026: Kirjallinen sopimus


<-- 025: Riittävän arvokas kaapattavaksi - 027: Uhri meren jumalille -->

"Sotilashallinto tarvitsee vallan määrätä laivasta, aseistetusta osasta miehistöä, vangista sekä Infinityn kontista."
- Gombei Mizoguchi

 


Pakolaisyhteisön väkiluku: 80, 1 erikoistehtävällä, 3 diplomaattikomennuksella, 3 vierasta

Tiistai, 7.4. 1967, Singapore, Johor, Dixie-2


Jumapii on runsas viikko sitten lähetetty tiedustelemaan Coventryn tilannetta. CLF lähettää kolme diplomaattia - Estellen, Milyn ja Olegin - Singaporen lentokentälle, josta he ottavat lennon Tehraniin, Länsi-Persiaan. Saman päivän iltana coventrylaiset ottavat vastaan Dietlinde Janzin heille lähettämät diplomaatit. Johtoryhmä on päättänyt tätä varten sijoittaa Mialewskin erilliseen veneeseen Akikon ja kahden vartijan kanssa. Darya haluaa takeita siitä, ettei Mialewskia tulla jatkossa kohtelemaan huonosti, ja ainakin alustavasti saa niitä.

Kolmikkoa johtaa Olecek Rucinsky -niminen nelikymppinen mies, ja hänellä on mukanaan kaksi insinööriä, tanskalainen Carsten Qvist ja saksalainen Theobald Dreher. Ensimmäisenä iltana tulokkaat syövät päivällistä yhdessä johtoryhmän kanssa. Rucinsky on seurallinen ja ulospäinsuuntautunut, selvästi diplomaattitehtäviä aiemminkin tehnyt mies, joka pitää huolta siitä että kukaan hänen ryhmästään ei puhu sivu suunsa omasta alkuperästään. Illallisella kuullaan mm. Hilden kertomus Infinityn vaikutuksesta hänen kotimaailmassaan ja kohotetaan maljoja urheille coventrylaisille, jotka ovat onnistuneet pakenemaan Infinityn vankilasta. Yhteisenä kielenä käytetään englantia.

Rucinsky kertoo, että Dixie-2:n historia erosi hänen tuntemastaan historiasta 1800-luvun puolivälissä Yhdysvaltain sisällissodan myötä. Coventrylaisten omilta diplomateilta tulee sähke, joka kertoo heidän jatkaneen Tehranista lentokoneella kohti Roomaa. Hilde tajuaa vasta nyt kouriintuntuvasti, että Dixie-2:lla on todella mahdollista matkustaa parissa päivässä minne tahansa maailman kolkkaan, ja ihmettelee miksi tätä ei ole hyödynnetty. Hän puhuu Pat O'Shean kanssa kaukomaille lähtemisestä; Pat alkaa itsekin harkita, pitäisikö kotiinlähteminen vaan unohtaa ja koettaa asettua Dixie-2:n Yhdysvaltojen New York Cityyn.

Seuraavat päivät


Heti diplomaattien astuttua laivaan CLF lähtee satamasta merelle. Diplomaattikolmikko esitellään coventrylaisille seuraavana päivänä. Siinä missä Infinity tuntee kymmeniä ellei peräti satoja maailmoja, tämä organisaatio tuntee niitä varmaankin alle kymmenen. Hilde korjaa, että niitä on itse asiassa yli kolmetoistatuhatta. Muut hämmästyvät väitettä, mutta Hilde väittää sen olevan hänen kotimaailmassaan asiaan perehtyneiden tiedossa.

Tulokkaat ovat taustansa suhteen hyvin varovaisia, ja aloittavat varsinaisen toimintansa ottamalla Daryalta perusteellista taustatietokoulutusta Infinityn kuljettimen teknologiasta ja taustatieteestä. Tämän tarkoituksena on antaa kaikille hyvä pohjaymmärrys Daryan käyttämästä terminologiasta, ja samalla olla paljastamatta liikaa tulokkaiden lähtötasosta. Daryan alustavat yritykset selvittää lisää saapuneista kariutuvat Rucinskyn loputtomaan kärsivällisyyteen ja huomattavaan taitoon.

Milyltä tulee pitkä kirje, jossa hän kertoo oman komennuksensa kulusta. Kuvaus maailmojen välisestä portaalista saa Hilden hämilleen, sillä hän on kuvitellut "sateenkaarisillan" olevan vain vanhaa tarinaa ja liikkumisen maailmojen välillä tapahtuvan aina vaunuilla. Ayelan kysellessä Hilde kertoo, että vieraasta maailmasta tulevia keräilijöitä eli jatuleita vastaan on taisteltu hänen maailmassaan vuosisatojen ajan. Muut spekuloivat keräilijöiden yhteyttä omien maailmojensa tarinoihin UFO-abduktioista ja demoneista.

Milyn kirje vahvistaa monia coventrylaisten epäilyksiä Janzin ja Rucinskyn organisaation teknologiaan liittyen. Johtoryhmä pohtii pitkään yhteistyökumppaninsa luonnetta. Milyn kirjeen mukaan on selvää, että kyseessä on sotilaallinen tai tiedustelualan organisaatio joka taistelee Infinityä vastaan; joitain vuosia sitten organisaatio havaitsi Infinityn toimivan omalla alueellaan, ja on pitänyt tätä selvänä loukkauksena suvereniteettiaan vastaan. Hilde tenttaa Daryalta ja Ayelalta, onko heidän maailmassaan valtiota tai armeijaa, jossa Itämeren slaavit ja pohjanmiehet sekä Viinimaan asukkaat olisivat liitossa. He veikkaavat, että kyseessä voisi olla NATO, kotoisin heidän kotiajastaan.

Myöhempi kirje kertoo Olegin ja Estellen vaiheista 1200-luvun Genevessä. Selvästi myöhäiskeskiaikainen kaupunki on alkukantainen, mutta toisaalta Infinityllä ei ilmeisesti ole aikalinjassa mitään vaikutusvaltaa, sinne voi tarvittaessa kadota helposti ja sieltä löytyy periaatteessa henkilö- ja materiaaliresursseja suuriinkin hankkeisiin. Heille lähetetään vastauskirjeessä kehotus alkaa valmistella kaupungille mahdollisuutta ottaa vastaan satoja coventrylaisia.

Daryan opetuksen päätyttyä kaksi insinööriä alkavat tutkia aikakonetta Daryan ja Malikan valvonnassa. Rucinsky viettää paljon aikaa keskustelemalla coventrylaisten kanssa ja kuuntelemalla tarinoita heidän kotimaailmoistaan. Hilde kertoo omasta maailmastaan, jossa viikingit ovat satoja vuosia sitten murskanneet Kalpean Kristuksen uskon ja pyhittäneet tämän temppelit Ukkosenjumalalle. Oman kotivaltionsa Viinimaan tärkeimmiksi vihollisiksi Hilde mainitsee Ryssänmaan ja Sveeanmaan. Viinimaan länsipuolisella valtamerellä myös Kathaia taistelee viikinkien kanssa meriherruudesta ja MiklagÃ¥rdin (eli Istanbulin) itäpuolella hallitsee vääräuskoinen sulttaani.

Sunnuntai, 16.4., Etelä-Kiinan meri


Qvist ja Dreher haluaisivat nähdä Infinityn kuljettimen toiminnassa. CLF viedään Karimatansalmella sijaitsevan korkean luodon viereen, kontti nostetaan maihin ja Darya sekä Hilde vievät vierailevat tutkijat kuljettimella Aavikko-maailmalle.| Kuten aiemminkin, maailma on kuuma ja autio, vedenpinta on korkealla ja elämää ei juuri näy. Insinöörit keräävät hieman näytteitä, mutta muuten vierailu jää lyhyeksi.

Kuljettimen laitteita käytettäessä Darya tajuaa, että vierailijat eivät tunnu tuntevan graafisen käyttöliittymän käsitettä. Seuraavan parin päivän aikana hän varmistuu asiasta. Hän myös tajuaa, että vieraita eniten kiinnostava osa Infinityn kuljettimessa tuntuu olevan sen ohjausjärjestelmä, tietokone joka määrää minne laite oikein matkustaa.

Keskiviikko, 26.4., Singapore


CLF palaa Singaporen satamaan noutaakseen tiedusteluretkeltä palaavan Jumapiin. Kuljetin nostetaan jälleen maihin ja viedään sillan yli mantereelle viidakkoon, pisteeseen johon Jumapiin oli määrä palata. Gombei ja Chulsoon Jong operoivat laitetta. Tutun toiminnan kautta kuljetin katoaa Dixie-2:lta ja saapuu Coventryn maailmaan.

Jumapii onkin paikalla, ja ilmestyy metsiköstä minuutteja kuljettimen saapumisen jälkeen. Hän sanoo, ettei koskaan edes päässyt Coventryn kylälle saakka, koska vain muutamia tunteja hänen saapumisensa jälkeen Keräilijät ilmestyivät moottoriveneillä hänen kanoottinsa lähelle. Hän hylkäsi veneensä ja pakeni viidakkoon, ja vietti viikon paeten Keräilijöitä. Hän epäilee näiden edelleen olevan seudulla. Jumapii on hieman naarmuinen ja tavallistakin laihempi, mutta ilmeisesti aivan toimintakunnossa.

Kuljetin käyttää 45 minuuttia uuden lähdön valmisteluun. Tämän ajan Gombei, Jumapii ja Chulsoon viettävät hermostuneena kontin sisällä puoliksi odottaen, että ulkopuolelta joku hyökkää heitä vastaan. Lopulta tarkistus on tehty, ja Gombei vie kontin takaisin Dixie-2:lle. Siellä se lastataan kuorma-autoon ja kuljetetaan laivaan. Komentosillalle lähetetään oitis käsky lähteä vesille, samalla kun Jumapii kertoo johtoryhmälle mitä on tapahtunut.

Arvellaan, että Infinity on havainnut kuljettimen siirtymisen, joko Coventrylla tai Dixie-2:lla. Jumapii näki Infinityn veneiden tulevan etelästä, Singaporen suunnasta. Jäljityskeinoja pohditaan, mutta kolmiomittaus todetaan huolestuttavan helpoksi keinoksi. Mahdollisena pidetään myös, että CLF:llä on vakooja.

Gombei on sitä mieltä, että coventrylaiset ovat nyt akuutissa vaarassa joutua yhteenottoon, ja esittää että kriisin kestäessä komentoketju muutetaan sotilaallisemmaksi. Hän tahtoo itselleen vallan päättää laivan määränpäästä, vangin kohtelusta, mahdollisesta voimankäytöstä ja kuljettimen käsittelystä ilman että hänen tarvitsee kysyä muun johtoryhmän mielipidettä. Kaikki eivät ole tätä aivan suosiolla ottamassa vastaan.

CLF:n lähtiessä purjehtimaan länteen Malakansalmea pitkin kohti Andamaanienmerta ja Intian valtamerta johtoryhmä pitää venyvää kriisikokousta. Rucinsky ja kaksi muuta laivalla olevaa diplomaattia ovat yllättyneitä äkillisestä lähdöstä ja tahtovat lähettää sähkeellä ilmoituksen tukikohtaansa; he haluaisivat myös lähettää kirjeen jossa on tarkempia tietoja heidän havainnoistaan. Sähkeen lähettämiseen suostutaan, kirjeen lähettäminen ei onnistu kuin maista. Akiko ja Mialewski palaavat CLF:lle; Mialewski suljetaan jälleen selliinsä kannen alla.

Johorin ja Malajavan välisessä salmessa laivaliikennettä on paljon. Illan koittaessa CLF:lle maalataan uusi nimi ja salkoon nostetaan uusi lippu. Näiden toimenpiteiden toivotaan hämäävän mahdollisia seuraajia edes vähän.

Myöhään illalla lopulta päädytään ratkaisuun, jossa komennon ottaa triumviraatti Gombei, Ayela ja Darya. Asia hyväksytään liki yksimielisesti johtoryhmän äänestyksessä; Hilde on ainoa, joka äänestää tyhjää. Äänestyksen jälkeen Akiko kysyy Hildeltä, uskooko hän että komentosilta hyväksyy tilanteenmuutoksen. Sekä Akiko että Hilde tajuavat, että tosiasiassa äänestys oli pelkästään muodollisuus ja että tosiasiassa Mizoguchi on kolmikosta ainoa jolla on minkäänlaista valtaa. Hilden sanoo, että on vain hyvä että coventrylaisilla on taas vahva päällikkö, eikä Akikokaan ole täysin eri mieltä. Hän näyttää kuitenkin uskovan, että takana on jotain muutakin.

Laivan työnjako ja komentorakenne määritellään nopeasti uudelleen.

Torstai, 27.4., Malakansalmi


Torstaiaamuna triumviraatti arvelee, että tilanteen ollessa mikä on, läheisempi yhteistyö Rucinskyn edustaman organisaation kanssa olisi tarpeen. Mizoguchi ehdottaa, että heidän kanssaan voisi tehdä kirjallisen sopimuksen joka takaisi sen, että coventrylaisten vapautusoperaatio ja kotiinpalautus jatkuisi. Tämä hyväksytään. Mizoguchi käy radion ääressä.

Hieman ennnen puoltapäivää CLF:n kylkeen saapuukin pieni nopea vene, josta nousee Dietlinde Janz ja kaksi häntä saattavaa neutraaliin mutta sotilaalliseen vaatetukseen pukeutunutta eurooppalaista. Janzilla on jo valmiiksi kirjoitettu monisivuinen sopimus, jonka ydin on, että hän saa huostaansa Infinityn kuljettimen ja siihen liittyvän tiedon, ja vastineeksi hän takaa coventrylaisille turvallisen kuljetuksen 1200-luvun Geneveen tai minne he sitten haluavatkin, sekä huolehtii siitä että kylään jääneet coventrylaiset haetaan pois lyhyen ajan kuluessa. Sopimuksen sitovuuden takeena sen teksti paljastaa Coventryn pakolaishallitukselle Dietlinden ja Rucinskyn kotimaailman ja taustaorganisaation. Sopimuskumppani on Rabedivision, SS Ahnenerbe, Saksan valtakunta vuonna 2011.

Ayela ja Darya ovat järkyttyneitä. Ayela kuitenkin allekirjoittaa sopimuksen nopeasti, Mizoguchi samoin. Darya esittää Dietlindelle kysymyksiä hänen organisaatiostaan. SS on edelleen natsipuolueen sotilassiipi, Dietlinden kotiajassa Saksa ja Japani voittivat kiistatta Toisen maailmansodan, vuoden 2011 Kolmas valtakunta on rauhallinen ja menestyvä yksipuoluejärjestelmä ja yhdessä Japanin kanssa maailman tärkein suurvalta. Kommunistit on kukistettu ja Amerika on Saksan läheinen liittolainen. Valtakunta noudattaa rotuoppia, Eurooppa ja Amerikka ovat "puhtaita juutalaisista".

Darya säntää pois neuvotteluista, ja Ayela seuraa hänen perässään. Darya sanoo, ettei hän voi hyväksyä liittoa tällaisen kumppanin kanssa. Ayela sanoo, ettei tilanteesta todellakaan tiedetä vielä riittävästi, ja että joka tapauksessa Toisen maailmansodan ajoista on liki 70 vuotta. Hän suostuttelee Daryan palaamaan neuvottelupöytään. Darya tenttaa Dietlindeltä lisää asioita. Dietlinde vakuuttaa, että etnisiä puhdistuksia ei enää harjoiteta ja ettei hänellä ole myöskään minkäänlaista kiinnostusta coventrylaisyhteisön etniseen kokoonpanoon; he tuskin ovat hakemassa Saksan valtakunnan kansalaisuutta.

Lopulta Daryakin allekirjoittaa sopimuksen. Tämän jälkeen Mizoguchi jää käymään läpi seuraavien siirtojen yksityiskohtia Dietlinden kanssa. Ayela käy puhumassa Rucinskylle. Diplomaatti koettaa kätkeä kiukkunsa, mutta on selvää että häntä hieman alempiarvoisempi Janz kaappasi juuri Infinityn teknologiaa tutkivan operaation ja coventrylaiset itselleen hänen ohitseen.

Laiva jatkaa matkaa luoteeseen. Korkealla taivaalla sen perässä huomataan huippumoderni ilmalaiva, joka vähitellen saavuttaa sitä.

Pelinjohtajan mietintöjä


Ulottuvuusmatkaavat natsit tulevat! Olen vieläkin jouluissani siitä, että Dietlinde ja Rucinsky eivät soittaneet kenelläkään natsivaroituskelloa ennenkuin he todella paljastivat korttinsa.

Peli oli rakenteeltaan kyllä valitettavan epätasainen. Kolmoskausi on kärsinyt kokonaisuudessaan melkoisesta tasapuolisuuden puutteesta etenkin jakson 23 jälkeen, mutta kautta on jäljellä enää yksi jakso ja sen jälkeen voidaan taas sumplia uudelleen koko pelirakenne. Sikäli kun kukaan nyt selviää hengissä seuraavan jakson eeppisestä kaudenlopettajaisesta.

Monien muiden asioiden ohella, tämän pelin aikana ohitettiin päivä numero 365 ingame-aikaa. Peliaika tuntuu liikkuvan puolella nopeudella tosimaailman aikaan nähden. Ottaen huomioon, että tosi monilla pelilläni on paha tapa jumiutua aivan älyttömän hitaaseen peliajan etenemistahtiin, olen tähän aika tyytyväinen.

Errata! Dietlinde Janzin kotiajassa vuosi onkin 2011, ei 2010. Merkitys lienee vähäinen. (Dietlinde oli alunperin sanonut olevansa vuodesta 2010, koska hän oli aloittanut komennuksensa 2010.)

<-- 025: Riittävän arvokas kaapattavaksi - 027: Uhri meren jumalille -->CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki