Välinäytös: Kaikkien parhaaksi


<-- 025: Riittävän arvokas kaapattavaksi - 026: Kirjallinen sopimus -->

"Jos Coventrya ei saada korjattua, se hävitetään."
- Tadena Aguina Julienille

 


Maanantai, 3.4. 1967, Singapore, Dixie-2


Gombei tapaa Dietlinde Janzin sopiakseen diplomaattivaihdon käytäntöjä ja aikatauluja. Dietlinde tekee Gombeille tarjouksen.

Dietlinde kertoo tulevansa maailmasta, joka vaikuttaa Gombein oman aikalinjan tulevaisuudelta. Vuonna 2010 Kolmas valtakunta ja Japanin keisarikunta hallitsevat keskenään jakamaansa maailmaa; Britannia ja Amerikka on kukistettu, Neuvostoliitto on vain kaukainen muisto. Dietlinden työnantaja on Kolmannen valtakunnan SS:n Ahnenerbe-osaston yksikkö nimeltä Rabedivision, ja koska Gombei on liittolaisvaltakunnan sotilas, Dietlinde toivoo heidän tekevän yhteistyötä.

Dietlinde tahtoo Infinityn kuljettimen pois coventrylaisilta ja Rabedivisionin haltuun. Pelkkä kuljettimen tutkiminen ei riitä - insinööreiltä kuluisi kuukausia ymmärtää laite ja vielä pidempään rakentaa siitä kopio, ja Infinityn etsiessä coventrylaisia Dixie-2:lta aikaa tähän ei välttämättä ole. Dietlinde arvelee, että coventrylaiset eivät suostuisi myymään kuljetinta tai luopumaan siitä hyvällä, mutta jos Gombei auttaisi, Rabedivision voisi ottaa sen haltuunsa ilman että ketään tarvitsisi vahingoittaa. Dietlinde sanoo olevansa täysin valmis kunnioittamaan coventrylaisille tekemäänsä turvapaikkatarjousta ja pyrkivänsä siirtämään heidät 1200-luvun Eurooppaan tai minne he sitten haluaisivatkin.

Vakuuttaakseen Gombein sanojensa totuudenmukaisuudesta hän esittelee tälle valokuva-albumia, jossa on kuvia hänen kotiajastaan, mm. Japanista. Keisarillisen Nipponin lippu liehuu ylpeänä ja kotisaarten kaupungit ovat tuttuja, perinteitä kunnioittavan idyllisiä mutta moderneja. SS-upseeri sanoo, että Gombei voisi jäädä hänen aikaansa, tai vaihtoehtoisesti he voisivat koettaa palauttaa hänet omaan aikaansa, se vaan ei ole tällä hetkellä heidän tiedossaan.

Kuvien näkeminen kotoa liikuttaa laivaston komentajakapteenia, ja hän lupaa harkita asiaa.

Coventry, kuukausia aiemmin


Julienin haavoituttua Erikoisjoukkojen hyökkäyksessä häntä hoidettiin Coventryn sairaalassa. Pari päivää hyökkäyksen jälkeen Erikoisjoukot tulivat noutamaan häntä viedäkseen hänet omaan kenttäsairaalaansa, mutta Terveyden talon henkilökunta ei suostunut päästämään Julienia ja suunnilleen kahlitsi itsensä päällikön vuoteeseen. Erikoisjoukot olisivat joutuneet leikkaamaan tiensä heidän lävitseen päästäkseen käsiksi Julieniin, joten he antoivat asian olla.

Seuraavana iltana Julien koetettiin salakuljettaa ulos sairaalasta viidakkoon, mutta tämä epäonnistui. Erikoisjoukot aikoivat uudelleen ottaa Julienin huostaansa, kun kylään saapui kuljetus uusia tulokkaita. Sen mukana tuli Infinity Securityn ryhmä, joka huomasi mitä oli tapahtunut, ja otti komennon erikoisjoukoilta.

Coventrylaiset kapinoivat kylään saapuneita Infinityn työntekijöitä vastaan ja monet pakenivat viidakkoon. Securityn yksikköä johtava Tadena Aguina päätyi lopulta noutamaan Julienin sairaalasta, muttei vienyt tätä teloitettavaksi. Joitakin päiviä tervehtymässä oleva Julien vietti hallintokartanon sellissä, mistä coventrylaiset yrittivät pari kertaa vapauttaa hänet.

Eräänä aamuna Julien vietiin veneeseen. Parin tunnin venematkan jälkeen hän päätyi viidakkoiselle saarelle, josta juuri ja juuri näki Malakan niemimaalle asti. Saarella häntä odotti yhden hengen kuplamökki, aurinkopaneelista saatava sähkö ja liikkeitä valvova nilkkarengas. Hänet jätettiin yksin kotiarestiin; hänellä oli vapaus liikkua puolen kilometrin säteelle mökiltä ennenkuin nilkkarengas alkoi pitää uhkaavaa äänimerkkiä. Hänen kuplatalossaan oli sähköllä toimiva vesipumppu, papereita, kirjoitusvälineitä, valo ja radioyhteys Securityn joukkoihin kylässä. Pari kertaa viikossa Securityn vartija kävi tarkistamassa hänen vointinsa ja tuomassa hänelle ruokatarvikkeita Coventrysta.

Perjantai, 3.3. 28 CL, Julienin saari, Coventryn paralleeli


Julien on viettänyt kotiarestissa pari kuukautta. Security on toimittanut hänelle hänen pyytämiään asioita, kuten kirjoituskoneen, lukumateriaalia ja uutisia kylästä. Gao Chun on määrätty Coventryn hallitsijaksi, mutta Infinityn yksikkö on edelleen paikalla pitämässä huolta kylän turvallisuudesta.

Perjantain alkuillasta Julien näkee saarelle tulossa olevan veneen. Veneen kyydissä saapuu Securityn vartija, sekä rouva Aguina, jolla on mukanaan viinipullo. Julien kutsuu hänet päivälliselle.

Rouva Aguina pyytää Julienin apua Coventryn tulevaisuuden suunnittelemisessa. Hän myöntää, että Coventryn kylä on vankila jonne Infinity jättää henkilöt, jotka ovat nähneet tai muuten saaneet tietoonsa liikaa, ja että kylä pantiin aikanaan pystyyn ad hoc -periaatteella eikä sitä sen jälkeen ole koetettu todella lopullisesti miettiä. Infinityn Erikoisjoukot pitävät valvomatonta kylää uhkana, ja vaikka rouva Aguinan mielestä vielä juuri ja juuri pronssia hankkineen yhteisön pelkääminen on typerää, on selvää että jotkut korkean tason vaikuttajat Infinityllä epäilevät, että toisessa 30 vuodessa kylä saattaisi kyetä vaarallisiin teknisiin läpimurtoihin. Nyt Erikoisjoukot pyytää kylän siirtämistä omalle vastuulleen, ja vaikka he täydellisesti mokasivat edellisen operaationsa kylässä, jotkut kuuntelevat kun heidän everstinsä lupaavat Coventryn ongelman ratkaisemista lopullisesti. Käytännössä Erikoisjoukot tahtoisi murhata kaikki kylään tuodut ja ryhtyä tulevaisuudessa yksinkertaisesti teloittamaan kaikki liikaa näkevät muiden aikalinjojen ihmiset.

Rouva Aguinan mielestä tämä ei ole hyväksyttävä ratkaisu, mutta hän sanoo, että jos hän aikoo tarjota vaihtoehtoja, niiden on toimittava tietyissä rajoissa. Coventrylaisia ei voi päästää takaisin koteihinsa - Infinity ei koskaan antaisi heistä tietävien ihmisten kulkea vapaana. Infinity ei liioin tahdo tuoda heitä omaan aikaansa. Vankilan on jatkettava olemassaoloaan, mutta se ei saa uhata Infinityn päättäjien yöunia. Coventryn olemassaolo on Infinityn kotimaailmassakin salaisuus, ja rouva Aguina antaa ymmärtää, että sen tulee jatkossakin pysyä sellaisena.

Julien esittää joitakin näkemyksiä siitä, miten Coventryn tulisi toimia. Hän vaatii, että Infinityn edustajia on paikalla valvomassa kylää. Rouva Aguina sanoo, että viimeksi kun tällaista yritettiin, valvojat alkoivat käydä liian sympaattisiksi kylään vangittuja ihmisiä kohtaan ja halusivat kotiin palattuaan kirjoittaa paljastuskirjoja näkemästään. Yllättäen Julien ei tunne liiemmin myötätuntoa.

Julien tahtoo myös viestintäyhteyksiä kyläläisten läheisille kotona. Aguina sanoo, että on jo luvannut Gao Chunille välittävänsä viestin tämän pojalle, ja tuovansa tälle sanan siitä, miten pojalla menee.

"Teidän kohtalonne oli sinetöity sillä sekunnilla, kun päädyitte Echo Surveillancen kuljettimella 911:stä Kaiku-55:lle"
- Tadena Aguina

Viiniä kuluu, ja molemmat ovat pian kohtalaisessa humalassa. Rouva Aguina sanoo Coventryn olevan tällä hetkellä käytännössä hänen vastuullaan, koska kukaan muu ei tahdo koskea koko juttuun ja toivoisi vaan voivansa ummistaa siltä silmänsä. Coventrysta aiemmin nimellisesti vastanneet Securityn osastopäälliköt ovat käytännössä kohdistaneet vankilamaailmaan minimimäärän huomiota, minkä ansiosta Tukulti-Ninibin kaltaiset hirmuvaltiaat ovat pystyneet hallitsemaan kylää. Aguina sanoo koettavansa viedä jonkinlaisen tulevaisuudensuunnitelman esimiestensä tietoon siinä toivossa, että Erikoisjoukkojen ei annettaisi lopulta yksinkertaisesti muuttaa kylää hautausmaaksi. Aguina kertoo jotakin Infinityn vaikuttimista ja aikeista, ja sanoo Infinityn pyrkivän varovaisesti sivistämään muiden aikalinjojen ihmisiä, mutta koettavan välttää suoraa kolonisaatiota tai liittolaisuussuhteita. Hän myöntää Infinityn luoneen omaan maailmaansa käytännössä niukkuuden jälkeisen yhteiskunnan maailmojenvälisellä kaupalla, ja sanoo että organisaation tavoite on jonain päivänä laajentaa se muihinkin rinnakkaismaailmoihin. Aguina ei kuitenkaan ole naiivin idealistinen Infinityn toimintatavoista, mutta katsoo että järjestö pyrkii toimimaan eettisesti jos sille suinkin annetaan järkevä tilaisuus siihen.

Julien ehdottaa, että Coventrya pyrittäisiin käyttämään tieteellis-kulttuurillisena aivoriihenä: se on kuitenkin ainoa paikka Infinityn valta-alueella, johon on koottu samaan yhteisöön ihmisiä liki sadasta eri maailmasta. Aguina on ensin skeptinen, mutta vähitellen päätyy lämpenemään ajatukselle. Hän kysyy Julienilta, suostuisiko tämä Coventryn päälliköksi kun kyläyhteisö palautetaan uuteen tilaansa. Aguina ei toivo Gao Chunin jatkavan johdossa; tämä on hänestä vain väliaikaishallitsija, paras valinta tehtävään koska hän on ainoa jolla on riittävästi tukijoita pitämään kylän rauhallisena. Pidemmällä tähtäimellä hän kuitenkin toivoisi jonkun koko kylän parasta ajattelevan ottavan tehtävän vastaan.

Julien päätyy alustavasti suostumaan rouva Aguinan tarjoukseen. Hän päätyy aloittamaan säännöllisen radioitse keskustelun tämän kanssa. Samalla hän kyselee tältä henkilökohtaisia asioita. Aguina on filippiiniläinen yliopistokoulutettu humanisti, ja hänen miehensä työskentelee Infinityn PR-puolella. Parin avioliitto ei ole parhaassa mahdollisessa kunnossa, ainakin osittain koska rouva Aguinan puoliso ei tunnu ymmärtävän vaimonsa työn tämänhetkistä raskautta.

Pelinjohtajan mietintöjä


Errata! Pelissä ilmaisin väärin kaiun, jonne Aguina sanoo vuoden 2009 ihmisten eksyneen; Kaiku-55 on oikea nimi.

Detaljiköyhä kuvaus toisesta kahdesta keskustelusta, jotka jakson 25 yhteydessä käytiin. Avataan muille pelaajille, jahka nämä pääsevät jotenkin selville siitä, mitä on tapahtunut.<-- 025: Riittävän arvokas kaapattavaksi - 026: Kirjallinen sopimus -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki