Mily: Diplomaatin vanhin tehtävä


<-- 025: Riittävän arvokas kaapattavaksi - 026: Kirjallinen sopimus -->

"Seuraavan määränpäämme sijainti on salainen."
- Fred Forester

 


Perjantai, 7.4. 1967, Singapore, Dixie-2


Diplomaattiryhmä Estelle, Mily ja Oleg on saanut tehtäväkuvausta Akikolta ja muulta johtoryhmältä. Estelle ja Oleg ovat arvioimassa ihmisiä, Mily on tutustumassa teknologiaan. Akiko muistuttaa, ettei ole varmaa ovatko nämä uudet liittolaiset todella ystäviä vaiko vihollisia, ja että tämän vuoksi kolmikon on toteutettava diplomaattien vanhinta tehtävää maan päällä: vakoiltava yhteistyökumppaneitaan ja otettava selvää niistä asioista, joita nämä eivät halua heidän tietävän.

Perjantaiaamuna kolmikko tapaa Singaporen lentokentällä Dietlinde Janzin toverin, nuoren amerikkalaisen sotilaan nimeltä Fred Forester. Hän jakaa heille lentoliput ja nousee heidän kanssaan reittilennolle. Valtava potkuriturbiinikone lähtee kohti länttä. Nelikko istuu mukavuusluokan salongissa, paremmissa oloissa kuin alakansiluokan matkustajat mutteivät kuitenkaan yhtä hyvissä kuin kuninkaallisessa luokassa matkustavat muutamat. Lentäminen on kaikille kolmelle uusi kokemus ja alkumatka kuluu sitä hämmästellessä.

Estelle ja Oleg koettavat jututtaa Foresteria, mutta amerikkalainen on juro ja vähäpuheinen, ja vastaa moneen kysymykseen "minulla ei ole lupaa puhua tästä asiasta." Hänestä on lähes mahdotonta saada irti mitään hyödyllistä. Mily tutkii lentokonetta tarkemmin.

12 tunnin lennon jälkeen saavutaan Tehraniin, Länsi-Persiaan. Siellä nelikko vaihtaa pienempään reittikoneeseen, joka lähtee kohti Roomaa. Siellä ollaan perillä illalla paikallista aikaa, matkustajille päivä on kestänyt jo 20 tuntia. Lentokentältä siirrytään rautatieasemalle, jossa ryhmää odottaa junaliput Pariisiin. Ranskan raja on täällä aivan Rooman vieressä ja passintarkastus suoritetaan heti junaan nousemisen jälkeen. Makuuhyteissä nelikko suuntaa kohti Keski-Eurooppaa. Foresterin vetäydyttyä nukkumaan kolmikko jää katselemaan karttoja ja pohtimaan määränpäätä. Mily ehdottaa nukkumisvuorottelua.

Lauantaiaamu, 8.4.


Aamuyöstä Forester herättää coventrylaiset, ja ilmoittaa että seuraavalla asemalla jäädään junasta. Asema on Lyon. Se on myös viimeinen tilaisuus ehkä viikkoon lähettää viestejä Singaporeen, joten asemalta lähetetään sähke. Sitten coventrylaiset ja heidän matkatavaransa pakataan suureen mustaan umpiautoon, jonka ikkunoista ei näe ulos eikä sisään. Forester ilmoittaa, että seuraavan etapin sijainti on tarpeen salata. Auto lähtee liikkeelle.

Ajomatka kestää kolme tuntia. Mily yrittää välillä kurkistaa raoista sijaintia, mutta hän ei tarkkaa käsitystä saa. Lopulta auto pysähtyy ja coventrylaiset pääsevät ulos. He ovat tilavassa ja korkeassa autotallissa jonka lattia on betonia. Forester sanoo, että edessä on nyt muutaman tunnin odottelu; coventrylaiset saavat käydä ulkona tai viettää aikaansa oleskelutilassa.

Paikka on autokorjaamo ja ralliautotalli keskellä Ranskan maaseutua. Lähellä ei näy muita taloja, kaukana näyttää olevan kylä. Maasto on kevyen kukkulaista, mutta tarkkaa sijaintia on mahdotonta sanoa; monacolainen Estelle osaa arvioida vain, että kovin lähellä Välimerta tai alppeja ei ainakaan olla. Coventrylaisia pitää jatkuvasti silmällä joko Forester tai pari autokorjaamon työntekijää. Mitään kovin tarkkaa vahtimista ei tarvita, tavoitteena on vaan etteivät vieraat katoa minnekään tai koeta jutella paikallisten kanssa. Paikallisia ei kovin lähellä edes käy. Coventrylaisille tarjotaan maittava mannermainen aamiainen. Estelle on riemuissaan päästyään pitkästä aikaa takaisin Eurooppaan, ja kieltämättä vaihtelu kaakkoisaasialaisiin ruokiin on muillekin tervetullutta.

Muutaman tunnin istuskelun ja odottelun jälkeen Forester pyytää coventrylaiset takaisin autotalliin. Auto on nyt siirretty ulos sieltä ja koko suuri tila on täysin tyhjänä. Ensin Mily epäilee, että tilaan voisi saapua kuljetin, mutta kun tuttu sininen korona ja sähköinen rätinä alkaa, ilmestyykin autotallin keskelle ilmaan pyöreä aukko, jonka läpi iskee tuulenpuuska. Se on halkaisijaltaan yli neljä metriä ja sen ulkoreunoilla väreilee sininen korona. Aukon läpi näkyy toinen, suurempi tila jota harmaat verhot rajaavat.

Forester ja coventrylaiset astuvat aukon läpi. Kun he ovat toisella puolella, aukko sulkeutuu. Tila jossa he ovat tuntuu tehdashallilta, ja Milyn kompassi ei tunnu löytävän pohjoista luotettavasti. Aukko on osa valtavaa laitteistoa josta suurin osa on verhojen peitossa. Toisella puolella eleettömään pukuun pukeutunut neljäkymmenvuotias eurooppalainen mies saapuu ottamaan vieraat vastaan. Hän esittäytyy Jorge Ramireziksi.

Tuntematon maailma, tuntematon paikka, tuntematon aika


Coventrylaiset viettävät pari tuntia Ramirezin vieraana. He näkevät toisen puolen tukikohdasta vain muutamia huoneita ja ihmisiä. Näistä ainoastaan Ramirez puhuu vieraille, ja hänen käytöksensä on ystävällistä mutta varovaista. Kaikki viittaa siihen, että kyseessä on sotilasoperaatio, mutta tunnistettavat merkit on piilotettu.

Mily vilkaisee verhojen taakse saadakseen hieman paremman kuvan laitteistosta. On selvää, ettei tätä porttia ole mahdollista liikuttaa ja että sitä ohjataan muualta. Portti on varsin suurikokoinen ja siitä pystyisi ajamaan läpi kuorma-auton, muttei mitään suurempaa. Schatzgräber arvelee, että portti on kuin nurinpäin käännetty Infinityn kontti, ja se tuntuu teknologisesti hieman karkeammalta.

Estelle ja Oleg saavat myöhäiskeskiaikaiset vaatteet ja ovat jatkamassa Foresterin kanssa eteenpäin 1200-luvulle. Mily päättää, että hänen on tärkeämpää palata Dixie-2:lle ja ilmoittaa Singaporeen havainnoistaan. Ramirezilla ei ole mitään tätä vastaan. Portti avataan uudelleen, ja sen toisella puolella näkyy soihduin valaistu tiilirakennus; periodivaatteisiin pukeutuneet coventrylaiset sekä Forester astuvat sen läpi. Muutamaa tuntia myöhemmin Mily palaa Dixie-2:lle, ja Ramirez seuraa hänen mukanaan.

Lyon, Ranska, Dixie-2


Mily käy Lyonissa lähettämässä sähkeen ja kirjeen Singaporessa odottaville coventrylaisille. Autokorjaamolta hänet kuljetetaan kaupunkiin samassa umpiautossa jossa hän saapuikin. Hän jää Ramirezin kanssa Lyoniin. Ramirez on utelias kuulemaan Coventrysta sekä Milyn kotiajasta.

Viikko kuluu Lyonissa. Ramirez pitää Milyä silmällä, muttei varsinaisesti estä häntä tekemästä mitä tahtoo. Viikon jälkeen Milylle saapuu kirje Olegilta ja Estelleltä. Nämä ovat viettäneet nyt joitain päiviä 1200-luvun Genevessä, ja ovat ainakin alustavasti sitä mieltä, että coventrylaisten kadottaminen sinne ei olisi mikään ongelma. Heidän isäntiensä mukaan Infinity ei välttämättä ole löytänyt koko maailmaa, mutta sen sijaan isännät ovat ilmeisesti onnistuneet itse hankkimaan kohtalaisesti vaikutusvaltaa.

On selvää, että Ramirezin organisaatiolla on hyvin erilainen suhtautuminen asioihin kuin Infinityllä. He pyrkivät olemaan kyllä varovaisia, mutta heillä on ollut käytäntönä värvätä paikallisia muista aikalinjoista jopa varsin avoimesti: 1200-luvun maailmassa he ovat jakaneet joillekin natiiveille korkeaa teknologiaa, eikä heillä selvästi ole pulmaa tehdä yhteistyötä coventrylaisten kanssa.

Mily on kertonut Ramirezille asuneensa kauan Berliinissä, ja Ramirez sanoo tehneensä samoin omassa kotimaailmassaan. Ramirez tarjoaa Milylle vierailua Dixie-2:n Berliinissä. Kaksikko matkustaa junalla rajan yli Ranskasta Sozireniin. Ranska on Euraasian sodan voittajavaltioita, Saksan keisarikunnan raunioille kohonnut Soziren taas on köyhä häviäjä. Sosialistinen valtio on agraarinen ja sodan jälkeen uudelleenrakennettu Berliini muistuttaa Milyn kotiajan neuvostokaupunkeja. Sentään täällä maata ei ole myrkytetty tiedeaseilla.

Pelinjohtajan mietintöjä


Errata! Olin muistanut täysin väärin Dixie-2:n lentokoneiden kapasiteetin ja nopeuden. Lento Roomaan piti tehdä kahdessa osassa, koneen vaihto tapahtui Tehranissa, Länsi-Persiassa. Toisaalta koneen vaihto oli tapahtumaköyhä juttu, ja Tehranista ehti myös lähettää sähkeen, jossa kerrottiin muille coventrylaisille seuraavasta etapista.


<-- 025: Riittävän arvokas kaapattavaksi - 026: Kirjallinen sopimus -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki