025: Riittävän arvokas kaapattavaksi


<-- 024: Sulunmeri - 026: Kirjallinen sopimus -->

"Mikä oli Leonidin suunnitelma?"
- Hilden kysymys Ayelalle

 


Pakolaisyhteisön väkiluku: 84

Maanantai, 20.3. 1967, Etelä-Kiinan meri, Dixie-2


Hilde on ylennetty CLF:n toiseksi perämieheksi. Pia Ehlers pitää liikennekasvatusta. Coventrylaiset laivalla ovat työn touhussa. Myöhään illalla Akiko Masamune kutsuu johtoryhmän kokoon, ja kertoo saaneensa Mialewskin viimein puhumaan.

Mialewski oli lopulta alkanut antaa tiedonjyviä, kun Akiko oli väittänyt että Morty Pibiä aiottiin myös rangaista johtuen hänen osuudestaan Infinityn kersantin pakoyritykseen. Saatuaan ensimmäiset infonpalaset Akiko oli jatkanut tenttaamista, ja lopulta puristanut tästä irti paljon dataa. Hän jakaa kuulustelujensa tulokset muun johtoryhmän kanssa. Tiedot itsessään eivät enimmäkseen ole mitään murskaavan tärkeitä, mutta ehkä kiinnostavin detalji on Mialewskin ja hänen ryhmänsä tehtäväkuvaus. Erikoisjoukkojen ryhmä oli lähetetty Coventrylle tekemään pehmeää tiedustelua kylän tilanteesta ja pysymään näkymättömissä, silminnäkijät oli eliminoitava. Erityisesti heidät oli kehotettu keräämään tietoa Julienista ja Daryasta, mutta näiden suhteen ei oltu tehty poikkeusta eliminointisääntöön. Ryhmää johtanut luutnantti oli hionut tästä ryhmälle lisäohjeen, että mikäli Julien tai Darya nähtäisiin, heidät tulisi surmata. Ryhmänjohtajalla oli ilmeisesti lisätietoa tehtävän taustoista, ja hän arveli, että seuraava operaatio tämän jälkeen olisi joka tapauksessa eliminointitehtävä.

Valvoneen näköinen Akiko arvelee, että Mialewski on nyt vaarallisessa tilanteessa, ja saattaa yrittää itsemurhaa tai epätoivoista pakoa. Hän vetäytyy nukkumaan, muu johtoryhmä jää vielä pohtimaan tilannetta. Seuraavana päivänä Mialewskista saadaan irti vielä hieman lisää tietoja, mutta hän kieltäytyy vieläkin avautumasta täysin.

Hilde koettaa löytää syytä, joka olisi saanut Daryan ja Julienin Infinity Special Operationsin tappolistalla. Darya muistelee Dubain poliisin käsiin joutumista ja epäilee, että hän olisi saattanut jo siellä olla joutumassa Infinityn haltuun. Pohditaan myös Sharjahin aavikolla paria tuntia myöhemmin käytyä tulitaistelua, jossa ilmeisesti islamistiset aavikkosissit saivat kimppuunsa Emiirikuntien armeijan mahdollisilla NATO-vahvistuksilla. Näytti siltä, että aavikkosissit yrittivät tuhota tai vähintään kätkeä Echo Surveillancen kuljettimen kanjonissa.

Monenlaisia ajatuksia heitetään ilmaan, mukaanlukien pohdinta siitä, voiko todellinen aikamatkustus olla mahdollista. Mialewskin mukaan Echo Surveillance on Infinityn haara, joka kartoittaa "kaiuiksi" kutsuttuja paralleeleja - aikalinjoja, joissa ei näy mitään eroa Infinityn tuntemaan historiaan. Pohditaan, koettaisiko Infinity varjella oman historiansa eheyttä.

Mieleen palaa myös kahden Coventrylla vuonna 20 murhatun fyysikon kohtalo. Johtoryhmä tulee ajatelleeksi, että lopulta Coventrylla on tuskin ketään joka oikeasti ymmärtäisi aikalinjojen välisten laitteiden tai sen taustalla olevan teorian toimintaa; kenties Infinity värvää tai eliminoi nämä. Muistetaan myös, että Infinity ei ole toiminnassaan ollut aina yksimielinen: tieto murhatuista fyysikoista tuli ilmeisesti Infinity Securityn rouva Aguinalle yllätyksenä, ja Erikoisjoukkojen myöhempien toimien valossa pidetään mahdollisena, että nämä olivat myös fyysikoiden murhien takana.

Keskiviikko, 22.3. 1967, Singapore, Johor


CLF saapuu Singaporensalmen lähelle. Aiemmin coventrylaiset olivat lähettäneet Heunggongiin sähkeen, jossa he olivat ilmaisseet Dietlinde Janzille voivansa tavata tämän Singaporessa. Tapaamiseen lähtevät Darya, Gombei ja Akiko; turvahenkilöiksi Hilde ja Chulsoon. Täällä Singapore on Johor-nimisen valtion pääkaupunki. Johor on rikas islamilainen valtakunta juuri Pahangin eteläpuolella ja päiväntasaajalla sijaitseva suurkaupunki. Pienellä veneellä rantautuva edustajisto ottaa valtavan taksin ja kärsii kuumuudesta sen sisällä 45 minuuttia.

Tapaamispaikka on kallis ja kosmopoliittinen ulkoilmakahvila, jota purjemaiset peitteet suojaavat auringonvalolta ja jota valtava tuuletin pitää viileänä. Alkoholia ei ole tarjolla, mutta jäätelöä kuluu melkoisesti. Toisin kuin muualla lähiseudulla, Singaporessa japanin puhuminen ei johda palvelun välittömään paranemiseen: japanilaiset nähdään täällä kyllä arvostettuina vierailijoina, mutta selvästikään heihin ei suhtauduta samanlaisella pelonsekaisella kunnioituksella kuin Pahangissa, Kiinassa ja Ropputenissa.

Sovittuna aikana Dietlinde Janz saapuu paikalle, pukeutuneena paikallisittain ja päivänvarjoa kantaen. Hän tervehtii ryhmää kiinaksi, mutta pian vaihdetaan englantiin jotta useammat ymmärtäisivät mitä sanotaan. Darya tahtoisi aloittaa selvittämällä, onko Dietlinde samasta ajasta kuin hän ja Ayela, mutta Dietlinde sanoo että tämä on asia jota hän ei haluaisi paljastaa; siltä varalta että coventrylaisia joutuu Infinityn käsiin, hän ei tahdo antaa näille tietoa kotimaailmastaan.

Dietlinde kertoo ensin käsityksensä Heunggongin tilanteesta. Infinityn kalustoa on joutunut Kiinan armeijan ja sitä kautta Japanin keisarillisen armeijan käsiin, huolimatta yrityksistä hillitä vahinkoja. Japanin tiedusteluyhteisö etsii joukostaan myyriä ja pakottaa Infinityn agentit joukossaan pakenemaan. Kaiken kaikkiaan Heunggongin tapahtumat ovat olleet Infinityn toimille Dixie-2:lla valtava takaisku, ja julkisuudessa on näkynyt vain murto-osa asioista joita Kiinan ja Japanin hallitukset ovat White Starin löydöistä päätelleet. Hän kysyy, miksi coventrylaiset alunperin hyökkäsivät White Starin hotelliin, ja kuullessaan tämän olevan tiedonhakutehtävä hän selvästi vaikuttuu yhteisön rohkeudesta (vaikkakaan ei välttämättä taktisesta silmästä).

Coventrylaiset kertovat Coventryn historiasta ja tarkoituksesta. Dietlinde sanoo heidän todennäköisesti tietävän enemmän Infinitystä kuin hänen organisaationsa, joka on ollut selvillä Infinitystä vasta viitisen vuotta. Dietlinde tahtoo kuulla enemmän Infinityn taktiikasta ja kalustosta, mutta osaa lopulta kertoa tästä enemmän itsekin. Hänen mukaansa Infinity soluttautuu kaikkiin löytämiinsä maailmoihin ja pyrkii asemoimaan itsensä voimaksi hallitusten takana, ilman että kukaan maailmalla todella tietää olevansa tekemisissä toisesta maailmasta tulevien vieraiden kanssa. Samalla he käyvät yksipuolista kauppaa ja vievät maailmoilta näiden luonnonvaroja sekä taideaarteita. Useassa maailmassa heillä on White Star -niminen yritys paikallisena peiteorganisaationa. He ovat luultavasti herättäneet joillakin maailmoilla liikaa huomiota ja on varmasti olemassa organisaatioita, jotka vastustavat heitä. Nämä organisaatiot ovat kuitenkin sidottuja omaan maailmaansa, eivätkä sellaisina pysty todella uhkaamaan Infinityn valtaa.

Dietlinde myöntää oman järjestönsä olevan "ehkä satojen henkien organisaatio melko suurilla resursseilla", muttei tahdo antaa tästä tarkempia detaljeita. Gombei arvelee, että kyseessä on sotilas- tai hallitussektorin toimija. Darya koettaa päätellä Dietlinden englannista tämän alkuperää samasta maailmasta kuin hän, muttei saa varmuuttta. Ainakaan mitään näkyvää todistetta tätä olettamusta vastaan ei löydy.

Dietlinde kertoo oman organisaationsa rakentaneen laitteiston maailmojenväliseen siirtymiseen kopioimalla vahingoittunutta Infinityn teknologiaa. Laitteistoja on "useampi kuin yksi", tarkempia detaljeita ei kerrota. Hän ei itse tiedä sen toiminnasta paljonkaan, eikä osaa suoraan kertoa esim. laitteiston kykyä liikkua parakvanttitasojen välillä tai antaa muiden maailmoiden koordinaatteja. Hän kertoo organisaationsa löytäneen maailmojenvälisen siirron kohteita vaikeasti ja vaarallisesti, muttei tiedä yksityiskohtia. Kun hänelle selviää, että Darya on fyysikko, hän kiinnostuu tästä selvästi, ja koettaa selvittää tämän osaamistasoa maailmojenväliseen siirtoon riittyen. Rivien välistä käy ilmeiseksi, että hänen organisaatiollaan on selviä puutteita maailmojenvälisen siirron teoriapuolella.

Saadessaan vahvistuksen että coventrylaisilla on toimiva Infinityn kuljetin, Dietlinde esittää toiveen että hänen organisaationsa insinöörit saisivat katsoa sitä. Vastineeksi hän tarjoaa apua Infinityä vastaan. Coventrylaiset tiedustelevat mahdollista piilopaikkaa, ja Dietlinde sanoo, että hänen organisaatiollaan on tukikohta erään rinnakkaismaailman 1200-luvun Euroopassa. Infinity ei tiettävästi ole vielä löytänyt tätä maailmaa. Hän sanoo, että tänne hänen olisi mahdollista kätkeä paljon ihmisiä. Siirron logistiikkaa pohditaan hieman; Dietlinde sanoo, että ihmiset siirrettäisiin ensin laivalla Eurooppaan ja sieltä käsin sitten toiseen aikalinjaan.

Coventrylaiset tekevät myös selväksi aikeensa vapauttaa vielä vankeudessa olevat toverinsa. Dietlinde pitää ajatusta vaarallisena, ja muistuttaa, että Infinity on saattanut surmata tai siirtää pois käytännössä koko kylän. Hän myös huomauttaa, että Infinity varmasti etsii coventrylaisia kaikilla Dixie-2:lla olevilla resursseilla ja takuulla odottaa näiden koettavan palata kylään.

Tapaamisen puiminen


Pitkän keskustelun päätyttyä coventrylaisten edustajisto jää vielä keskenään pohtimaan seuraavaa siirtoa. Lopulta he päättävät, ettei Dietlinden kanssa keskustella enää seuraavana päivänä uudelleen. Edustajat käyvät läpi monimutkaisen harhautuskierrossarjan, ja tunteja myöhemmin palaavat laivalle. He antavat selonteon tapahtuneesta Ayelalle ja Phil Corsolle.

Yleinen mielipide on, että Dietlinde ja hänen organisaationsa vaikuttaa lupaavalta liittolaiselta. Juuri kukaan ei usko, että hän olisi Infinityn agentti - hänen toimintansa tuntuu olevan täysin toisenlaista. Se ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että hän on mutkattoman hyväntahtoinen tai että hänen organisaationsa ryhtyisi tekemään uhrauksia coventrylaisten vuoksi. Esitetään arvaus, että Dietlinde voisi olla Ayelan ja Daryan kotimaailman NATO:n palveluksessa, mutta mitään näyttöä tästä ei ole. Darya arvelee, että Dietlinden käyttämä maailmojenvälinen siirtymislaitteisto ei ole itsenäinen kontti kuten Infinityn käyttämät laitteet, vaan jotain jota ei voi kuljettaa paikasta toiseen.

Selvästi Dietlinde on kiinnostunut Daryan osaamisesta, ehkä jopa riittävästi harkitakseen tämän kaappaamista. Toisaalta Daryalla ei olisi Dietlindelle mitään arvoa kuolleena, joten pelkästään laivan vartioinnin luulisi riittävän estämään aikeet. Infinityn laitteen esittelemistä insinööreille pidetään arvokkaana, mutta se tahdotaan tehdä tarkkaan varoen.

Tarkempaa toimintasuunnitelmaa pohditaan. Leonidilla oli kenties jokin tarkempi ajatus siitä, mitä seuraavaksi tehtäisiin, mutta Ayela ei sitä tiedä ja joka tapauksessa Leonidin suunnitelman toteuttaminen olisi luultavasti vaatinut, että Leonid itse johtaa sitä. Ayela haluaa johtoryhmältä vahvistuksen, että muiden coventrylaisten pelastaminen vankeudesta on yhä se, mihin ryhmä on sitoutunut. Phil Corso toteaa, että vähintään kylän tilanne on selvitettävä; jos se näyttää toivottomalta, voidaan pohtia pitäisikö tätä tavoitetta muuttaa.

Gombei ehdottaa, että coventrylaiset ja Dietlinden organisaatio vaihtaisivat diplomaatteja. CLF vastaanottaisi insinöörejä tutkimaan Infinityn kuljetinta, ja vastaavasti lähettäisi pari coventrylaista vilkaisemaan Dietlinden organisaation siirtolaitteistoa sekä käymään 1200-luvun Euroopassa. Malika Shafira olisi paras arvioimaan Dietlinden järjestön laitteistoa, mutta Darya ei tahdo luopua hänestä eikä hän välttämättä ole hyvä toimimaan jos tilanne käy vaikeaksi. Diplomaateiksi valitaan lopulta Estelle, Oleg Kamarev ja Mily.

Coventryn kylän tilanteesta on myös tarpeen saada tietoa. Singaporesta on alle 400 kilometriä kylään; veneellä kulkeva tiedustelija selviäisi matkasta nopeasti, mutta jos kylä on Infinityn miehittämä, vene havaittaisiin liian helposti. Tiedustelijat pitää lähettää viidakon kautta. Tiedustelijaksi suostuu Jumapii, joka ei laivalla kovin hyvin viihdy; hänelle koetetaan etsiä hyödyllisiä kumppaneita, mutta hän sanoo että kukaan laivallaolija ei selviä viidakossa riittävän hyvin ollakseen hänelle muuta kuin hidaste.

Keskiviikko, 29.3.


Darya tajuaa, että Akiko on käytännössä Mialewskia kuulustellessaan estänyt tätä nukkumasta ja käyttänyt muitakin kyseenalaisia painostustekniikoita. Hän tuo tämän Ayelan tietoon. Kaksikko käy pitkän keskustelun vangin kohtelun etiikasta.

Pelinjohtajan mietintöjä


Minulla oli etukäteen tämän pelin toimivuuden suhteen suuria epäilyksiä. Sen jälkeen kun olin pudottanut siitä pois kauheasti turhalta tai tyhmältä tuntuvia juonenkäänteitä, oli jäljellä tarina, joka oli rakenteeltaan käytännössä massiivinen infodumppi. Sellaiseksi se tuntui toimivan todella hyvin. Tosiaan kolmoskausi taitaa nyt aloittaa loppukiihdytyksensä, mutta en kyllä yhtään tiedä montako jaksoa kuluu ennen sen kliimaksia, veikkaan että ainakin kolme.

Detaljit ovat taas köykäisiä, ja etenkin Daryan ja Ayelan keskustelu jäi minulle hämäräksi kun olin samaan aikaan käymässä läpi aivan muita osia pelistä. Saa täydentää.

<-- 024: Sulunmeri - 026: Kirjallinen sopimus -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki