027: Uhri meren jumalille


<-- 026: Kirjallinen sopimus - 028: Tuhatvuotinen valtakunta -->

"Pysäyttäkää koneenne ja antautukaa. Emme tahdo vahingoittaa teitä."
- Giorgyi Meike, Infinity Justice

 


Iltapäivä, torstai, 27.4. 1967, Andamaanienmeri


CLF ja Infinityn ilmalaiva

Saatuaan sopimuksen valmiiksi Gombei vetäytyy nukkumaan. Hilde huomaa Dietlinden ja Rucinskyn väittelevän kiivaasti jostakin, muttei ole riittävän lähellä kuullakseen, mitä nämä sanovat. Ayela ja Darya puhuvat ??:stä.

Parin tunnin kuluttua viestintuoja komentosillalta tulee noutamaan johtokolmikkoa. Sillalla on havaittu jotain huolestuttavaa. Taivaalla ehkä kilometrin päässä laivasta leijuu ilmalaiva, ja radisti Roolf sanoo, että langaton viestintä alkoi juuri toimittaa pelkkää kohinaa. Hilde kiskotaan uniltaan takaisin sillalle,ja Gombeikin herätetään. Suunnilleen samaan aikaan kuin japanilainen pääsee sillalle, radio herää eloon. Kiinaksi, englanniksi ja venäjäksi tulee ilmoitus, jonka mukaan Infinity Justice on saapunut ja laivaa vaaditaan pysäyttämään koneensa ja antaudutaan.

Kiikareilla katsomalla näyttää siltä, etä ilmalaiva ei ole aivan paikallista teknologiaa. Kolme pientä nopeaa partiovenettä on myös lähestymässä laivaa, nämä ovat aseistettuja ja niiden kyljissä on Infinity Justicen logot. Ilmalaivakin on aseistettu.

Antautumista ei edes harkita. Coventrylaisilla on hallussaan jonkin verran Infinityltä vietyjä aseita sekä hieman satamista ostettua paikallista kalustoa. Nyt se kaikki otetaan käyttöön kun laivan vartiomiehistö komennetaan puolustusasemiin. Darya jää sillalle asiantuntijana Infinityn teknologiasta, Akiko on hänen kanssaan. Gombei ottaa strategisen komennon. Ayela siirtyy kannen alle perustamaan sairastupaa. Dietlinde Janz ilmoittaa oman joukkonsa olevan sotilaskoulutettu ja valmiina taistelemaan laivan puolustamiseksi.

Radiosta Infinity Justicen Giorgyi Meike jatkaa antautumisvaatimuksiaan. Infinityn bunkkerilta aikanaan viety raketinheitin tuodaan komentosillalle. Darya arvioi, että ilmalaivan elektronisen sodankäynnin välineillä se pystyy varmaankin neutraloimaan tietokoneohjatun raketin, joten raketinheittimestä kytketään kaikki kehittyneemmät ominaisuudet pois päältä. Sen jälkeen raketinheitin annetaan yhdelle Dietlinden SS-kommandoista.

Yksi partioveneistä ampuu konekiväärillään varoituslaukauksen. Hilde huomaa komentosillalta, että aiemmin melko kaukana ollut paikallisen näköinen kalastajavene on myös ottanut kurssin kohti laivaa. Veneen kannella on eurooppalaisen näköisiä miehiä kalastajavarusteissa.

Kun varoituslaukauskaan ei pysäytä laivaa, partiovene laukaisee torpedon. Vastineeksi SS-kommando Klinger ampuu ilmalaivaa raketilla. Ilman tietokoneohjausta raketti ei osu, mutta ilmalaiva tekee hienoisen väistöliikkeen. Torpedo koetetaan pysäyttää laivan puolustuskalustolla, mutta ilman menestystä; ohjattu torpedo osuu lähelle laivan perää. Räjähdys heilauttaa koko CLF:ää ja aiheuttaa paljon vaurioita, muttei riitä rampauttamaan aluksen mitään toimintoja.

Torpedon osuessa kalastajavene avaa tulen kohti Infinityn partioveneitä. Dietlinde Janz myöntää, ettei ollut noudattanut Gombein toivetta jättää kommandojaan Singaporeen: veneessä on hänen 20-henkinen SS-kommandoryhmänsä, joka nyt hyökkää Infinityä vastaan. Infinity ei ollut odottanut hyökkäystä tältä suunnalta. Kalastajaveneen konekiväärituli piiskaa Infinityn venettä, joka joutuu tekemään villejä väistöliikkeitä.

Ilmalaiva kääntää ohjuspatterinsa kalastajaveneitä kohtaan ja laukaisee ryppään kevyitä ohjuksia. Ne lentävät suoraan ylhäältä keskelle kalastajavenettä ja räjähtävät melkoisella voimalla. Kalastajavene hajoaa kahtia ja alkaa upota välittömästi, sen miehistöä sinkoaa mereen. Pari pelastusvenettä saadaan laskettua, mutta yksi ainoa osuma on pudottanut sen taistelusta.

Kuitenkaan veneen menettäminen ei pysäytä SS-kommandoja. Infinity ei kiinnitä kommandojen pelastusveneisiin huomiota, ennenkuin ne ottavatkin kurssin suoraan kohti heitä kevyet konekiväärit täysillä ampuen. Partioveneissä kestää hetken suhtautua tähän tilanteeseen, sitten Infinity vastaa tuleen. Pelastusveneetkin upotetaan, mutta SS ei luovuta vieläkään. Samalla kun toisen partioveneen ampuma torpedo osuu CLF:n kylkeen veden varaan joutuneet kommandot jatkavat taistelua käsiaseilla ja kiskomalla heille pelastusrenkaita heittäviä Infinityn poliiseja myös veden varaan.

Gombei tajuaa, että Infinity koettaa käyttää pehmeitä poliisiotteita, eikä ole lainkaan varautunut SS-kommandojen aggressiiviseen ja perääntymättömään taktiikkaan. Tämä metodien epätasapainoisuus kostautuu: vedestä nousevat märkäpukuiset SS-kommandot saavat vallattua yhden partioveneen, joskin vain yksi heistä jää lopulta pystyyn ja hänkin on haavoittunut.

CLF:llä Hilde hyppää pelastusveneeseen, ja ottaa mukaansa Joaquim Pittan sekä SS-kommando Schusetkan. Hän ajaa täyttä vauhtia parinsadan metrin matkan Infinityn vallatulle partioveneelle. Sen vallannut natsien taistelusukeltaja lopettaa Infinityn veden varaan joutuneita poliiseja pistoolillaan. Ilmalaiva ampuu konekiväärillään Hilden venettä, mutta CLF:n raketit häiritsevät sen tähtäystä.

Hetkessä Hilde, Joaquim ja Schusetka ovat nousseet Infinityn partioveneeseen. Sen vallannut sukeltajakorpraali Vogl on haavoittunut vatsaan ja on kyllä tajuissaan, muttei pysty kunnolla seisomaan. Veneessä on vielä muutama Infinityn poliisin ruumis, jotka Hilde heittää yli laidan uhriksi Odinille, Tyrille ja muille jumalille. Vogl näyttää hyväksyvän aasojen rituaalit. Hilde ottaa ruorin, Joaquim nousee ampumaan konekiväärillä ja Schusetka koettaa selvittää veneen torpedoiden toimintaperiaatetta. Teknologia ei ole kenellekään erityisen tuttua. Toinen partiovene on ottanut kurssin vallattua venettä kohti, ja Hilde suuntaa suoraan sitä päin. Veneet ampuvat toisiaan konekivääreillään.

CLF:ään on osunut jo kolme torpedoa, mutta sota-aikana rakennettu laiva on lujaa tekoa ja pysyy vielä pinnalla. Ayela ja Yahya Hami operoivat sairastupaa, jonne saapuu haavoittuneita matkustajia. Kaikki matkustajat ovat tällä hetkellä pumppaamassa vettä alakansilta. Akiko ja Darya poistuvat komentosillan viereisestä karttahuoneesta noutamaan Irina Mialewskin pois sellistään; ruumassa tämä on akuutissa vaarassa jos laivalle tapahtuu jotain. Mialewskiä kuljetetaan nippusiteisillä sidottuna ylös.

Hilden ja Infinityn veneen nokkapokka kiihtyy. Infinityn ampuja osuu Joaquimiin konekiväärillään, ja tämä pyyhkiytyy mereen. Ilmalaiva ottaa Hilden veneen tähtäimeen jäljelläolevalla ohjuspatterillaan, mutta Klinger ampuu viimeisen raketin joka osuu ilmalaivan ilmapussiin ja sisällä olevaan kovaan rakenteeseen. Raketti räjähtää pussin sisällä ja ilmalaiva keikahtaa kyljelleen sekä menettää kymmeniä metrejä korkeutta. Se ei kykene ampumaan Hilden venettä.

Vallatussa partioveneessä Schusetka löytää torpedon laukaisumekanismin ja laukaisee veneen torpedon. Toinen partiovene ampuu myös oman torpedonsa, mutta se kääntyy CLF:ää kohti. Infinityn väki pakenee veneestään, sitten Hilden torpedo osuu siihen ja räjäyttää sen ilmaan. Partioveneen ampuma torpedo räjähtää CLF:n kyljessä ja ravistelee laivaa, muttei aiheuta sille merkittäviä uusia tuhoja.

Infinityllä on jäljellä enää yksi partiovene, ja ilmalaiva taistelee pysyäkseen taivaalla. CLF on pahoin vahingoittunut, mutta sen puolustajat ovat vielä toimintakykyisiä ja ampuvat ilmalaivaa sekä venettä kaikella mitä heillä on. Infinityn viimeinen partiovene kaartaa poispäin laivasta, mutta laukaisee viimeisen torpedonsa; niinikään tasapainon saavuttanut ilmalaiva ampuu ohjuksensa kohti CLF:ää. Heti näiden laukaisemisen jälkeen kummatkin ampuvat savupanoksia ja lähtevät vetäytymään.

CLF:llä soitetaan hälytyskelloja. Kannella palaamassa olleet Akiko ja Darya suojautuvat kannen alle. Torpedo osuu aluksen keulaan ja alus hörppää reippaasti vettä. Kevyet ohjukset iskeytyvät sillan takaiselle kannelle, jossa muutama laivan puolustajista toimii. Komentosillan lasit pirstoutuvat ja paineaalto kuurouttaa siltamiehistön.

Savupilvien läpi Hilde, Schusetka ja Vogl lähtevät ajamaan takaa pakenevaa Infinityn partiovenettä. Savussa näkyvyys on vain pari metriä, mutta Vogl osaa käyttää veneen tutkaa. Schusetka kiipeää katolle konekivääripesäkkeeseen. Ilmalaivallakin on kuitenkin tutka, ja se ampuu sarjaa veneeseen. Sarja leikkaa veneen hytin läpi ja sahaa Schusetkan miltei kahtia. Takaa-ajo hylätään, ja Hilde ottaa kurssin takaisin CLF:ää kohti.

Taistelun jälkeen


CLF on pahassa kunnossa. Sen konehuone on yhä ehjä, mutta ohjattavuus on kärsinyt ja keulaosastoja on suljettu jottei laiva uppoaisi. Darya nostaa Infinityn kuljettimen ruumasta kannelle ennenkuin ruumaan päästetään enemmän vettä. Laiva ui aiempaa syvemmällä ja on epäselvää pääseekö se maihin saakka. Lähin ranta on Sumatra, liki sata kilometriä etelään.

Lääkintätuvalla käydään läpi tappioita. Viisi coventrylaista on saanut surmansa: talonrakentaja Phaibun Tongprah, Quentin Weelveldt, Zahur bin Yusuf, Joaquim Pitta sekä viimeisessä ohjusiskussa kannella ollut Jumapii. Haavoittuneita on paljon, mutta useimpien vammat eivät ole kovin vakavia. Pahimmin haavoittuneet ovat itse asiassa muita kuin coventrylaisia: SS-kommando Vogl, joka on ainoa kalastajaveneellä olleen natsikommandoryhmän eloonjäänyt, sekä merestä kalastettu tajuton Infinityn poliisi. Muita Infinityn eläviä työntekijöitä ei löydy.

Ayela saa Voglin leikattua ja pelastettua, Infinity Securityn upseeria ei. Savun läpi puskeva CLF on menettänyt radionsa, mutta lähistöllä olleet laivat näkivät kyllä yhteenoton ja lipulla viestitetään avun tarpeesta. CLF:n tilanne ei ole mitenkään hyvä, ja Mialewskin mielestä coventrylaisilla ei ole mitään muuta toivoa kuin odottaa seuraavaa yhteydenottoa ja sitten antautua. Kieltämättä minkäänlaista taistelukykyä ei yhteisöllä enää ole.

Lopulta yhteisö päätyy ostamaan järkyttävän kalliilla hinnalla läheiseltä rahtilaivalta kyydin Sumatran rannikolla sijaitsevaan kaupunkiin. Toisella laivalla lähetetään Infinityn hämäämiseksi paketti kohti Intiaa. Vainajille annetaan merihautajaiset. Coventrylaiset sekä Infinityn kuljetin siirretään rahtilaivaan, ja sen jälkeen CLF lähetetään Andamaanienmeren pohjaan.

Vähän puolenyön jälkeen 75 coventrylaista selviää Lhokseumawen kaupungin satamaan. Jälleen satamasta vuokrataan varasto jonne uupuneet ja piestyt matkalaiset raahautuvat nukkumaan. Hilde ryypiskelee SS-kommandojen kanssa. Mialewskia vartioidaan, mutta muuten hänen erikoisasemansa pidetään kokonaan salassa coventrylaisten liittolaisilta. Dietlinde Janz ja Gombei Mizoguchi käyvät kaupungin lentokentällä ja vuokraavat suuren rahtikoneen. Se luvataan paikalle aamuksi.

Pat O'Shea kertoo Hildelle, että hän aikoo häipyä pakolaisyhteisöstä. Hän sanoo tämän maailman olevan hänelle aivan riittävän hyvä. Hilde onnistuu kuitenkin ylipuhumaan hänet jäämään vielä ainakin aamuun saakka.

Lhoksamauwe, Malaijava, perjantai 28.4.


Aamun tullen CLF:n huoltohenkilökuntana toiminut ryhmä tekee Savang Phouman johdolla puuroa ja kuivamuona-aamiaista kaikille paikallaoleville. Pakolaisyhteisö on kurja näky. Monet ovat haavoittuneita, kaikki ovat likaisia ja väsyneitä, ja CLF:n mukana meni melkein kaikki omaisuus. Viimeiset rahat käytettiin toisen rahtilaivan kapteenin lahjomiseen, lentokoneen vuokran hoitaa Dietlinde.

Ayela kertoo pakolaisyhteisölle, että tarkoitus on nyt jatkaa matkaa lentokoneella eteenpäin, kohti turvapaikkaa jonka Dietlinden organisaatio on coventrylaisille tarjoamassa. Olot tulevat olemaan teknologian puolesta karummat kuin laivalla, mutta paljastumista ei enää tarvitse pelätä eikä ihmiskontaktia paikallisiin välttää. Marie Gatteaux tiedustelee, onko tarkoituksena edelleen pelastaa yhä Coventrylle jääneet; kyllä on. Niille, jotka haluavat jäädä Dixie-2:lle tarjotaan nyt tilaisuus poistua. CLF:n tuhoutumisen ja yhteisön rahojen menettämisen jälkeen mitään suurta läksiäispakettia ei lähtijöille voi kyllä antaa.

Jotkut mutisevat, että olisi ollut parempi lähteä Singaporessa, mutta lopulta purnaus on vähäistä. Viisi coventrylaista päätyy jäämään Dixie-2:lle: Tee-kue Siah, Marang bint-Ousman, Tatuie de Vacacruz ja lasta odottavat Vijay Neil sekä Dacanay. Muu yhteisö hyvästelee heidät ja antaa heidän mukaansa CLF:ltä pelastettuja tarvikkeita jonkinlaiseksi aloituspakkaukseksi; aivan täysin tyhjin käsin ryhmän ei tarvitse poistua. Tee-kue Siah on jo satamissa käynyt tuottoisaa kauppaa ja hänellä on laukku täynnä oopiumia alkupääomaksi.

Lähtijät poistuvat satamasta linja-autolla kohti Lhoksamauwen keskustaa. Muut siirtyvät lentokentälle, jossa suuri rahtikone odottaa heitä. Coventrylaiset, SS-kommandot sekä Infinityn kontti pakataan sisään koneeseen. Kone lähtee ilmaan kohti Intiaa.

Pelinjohtajan mietintöjä


Kolmoskausi on päättynyt, poistukaa hyvässä järjestyksessä.

<-- 026: Kirjallinen sopimus - 028: Tuhatvuotinen valtakunta -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki