Revision [446]

This is an old revision of SicSemper001d made by AdminDare on 2009-11-03 09:59:15.

 

Darya


<-- 001: Kaikutarkkailu - 002: -->


"Lorem ipsum
sic dolor"
- lolcat

 


Darya herää hitaasti tuntemattomassa paikassa, pimeässä huoneessa. Ulkopuolelta kuuluu lukuisten yöeläinten ääniä ja jos ilma ei liikkuisi, olisi tukalan kuuma. Kurkkua kuivaa ja olo on täysin voimaton, silmät ovat valonarat.

Orientaalin näköinen nainen käy paikalla, valaisten huoneen kynttilällä. Nainen tarjoaa hänelle vettä mukista, ja kertoo olevansa nimeltään Yumiko Nagaya. Selvitettyään Daryan kielitaidon hän juttelee tämän kanssa englannilla jossa on vahva korostus.

Yumiko kertoo Daryan olevan Coventryn sairaalassa, kunnossa lukuunottamatta huomattavaa väsymystä ja vähäistä nestehukkaa, ja kysyy tältä tietoja potilaskorttiin. Darya on haluton vastailemaan Yumikon kysymyksiin, eikä Yumikokaan tunnu tahtovan kertoa hänelle paljon. Kuitenkin Yumiko sanoo ajankohdan olevan 18.4. 2009, kello kaksi aamuyöllä. Hän sanoo että Daryan kanssa puhutaan lisää kun aurinko nousee.

Darya nukkuu lisää ja kun hän seuraavan kerran herää, ulkona on alkanut rankkasade. Sen loputtua alkaa kuulua monien lintujen laulua. Huone paljastuu yksinkertaiseksi puuseinäiseksi sairaalakammioksi. Pian Yumiko palaa tuoden monipuolista aamiaista. Hän puhuu Daryan kanssa enemmän mutta hänen puheistaan ei saa paljon selvyyttä. Yumiko myöntää kuitenkin tietävänsä aikamatkustuksesta, ja sanoo paikallisen vuoden olevan 27 coventrynlaskua.

Paikalle saapuu arabiaa ja ranskaakin puhuva nainen nimeltä Siddiqa al-Basra, ilmeisesti irakilainen arabi. Hän kertoo olevansa Coventryn sairaalan johtaja. Hän kysyy Daryalta mitä tälle on käynyt ja mikä on viimeinen asia mitä tämä muistaa. Keskustelu käydään ranskaksi, jota Siddiqa puhuu omituisella korostuksella.

Siddiqa kertoo, että Coventry on kylä Malakan niemimaalla, paikassa jossa Malesian pitäisi sijaita mutta jossa ilmeisesti ei ole mitään. 700 asukkaan kylä on ainoa asutus johon kyläläiset ovat törmänneet vaikka he ovat matkanneet niemimaan halki. Kyläläiset on jätetty sinne eri Keräilijöiksi kutsuttujen henkilöiden toimesta. Ei tiedetä mitä he tahtovat, he eivät ilmeisesti valvo Coventrya tai ole suuremmin kiinnostuneita sen asioista - he ovat jättäneet sinne tuomansa ihmiset käytännössä oman onnensa nojaan. Kyläläiset ovat peräisin eri ajoista, ja jopa eri versioista samoja aikoja; Siddiqa on ollut itse kylässä 23 vuotta ja hänen alkuperäaikansa on vuosi 2000, maailmassa jossa ainakaan Lähi-Idän historia ei muistuta lainkaan Daryan tuntemaa. Kukaan ei pääse Coventrysta pois - tai kylästä voi kyllä lähteä, mutta mitään merkkejä muista ihmisistä ei ole löytynyt.

Daryan käynti vuodessa 1972 mainitaan, ja Siddiqa sanoo ettei koskaan ole kuullut kenenkään päässeen kulkemaan Keräilijöiden laitteessa. Myös se seikka että vuosi 1972 näytti olevan suoraan vuoden 2009 historiasta on Siddiqan mielestä outoa. Coventryn ihmisillä on jonkin verran yhteistä historiaa, mutta enimmäkseen aikakaudet josta he ovat peräisin eivät voisi olla historiallisia versioita toisistaan. Darya piirtää Siddiqalle Echo Surveillancen logon, ja Siddiqa sanoo että se muistuttaa Keräilijöiden käyttämää tunnusta.

Darya ja Siddiqa puhuvat pitkään maailmojensa erosta. Siddiqan kotona Arabiaa ja ilmeisesti myös Pohjois-Afrikkaa hallitsee Osmanien valtakunta. Tieteellis-teknologinen kehitys muistuttaa Daryan vuotta 2009, mutta asioista puhutaan eri nimillä. Atomipommit Siddiqa tuntee, mutta sanoo että hänen maailmassaan niitä ei koskaan ole käytetty sota-aseina.

Siddiqa kertoo myös että Coventryssa ei synny lapsia, ainakin kaikki miehet on Keräilijöiden toimesta steriloitu. Hän sanoo että tästä johtuen yhteisö ei ole kaikkein terveimpiä ja että sen sukupuolijakaumakin on hieman vääristynyt. Coventry on yksinkertainen agraariyhteiskunta jossa useimmat joilla ei ole selviä yksinkertaisia erikoistaitoja päätyvät viljelemään maata tai kasvattamaan karjaa. Fysiikan opiskelijalle ei selvää tarvetta löydy; Siddiqa sanoo että yhteisön hyödyllisimmät tieteentekijät (kuten hän itse) on kutsuttu Tiedon taloon.

Coventry on jaettu taloihin, enimmäkseen kielten mukaan. Darya adoptoidaan illan päätteeksi johonkin taloista, ja koska hän ei ole sotilas tai metallurgi, talo valitaan pelkästään kielen ja etnisyyden perusteella. Darya kyselee yhteisön uskonnoista, Siddiqa kertoo että näitä on (ja uskovat ovat saaneet Keräilijöiltä pyhät kirjansa, vaikkei juuri muita kirjoja olekaan jaettu.)

Julien ei saa vielä tavata ystäviään, mutta tänä iltana hänet sen sijaan adoptoidaan johonkin kylän taloista. Adoption kohteen päättää viime kädessä Coventryn päällikkö. Julien jää hetkeksi sulattelemaan tätä ja torkahtaa.

Seuraavan kerran herättyään Julien pystyy jo kävelemään vessaan saakka ja katselemaan ikkunoista. Ulkona näkyy tropiikkia, mutta pieneltä käytävältä sairaalaa hän ei vielä voi poistua. Kelloa soittamalla hän saa paikalle Cowan O'Malloy -nimisen kookkaan irlantilaishoitajan jonka kanssa hän vaihtaa pari sanaa. Hän ei saa vielä käydä ulkona (eikä ilmeisesti ole siihen vielä ihan riittävän vahvakaan) mutta tämä paranee huomiseen mennessä. Cowan on vuoden 1996 Irlannista eikä hänkään ole tietoinen Israelin valtiosta - koko seutu on kuulemma ihmiselle elinkelvotonta edellisen suuren sodan jälkeen. Irlannissa ei liioin asu englantilaisia.

Illan suussa Julien käy kylvyssä, ja löytää huoneeseensa palatessaan sijatun vuoteen sekä henkilökohtaiset hygieniatarpeet. Hänelle annetaan myös adoptiota varten valkea, selvästi heprealaisvaikutteinen kaapu sekä kipa. Kun hän on pukenut ne ylleen huoneeseen saapuu kaksi tulokasta. He ovat Ben Itzhak Zacheus ja Zevul Litvinov, ja he ovat adoptoimassa Julienin Ben Itzhakin taloon, "juutalaisen diasporan kaukaisimpaan kolkkaan".

Julien kulkee kylän halki tolppien varassa seisovaan rakennukseen, jossa käydään lyhyt heprealainen rituaali ja sitten tarjoillaan runsas illallinen. Talossa on neljä juutalaista erilaisista maailmoista, ja meno on selkeän vanhakantaista vaikkakaan ei varsinaisesti ahdistavaa. Naisten asema on selvästi määrätty ja Ben Itzhak on talon pää sekä Coventryn juutalaisyhteisön rabbi. Talon väki on selvästi hyvillään siitä että he saivat adoptoida Julienin ja he haluavat tietää hänestä paljon; vastaavasti he vastailevat hänen kysymyksiinsä.

Illallisen yhteydessä tarjottu hyvä viini pehmentää kulttuurishokkia hieman, mutta vesipuhveleita paimentavaan taloon saapuminen on silti jokseenkin kummallinen kokemus. Ben Itzhak vaikuttaa ylpeältä mutta älykkäältä mieheltä jonka kotimaailman historia on radikaalisti erilainen kuin Julienin tuntema; siellä Rooman kolmas imperiumi hallitsee Eurooppaa eikä kristinuskoa tai islamia koskaan syntynyt. Toisaalta Jerusalem on hävitetty kauan sitten eivätkä Israelin heimot ole palanneet luvattuun maahansa.

Coventryn historiasta puhutaan. 14 vuotta sitten joukko kyläläisiä koetti kaapata Keräilijöiden aikakoneen ja sai aikaan vain sen että Keräilijät lakkasivat henkilökohtaisesti käymässä kylässä ja päälliköksi nousi Lucius Quarto -niminen mies joka oli ilmeisesti omassa ajassaan ollut Rooman armeijan sotilas hävittämässä Jerusalemia. Ben Itzhakilta ei paljon rakkautta Quartoa kohtaan löydy.

Illallisen jälkeen Julien ja Ben Itzhak kävelevät vielä ulkona. Venäläisessä talossa näyttää olevan käynnissä meluisa adoptioseremonia, ilmeisesti Leonid on löytänyt kodin sieltä. Kylä vaikuttaa primitiiviseltä mutta vapaan puoleiselta; ainakaan mitään suuria aitoja ei näy eikä Ben Itzhakin talolla ole ilmeisesti ainakaan tällä hetkellä mitään riitoja muiden talojen kanssa.

Coventryssa ei käytetä rahaa, kaikki talous on vaihdantaa. Kerran viikossa päällikön talo kerää verot kaikilta muilta taloilta. Verojen jälkeisen osuuden talot saavat käyttää miten tahtovat.

Yöpymistä varten Julienille osoitetaan patja talon suuren olohuoneen nurkassa. Coventrylainen talonrakennustyyli ei kovin paljon omia huoneita tunne ja yksityisyyttä on rajallisesti, mutta naiset nukkuvat omissa oloissaan.

Maanantai 19.4. 27 CL


Aamun sadekuuron jälkeen Ben Itzhakin talon miehet lähtevät pellolle puhveleiden pariin, keräämään hedelmiä ja huolehtiman puutarhasta. Coventryn väki on kaikkia kuviteltavissa olevia etnisiä ryhmiä ja satoja kieliä sisältävä sekamelska. Karjatalouden perusteiden haltuunottamisessakin on riittävästi töitä.


Pelinjohtajan huomioita
<-- 001: Kaikutarkkailu - 002: -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki