Darya ja Julien: Vieraan maailman tanssi


<-- 036: Taistelukenttä - 037: Avaruusjuna -->

"Meidän vaikeutemme eivät millään muotoa loppuneet tähän."
- Tadena Aguina

 


Coventry,| maanantai 6.11. 28 CL


Pieni kuljetin saapuu Coventryyn virheilmoituksia ja hälytyssignaaleja päästellen. Darya käy läpi kuljettimen automaattitarkistukset. Laitteen itsetarkistus kestää paljon tavallista kauemmin ja sen ruudulle ilmestyy entistä enemmän varoituksia toiminnan epävarmuudesta. Periaatteessa kuljettimen hajotessa sen pitäisi ainoastaan pysähtyä -- jos parahaka ei kulje turvallisesti, kuljetin ei liiku -- mutta teoriassa on mahdollista, että turvajärjestelmät pettävät ja kuljetin tekee aivan muuta kuin on suunniteltu. Kuitenkin tämä siirto Dixie-2:lta Coventrylle on onnistunut.

Itsetarkistuksen ollessa vielä käynnissä kuljettimen luukkuun koputetaan. Toisella puolella on Infinity Securityn vartijoita, jotka ovat havainneet saapuvan kuljettimen. Julien ojentaa heille Eddie Suhin kirjoittaman lapun, ja he pyytävät Daryaa ja Julienia lähtemään mukaansa kylään. Securityn vartijat ovat aseistettuja mutteivät käyttäydy uhkaavasti.

Coventryn kylä on kärsinyt muttei raunioina. Viikon takaisen taistelun jälkiä on korjattu Infinityn tuomilla väliaikaisrakennuksilla, ja arkipäivästä huolimatta pelloilla ei työskentele juuri ketään. Infinity Securityn työntekijöitä näkyy paljon, mutta he näyttävät olevan jälleenrakennustoimissa samoin kuin coventrylaisetkin. Julienin ja Daryan saapuminen saa aikaan melkoisen kuhinan kyläläisissä, mutta sentään mitään varsinaisia levottomuuksia ei näytä olevan käynnistymässä. Taistelu on tältä erää taisteltu, Erikoisjoukot ovat vetäytyneet ja coventrylaiset tuntuvat toistaiseksi hyväksyneen Securityn paikallaolon.

Darya ja Julien ovat saapuneet tänne varmistaakseen kyläläisten olot ja keskustellakseen Coventryn jälleen haltuunsa ottaneen Tadena Aguinan kanssa jatkotoimenpiteistä. Dixie-2:n pakolaisleirissä Ayela on järjestänyt majoituksen liki sadalle siellä olevalle coventrylaiselle, ja Japanin sotavoimat toimittavat coventrylaisille ruokaa ja vaatteita. Eddie Suh on leirissä Infinityn edustajana, eikä hän ole tahtonut lähteä sieltä Coventryyn.

Tadena Aguina, Infinity SecurityAguina yllättyy Julienin ja Daryan saapumisesta, ja kutsuu heidät hallintorakennuksen kivijalassa sijaitsevaan toimistoonsa juttelemaan. Coventrylla tilanne on tosiaan rauhoittunut Securityn otettua kylän kontrollin Erikoisjoukoilta, mutta taistelu ehti koitua jo 30 coventrylaisen kuolemaksi. Haavoittuneitakin on paljon, mutta Infinity on tuonut Coventrylle enemmän lääkintäresursseja. Enempää vainajia ei enää tule. Wekessa on vapautettu tehtävistään ja viety Kotilinjalle. Häntä odottaa oikeudenkäynti valtuuksien ylittämisestä ja sotatoimista siviilejä vastaan, mutta Aguina ei osaa lainkaan ennustaa mikä sen lopputulos on. Hänen kersanttinsa Suzaan Gervaas on japanilaisten vankina Dixie-2:lla, ja Infinity on aloittanut erilliset neuvottelut keisarikunnan kanssa koskien vankien palautusta ja diplomaattisuhteiden solmimista.

Aguinan mukaan hän ja monet muut haluavat tyhjentää Coventryn. Vankilan ylläpitäminen on Infinitylle huomattavan vaikeaa, ja sitä on lähes mahdotonta tehdä tavalla, joka ei johtaisi ongelmiin. Koko Infinityn agentteihin pesiytynyt toimintakulttuuri, jonka mukaan liikaa näkevät toisten paralleelien ihmiset voidaan vaan kadottaa ja jättää Coventryyn täytyy muuttua, mutta kaikki Infinityssä eivät vielä ole ymmärtäneet tätä.

Puhe rönsyilee välillä Rabedivisionin natseihin ja Dixie-2:n tapahtumiin, mutta palaa aina lopulta coventrylaisten siirtämiseen. Aguina kertoo Coventrylla olevasta Infinity Contactin lakimiehestä, joka luultavasti tulee käymään Coventryn pakolaishallinnon kanssa neuvotteluja siitä, miten edetään. Aguinalla ei ole lakimiehestä paljon hyvää sanottavaa - hänen mukaansa tämä on käärme ja vastaa kaikkea muutosta vastustaville tahoille Infinityn hallinnossa.

Rakin Totah, Infinity ContactLakimies nimeltä Rakin Totah pistäytyy Aguinan toimistossa. Hän on komea 30-vuotias mies Lähi-Idästä, ja on käytökseltään ystävällinen ja miellyttävä - ilman Aguinan varoitusta hänestä olisi varmaan pidetty oitis. Nyt Darya ja Julien suhtautuvat häneen varoen, ja näkevät kaikki hänen kysymyksensä taktikointina. Totah ei koeta käydä mitään neuvotteluja nyt, eikä hänen tarjouksiinsa auttaa coventrylaisia kaikin tavoin tartuta.

Keskusteltuaan riittävästi Aguinan kanssa Darya ja Julien lähtevät kylään. Heidän ympärilleen kerääntyy oitis satapäinen lauma coventrylaisia, jotka tahtovat taputtaa Julienille ja kuulla lähtemisaikataulut. Kansankokous muuttuu koko kylän yhteiseksi illalliseksi kentällä: Janoinen susi tuo ruuan ja pöydät. Suunnilleen kaikki kylässä vielä olevat 400 coventrylaista osallistuvat. Maljoja juodaan, puheita pidetään, ja tunnelma on korkealla. Täysin vailla varjoa juhlinta ei kuitenkin ole: monet ovat menettäneet läheisiään taistelemisessa, ja on selvää että vaikka Infinityn Erikoisjoukot jo ovatkin poistuneet, on Security monien mielestä vaan lisää samanlaista. Selvää on, että monet coventrylaiset eivät ole aikeissa antaa Infinitylle anteeksi aivan pian. Hamal bin Kayaal on haavoittunut taistelussa, ja hänellä on jäljellä enää yksi käsi ja silmä; hän ei rakastanut Infinityä aiemmin eikä hänen vaimonsa Izidharin menehtyminen taistelussa ole ainakaan lepyttänyt häntä. Coventrylaisilla ei ole enää aseita eikä Security koeta provosoida heitä, mutta on selvää, että tämänhetkinen rauhallinen tilanne ei kestä. Julien oli pyytänyt myös Aguinaa osallistumaan päivälliselle, mutta tämä pelkäsi, että se saattaisi johtaa mellakointiin.

Päivällisen kesken vietetään hiljainen hetki niin Coventrylla kuin Dixie-2:llakin menehtyneiden muistolle. Tuttuja tavataan ja kuulumisia vaihdetaan. Eva de la Rosa on pyörätuolissa haavoituttuaan jalkaan, mutta vaikuttaa olevan hyvällä tuulella. Malika juo ja valittaa joutumista eroon miehestään. Hilde kertoo maanpakolaisten sankariteoista coventrylaisille. Gao Chun on poikkeuksellisesti lähtenyt kiinalaiskorttelista, ja tervehtii Julienia tasavertaisena.

Illan päätteeksi suunnilleen jokainen coventrylainen vielä pystyssä oleva talo tahtoo kutsua Julienin ja Daryan vieraakseen; he päätyvät d'Artoisin taloon, jossa ranskankieliset Angoulemen herttuattaren palvelijat juottavat heille lisää viiniä. Walter kertoo Daryalle juoruja kylästä ja haluaa vastineeksi kuulla pakolaisten vaiheista.

Seuraavat päivät


Rivkah Harpaz, Infinity JusticeInfinity on takavarikoinut Daryan ja Julienin hajoamispisteessä olevan kuljettimen, mutta näillä ei ole mitään aikeita lähteä pois aivan heti. Sen sijaan heiltä kysellään paljon etenkin Rabedivisionista. Justicen palveluksessa oleva israelilainen nimeltä Rivkah Harpaz vastaa tästä osa-alueesta, mutta Darya ja Julien ilmoittavat kertovansa natseista vasta kun ollaan todella päästy yhteisymmärrykseen siitä, että coventrylaiset päästetään pois.

Infinity on kärsimätön kuulemaan natsien edesottamuksista, ja niinpä neuvottelut coventrylaisten kanssa siirretään nopealle vaihteelle. Infinity suhtautuu Coventryyn itsenäisenä valtiona, ja neuvottelut käydään kansainvälisten sopimusten laatimisen protokollalla. Coventrylaiset tahtovat Mizidan huolehtimaan heidän puolestaan neuvotteluja. Paikaksi valitaan Dixie-2:n Singapore. Reilut kaksi viikkoa kuluu valmisteluissa.

Lucifer 2, Malakan niemimaa, 5.10. 1493


Coventryn kalliorinteelle saapuva kuljetin jättää Daryan ja Julienin parakvanttitaso 3:n evakuointimaailmaan. Hiekka-aavikolla heitä odottaa Search & Resucen helikopteri, johon he nousevat. Helikopterin miehistönä on kaksi teksasilaista. Kopteri lähtee etelään rannikkoa pitkin.

Darya ja Julien väittävät olevansa Infinity Securityn työntekijöitä. Vaikka heitä on kehotettu olemaan kertomatta mistään mitään, he eivät voi vastustaa kiusausta jutella kopterilentäjien kanssa. Kulttuurishokki 20 vuoden päästä tulevista uutisista on melkoinen: niukkuuden jälkeinen Kotilinja on maailma, jossa ei ole ollut pitkään aikaan käynnissä suurempia kriisejä, ja keskustelunaiheet ovat polyavioliittojen laillistamista koskeva debaatti Yhdysvaltain kongressissa sekä uusi scifisarja Green Mars.

Helikopteri laskeutuu autiolle vuorelle meren rannassa. Siellä odottaa toinen kuljetin, jolla Search & Rescue vie kaksikon Dixie-2:lle.

Dixie-2, Singapore, Johor, torstai 30.11. 1967


Giorgiy Meike, Infinity JusticeSingaporessa kuljetin saapuu varastohalliin. Vastassa on nelikymppinen lyhyt venäläinen mies, joka esittäytyy olevansa Giorgyi Meike Infinity Justicesta. Darya tunnistaa nimen ja äänen - tämä mies komensi Infinityn joukkoja Andamaanienmeren taistelussa. Hän on melankolisen oloinen ketjupolttaja, ja kuljettaa suurella dixieläisellä autolla kaksikon kalliiseen hotelliin, joka on valittu neuvottelujen paikaksi. Darya kertoo Julienille Giorgiyn edellisestä komennuksesta, ja muistaa, että mies yritti vangita coventrylaiset, ei yksinkertaisesti tappaa heitä kaikkia.

Manuela Santos Pinto, Infinity ContactSeuraavana päivän alkavat varsinaiset neuvottelut. Coventrylaisia edustavat Darya, Julien, Mizida ja Pei-chin Hock, Infinityä puolestaan Tadena Aguina, Eddie Suh (Security), Giorgiy Meike (Justice) ja lakimiehet Rakin Totah sekä Manuela Santos Pinto (Contact). Totah on neuvotteluiden vetäjä, Santos Pinto avustaa häntä.

Kuten Aguina on varoittanut, Totah aloittaa neuvottelun lähtökohdista, joiden mukaan Infinity haluaisi lukea syytteitä monille coventrylaisille. Mizida on tutustunut Infinityn oikeushistoriaan ja ampuu alas nuoren lakimiehen väitteet. Coventrylaisten linja on, että kaikki kylässä on tuotava pois, lopulta koteihinsa, eikä heillä ole halua joustaa tästä tuumaakaan. Vaikka Aguina on sanonut ettei voi tukea coventrylaisia avoimesti, hän on korostanut, että Infinityllä ei tosiasiassa ole mitään järkeä koettaa pitää Coventrya enää toiminnassa. Tämän nojalla Mizida on järkähtämätön, ja silpoo Totahin juridis-retoriset kikat kadehdittavalla ammattitaidolla.

Ensimmäinen neuvottelujen päivä on muiden kuin juristien mielestä rasittavaa inttämistä, jossa lähinnä tehdään Infinitylle selväksi, että coventrylaisten yli ei voi kävellä millään yksinkertaisilla tempuilla. Neuvottelujen päätyttyä ryhmät hajaantuvat tahoilleen. Giorgiy pyytää yllättäen Daryaa ja Julienia kanssaan lasilliselle hotellin baariin. Mies juo itse reippaasti ja Julien sekä Darya epäilevät ensin että hän yrittää saada heidätkin humalaan, mutta pian on ilmeistä että valkovenäläinen ex-poliisi keskittyy ensisijaisesti omaan juomiseensa. Giorgiy kertoo jahdanneensa coventrylaisia Dixie-2:lla liki vuoden ja kertoo olettaneensa aiemmin, että nämä olivat vastuussa murhaiskusta Lontooseen. Kun on nyt käynyt ilmi, että coventrylaisilla ei ollutkaan mitään tekemistä sen kanssa, hän pahoittelee pahoja ajatuksiaan näistä - hän ei tunnu kantavan suurta kaunaa Heunggongin Valkoisen tähden hyökkäyksestä, vaikka sielläkin oli paikalla. Ryyppäjäisten jälkeen Darya ja Julien puhuvat vielä strategiaa, etenkin Nanjingin operaatioon liittyvistä asioista.

Seuraavana aamuna monilla neuvottelijoista on hienoinen krapula, mutta lakimiehet jatkavat taistelua väsymättä. Vihdoin päästään kaupankäyntivaiheeseen: Coventrylaiset tahtovat omansa kotiin, ja tarjoavat vastineeksi lähinnä tietoja Rabedivisionista. Olennaiseksi kiistakappaleeksi muodostuu Mily, joka on tällä hetkellä vankina Kotilinjalla ja jonka Infinity haluaa oikeuteen Ming-2:n Nanjingissa -- Coventrylaiset taas ovat sitä mieltä, että hyökkäys Nanjingin Piao Qi'in oli normaali sotilasoperaatio, jossa voimaa käytettiin vain aseistettua vihollista vastaan. Lounaalla Santos Pinto käy tiedustelemassa tarkemmin, mihin kaikkiin kysymyksiin coventrylaisilla todella olisi vastaus. Tiedustelun jälkeen Julien epäilee, että vaikka Totah näyttää olevan Infinityn lakitiimin johtaja, saattaa todellinen päättäjä tässä sittenkin olla hiljainen brasilialainen nainen.

Lounaan jälkeen palataan coventrylaisten tarjouksiin, mutta Totah väittääkin Infinityn jo tietävän suurimman osan asioista joita Rabedivisionista voi tietää. Hän sanoo Erste Reichin maailman olevan Infinitylle ennestään tuttu nimellä Friedrich, ja vihjaa että muutenkin oikeastaan kaikki mitä Darya voisi natseista kertoa on ylimääräistä.

Coventrylaiset vetäytyvät hetkeksi pohtimaan tätä. Pei-chin väittää lukeneensa rivien välistä, että Infinityllä on jokin tietolähde, ja kysyy, voisiko se olla Malika. Coventrylle taas jäänyt neuvostoinsinööri oli todella vihannut natseja, ja on lähes varmaa että Infinity oli ainakin yrittänyt esittää tälle samoja kysymyksiä kuin Daryallekin. Olisiko Malika vastannut kysymyksiin? Kukaan ei osaa varmasti sanoa. Darya sanoo tietävänsä enemmän kuin mitä Malika olisi voinut tietää, mutta Mizida ei tunnu vakuuttuneen tästä.

Mizidan mielestä coventrylaisten vastastrategia olisi nyt bluffata ja väittää Infinitylle, että heillä olisi vaikkapa tiedossa myyrä Rabedivisionin organisaatiossa. Tämän vaikutukset myöhäisempään yhteistyöhön voisivat kuitenkin olla tuhoisia. Lopulta Darya päättää, että Infinitylle ei yritetä valehdella, ja Mizida ottaa tämän pohjalta taktisen linjan, jossa oletetaan että Infinity ei todellisuudessa tiedä läheskään tarpeeksi.

Arvio osoittautuu oikeaksi, koska ainakin Infinity kokee, ettei sillä ole alkuunkaan tarpeeksi informaatiota Rabedivisionista, ja se suostuu tätä tietoa vastaan valtaosaan Coventryn pakolaishallinnon vaatimuksista. Yhteisymmärrykseen päästään iltakahdeksan aikaan. Tämän jälkeen aiesopimuksia allekirjoitetaan, kädenpuristuksia vaihdetaan, ja koko seuru siirtyy hotellin baariin rentoutumaan.

Neuvottelujen jälkeen


Aguina ja coventrylaiset ovat saaneet mitä tahtovat: koko vankilamaailma tyhjennetään Dixie-2:lle, haluavien coventrylaisten sterilisaatio puretaan ja kotiinviennistä aletaan neuvotella. Aguina ei kuitenkaan ole aikeissa jättää asiaa vielä tähän. Hän tahtoo tarjota Julienille, Daryalle ja muutamalle muulle coventrylaiselle töitä Infinityn agentteina. Tarkkoja työtehtäviä hän ei voi vielä määritellä, mutta hänen mukaansa Infinity on pitkään harkinnut toisilta aikalinjoilta tulevien ihmisten palkkaamista, ja ainoastaan rasistiset epäluulot ovat pysäyttäneet tämän. Aguina tahtoo luoda coventrylaisista ennakkotapauksen kaikilla mahdollisilla tavoilla, pitkän tähtäimen tavoitteenaan purkaa Infinityn itsekeskeinen suhtautuminen aikalinjojen väliseen matkustamiseen.

Julien suostuu heti, Darya sanoo vielä miettivänsä. Aguinalla ei ole kiirettä, tarjous pysyy voimassa ainakin pari kuukautta. Tämän jälkeen mennään syömään, juomaan ja iloitsemaan. Rakin Totah on näennäisesti hävinnyt neuvottelut, mutta tätä ei hänen asenteestaan näe: lakimies on hyväntuulinen ja osallistuu juhlimiseen yhdessä muiden kanssa. Aguina ja Eddie kertovat coventrylaisille enemmän Infinityn maailmasta, organisaation historiasta ja asenteista. Kotilinjalla vaikuttavasta Daryan kaksoisolennosta, tohtori Rastegarista kerrotaan jonkin verran, mutta kukaan Infinityn työntekijöistä ei ole fyysikko eikä osaa selittää hänestä kovin paljon. Sen sijaan kaksikon kotimaailmasta kerrotaan asioita. Maailma on Infinityn mukaan jotenkin merkillinen, sekä suljettu useimmilta kävijöiltä kuten käytännössä kaikki kaiut.

Infinityn työntekijät selittävät muitakin harvemmin havaittuja ilmiöitä, kuten väitteen että eri maailmoista olevat ihmiset ovat jotenkin mentaalisella tasolla eri aaltopituudella, ja vaistomaisesti jotenkin erottavat, milloin joku on väärässä maailmassa. Infinityn ohjesääntö virallisesti kieltää maailmojenväliset romanssit, ja vaikka tätä ei täysin voidakaan tehdä, pidetään etenkin tilannetta jossa eri maailmoista kotoisin oleva pariskunta hankkii lapsia todella ei-toivottavana. Darya ja Julien pitävät tätä rasistisena, ja Eddien selitykset tieteellisestä taustasta eivät kohtaa juurikaan ymmärrystä. Eddie ja Aguina kuitenkin sanovat, että monet kotilinjalaiset uskovat, että Kotilinja on ainoa oikea todellinen maailma, ja muut maailmat asukkaineen vähemmän todellisia. Tähän on useita perusteita, mutta mikään niistä ei kestä todellista tarkkailua. Erääksi perusteeksi mainitaan, että Kotilinja on ainoa maailma jolta on mahdollista liikkua parakvanttitasojen välillä. Darya väittää coventrylaisten kenties löytäneen toisen maailman jolta näin voisi myös tehdä, mutta tähän ei kiinnitetä juurikaan huomiota.

Darya avautuu Julienille enemmän Rabedivisionista, mutta tämä ei oikeastaan halua kuulla miten ja miksi hänen ystävänsä tekivät liiton ulottuvuusmatkaavien natsien kanssa. Tadena Aguina hakee Julienin tanssimaan, ja Rakin Totah tekee samoin Daryalle. Dixie-2:lla populaarimusiikkina pinnalla oleva räyhäkkä blues paikallisilla folkvaikutteilla on hieman hankalaa tanssittavaa, mutta kokemus on kaikille enemmän hauska kuin ahdistava. Rakin ja Darya flirttailevat, Tadena ja Julien puolestaan siirtyvät ensin sohvalle kaulailemaan ja sitten vetäytyvät ylös hotellihuoneeseen. He eivät selviä edes makuuhuoneeseen saakka ennenkuin repivät toisiltaan vaatteet päältä.

Darya viettää pitkän tovin keskustellen Rakinin kanssa. Kun hän siirtyy coventrylaisten sviittiin, hän löytää Mizidan sieltä valveilla lukemassa Dixie-2:n Euroopan historiaa. Hieman humalainen Darya havaitsee avautuvansa Mizidalle siitä, että hän oikeasti oli pohtinut Rakinin iskemistä. Mizidan mielestä tämä olisi taktisesti erittäin hyvä siirto, ja toteaa auttavansa Daryaa tässä hieman. Mizida soittaa toisen Manuela Santos Pinton kanssaan toisaalle hiomaan sopimuksen detaljeja vielä yömyöhään. Darya palaa hotellin baariin juomaan kahvia, ja pian sinne ilmestyy myös Rakin Totah.

Juttelu vie kaksikon pian Infinityn sviittiin, lukemaan Rakinin sleittikoneelta artikkelia jossa esiintyy myös Infinityn tohtori Rastegar. Daryalle on jonkinlainen shokki nähdä liki 20 vuotta vanhempi versio itsestään, ja artikkelin varsinainen sisältö menee häneltä vähän ohi - jotain siitä, miten tieteelle pitäisi antaa mahdollisuus rahoittaa itse itseään. Darya havaitsee olevansa hieman samanlaisessa tilassa kuin Emanuel sen jälkeen kun tämä löysi kuvan itsestään Welt Vaterlandin Pietarissa. Rakin huomaa Daryan järkytyksen, ja vie keskustelun hienovaraisesti turvallisempaan suuntaan. Darya ja lakimies päätyvät juttelemaan pari tuntia, kunnes ulkona taivaanranta alkaa vaalentua. Darya alkaa väsähtää, ja Rakin saattaa tämän huoneeseensa. Jotenkin tämäkin saattomatka päätyy vuoteeseen.

Sunnuntai, 3.12.


Vasta myöhään aamulla Darya, Julien, Tadena ja Rakin pääsevät ylös vuoteistaan. Sviitin olohuoneessa vallitsee hienoinen nolostunut hämmennys, mutta Rakin on hyvä purkamaan sen ja saamaan kaikki suhtautumaan toisiinsa luontevasti. Nelikko syö yhdessä erinomaista myöhäistä aamiaista.

Illalla coventrylaiset päätyvät junaan ja lähtevät pohjoiseen kohti Dungunin kylää ja coventrylaisten pakolaisleiriä. Junamatkan aikana Darya purkaa Julienille sydäntään syyllisyydentunnosta siitä, että oli pettänyt poikaystäväänsä. Julien koettaa lohduttaa häntä.

Pelinjohtajan kommentteja


Tämän väliepisodin tarkoitus oli puoliksi eksplikoida, millä tavalla Infinity ja Coventry sopimukseen päätyivät, ja puoliksi tuoda ihmisläheinen tarinankerronta takaisin pelin etualalle. Molemmat tavoitteet onnistuivat erinomaisesti.

<-- 036: Taistelukenttä - 037: Avaruusjuna -->
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki