017: Evakuointi


<-- 016: Dixieland - 018: Miehitys-->

"Viekää kontti hissiin NYT!"
- Darya ottaa komennon

 


Ylänkö, Coventryn paralleeli, lauantai 18.12. 27 CL


Ylängöllä leiriytyvien Julienin, Emanuelin, Phil Corson ja Chulsoon Jongin herättää lauantaiaamuyönä sähköinen välke ja ilmavirta aikakoneen saapuessa takaisin. Luukusta kiipeää Akiko Masamune. Akiko tuo mukanaan haavoittuneen Klaus Derstedtin sekä Myo Obadelen ja Karam Chitren ruumiit. Hän kertoo ylängöllä odottaville taistelusta bunkkerilla ja Leonidin arvion siitä, että lisää taistelukykyistä henkilöstöä sekä lääkintäkapasiteettia tarvitaan luultavasti pian. Evakuointia varten bunkkeri ei ole vielä turvallinen. Lisäksi hän välittää toiveen että insinööri Phil Corso ja Daryan tieteellinen avustaja Emanuel lähetettäisiin auttamaan toisella puolella sijaitsevan bunkkerin tutkimisessa.

Paikattua Klausia ei koeteta vielä lähettää viidakkoon, joten Chulsoon Jong laskeutuu alas ylängöltä ja lähtee viemään sanaa Coventryyn. Akiko, Phil ja Emanuel kiipeävät takaisin kuljettimeen ja ilmoittavat, että kuljetin palaa noutamaan lisää väkeä. Sen jälkeen se lähtee kumean pamauksen myötä.

Julien torkkuu. Kylkeen haavoittunut Klaus on tajuissaan ja koherentti, mutta selvästi tuskainen. Vainajat on kääritty muovipressuun ja jätetty ylängön reunalle. Parin tunnin kuluttua kuljetin ilmestyy takaisin, ja ulos kiipeää Phil Corso. Hän raportoi, että bunkkeri on nyt kokonaan tutkittu ja että se vaikuttaa turvallisemmalta kuin aiemmin on kuviteltu. Leonid, Darya ja muut ovat lähteneet "suurella moottorivaunulla" etsimään kohdetta jonne bunkkerilta voisi jatkaa, ja heiltä kuluu tähän arviolta 24 tuntia. Evakuoinnin aloittamisesta ei vielä osata sanoa mitään, mutta Corso on toiveikas.

Hänellä on mukanaan pari repullista tavaraa satunnaisia työvälineitä kuten köyttä ja kaapelia, pari retkitelttaa vuosimallia 2021 sekä bunkkerilta tuotua kirjallisuutta. Corso lukee itse dieselgeneraattorin huolto-opasta, Julien tutustuu karttoihin ja sanakirjoihin. Toisella puolella on vuosi 1966 ja maailmanpoliittinen tilanne on karttojen perusteella kovin erilainen. Corso ryhtyy rakentamaan taljajärjestelmää ylängölle kiipeämisen helpottamiseksi.

Aamun valjettua ylängölle saapuu viiden coventrylaisen sotilaan ryhmä, mukanaan lääkintähenkilöstönä Diego Peneaz sekä Ayela. Lääkärit ryhtyvät kenttäoloissa leikkaamaan Klausia. Julien lukee Saydin lähettämän kirjeen.

Kylässä on toistaiseksi verrattaen rauhallista. Infinityn sotilaan ampuma Taua Teua menehtyi matkalla kylään, Pangeran-Puger selvisi. Mialewski on hallintokartanon tyrmässä, mutta huhut vangitusta Keräilijästä ovat levinneet kylässä ja satunnaiset coventrylaiset ovat vaatineet hirttäjäisiä. Sayid on ottanut Mizidan ulos sellistä ja pannut hänet vartioituna tekemään mitä tekee parhaiten, eli juonittelemaan ja taktikoimaan. Mialewskin kanssa on syöty päivällistä ja samalla häntä on kuulusteltu, mutta mitään mullistavaa ei ole selvinnyt. Mizida arvioi, että Mialewski aiotaan vapauttaa ja että hänet olisi hyvä piilottaa niin, etteivät edes coventrylaiset tiedä missä hän on. Sayid sanoo myös, että kylän sotilaspresenssi alkaa käydä ohueksi.

Ryhmän mukana on saapunut kirjekyyhkyjä, joilla Julien lähettää lisäohjeita. Hän kehottaa ottamaan Franz Möhlerin ja Matt Whiten sotilasorganisaation palvelukseen kersanteiksi, kummallekin annetaan tehtäväksi värvätä muutama sopiva kaveri jotka liitetään sotilasorganisaatioon. Kyyhky lähetetään takaisin kylää kohti.

Klaus on saatu leikattua, luoti poistettua ja sisäinen verenvuoto tyrehdytettyä. Infektio on näissä oloissa mahdollinen mutta akuuttia hätää ei ole ja bunkkerilta löytyneet lääkintätarvikkeet sisältävät paljon antibiootteja. Tämän jälkeen kaksi sotilasta (Matthau Bankole ja Chulsoon Jong), Phil Corso ja Ayela lähetetään kuljettimella eteenpäin. Ayelan tehtävä on rakentaa bunkkerille väliaikainen leiri coventrylaisten evakuointireitiksi. Hänelle näytetään kuljettimen toimintaperiaatteet.

Seurue ylängön päällä rauhoittuu hetkeksi. Phil Corson tuomien tavaroiden joukosta löytyy kahvia ja savukkeita, jotka tekevät kauppansa näitä vailla olleiden coventrylaisten keskuudessa. Kaasukeitin ja hightech-teltat tuovat nykyaikaisen retkeilyn mukavuutta viidakkomaisemaan eikä puolenpäivän kuumuuskaan tunnu aivan niin painostavalta. Sotilaat käyvät alhaalla hautaamassa Myo Obadelen ja Karam Chitren.

Sitten ylängölle kiipeää viestintuoja Coventrysta. Sayidin kirje kertoo, että Mialewski on kadonnut hallintokartanon tyrmästä. Häntä vartioitiin jatkuvasti, mutta joku livahti vartijan ohi - hallintokartanon kaoottisesta tilanteesta johtuen tämä ei vaadi mitään yliluonnollisia kykyjä, ainoastaan hetken jonka vartijana toiminut palvelija on poissa selliosaston ovelta. Epäiltyjä on, muttei mitään konkreettista; Sayid sanoo Mizidan olevan yksi mahdollinen epäilty.

Mialewskin pakeneminen on huolestuttava uutinen, mutta ylängöltä käsin sille ei voi paljon tehdä. Viestinviejä palaa kylään. Iltapäivän loppua kohden Ayela palaa kuljettimen kanssa. Bunkkerille on nyt rakennettu majoitustilat parillekymmenelle ihmiselle ja Ayelan mielestä se soveltuu hyvin hätämajoitukseen. Samalla Ayela esittelee kuljettimesta löytämäänsä tiedostoa, jossa on ilmeisesti Infinityn kuvaus aikalinjasta jonne kuljetin siirtyy.

Iltapäivän ollessa kääntymässä illaksi ylängölle saapuu uusi viestintuoja, Chipako Hauser -niminen mies vastikään perustetusta 4. vigilistä. Hengästynyt Hauser kertoo, että kylässä on alkanut arabien kansannousu ja että sotilaat tarvitsevat aseita saadakseen tilanteen hallintaan. Julien ojentaa Hauserille rynnäkkökiväärin ja haulikon.

Välittömästi aseet saatuaan Hauser ottaa ylängöllä olevan joukon tähtäimeen ja komentaa heidät maahan. Sitten hän huikkaa reunan ylitse. Kaksi muuta coventrylaista - Gunther Mannheim ja Ushidi Sudmann - nousevat pian ylös. Hauser ilmoittaa, että kolmikko aikoo nyt lähteä Coventrylta aikakoneella ja jos ylängöllä olijat tekevät miten käsketään, ketään ei satu.

Diego Penaez on ainoa jolla on tuliase; Julien oli antanut hänelle aiemmin pistoolin. Kuitenkin Hauser on selvästi tuliaseisiin tottunut sotilas eikä Diego saa tilaisuutta koettaa ampua häntä. Gunther puhelee hetken Julienin kanssa. Julien sanoo, että he ovat tervetulleet lähtemään, mutta tahtoo heidän jättävän aseensa; tähän ei suostuta. Gunther myöntää, että kylässä ei ole mitään kansannousua eikä kolmikko ole kuulunut värvättyihin sotilaisiin, tämä oli vaan valhe jonka avulla he saivat aseet huijattua itselleen.

Huonosti käyttäytyvät Hauser, Sudmann ja Gunther nousevat aikakoneeseen, mutteivät osaa käyttää sitä. Julien kiipeää koneeseen heidän kanssaan. Akiko on aiemmin näyttänyt hänelle, miten maailmoiden välillä siirtyminen tapahtuu. Julien sulkee luukun, valitsee Dixie-2:n koordinaatit ja käynnistää laitteen. Humina nousee ja seuraa hetkellinen putoamisen tunne.

Bunkkeri, Pahang, Dixie-2, keskiviikko 21.12. 1966 AD


Ylängöllä sijaitsee Infinityn bunkkeri Dixie-2:n maailmassa

Julien avaa kuljettimen luukun. Häntä vastassa on hieman yllättyneen näköinen Phil Corso, joka kysyy joko vahvistukset tulivat. Julien ilmoittaa, että kenenkään ei tule nyt ampua ketään. Hän nousee kuljettimesta, aseistautuneet kaapparit perässään.

Bunkkerin käytävällä Chulsoon Jong ja Matthau Bankole ottavat kaapparit tähtäimeensä. Tilanne on jännittynyt, mutta Julien vaatii ihmisiä pysymään rauhallisina. Edelleen kaapparit kieltäytyvät luovuttamasta aseitaan, joten heille osoitetaan ovi josta he voivat poistua.

Kun he ovat astuneet ulos, ovi pannaan kiinni ja lukitaan heidän takanaan. Paria minuuttia myöhemmin kolmikko tajuaa olevansa ansassa samanlaisella ylängöllä kuin Coventryllakin, paitsi että täältä ei ole köysiä alaspäin. Teräsbetoninen bunkkeri kestää helposti pakenijoiden yritykset murtautua aseilla takaisin sisään ja vaimentaa heidän karjuntansakin.

Phil Corso kytkee tottuneesti kuljettimen jälleen lataukseen ja sanoo, että noin tunnin kuluttua sillä voi jälleen matkustaa. Julien tutustuu bunkkerin tiloihin. Olosuhteet huomioiden se on suorastaan ylellinen. Ayelan jäljiltä kellarin halliin on purettu useita patjoja, rakennettu kenttävessoja ja -suihkuja sekä laadittu ruokainventaario. Julien nauttii hetken sähköstä ja juoksevasta vedestä ja oikaisee sitten itsensä nukkumaan komentajan huoneen sohvalle.

Paria tuntia myöhemmin Kuantanista palaavat Leonid ja Darya herättävät hänet. Kaupungissa käynyt ryhmä on hankkinut paikalliset vaatteet sekä kertoo järjestäneensä coventrylaisille alustavan tukikohdan kaupungista. Tietoja vaihdetaan molemmin puolin ja pidetään strategianeuvottelu seuraavasta siirrosta. Todetaan, että coventrylaisia on mahdollista alkaa kuljettaa Dixie-2:lle, ensimmäiseksi bunkkerille.

Infinityllä ei ilmeisesti ole juurikaan presenssiä tällä seudulla, ja Leonid arvioi että Pahangin surkeat tietoliikenne- ja liikenneyhteydet antavat coventrylaisille vielä ainakin 24 tuntia aikaa toimia bunkkerilla ilman häirintää. Tässä ajassa ei kuitenkaan saada siirrettyä kuin murto-osa Coventryn väestä. Darya sanoo, että tämän jälkeen kuljettimen voisi siirtää paikkaan joka on lähempänä Coventryn kylää. Kuljettimen akkujen lataaminen siellä on ongelma - Dixie-2:n rannikolla Coventryn kylän kohdalla on vain pieni kalastajayhteisö, joka ei luultavasti ole edes sähköistetty. Siirrettävien dieselgeneraattoreiden avulla tämäkin voidaan tehdä, lataaminen on vain hitaampaa.

Bunkkerin tietoliikenneyhteyksiä pohditaan. Pari ehjää puhelinta löydetään, mutta yhteydet ovat surkeita. Infinityn tietokoneiden yhteydessä on todella vanhat modeemit vuodelta 1981 - selvästi Infinityn teknologiaa mutta riittävän vanhaa ollakseen yhteensopivaa pahangilaisen alkukantaisen puhelinverkon kanssa. Ilmeisesti Infinityn sotilaat saattoivat täältä lähettää myös tietoliikenneviestejä, mutta nopeus ja toimintavarmuus olivat ala-arvoiset.

Julien palaa Coventrylle. Leonid käy puhumassa ylängöllä tekojaan katumassa olleen kaapparikolmikon takaisin coventrylaisten pariin. He luovuttavat aseensa, mutta muuten heitä ei rangaista.

Evakuointioperaatio, Coventryn sunnuntaipäivä / Dixie-2:n keskiviikko


Julien tilaa kylästä ensimmäisen erän coventrylaisia siirrettäväksi - muutama malaijinkielinen ja muita joilla on käytännön taitoja huolehtia asioita pakolaisleirimäisessä tilanteessa. Ayela lähtee käymään kylässä. Bunkkerilla Leonid ryhtyy avaamaan kellarin hallissa olevia kontteja. Ensimmäisestä löytyy valmis kalusto sotilasyksikön liikkuvalle komentopaikalle: telttoja, radiomasto, huoltokalusto, ilmatäytteinen kiinteärunkovene ja varusteita. Leonid luo sotilasorganisaation, Darya vastaa tekniikasta.

Sunnuntaiaamun valjetessa Coventrysta lähetetään ensimmäinen aivan täyteen ahdettu lasti kuljettimessa bunkkerille. Sen kyydissä tulevat Ayela, malaijinkieltä osaavat Phaibun Tongproh, Savang Phouma, Tee-kue Siah sekä Gombei Mizoguchi; loput neljä ovat rakennus- tai huoltotaitoisia (sekä Leonidin erityispyyntönä Estelle). Tukikohta nimetään Kansan loisteliaaksi voitoksi (jälleen pääasiassa kiinalaisittain) ja saapujille kehitetään yksinkertainen vastaanottotarkastus.

Darya epäilee, että Gombei Mizoguchi saattaa hyvinkin olla kotoisin tältä paralleelilta. Käy ilmi että asia ei ole tarkalleen näin, mutta Mizoguchi itsekin kuvitteli saamansa kuvauksen perusteella että hän olisi saattanut päätyä kotiin. Darya puhelee Mizoguchin kanssa. Selviää, että tässä aikalinjassa vuosi on parin vuoden päässä Mizoguchin kotiajasta ja Tyynenmeren valtapoliittinen tilanne on hieman samansuuntainen, mutta tämä ei siltikään ole hänen kotiaikansa. Näkyy selvästi, että viisikymmenvuotias Japanin keisarillisen armeijan upseeri on suunnattoman pettynyt ja turhautunut, vaikkei hän sympatioita kaipaakaan.

Kellarin viimeisestä kontista löytyy kahdeksanhenkisen sotilasosaston täydellinen varustus vuosimallia 2021: aluspuku, maastoviitta, panssari, kypärä, taistelutietokone, rynnäkkökivääri ja käsiase. Tämän kontin Leonid käskee pitää tarkkaan vartioituna. Hän myös huomaa Mizoguchin saaneen itselleen jostain haulikon ja kutsuu tämän keskusteluun kanssaan. Mizoguchi ei ollut Coventrylla sotilas, koska hänen uskollisuutensa on luvattu ainoastaan Nipponin keisarille - hän oli keisarillisen laivaston komentajaluutnantti ja logistiikkaupseeri sodan aikana parikymmentä vuotta sitten - mutta hän sanoo että hän voi mielellään tehdä yhteistyötä coventrylaisten kanssa. Hän ei kuitenkaan tahdo vannoa sotilasvaloja. Leonid tarjoaa hänelle paikkaa läsnäolevien sotilaiden seurassa "heidän vertaisenaan", Mizoguchi kieltäytyy ja palauttaa hallussaan olevan haulikon.

Coventryllä kylästä saapuu toinen lasti, sitten kolmas. Vaikka Sayid on antanut ohjeistuksen evakuointijärjestyksestä eivät coventrylaiset noudata tätä vaan ovat nähtävästi suunnilleen kokonaisina talokuntina lähteneet viidakkoon arvokas omaisuutensa mukanaan. Omaisuutta ei ole paljon, mutta sunnuntaipäivän aikana väkeä saapuu ylängölle tasaisesti ja 10 hengen siirtotahti runsaan kahden tunnin välein käy hitaaksi. Ennen suurten jonojen muodostumista Julien välittää bunkkerille Daryan toiveesta Diane Gadagon ja Malika Shafiran, ensimmäisen koska tämä on hänen ystävänsä, jälkimmäisen koska tämä on paras mahdollinen apulainen kuljettimen elektroniikkaa tutkiessa. Phil Corson osaaminen on selvästi enemmän siltojen, moottorien ja lujuuslaskelmien piirissä.

Bunkkerilla käydään nukkumaan yöksi. Coventrylla vastikään herännyt Julien huomaa Sarah Baumin ylängön alapuolelle kerääntyneessä väkijoukossa ja kuljettaa tämän ylös. Baumilla ei ole mitään kiirettä lähteä, journalistina hän haluaa enemmänkin olla siellä missä tapahtuu ja pyytää Julienilta kommentteja Mialewskin kohtaloon. Sayid on raportoinut saaneensa selville Mialewskin vapauttajan henkilöllisyyden - Nadzieja Lucjan, 2. domuksen pää ja niinikään puolalainen. Nadzieja ei ilmeisesti ole Keräilijöiden agentti, mutta hän on elänyt koko ikänsä Coventrylla, ei tahdo lähteä kylästä eikä tahdo liioin kotinsa muuttuvan yhtäkkiä autiokaupungiksi. Mialewski oli luvannut auttaa häntä tässä, joten Nadzieja oli päästänyt hänet sellistään. Sotilas on edelleen kateissa.

Julien ei kerro Sarahille Mialewskin vapauttajan henkiöllisyyttä, mutta myöntää että tämä oli hallintokartanon väkeä ja sanoo pari sanaa oletetuista motiiveista. Saatuaan haastattelunsa journalisti toteaa ällistyneensä Julien aikaansaannoksista - haastattelun aikana kuljettimeen lastattiin 10 coventrylaista jotka katosivat koneen mukana pois vankeudestaan. Hän puristaa Julienin kättä ja sanoo, että tämä on varmasti paras hänen koskaan tapaamansa minkäänlainen poliittinen johtaja.

Sarah palaa alas. Muutkin ylängöllä havaitsevat Julienin heränneen ja he jakavat journalistin riemun. Selkääntaputuksia, hurraahuutoja ja suosionosoituksia jaetaan. Tunnelma ylhäällä on riemukas. Parikin perhekuntaa aikoo "ensimmäiseksi hankkia ainakin neljä lasta" päästessään pois Coventrylta.

Evakuointioperaation loppu, Coventryn sunnuntai-ilta ja yö / Dixie-2:n torstaiaamupäivä


Bunkkerissa herätään tungokseen. Jotakuinkin 40 coventrylaista on tuotu kuljettimella paikalle, merkitty saapuneiden rekisteriin ja majoitettu kellaritiloihin. Paikka alkaa vähitellen käydä ahtaaksi. Leonidin ja Daryan nukkuessa heidän väkensä on ohjeita noudattaen valmistellut kuormurin lähtöä varten, nostanut aseita sisältäneen kontin peräkärryn päälle ja muutenkin tehnyt lähtövalmisteluja. Sopivasti tunkemalla valtavaan kuormuriin saadaan ahdettua ehkä liki 50 ensimmäistä saapunutta patjoineen.

Diane yhyttää heränneen Daryan ja kertoo tajunneensa, että tämä aikalinja näyttää olevan juuri se, josta Eva de la Rosa ja Lu Liao ovat kotoisin. Aivan varmoja tästä ei voida olla, mutta Darya lähtee käymään seuraavan kyydin kuljettajana Coventrylla viemään viestin itse Julienille.

Ilta on tullut ja ylängön juurella väkijoukko vain kasvaa. Julien on hieman huolestunut tästä. Suunnitelman mukaan enää ehkä toiset viisi lastia viedään tätä kautta perille, sen jälkeen bunkkeri hylätään ja evakuointi jatkuu Coventryn läheltä. Tämän ilmaiseminen jonottajille saattaa kuitenkin johtaa mellakkaan kun ihmiset tahtovat paikan seuraavassa kuljetuksessa.

Darya kertoo Julienille arviosta Eva de la Rosan suhteen. Julien sanoo toimittavansa tälle kartan ja pari kirjaa tarkistaakseen onko kyseessä todella tämän kotiaika, mutta toteaa ettei enää pysty kuljettamaan ketään jonon ohitse ainakaan ylängöltä käsin.

Jo seuraavassa lastissa hän joutuu pyörtämään puheensa, kun kuljetinjonossa oleva Charly Dupont ilmoittaa haluavansa antaa oman paikkansa Catherine d'Artoisille. Kuulemma koko d'Artoisin talo on yksimielinen siitä, että Angoulemen herttuattaren tulee päästä pois ensimmäisten joukossa. Edes hieman liioitellut kertomukset perillä odottavista karkeista oloista eivät hillitse Dupontin halua lähettää valtiattarensa pois mahdollisimman nopeasti, ja lopulta Julien toteaa että vaivattominta on antaa miehen luopua paikastaan, hän kun ei selvästikään olisi lähdössä ennen Catherinea. Herttuatar nostetaan ylös ja sullotaan kuljettimeen.

Bunkkerissa yli 40 tulokasta tungetaan kuorma-auton lavalle patjoineen. Dieselgeneraattorin polttoaine alkaa loppua, mutta sitä aiotaan käydä ostamassa lisää. Leonid lähtee ajamaan ihmisiä pois, Darya jää bunkkerille vastaanottokomitean ja tekniikkapuolen johtajaksi. Chulsoon Jong jää paikalle sotilasavustajaksi. Ihmisten tulo vain jatkuu. Darya ja Malika ovat hieman huolissaan kuljettimen akkuhuoltoilmoituksesta, mutta huoltoluukusta vilkaisemalla näyttää siltä, että akkua ei ole mitään keinoa huoltaa ainakaan bunkkerissa.

Puolenyön lähestyessä Julienin mielessä käy huolestuttava ajatus. Hän tajuaa, että pimeyden turvin Mialewski olisi kenties voinut saapua jopa ylängölle. Ainakaan sillä hetkellä kuljetusta odottavien joukosta häntä ei kuitenkaan löydy. Sen sijaan Diego Penaez on kadottanut pistoolinsa johonkin.

Suunnilleen samaan aikaan Dixie-2:lla puretaan ihmisiä aikakoneesta. Yhdeksän henkeä kymmenestä on saatu ulos - ja yllättäen viimeiseksi jäänyt nainen ei kiipeäkään ylös luukusta vaan kiskaisee sen kiinni ja lukitsee. Vastaanottokomiteassa mukana ollut Darya tajuaa, että koneessa on Mialewski.

Välittömästi latauskaapeli kiskotaan irti kuljettimesta, mutta siinä on silti riittävästi energiaa kahteen hyppyyn. Kone tekee itsetarkistusta, mutta Malika ja Darya pohtivat voiko sen keskeyttää.

Darya koettaa suostutella Mialewskia tulemaan ulos. Samalla hän komentaa saapuneita työhön. Kuljetin nostetaan nopeasti kantolevyille ja kärrätään vauhdilla ulos saapumishuoneesta. Se työnnetään hissiin samalla kun siitä alkaa kuulua heikkoa huminaa. Hissi lähetetään kellariin. Darya on näkevinään sinertävää koronaa kuljettimen rungossa kun hissi lähtee alaspäin - mutta kuljetin ei siirry minnekään. Jos se olisi lähtenyt, se olisi ilmestynyt toisessa päässä kiven sisäpuolelle. Kuljetin laskeutuu kellariin. Mialewski ei suostu tulemaan ulos.

Leonid on saapunut Kuantaniin. Valtavan kuorma-auton ajaminen täysin vieraiden liikennesääntöjen alueella ei ole mitään herkkua, mutta lopulta auto saadaan pysäköityä vuokratun varastorakennuksen eteen. Coventrylaiset paimennetaan sisään. Tässä yhteydessä Leonid takavarikoi heiltä kaiken arvokkaamman henkilökohtaisen omaisuuden. Ayela protestoi tätä, mutta Leonid sanoo käyttävänsä ne kaikkien parhaaksi. Takavarikointi ei useimpia coventrylaisia miellytä mutta aseet ovat Leonidilla ja hänen parilla sotilaallaan. Coventrylaiset tungetaan varastotilaan.

Kuorma-auto lähetetään takaisin, Mizoguchi on pyssymiehenä pelkääjän paikalla. Auton palattua Darya on jumissa Mialewski-tapauksen kanssa. Mizoguchi auttaa kysymällä: "Miten tuo laite hengittää?" Hänen ehdotuksestaan dieselgeneraattorista koetetaan pumpata sisään häkää, mutta tällöin Mialewski vain sulkee ilmanoton.

Leonid etsii käsiinsä aiemminkin tapaamansa Chiung Tin ja kysyy, saako varastoja käyttöön enemmänkin. Chiung Ti taas kertoo Leonidille, että hänen "kunnianarvoisa emäntänsä" tahtoisi tavata tämän päivällisen merkeissä. Leonid lähteekin syömään.

Bunkkerilla Mialewski viimein luopuu istuttuaan yksin kuljettimessa joitain tunteja. Hän avaa luukun, antaa ensin pistoolin pois ja sitten nousee itse ulos.

Aikakone on sammutettu. Kun se kytketään päälle, se kysyy tunnusta, salasanaa ja päiväkohtaista koodia. Mialewski väittää ettei tiedä avauskoodia. Darya ja Chulsoon Jong uhkailevat häntä hieman, mutta vaikuttaa siltä ettei hänellä todellakaan ole keinoa enää käynnistää sulkemaansa laitetta. Ilman tietokoneohjausta kone ei liiku minnekään. Pian tämän jälkeen kuorma-auto palaa bunkkerille mukanaan lisää dieseliä generaattoriin; se vaan on nyt melko tarpeetonta.

Coventrylla Julien tajuaa aikakoneen viipyneen kauemmin kuin oli suunnitteilla. Tunnin viiveen jälkeen hän ilmoittaa, että tästä paikasta ei evakuointia enää suoriteta. Hän laskeutuu alas ja lähtee kohti Coventrya. Valtaosa ylängön juurelle kertyneestä väkijoukosta seuraa häntä. Sigur Häst jää ylängölle vartioimaan siltä varalta että kontti palaa; hänelle jätetään kirjekyyhky.

Leonid istuu päivällisellä rikollispäällikkö Lili Fun kanssa. Lili Fu on lihava 40-vuotias kiinalaisnainen joka tarjoaa erinomaista ruokaa ja samalla tahtoo kuulla enemmän Leonidin kauppatavarasta sekä hänestä itsestään. Leonid kertoo tavaran tulevan Pohjois-Amerikasta; itsestään hän ei kerro juuri muuta kuin kotiseutunsa (Anatolian). Lili tahtoisi selvästi tietää liikekumppanistaan enemmän ja on ilmeistä, että hän ei luota Leonidiin. Toisaalta on yhtä ilmeistä, että välitettävänä olevat tavarat ovat keino tehdä paljon rahaa. Olennaisin ongelma Lili Fulle tuntuu olevan Akiko Masamune; ei niin että Lilillä olisi mitään japanilaisia vastaan, mutta sellaisen mukanaolo ilmeisesti mutkistaa tilannetta.

Leonid antaa Lili Fu'lle lahjaksi tiikerintaljan. Sen jälkeen hän ostaa käteisvaroillaan pienen auton ja lähtee bunkkeria kohti. Darya on jo siirtämässä viimeisiä saapuneita kuorma-autoon sekä pakkaamassa aikakonetta peräkärryyn. Bunkkerilta lähdetään pois.

Coventry, maanantaiaamu 20.12.


Saavuttuaan yöllä kylään Julien vaihtoi pikaisesti kuulumiset Sayidin ja Pei-chin Hockin kanssa ja kävi sitten nukkumaan. Aamulla hän puhuu kyläläisille. Hän kertoo evakuointioperaation alun onnistuneen ja huikeat suosionosoitukset. Sitten hän kertoo, että evakuointi jatkuu lähempää kylää hyvin pian. Tällekin hurrataan. 600 coventrylaista on yhä kylässä ja heidän mielialansa on voitonriemuinen.

Puheen jälkeen Eva de la Rosa saapuu Julienin puheille. Hän on lukenut Dixie-2:lta tuotuja karttoja ja kirjoja, ja sanoo, että aikalinja on tarkalleen hänen kotinsa, aivan kaikki täsmää. Julien lupaa Evalle pääsyn pois heti seuraavassa kuljetuksessa. Eva sanoo, ettei tahdo lähteä ilman Lu Liao'a, joka on Gullfellissa.

Pelinjohtajan mietintöjä


Tämä oli virheettömän hienoa settiä alusta loppuun. Suurin osa tapahtuneista asioista yllätti ainakin minut varsin täydellisesti: tosiaan esim. kolmen sankarin yritys lähteä etukäteen ja Mialewskin livahtaminen kuljettimeen syntyivät vasta kun tilaisuus niihin tuli pelin aikana. Selvästi Mialewskin ja Daryan kohtalo on huutaa toisilleen kuljettimen suljetun luukun läpi.

Aivan kampanjan alusta lähtien toivoin, että johonkin tällaiseen tilanteeseen päädyttäisiin (tosin mukana olevat sata coventrylaista eivät suunnitelmiini tarkalleen kuuluneet). Toista esityskautta pelataan vielä yksi, luultavasti hyvin karu episodi Coventrylla, sen jälkeen alkaa kolmas esityskausi Dixie-2:n Pahangilla.


<-- 016: Dixieland - 018: Miehitys-->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki