024: Sulunmeri


<-- 023: Ylivoima - 025: Riittävän arvokas kaapattavaksi -->

"Lupasin Mialewskille, että häntä kohdellaan Geneven sopimuksen mukaisesti!"
- Darya

 


Pakolaisyhteisön väkiluku: 84

Kuukauden ajan laiva CLF on purjehtinut Etelä-Kiinan merellä. Pakolaisyhteisö on käynyt kauppaa ja tehnyt käsitöitä, ja vaikka se ei merkittävästi voittoa tuotakaan, se on ainakin onnistunut hidastamaan pääoman häviämistä. Laivan miehistö on oppinut käsittelemään sitä ja coventrylaisille on kaikille löydetty tekemistä kauppakomppanian palveluksessa.

Manilaan saapuessa laivan toisessa dieselmoottorissa tapahtui räjähdys, mutta laiva tai sen ihmiset eivät vahingoittuneet. Pari päivää on vietetty satamassa korjausten parissa.

Manila, Ropputen, Dixie-2, sunnuntai, 19.2. 1967


Heunggongista palanneen erikoisryhmän kolme eloonjäänyttä selviävät Manilaan ja hankkiutuvat CLF:lle. He antavat johtoryhmälle selonteon Shiroi Hoshin tapahtumista. Uutiset Matthaun, Giovannin ja erityisesti Leonidin kuolemasta järkyttävät kaikkia, eniten Ayelaa ja Daryaa. Tieto jaetaan muillekin coventrylaisille, ja se otetaan vastaan järkyttyneesti. Erityisesti Estelle on murtunut Leonidin kohtalon vuoksi.

Coventrylaisten yhteisö tarvitsee nyt uuden johtajan, ja tehtävää muutenkin hoitanut Ayela ottaa sen vastuulleen. Hänestä tulee yhteisön tärkein päätöksentekijä, mutta kriisitilanteiden toimivallan hän delegoi Mizoguchille tämän sotilaallisen asiantuntemuksen vuoksi. Ayela pitää ympärillään johtoryhmää ja aikoo kuunnella kaikkia laivalla olijoita päätöksiä tehdessään, kuten tähänkin saakka on tehnyt.

Agenttiryhmä on onnistunut tuomaan mukanaan Heunggongista kuljettimen ohjauspiirilevyn. Darya ja Malika Shafira käyvät asentamassa sen paikalleen coventrylaisten kuljettimeen. Ainakin päältä katsoen kuljetin tuntuu nyt olevan toimintakykyinen ja odottavan koordinaatteja.

Maanantai, 20.2.


Aamulla Clavia ja Hilde kuulevat kannen alta metakkaa ja huutoa. Hilde vilkaisee portaikkoon, ja näkee Mialewskin vapaana ja juoksevan ulospäin. Hän kääntyy mangÃ¥rdilaisen nähdessään ja pakenee toiselle uloskäynnille; Hilde juoksee hänen perässään. Hänen sellinsä ulkopuolella Ushidi Sudmann ja Joaquim Pitta makaavat ja vääntelehtivät tuskissaan silmiään pidellen.

Mialewski säntää ylös toisia portaita, mutta siellä Clavia on häntä vastassa ison jakoavaimen kanssa. Selkään osuvan iskun jälkeen Infinityn sotilas makaa kannella, ja Hildekin saa hänet kiinni. Coventrylaiset vievät hänet takaisin selliinsä, antaen hänelle hieman iskuja ja potkuja samalla. Clavia ja pari muuta auttavat Mialewskin vartijat sairastuvalle. Selviää, että Mialewski oli valmistanut sellissään pippurisuihketta habaneroista ja muista jäämäaineista; tulitikkuja ja suihkepullon hän oli saanut Morty Pibiltä jonka kanssa hän oli merimatkojen aikana hengannut kannella ja polttanut pilveä.

Mialewskin kopista poistetaan kaikki tavarat ehdotonta minimiä lukuunottamatta, eli hänelle jätetään huopa ja potta. Hänen kohtaloaan pohditaan. Akiko Masamune katsoo olevansa vastuussa vankinsa käytöksestä ja sanoo hyväksyvänsä minkä tahansa rangaistuksen, minkä johtoryhmä päättääkin tälle langettaa. Daryan mielestä pysäyttämisen yhteydessä saadut kolhut ja mustelmat sekä kopin tyhjentäminen jo riittävät, Mizoguchin mielestä nämä eivät vielä ole mikään rangaistus. Hilde oli ehdottanut valtavaa määrää raipaniskuja ja Ayela lopulta hyväksyy tämän, Daryan protesteista huolimatta.

Maanantain aikana CLF ottaa paikallisen lastinsa. Mizoguchi nimittää laivan vartiomiehistön ja virallistaa Lüfü Tayfurin paikan vartijoiden päällikkönä. Illan tullen laiva lähtee Manilan satamasta.

Tiistai 21.2.


CLF on suunnannut etelään, Sulunmerelle johtoryhmän laatiman suunnitelman mukaan. Tavoitteena on selvittää, toimiiko uudella ohjauspiirillä varustettu kuljetin todella.

Auringon laskiessa Mialewski saa ruoskintarangaistuksen. Ruoskinta on julkinen tapahtuma. Monet coventrylaiset pitävät sitä selvästi kansanhuvina ja katsovat mielellään kuinka Mialewski sijaiskärsii kaikesta, mitä Infinity on tehnyt. Toisia moinen barbaarisuus inhottaa. Joka tapauksessa rangaistus itse pannaan täytäntöön ilmeettömän Lüfü Tayfurin toimesta ja sen jälkeen Mialewski viedään selliin toipumaan.

Morty Pibin todetaan olevan syyllistynyt korkeintaan typeryyteen eikä häntä haluta rangaista osana Mialewskin pakoyritystä.

Loppuviikko Sulunmerellä, 22. - 25.2.

"Tunsin Leonidin vain vuoden ajan, mutta millainen vuosi se oli!"
- Estelle Remy

Leonidille, Giovannille ja Matthau Bankolelle pidetään hautajaiset. Yahya Hami tunnustaa Ayelalle kokeneensa vetoa Giovanniin, Estelle pitää kauniin puheen Leonidin muistolle. Sen jälkeen hän antaa kapteeni Lontok Rozadillon lohduttaa itseään.

Laiva asettuu rutiiniin. Mialewski pysyy eristettynä kopissaan, eikä saa enää puhua kuin vartijoilleen tai Akikolle. Coventrylaiset kuuntelevat paljon langatonta (radiota), tekevät käsitöitä, pitävät laivaa kunnossa, lukevat, ylläpitävät kasvimaata tai laativat kaupankäyntisuunnitelmia.

Hilde puhuu maailmanpuun oksien välisestä matkustamisesta. Daryalle selviää, että ilmeisesti Infinity on toiminut laajemminkin hänen kotimaailmassaan, koska muutama rinnakkaismaailmoissa matkustamiseen liittyvä seikka tuntuu olevan hänen tiedossaan, tosin myöhäiskeskiaikaisessa kontekstissa.

Tuntematon luoto, Sulunmeri, Dixie-2, sunnuntai 26.2. 1967


Kapteeni Rozadillon asiantuntemuksella ja merikortteja lukemalla CLF löytää pienen asumattoman luodon kaukana rannikoista. Korkealla kivisellä luodolla kasvaa heiniä ja pensaita, ja merilinnut pesivät siellä. Laiva ankkuroidaan luodon edustalle ja Infinityn kuljetin nostetaan maihin. Vapaaehtoiset Darya, Clavia, Hilde ja Mily kiipeävät laitteen sisään testiä varten. Täyteen ladattuun kuljettimeen asetetaan Aavikko-maailman| koordinaatit. Sitten Darya käynnistää siirto-operaation.

Sekunnin murto-osan putoavan tunteen jälkeen kuljetin pysähtyy tärähtäen ja tuntuu jäävän aavistuksen verran vinoon. Luukkua raotetaan. Toisella puolella on hyvin lämmin yö, ja kuljettimen kalibroidessa järjestelmiään sen matkustajia siirtyy ulos tutkimaan. Selvästi paikka on sama luoto jolta lähdettiinkin, mutta täällä ei näy kasvillisuutta eikä tuoreita merkkejä linnuistakaan. Ilma on tukalan kuuma ja ympäristön vaikutelma on jotenkin lohduton. Taivas on kirkas ja merenpinta on pari metriä korkeammalla kuin lähtöpaikassa. Kaukana näkyy pilviä joiden välillä salamoi

Hilde katselee taivaalle, ja näkee tähdenlennon joka ei sammu lainkaan. Hän arvelee olevansa kuolleiden valtakunnassa ja katselevansa Thorin vaunuja, matkalla taisteluun jättiläisten kanssa. Darya taas epäilee, että kyseessä on sateliitti, varmaankin viestintäyhteyksiä varten. Clavia laskeutuu luodon juurelle ja tunnustelee kädellään vettä. Meri on lämmin ja pinnassa kelluu paljon leväkasvustoa.

45 minuutin kalibraation jälkeen kuljetin on valmis palaamaan. Matkustajat kutsutaan takaisin sisään, ja Darya vie kuljettimen jälleen Dixie-2:lle. Coventrylaiset riemuitsevat onnistuneesta matkasta maailmoiden välillä, ja jotkut tuntuvat odottavan, että Darya alkaa saman tien kuljettaa heitä koteihinsa. Hilde levittää käsitystään siitä, että he kävivät kuolleiden maailmassa.

Maanantai, 27.2.


Johtoryhmä pohtii eri vaihtoehtoja seuraavasta suunnasta. Akiko kokee, että seuraavaksi täytyisi lähteä Coventryn suuntaan, Darya mielisi ottaa yhteyttä Heunggongissa tavattuun Dietlinde Janziin ja tutkia, voisiko tämän kanssa tehdä yhteistyötä. Asiasta käydään kiivastakin keskustelua.

Daryalla on hallussaan kolmen maailman koordinaatit: Dixie-2:n, Aavikon ja Coventryn, joista jokaisen subkvanta-kuljetin pystyy saavuttamaan. Lopulta Ayela päättää, että kuljetinta käytetään tiedustelemaan Gullfellin| tilannetta.

Pidetään mahdollisena, että Infinity on miehittänyt Gullfellin, ja että heillä varmaan on keinot havaita saapuva kuljetin - jopa coventrylaiset olivat saaneet aikanaan rakennettua kohereerin, joka ajoi samaa asiaa. Mietitään keinoja, joilla tämä voisi tapahtua, ja tuumitaan että todennäköisin keino on radioaallot ja kantama rajoittuu siten horisonttiin. Arvellaan, ettei Infinity varmaan ole voinut pystyttää kovin korkeaa radiomastoa eikä siten havaitsisi kuljetinta kuin lyhyen matkan päästä.

Ayela muistaa Kotiinpaluun retkeltä juuri ennen uppoamista horisontissa havaitun mustan pisteen joka liikahti ja sitten katosi. Hän tulee ajatelleeksi, että Infinity saattaa käyttää hankalien mastojen asemasta korkealla leijuvia ilmapalloja pitkän kantaman tarkkailuun. Tällaisten avulla olisi suhteellisen helppoa nostaa luotettava tarkkailukantama 40 kilometriin, muttei helposti sen pidemmälle.

Tiistai, 28.2.


Vapaaehtoisia lähtemään tiedusteluretkelle Coventryn maailmaan etsitään. 50 kilometrin taivallus täydessä viidakossa ei ole mikään kevyt tehtävä, ja lähetettävillä tulee olla taidot selvitä lähes läpitunkemattomassa sademetsässä. Jumapii on vapaaehtoinen lähtemään ja omistaa tunnetusti vaaditun osaamisen, hänen toverikseen lähtee burmankielinen kalastaja nimeltä Kwan-Kywa. Ryhmä tarvitsee vielä kuitenkin strategin ja johtajan, eikä ketään ilmeistä henkilöä tähän ole.

Johtoryhmä pohtii Josef Madaccia ja päätyy kysymäänkin häneltä. Madacci sanoo suostuvansa tehtävään, mikäli saa sen jälkeen paikan johtoryhmässä. Kukaan nykyisestä ryhmästä ei ole kovin innokas ottamaan kiihkomielistä klemenistiveljeä mukaan päätöksentekoon. Hetken näyttää siltä, että Madacci olisi silti paras ehdokas, kunnes oivalletaan että jos Gullfellissa on Infinityn väkeä, olisi strategisella johtajalla hyvä olla kokemusta nykyaikaisemmasta teknologiasta. Niinpä johtajaksi nimetään ex-kersantti Chipako Hauser 1930-luvun Afrikasta.

Sabah-Sarawakin pohjoisrannikko, Dixie-2, torstai 2.3. 1967 / Pohjois-Borneo, Coventry, 27.2. 28 CL


Borneon rannikolla CLF ankkuroidaan noin 50 kilometrin päähän paikasta, jossa Gullfell Coventrylla sijaitsee. Kuljetin siirretään ponttooneilla maihin. Darya vie kuljettimella kolmen hengen ryhmän Coventryn maailmaan. Nämä lähtevät varusteineen ulos. Jumapii on arvioinut, että ryhmä saa suoritettua tiedustelun Gullfellissa ja palattua takaisin 10 päivässä. Darya palaa kuljettimen kanssa Dixie-2:lle.

Tiistai, 7.3.


Yahyalle ja Ayelalle selviää, että Dacanay-niminen coventrylainen on 10. viikolla raskaana. Ayela tietää coventrylaisten miesten olevan steriilejä, joten hän kyselee Dacanaylta totuutta lapsen isästä, ja lopulta tämä paljastaa käyneensä pari päivää Dixie-2:lle saapumisen jälkeen sängyssä kiinalaisen satamapojan kanssa Kuantanilla. Suunnilleen renessanssiaikaa vastaavasta Kaakkois-Aasiasta kotoisin oleva Dacanay kuitenkin toteaa, että hänen miehensä ei tarvitse tietää totuutta, ja että hän aikoo ehdottomasti pitää lapsen.

Uutinen Dacanayn raskaudesta otetaan vastaan innolla. Useimmat biologiasta tietämättömät coventrylaiset olettavat, että heidän steriiliytensä on jotenkin johtunut Coventrysta ja että se on nyt itsestään purkautumassa. Dacanayn mies Vijay Neil siltamiehistöstä on niinikään onnensa kukkuloilla. Monet muutkin coventrylaiset päättävät koettaa tulla raskaaksi.

Torstai 9.3.


Komentosillan miehistö on havainnut, että laivalla työskentelee nykyään paljon entisiä maakrapuja, ja että näille pitäisi järjestää merimieskaste. Hilden johdolla tällaista ideoidaan. Monet laivan miehistöstä tulevat aika hurjista kulttuureista ja suunnitellut seremoniat ovat sen mukaisia. Useimmat kastettavat ovat joka tapauksessa Mizoguchin vartioston jäseniä, nuoria hyväkuntoisia miehiä jotka eivät aivan vähästä hätkähdä. Konehuoneessa työskentelevät Clavia ja Bahati Luwum sen sijaan kauhistuvat nähdessään veitsillä leikkimisestä, hiusten tervaamisesta ja veteen paiskaamisesta koostuvan kasteseremonian ja pakenevat siitä, Clavia oma-aloitteisesti ja Bahati Ayelan tuella. Clavia kommentoi, että hänet on jo kastettu hänen ollessaan kaleerilla. Ayela puistelee päätään rankalle menolle.

Sunnuntai, 12.3.


10 päivän jälkeen kuljetin viedään takaisin Coventrylle. Tällä kertaa sitä ohjaa Mily Bruschlaf, jolle Darya on opettanut laitteen käyttämisen. Periaatteessa kuljetin on varsin yksinkertainen laite operoida, kunhan mikään ei mene vikaan.

Kuljetin lähtee sinisen salamoinnin myötä, ja puoltatoista tuntia myöhemmin palaa tiedustelukolmikko mukanaan. Tiedustelijat raportoivat havainneensa Infinityn sotilasyksikön Gullfellin kaivoksella. Paikalla oli ainakin puoli tusinaa sotilasta, pitkien kaapelien päässä leijui kolme tutkpalloa kuten oli odotettukin. Kaivoskylän keskellä oli suurikokoinen ohjuspatteriksi tunnistettava laite. Kaikilla paikalla näkyneillä oli aseita, coventrylaisia ei näkynyt.

Kapteeni Rozadillo on toivonut, että komentosilta saisi ainakin kuunteluedustajan johtoryhmään, koska laivan toiminta on käytännössä täysin sidottu johtoryhmän päätöksiin. Toiveeseen suostutaan, ja Hilde otetaan mukaan johtoryhmän istuntoihin.

Pelinjohtajan mietintöjä


Errata! Sanoin että kuljetin kysyy käynnistyessään Kotilinjan aikaa. Tarkemmin ajatellen tajusin, että eihän se kysy sellaista kun piirilevy
on kuitenkin ollut aiemmin käytössä.

Vihdoin sain tämänkin pelikuvauksen kirjoitettua kokonaan. Enimmäkseen aika hyvä peli minusta, tosin olisin tietty voinut oivaltaa vaikkapa jo pelin alussa, että komentosilta tarvitsee johtoryhmäedustajan niin Hilde olisi ollut helpompi pitää mukana päätöksenteossa.

Tämän pelin myötä coventrylaisilla ja pelaajilla on nyt käytännössä oman kohtalonsa avaimet, eli keinot liikkua maailmoiden välillä. Odotan kiinnostuneena, mitä kaikkea tällä tullaan tekemään.


<-- 023: Ylivoima - 025: Riittävän arvokas kaapattavaksi -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki