Wiki source for SicSemper007


Show raw source

====007: Toinen valtiomahti====

[[SicSemper006| <-- 006: Divide et impera]] - [[SicSemper008| 008: Seuraavat tulokkaat -->]]


<<"Oikeudesta päättää yksin päällikkö."
- konsuli Mizida Anguelle<<
::c::

===[[Coventry]],| maanantai 17.5. 27 CL===

Hallinto antaa julistuksen että [[Schatzgraber| schatzgräberien]] asu ja opetukset ovat edelleen lainvastaisia ja että väkivaltaiseen hyökkäykseen syyllistyneet schatzgräberit tullaan etsimään ja paikantamaan. Sotilaat tekevät etsintöjä taloissa mutta etsintämetodi on heikko ja tehoton.

Darya koettaa saada [[Bastogne| Dianen]] kertomaan jotain [[Bukhara| Rihazista]] jonka kanssa tämä hengasi [[BenItzhak| Zevulin ja Havaleen]] häissä, mutta Diane on kovin välttelevä asiasta.

Iltapäivällä [[SemiDiSenape| isä Roberto Miladini]] vangitaan koska hänen talonsa perustuksista on löytynyt schatzgräberin asun palasia. [[Valkyr| Franz Möhler]] ja [[Blinitsja| Mily Bruschlaf]] ovat edelleen vangittuina ja pelätään että heitä kuulustellaan hyvin rajuilla otteilla. Samson on kateissa viidakossa.

Vuoden 2009 tulokkaat pohtivat mitä oikein on tekeillä. Arvellaan että hallinto voisi käyttää schatzgräbereiden jahtia verukkeena vangita ei-toivottuja henkilöitä. Ei kuitenkaan keksitä mitä uhkaa Franz tai isä Roberto oikein hallinnolle muodostaisivat. Julien kirjoittaa ahkerasti seuraavaa artikkeliaan ja ehdottaa [[Kleineburg| Sarah Baumille]] Exilen erikoisnumeroa. Tällainen päätetään tehdä. Julien antaa kolumnilleen nimeksi //Out of Exile//.

Illalla [[Leocono| veli Pietro]] -niminen munkki (?) koettaa innostaa Coventryn kristittyjä lähtemään vaatimaan isä Roberton vapauttamista. Leonid on huomaavinaan että muutama kiinalainen myötävaikuttaa tässä. Kuitenkaan veli Pietro ei saa suurta huomiota osakseen.

===Tiistai, 18.5.===

[[PaallikonTalo| Ben Parker]] käy juttelemassa Julienin kanssa Keräilijöiden aikakoneen tarkemmasta rakenteesta. Julien saa Ben Parkerin puhumaan sivu suunsa hieman vangituista schatzgräber-epäillyistä. Parker sanoo ettei tiedä oikeusprosessista juuri mitään mutta rivien välistä käy selvästi ilmi että hänellä ei ole suurta luottamusta siihen ja hän suoraan kutsuu sitä "keskiaikaiseksi".

Ayela on huolestunut vangittujen terveydentilasta ja mahdollisesta kidutuksesta ja lähtee [[TerveydenTalo| Kyknosin]] kanssa koettamaan suostutella oikeusprosessista vastaavaa [[TiedonTalo| Mizida Anguellea]] päästämään lääkinnän käymään vangittujen luona. Mizida Anguelle ei todellakaan ole yhteistyöhaluinen ja selvästi nauttii saadessaan ilmoittaa että vangituilla ei käytännössä ole mitään oikeuksia ja että heidän kohtalonsa - sekä laajemminkin oikeudenkäyttö Coventryssa - on yksinomaan Tukulti-Ninibin käsissä. Keskustelu jättää lääkintäihmisille epätoivoisen tunnelman ja saa heidät entistä vakuuttuneemmiksi siitä että tapahtumassa on ruma oikeusmurha.

Ayela koettaa selvittää oliko Franz Möhlerillä vihollisia. Käy ilmi että ainoa taho joka häntä todella tuntui vihanneen olivat Keräilijät, jotka vielä 20 vuotta sitten kun asuivat kylässä haukkuivat häntä ja muita samasta ajasta tulleita natseiksi. Suurimmalle osalle Coventryn asukkaista termi ei edes sano yhtään mitään.

Exilen erikoisnumero ilmestyy ja herättää melkoisesti kiinnostusta. Julien on kirjoittanut vaikuttavan kolumnin jossa paitsi peräänkuulutetaan oikeusvaltion periaatteita ja läpinäkyvyyttä oikeusprosessiin, myös tehdään selväksi että Julien itse ei ole aikeissa jäädä Coventryyn. Ayela tajuaa ensimmäisenä että se muistuttaa hyvin paljon Jonah Barrowmanin kirjoituksia 14 vuotta sitten ainakin sävyltään ja aihepiiriltään. Ayela puhelee myös [[Taganini| Antonio Cuiginin]] kanssa. Tämä tuntuu olevan sinisilmäisen luottavainen Tukulti-Ninibin viisauteen ja on varma että ketään syytöntä ei tuomita.

Daryan jutellessa Emanuelin kanssa [[Tosa| Akiko Masamune]] tulee keskeyttämään ja kertoo tutkineensa tapahtunutta. Hän väittää hallinnon edustajan huolehtineen siitä että muutama schatzgräber-ideologiasta kiinnostunut sai ajatuksen että Julien on Keräilijä ja että hänelle pitäisi tehdä jotain; hän pitää melko varmana että kaksi henkilöä jotka olivat osallisina lauantain hyökkäykseen olivat nimeltään [[Caspium| Anundus Skroppo]] ja [[Arcus| Caius Antonius]]. Hän myös väittää, että [[LoboSediento| Kalau Qenei]] on tiiviisti Tukulti-Ninibin palveluksessa ja yllättyy että Darya ei tiennyt tätä. Darya jakaa Akikon väitteet Julienin ja Ayelan kanssa illan aikana.

Leonid on pyörittämässä noppapeliään Janoisessa sudessa eikä Darya tahdo mennä Kalau Qenein nenän alle kertomaan uutisia. Sen sijaan hän jää Emanuelin kanssa pihalle odottamaan. Leonid pelaa koko illan ja pois lähtiessään tajuaa että joku lähti juuri hänen peräänsä. Seuraaja paljastuu vaaleaksi skandinaavisen näköiseksi mieheksi. Darya, Emanuel ja Leonid menevät yhdessä muiden mukana [[NovajaSiperiya| Nojava Siperiyaan]]. Epäillään että ulkona vaanii murhaajia eikä Darya uskalla yksin lähteä pimeyteen. Emanuel tarjoaa hänelle vuoteensa ja nukkuu itse lattialla.

Sairaalalla Julien käy terassilla istumassa, mutta mikään salamurhaaja ei käy pimeydestä hänen kimppuunsa.

===Keskiviikko, 19.5.===

[[Bastogne]]ssa| ollaan oltu valtavan huolissaan Daryan yöllisestä ilmoittamattomasta poissaolosta.

Päivän aikana halllinto vangitsee kolme uutta coventrylaista: [[Caspium| Anundus Skroppon, Hunilan]] ja [[Saitoti| Jaran]]. Samalla schatzgräber-asujakin näyttää löytyneen. Melkein heti näiden kolmen vangitsemisen jälkeen kolme aiemmin vangittua vapautetaan. Ayela tarkistaa heidän kuntonsa, mutta näyttää siltä että ketään heistä ei ole kidutettu tai pahoinpidelty. Ilmeisesti juuri ketään kolmesta ei ole suuremmin edes kuulusteltu.

Vapautetut lähtevät taloihinsa. Mizida Anguelle saapuu tapaamaan Julienia ja kertoo oikeiden hyökkääjien nyt löytyneen ja näiden jo myöntäneenkin tekonsa "kuulusteluissa jotka varmaan Julienkin hyväksyisi". Mizida sanoo näiden syyllistyneen schatzgräberin asun käyttämiseen ja murhayritykseen. Murhasta rangaistus on hirttäminen, mutta tässä oli kyse vain murhayrityksestä, ja Coventryn oikeuskäytännön mukaan tällöin asianomistajalla on oikeus rangaistusvaatimukseen. Käytännössä mahdollisia rangaistuksia on kaksi: teloitus tai karkoitus. Julien kysyy saako hän tavata pidätetyt, ja Mizida toteaa sen kyllä olevan mahdollista.

Julien kärrätään hallintokartanon kellarissa sijaitseviin tyrmiin. Ayela on hänen mukanaan. Hän pääsee tapaamaan kutakin kolmesta vangitusta erikseen. Hekään eivät näytä kidutetuilta, tosin ilmeisesti vangittaessa he eivät tulleet aivan yhtä rauhallisesti kuin edellinen kolmikko.

Anundus Skroppo ja Hunila kiroavat Julienia ja Ayelaa keräilijöiksi eivätkä tahdo puhua heille lainkaan. Jara tuntuu myös uskovan Julienin olevan todella Keräilijä mutta suostuu kertomaan itsestään ja tekonsa taustasta. Hän tahtoo kostaa vangitsijoilleen sekä poistua Coventrysta ja on katsonut schatzgräbereiden olevan oikeastaan ainoita jotka tähän pyrkivät. Kaikki kolme olivat olleet mukana schatzgräbereiden toiminnassa jo aiemmin. Muita juoneen ei heidän mukaansa liittynyt.

Jälkeenpäin vuoden 2009 tulokkaat miettivät keskenään mitä oikein on tapahtumassa ja yrittääkö hallinto jotakin kieroa juonta Julienin pään menoksi.

Leonid painaa Sarah Baumin kanssa velkakirjoja - käytännössä rahaa. Toimittaja ei selvästikään osaa päättää onko Leonid järjiltään vaiko nerokas, mutta tulee siihen tulokseen että hän tahtoo kyllä nähdä mihin yritys tuoda rahaa Coventryyn johtaa.


===Torstai, 20.5.===

Schatzgräbereille pidetään illalla oikeudenkäynti. Mizida Anguelle lukee syytteet ja kertoo todisteet. Isä Roberto toivoo armoa syytetyille, Mily Bruschlaf taas on sitä mieltä että kolmikko on vaarallinen ja ansaitsee ankaran rangaistuksen. Sieltä täältä väkijoukosta kuuluu kannatushuudahduksia schatzgräberien toiminnalle mutta kukaan ei uskalla avoimesti astua esiin.

Julienia pyydetään nimeämään toivovansa rangaistus. Hän valitsee karkoituksen ja Mizida Anguelle vahvistaa tuomion. Kolmikko lähetetään vielä samana iltana kylästä; päivää myöhemmin sotilaspartio lähtee heidän peräänsä varmistamaan että he todella poistuvat alueelta. Samson on edelleen kateissa viidakossa, mutta häntä ei enää epäillä mistään.

Mizida Anguelle on selvästi tyytyväinen asioiden lopputulokseen. Vaikka jotkut coventrylaiset olisivatkin toivoneet hirttäjäisiä on yleinen vaikutelma hallintoon uskova: selvästi päällikkö löysi oikeat syylliset nopeasti ja taitavasti. Muutamasta suunnasta kuuluu edelleen sympatiaa schatzgräbereille.

Ayela kysyy Siddiqalta [[Dartois| Catherine d'Artoisista]]. Siddiqa sanoo Angoulemen herttuattaren olevan erittäin taitava järjestämään itsensä aristokraatin asemaan ja onnistuneensa tässä silloinkin kun hän saapui Coventryyn samalla tavoin kuin kaikki muutkin: vailla nimeä tai omaisuutta. Akiko Masamuneen Siddiqa ei ole koskaan kiinnittänyt mitään huomiota.

Perjantain lehteen Julien on kirjoittamassa uuden Out of Exile -kolumnin, tällä kertaa pääasiassa Jaran tarinan muodossa.

Darya on turhautunut tilanteeseensa Emanuelin kanssa eikä selvästikään tiedä miten korrektisti käyttäytyvään paronin poikaan olisi paras suhtautua.


====Pelinjohtajan mietintöjä====

Pelikuvaus on ihan poikkeuksellisen torso koska en kertakaikkiaan jaksanut kirjoittaa sitä illalla. Saa täydentää.

Tämä pelikerta oli minun mielestäni tosi hidasliikkeinen ja ärsyttävän fragmentoitunut: yksi hahmo kerrallaan teki olennaisia asioita ja muut pelaajat joutuivat odottamaan tällä aikaa. En pidä tällaisesta rytmityksestä ja koetan välttää sitä.

Teemallisesti sen sijaan pidin episodista kovasti. Oli viehättävää kun sekä hallinto että vuoden 2009 tulokkaat koettivat pelata toisiaan pussiin. Samaten oli hienoa miten paljon kulissien takaisesta kuviosta tässäkin pystyitte päättelemään vaikka kukaan Coventryn johdosta ei sitä teille avannutkaan. Muutamat jutut edelleen jäivät hämärän peittoon mutta niitä teillä ei olisi ollut oikein mahdollisuuttakaan saada selville; joka tapauksessa valtaosa tehdyistä päätelmistä oli hyviä.

Vallankäyttö on eräs pelillisistä teemoista joita koetan käyttää Sic Semperissä, eikä siis pelkästään poliittinen vallankäyttö vaan paremminkin kaikki keinot joita aktiiviset toimijat (pelaajahahmot ja NPC:t) käyttävät muokatakseen ympäristöään haluamaansa suuntaan. Toivottavasti pelaajille ei tullut sellaista kuvaa että toimenne eivät vaikuttaneet mihinkään koska tämä ei tosiaan pitänyt paikkaansa: samalla tavoin kuin hahmojen oli reagoitava kylän johdon toimiin myös johdon oli muokattava suunnitelmiaan ja aikeitaan pelaajahahmojen toimien mukaan.


MIKE: Pelikerta tuntui myös fragmentaariselta ja ehkä keskinäistä spekulointia oli vähän liikaakin, vaikka siitä sinänsä pidänkin. Ei todellakaan tullut tunnetta, että mihinkään ei voi vaikuttaa, vaan päinvastoin nyt tätä lukiessani tajusin, että todellakin hallintohan on reagoinut meidän toimiin aika paljonkin. Pelipaikan tuuletus kannattais miettiä jotenkin, läpivetoa ei oikein syntynyt, ja se sinänsä mahtava projektori syö kaiken hapen.


[[SicSemper006| <-- 006: Divide et impera]] - [[SicSemper008| 008: Seuraavat tulokkaat -->]]

----
CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki