista kulttuurishokkia. Eniten yhteistä historiaa hän löytää Walter-nimisen sveitsiläisen kanssa, jonka alkuperäajassa Toinen maailmansota oli valtavan tuhoisa.

Maanantai 19.4. 27 CL


Aamun sadekuuro herättää Daryan. Hänelle on osoitettu oma sermeillä erotettu nurkkaus talosta. Bastognelaiset syövät aamiaista ja lähtevät töihin. Diane näyttää Daryalle hieman paikkoja kylässä, mutta kulttuurien ja kielten sekamelska on tyrmäävä ja Darya päätyy jäämään neljän seinän sisään tekemään kynttilöitä.

Pelinjohtajan huomioita


Detaljeita oli liikaa, mutta oikeastaan tarkoituksella.


<-- 001: Kaikutarkkailu - 002: Lohikäärme miesten joukossa -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki