Revision [795]

This is an old revision of SicSemper007 made by AdminDare on 2010-03-17 15:16:14.

 

007:


<-- 006: Divide et impera - 008 -->


"Oikeudesta päättää yksin päällikkö."
- konsuli Mizida Anguelle

 


Coventry,| maanantai 17.5. 27 CL


Hallinto antaa julistuksen että schatzgräberien asu ja opetukset ovat edelleen lainvastaisia ja että väkivaltaiseen hyökkäykseen syyllistyneet schatzgräberit tullaan etsimään ja paikantamaan. Sotilaat tekevät etsintöjä taloissa mutta etsintämetodi on heikko ja tehoton.

Iltapäivällä isä Roberto Miladini vangitaan koska hänen talonsa perustuksista on löytynyt schatzgräberin asun palasia. Franz Möhler ja Mily Bruschlaf ovat edelleen vangittuina ja pelätään että heitä kuulustellaan hyvin rajuilla otteilla. Samson on kateissa viidakossa.

Vuoden 2009 tulokkaat pohtivat mitä oikein on tekeillä. Arvellaan että hallinto voisi käyttää schatzgräbereiden jahtia verukkeena vangita ei-toivottuja henkilöitä. Ei kuitenkaan keksitä mitä uhkaa Franz tai isä Roberto oikein hallinnolle muodostaisivat. Julien kirjoittaa ahkerasti seuraavaa artikkeliaan ja ehdottaa Sarah Baumille Exilen erikoisnumeroa. Tällainen päätetään tehdä.

Illalla veli Pietro -niminen munkki (?) koettaa innostaa Coventryn kristittyjä lähtemään vaatimaan isä Roberton vapauttamista. Leonid on huomaavinaan että muutama kiinalainen myötävaikuttaa tässä. Kuitenkaan veli Pietro ei saa suurta huomiota osakseen.

Tiistai, 18.5.


Ben Parker käy juttelemassa Julienin kanssa Keräilijöiden aikakoneen tarkemmasta rakenteesta. Julien saa Ben Parkerin puhumaan sivu suunsa hieman vangituista schatzgräber-epäillyistä. Parker sanoo ettei tiedä oikeusprosessista juuri mitään mutta rivien välistä käy selvästi ilmi että hänellä ei ole suurta luottamusta siihen ja hän suoraan kutsuu sitä "keskiaikaiseksi".

Siddiqa on huolestunut vangittujen terveydentilasta ja mahdollisesta kidutuksesta ja lähtee Kyknosin kanssa koettamaan suostutella oikeusprosessista vastaavaa Mizida Anguellea päästämään lääkinnän käymään vangittujen luona. Mizida Anguelle ei todellakaan ole yhteistyöhaluinen ja selvästi nauttii saadessaan ilmoittaa että vangituilla ei käytännössä ole mitään oikeuksia ja että heidän kohtalonsa - sekä laajemminkin oikeudenkäyttö Coventryssa - on yksinomaan Tukulti-Ninibin käsissä. Keskustelu jättää lääkintäihmisille epätoivoisen tunnelman ja saa heidät entistä vakuuttuneemmiksi siitä että tapahtumassa on ruma oikeusmurha.

Exilen erikoisnumero ilmestyy ja herättää melkoisesti kiinnostusta. Julien on kirjoittanut vaikuttavan kolumnin jossa paitsi peräänkuulutetaan oikeusvaltion periaatteita ja läpinäkyvyyttä oikeusprosessiin, myös tehdään selväksi että Julien itse ei ole aikeissa jäädä Coventryyn. Ayela tajuaa ensimmäisenä että se muistuttaa hyvin paljon Jonah Barrowmanin kirjoituksia 14 vuotta sitten ainakin sävyltään ja aihepiiriltään. Ayela puhelee myös Antonio Cuiginin kanssa. Tämä tuntuu olevan sinisilmäisen luottavainen Tukulti-Ninibin viisauteen ja on varma että ketään syytöntä ei tuomita.

Daryan jutellessa Emanuelin kanssa Akiko Masamune tulee keskeyttämään ja kertoo tutkineensa tapahtunutta. Hän väittää hallinnon edustajan huolehtineen siitä että muutama schatzgräber-ideologiasta kiinnostunut sai ajatuksen että Julien on Keräilijä ja että hänelle pitäisi tehdä jotain; hän pitää melko varmana että kaksi henkilöä jotka olivat osallisina lauantain hyökkäykseen olivat nimeltään Anundus Skroppo ja Caius Antonius. Hän myös väittää, että Kalau Qenei on tiiviisti Tukulti-Ninibin palveluksessa ja yllättyy että Darya ei tiennyt tätä. Darya jakaa Akikon väitteet Julienin ja Ayelan kanssa illan aikana.

Leonid on pyörittämässä noppapeliään Janoisessa sudessa eikä Darya tahdo mennä Kalau Qenein nenän alle kertomaan uutisia. Sen sijaan hän jää Emanuelin kanssa pihalle odottamaan. Leonid pelaa koko illan ja pois lähtiessään tajuaa että joku lähti juuri hänen peräänsä. Seuraaja paljastuu vaaleaksi skandinaavisen näköiseksi mieheksi. Darya, Emanuel ja Leonid menevät yhdessä muiden mukana Nojava Siperiyaan. Epäillään että ulkona vaanii murhaajia eikä Darya uskalla yksin lähteä pimeyteen. Emanuel tarjoaa hänelle vuoteensa ja nukkuu itse lattialla.

Sairaalalla Julien käy terassilla istumassa, mutta mikään salamurhaaja ei käy pimeydestä hänen kimppuunsa.

Pelinjohtajan mietintöjä


Pelikuvaus on ihan poikkeuksellisen torso koska en kertakaikkiaan jaksanut kirjoittaa sitä illalla. Saa täydentää.

Tämä pelikerta oli minun mielestäni tosi hidasliikkeinen ja ärsyttävän fragmentoitunut: yksi hahmo kerrallaan teki olennaisia asioita ja muut pelaajat joutuivat odottamaan tällä aikaa. En pidä tällaisesta rytmityksestä ja koetan välttää sitä.

Teemallisesti sen sijaan pidin episodista kovasti. Oli viehättävää kun sekä hallinto että vuoden 2009 tulokkaat koettivat pelata toisiaan pussiin. Samaten oli hienoa miten paljon kulissien takaisesta kuviosta tässäkin pystyitte päättelemään vaikka kukaan Coventryn johdosta ei sitä teille avannutkaan. Muutamat jutut edelleen jäivät hämärän peittoon mutta niitä teillä ei olisi ollut oikein mahdollisuuttakaan saada selville; joka tapauksessa valtaosa tehdyistä päätelmistä oli hyviä.

Vallankäyttö on eräs pelillisistä teemoista joita koetan käyttää Sic Semperissä, eikä siis pelkästään poliittinen vallankäyttö vaan paremminkin kaikki keinot joita aktiiviset toimijat (pelaajahahmot ja NPC:t) käyttävät muokatakseen ympäristöään haluamaansa suuntaan. Toivottavasti pelaajille ei tullut sellaista kuvaa että toimenne eivät vaikuttaneet mihinkään koska tämä ei tosiaan pitänyt paikkaansa: samalla tavoin kuin hahmojen oli reagoitava kylän johdon toimiin myös johdon oli muokattava suunnitelmiaan ja aikeitaan pelaajahahmojen toimien mukaan.


<-- 006: Divide et impera - 008 -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki