041: Shikaku-mon


<-- 040: Avoimuuspolitiikka - 042: Vuohet -->


"Pystytkö ratkaisemaan nämä yhtälöt ja löytämään koordinaatit tähän maailmaan?"
"Pystyn."
- Azi Ohanwe ja Darya

 


Nova Coventry, tiistai 21.5. 1968, Pahang, Dixie-2


Rakin TotahRakin Totah saapuu juttelemaan Contact-ryhmän kanssa luottamuksellisesti, ilman mahdollisuutta että Infinity tai coventrylaiset voivat salakuunnella. Kalastajaveneessä hän kertoo Securityn olevan tällä hetkellä pahassa välikädessä: ilmeisesti White Starin operaatio oli jollain paralleelilla joutunut tilanteeseen, jossa se oli yrittänyt kadottaa pari paikallista, mutta Security oli kertonut näille että Coventry on suljettu ja kaapattuja ei oteta vastaan. Rakin pelkää, että tämä johti siihen, että White Star eliminoi kaappaamansa ihmiset, ja nyt Infinity Communication valittaa Securitylle, ettei Security tarjoa enää asianmukaista turvallisuutta ja taustatukea muiden paralleelien operaatioille.

Infinityn toiminta perustuu paljolti paralleelienväliseen kauppaan, ja viimeisenä keinona kaupankäynnissä ja salailun ylläpitämisessä on ollut keino kadottaa liikaa tietävät paikalliset Coventryyn. Nyt kun tämä ei enää ole optio, on olemassa pelko että White Star tai muut paikallistoimijat sen sijaan alkavat toimia paralleeleilla paljon rumemmin, ja jättävät paikallisten ihmisten ruumiita mataliin hautoihin. Tämä on kaikkien Infinityn periaatteiden ja sääntöjen vastaista, ja Infinity Justice pyrkii tutkimaan asioita, mutta Infinityn toiminta paralleeleilla on kertakaikkiaan liian laajaa valvottavaksi. Eikä yhtiö halua helposti päästää irti voitoistaan. Tadena Aguina on tällä hetkellä jonkinlaisena syntipukkina, ja on olemassa paineita siirtää hänet kokonaan syrjään Coventry-projektista.

Rakin etsii kompromissia, ja tiedustelee Contact-ryhmältä, olisiko mahdollista, että Nova Coventry ottaisi vastaan uudelleen Infinityn toimiin sekaantuneita paralleelien asukkaita, edes väliaikaisesti? Tämä olisi hyväksi sekä paralleelien asukkaille (jotka eivät tulisi murhatuiksi) että Aguinan pyrkimyksille pitää Nova Coventryn langat käsissään ja kotiinpalautusprojekti raiteillaan.

On selvää, että coventrylaiset eivät kuitenkaan katselisi hyvällä uusien ihmisten saapumista: he näkisivät Infinityn palanneen vain vanhoihin temppuihinsa ja edelleen pyörittävän ulottuvuuksienvälistä vankilaa. Uusien vankien tuominen tuhoaisi Infinityn maineen ja luultavasti Contact-ryhmän sekä Ayelan arvovallan, ja johtaisi varmaankin avoimeen kapinaan.

Useita vaihtoehtoja puidaan ja hylätään, ja välillä tunteet kuumenevat. Darya syyttää Infinityä ryöstökolonialismista ja rasismista, ja vaikka Rakin sanookin, että ainakaan periaatetasolla ensimmäinen syyte ei pidä paikkaansa, hän myöntää että käytäntöä on vaikea aina valvoa. Rasismi taas on tunnustettu ongelma, ja sitä vastaan Nova Coventry sekä Contact-ryhmä yrittää nimenomaan kamppailla.

Keskustelun lomassa mainitaan sekä koteihinsa palautetut coventrylaiset että Tsingis-kaani, mutta Rakin ei huomaa tarttua kumpaankaan. Ilmeisesti hän ei kuitenkaan tiedä Kaanin kohtalosta Friedrichillä, tai siitä, että parakvanttitason 3 maailmoista kotoisin olevat halukkaat coventrylaiset on vapautettu takaisin koteihinsa.

Myöhemmin samana iltana Irina näkee Akikon juttelevan tohtori Azi Ohanwen kanssa. Akiko on pukeutunut oudosti. Kun Irina keskustelun jälkeen käy puhumassa Akikolle, tämä sanoo olevansa valepuvussa - hän esiintyy coventrylaisena nimeltä Shalin Biki voidakseen turvallisesti puhua Ohanwen kanssa. Akiko on kiinnostunut tämän psyykkisten kykyjen tutkimuksesta, ja paljastaa, että hänen kotimaailmassaan oli ollut samanlaista tutkimusta. Nanatsu-yhtiö on onnistunut telepaattisessa viestinnässä kahden ihmisen välillä, ja se on myös vastaanottanut viestejä toisesta maailmasta.

Lucifer-2:n tukikohta, perjantai 24.5. 1968 (Nova Coventryn aikaa)


Tadena AguinaTadena Aguina saapuu Luciferin tukikohdassa aikaa viettävän Julienin luo. Hän ei näytä nukkuneen hyvin päiväkausiin, ja romahtaa tukikohdan sohvalle. Kahvikupin saatuaan hän kysyy Tsingis-kaanista.

Käy ilmi, että Kotilinjalla Infinityn palveluksessa oleva turkkilainen virkailija oli törmännyt raportteihin humanitäärisestä operaatiosta, joka Friedrichillä oli mongolien armeijan hajaantumisen jälkeen käynnistynyt. Kun virkailijalle oli selvinnyt, että paralleelin Tsingis-kaani oli saanut surmansa Infinity Contactin operaatiossa, hän oli nostanut nationalistisen haloon. Parin viikon ajan Tadena on ollut keskellä diplomaattista paskamyrskyä, kun kansallisvaltioiden edustajat, YK ja Infinityn eri ryhmittymät ovat tapelleet siitä, onko Kaanin kohtalo ollut sotarikos, vaikea mutta hyväksyttävä valinta, osa agentin arkea vaiko suuri sankariteko. Asiaa mutkistaa se seikka, että Rabedivisionin osallisuus ja olemassaolo on ehdottoman salaista, joten Tadena ja Infinity Contact eivät voi edes paljastaa kaikkia asiaan vaikuttaneita seikkoja. Niinpä on helppoa nähdä, miten Kotilinjan Mongolia ja Turkki näkevät tämän ainoastaan Infinityn puolueellisena toimintana heidän historiaansa kohtaan.

Koko vyyhti on raskas ja vastenmielinen, ja Tadena on lähinnä paennut sitä Coventrylle. Hänen mielestään Kaanin surmaaminen oli täysin oikea teko, natseja tai ei, mutta hän ei nyt tahdo ajatella asiaa enempää. Hän on tullut tänne saadakseen hetkensä mielensä pois työasioista. Hilde ja Darya osuvat mukaan keskusteluun. Hilde näyttää Tadenalle kasvihuonettaan, ja naiset hoitavat puutarhaa sekä vaihtavat kuulumisia. Sitten tohtori Ohanwe saapuu kutsumaan Hilden mukaan uuteen tutkimusoperaatioonsa.

Tadena ja Julien lähtevät Cukain kaupunkiin istumaan iltaa ja puhumaan muista kuin työasioista. Ongelmaksi muodostuu, että molempien lähiaika on ollut pelkkää Tadenan työtä. Niinpä Julien päätyy kertomaan ajastaan ennen Coventrylle saapumista - urastaan journalistina Lähi-Idässä. Hän ketoo Ulayyahista, naisystävästään Damaskoksessa, ja kertomuksesta tulee väkisinkin melkoisen katkera. Runsaat kaksi vuotta Julien on nyt ollut Infinityn vankina, ja vaikka hän onkin nyt työntekijä eikä vanki, hän ei voi vieläkään palata kotiinsa.

Julienin tilitys ei helpota Tadenan syyllisyydentuntoja. Tämä näyttää olevan sanomatta jotain, ja Julienin patistaessa kertoo, että 911:n Syyriassa on käynnistynyt joitain kuukausia sitten sisällissota. Damaskoksessa on käyty taisteluita, ja olot ovat kaoottiset.

Tieto iskee Julieniin kovaa. Tadena sanoo, että hän voi koettaa selvittää Ulayyahin kohtalon ja toimittaa tälle viestin, jos Julien tahtoo - tosin varoittaa, että kirjeet kulkevat Echo Surveillancen sensuurin läpi ja Infinityn kannalta vaaralliset asiat sensuroidaan.

Lucifer-2, Aceh, Sumatra, 31.3. 1494


Azi OhanweHilde ja Azi ovat lentäneet 800 kilometriä länteen, Lucifer-2:n Sumatran saarelle. Siellä Azi haluaa koettaa saada havaintoja toisesta maailmasta. Hän sanoo kuulleensa Shalin Biki -nimiseltä coventrylaiselta, että erään maailman Acehissa sijainneen yliopiston psykologian laitos oli vastaanottanut viestejä toisesta maailmasta, maailmasta nimeltä Shikaku-mon. Shalin oli kuulemma opiskellut tällä laitoksella, vaikkei varsinaisesti psi-kyvyistä mitään tiennytkään. Hilde tietää Shalinin suunnilleen, eikä tämä hänen tietääkseen ollut mikään psykologian opiskelija.

Joka tapauksessa Azi yllyttää Hilden koettamaan kolmea henkimatkaa, tavoitteenaan saada yhteys Shikaku-moniin. Hilde on epävarma kolmesta yhteysyrityksestä lyhyen ajan sisällä - hänen käyttämänsä huumeet eivät ole turvallisia käyttää niin suurissa määrissä. Azilla on kuitenkin mukanaan Infinityn vastalääkkeitä, joiden avulla hän pystyy auttamaan Hildeä. Hilde taipuu Azin suostutteluun, ja viettää jokseenkin halluisen vuorokauden yrittäen tavoittaa toista maailmaa.

Seuraavat päivät


Nova Coventrylla Julien havaitsee Infinityn humalansupressointilääkkeiden aiheuttavan pahaa krapulaa. Hän jättää Tadenalle viestin vietäväksi Ulayyahille. Krapulasta selvittyään Julien ravistuu hieman irti aiemmasta apaattisuudestaan, ja Sayid kutsuu hänet mukaan toimimaan Nova Coventryn koulussa.

Emanuel kertoo Daryalle, että Thalessa Malika on vihoviimeinen projektin johtaja ja tappelee koko ajan miehensä kanssa. Hän kysyy, voisiko Darya tulla myös Thaleen auttamaan porttiprojektissa. Darya vastaa ympäripyöreästi. Hän kokee Emanuelin paikallaolon jo hieman kiusalliseksi, ja toivoo että tämä palaisi Thaleen. Darya päätyy juttelemaan Irinan kanssa Emanuelin ja Akikon paikallaolosta. Irina kertoo Akikon sanoneen, ettei juuri tällä hetkellä Thalessa kaksikkoa oikeastaan tarvita, ja että Akiko viihtyy paremmin täällä. Kun Darya kysyy, onko Akikollakin täällä ihmissuhde, Irina sanoo hänen ja Akikon olevan yhdessä. Tämä tulee Daryalle täytenä yllätyksenä; hän muistaa, että vielä vajaata vuotta sitten coventrylaisten suorittaessa pakoa natseilta ja Erste Reichilta Akiko oli ollut sitä mieltä, että Irina olisi ollut turvallisinta surmata. Hän ei kuitenkaan sano asiasta mitään.

Akiko MasamuneAkiko puolestaan sanoo Irinalle epäilevänsä, että Malikan mies Lavro Kravtsiv ei ole kotoisin sieltä, mistä väittää - mutta myöntää, ettei hänellä ole mitään tukea epäilyksilleen hataria arveluita lukuunottamatta. Irina antaa Akikolle coventrylaisten luettelon alkuperämaailmoineen, mutta se ei oikein kerro Akikolle mitään.

Hilde ja Azi palaavat Nova Coventryyn. Azi lähtee Kotilinjalle keräämään lisää tietoa Shikaku-monista. Hilde koettaa toipua henkimatkastaan Azin hänelle jättämien pillereiden avulla. Tämän tulokset ovat vaihtelevia. Hilden ajantaju heittelee ja hänen muistinsa pätkii. Hän uskoo tapaavansa Shalin Bikin, mutta tämä muuttuukin kesken keskustelun Akikoksi. Hän koetttaa jutella Josef Madaccin kanssa uskosta, Akikon kanssa lasten hankkimisesta, ja Siddiqa lähettää hänet kotiin selviämään.

Nova Coventry, perjantai 31.5. 1968


Azi Ohanwe pyytää Contact-ryhmän kokoukseen, ja sanoo, että hän tarvitsisi heidän apuaan. Hänelle on käynyt ilmi, että parakvanttitaso 3:lla on Shikaku-mon -niminen paralleeli, jonka aika on jossain vuoden 2000 jälkeen ja jossa on edistynyttä psionisten kykyjen tutkimusta. Paralleelin olemassaolosta hänelle vihjasi ensin Shalin Biki Coventrylta, ja Infinityn arkistojen tutkiminen on vahvistanut asian. Kuitenkin Shikaku-moniin pääsy on rajoitettu eikä sen olemassaoloa edes kerrota. Azi on koettanut saada tietoja Kotilinjan Japanissa käsin toimivalta Infinity Contactin työryhmältä joka vastaa Shikaku-monin tutkimuksesta, mutta nämä eivät halua ottaa häntä vastaan.

Azi tahtoo matkustaa Shikaku-monille, ja hakea sieltä kirjoja psionisesta tutkimuksesta. Hän ei tahdo varastaa mitään tai murtautua mihinkään, hän tahtoo ainoastaan vilkaista paralleelilla tehtyä perustutkimusta saadakseen siitä suuntaviivoja omaan tutkimukseensa. Hän myöntää, että tämä ei ole tarkalleen luvallista, ja myöntää myös, että tietojen noutaminen muualta voi saattaa hänen oman tutkimuksensa huonoon valoon. Hän sanoo kuitenkin ottavansa itse täyden vastuun kaikista rikkomuksista, ja pitää palopuheen siitä, miten kukaan Kotilinjalla ei ota psi-tutkimusta vakavasti mutta tieteen edistämiseksi asiaa olisi kriittisen tärkeää tutkia. Azi sanoo myös, ettei hänellä ole mitään aikomusta tehdä asesovelluksia tai hakea patenttia millekään varastetulle teknologialle - hän on täysin valmis jakamaan löydetyt tulokset kaikkien kiinnostuneiden kanssa.

Pulmana on, että Shikaku-monin koordinaatit ovat salaisia, eikä Azi ole saanut niitä käsiinsä. Hän on kuitenkin onnistunut löytämään raakadatan, jonka perusteella Infinity aikanaan Shikaku-monin paikansi. Hän antaa Daryalle Infinityn käyttämät käytännön paramatematiikan teokset sekä raakadatan yhtälöineen, ja kysyy, pystyykö tämä ratkaisemaan ne ja löytämään maailman. Darya uskoo pystyvänsä tähän.

Ryhmä pohtii, pitäisikö heidän olla huolissaan Shikaku-monin psioniikasta jos aikovat käydä siellä. Voidaanko maailmalla esimerkiksi etukäteen havaita ryhmän olevan tulossa? Käydään pitkiä keskusteluja turvatoimista ja sopivista paikoista. Azille ei vielä luvata, että hän saa kuljetuksensa, mutta kukaan ei oikeastaan sitä vastustakaan.

Nova Coventry, lauantai, 1.6. 1968


Tadena Aguina vierailee kylässä. Hänellä on mukanaan 911:ltä sanomalehtiä, jotka käsittelevät Syyrian sisällissotaa. Hän kertoo, että 911:n Syyriassa toimii nyt (lokakuussa 2011 paikallista aikaa) Echo Surveillancen agentti, joka etsii Ulayyahia. Hän on kadonnut, mutta häntä ei löydy myöskään kuolleiden joukosta. Hänen kotinsa on hallituksen joukkojen valtaama, mutta se näyttää olleen autio ennen sitä. Hotelli, jossa hän työskenteli, on ammuttu rikki.

Tadena on pahoillaan, ettei voi tuoda enempää tietoja. Hän sanoo etsinnän jatkuvan, mutta Syyrian kaoottisen tilanteen ja Echo Surveillancen rajoitettujen resurssien tekevän siitä vaikeaa.

Julien, Darya ja Ayela ahmivat kotoaan tulleet sanomalehdet. Ayela saa hetkellisen kriisin ja kokee, että hänen pitäisi olla omassa maailmassaan, auttamassa humanitäärisessä kriisissä. Julien terapoi häntä, ja saa samalla kerrottua myös omasta hankalasta tilanteestaan. Ayela tajuaa, että Julien kärsii ties millaisista post-traumaattisista ongelmista ja tämän olisi ehkä hyvä puhua psykologin kanssa. Valitettavasti tämä on ammattikunta, jolla ei ole tällä hetkellä Nova Coventrylla edustajaa, ja suurin osa yhteisön sielunpaimenista kuten imaami Muammad ja isä Roberto sai surmansa miehityksen ja Coventryn taistelun yhteydessä.

Irina kertoo Akikolle Azin suunnitelmasta ja huolesta psionisista puolustuksista. Akiko sanoo, ettei tiedä paljonkaan näistä, mutta olisi sen sijaan kovin kiinnostunut tulemaan ryhmän mukaan. Hän sanoo, että hän haluaisi poimia niinikään kirjallisuutta maailmasta - karttoja, yleistietoa ja muuta julkisesti saatavilla olevaa. Irina lupaa viedä Akikon ehdotuksen ryhmälle. Hän ehdottaa, että Akiko puhuu myös Hilden kanssa.

Akiko ja Hilde vaihtavat hieman näkemyksiä maailmoidenvälisestä telepatiasta. Akiko myöntää Hildelle esiintyneensä Azille Shalin Bikinä, ja sanoo, että hän tahtoisi tulla mukaan Shikaku-monille, edelleen Shalin Bikin valeasussa. Akiko sanoo, että tuskin tietää maailmojenvälisestä matkailusta yhtä paljon kuin Azi tai Hilde, mutta kertoo että hänen kotonaan mieltenvälinen yhteys on saatu aikaan myös samalla maailmalla olevien ihmisten välille.

Lauantai, 8.6. 1968


Viikon aherruksen jälkeen Darya on saanut ratkaistua Azin hänelle toimittamat yhtälöt, ja tuloksena hänellä on setti koordinaatteja, jotka kertovat parakvanttitasolla 3 sijaitsevan Shikaku-monin sijainnin. Hän jakaa saavutuksensa muun ryhmän kanssa. Viikon aikana on syntynyt suunnitelma melko turvallisesta siirrosta, sekä päätös siitä, että ryhmä voi todella tehdä tämän. Vaikka teknisesti ottaen se onkin Infinityn sääntöjä vastaan, tätä sääntöä rikotaan kaiken aikaa ja Azin argumentit psi-tutkimuksen hyödyllisyydestä nähdään painavana.

Irina välittää ryhmälle Akikon toivomuksen päästä mukaan matkalle. Useimpien mielestä tämä on hyvä ajatus. Josef Madacci haluaa syitä tähän, mutta Akikon taidot informaationkerääjänä ovat huomattavat, ja Josef myöntää tämän. Shalin Bikin valeasussa Akiko on puhunut myös Azille mukaan tulemisesta, ja kun Azi esittää ryhmälle toiveen että myös "Shalin Biki" pääsisi mukaan, tämä hyväksytään nopeasti.

Seitsemän henkeä kiipeää Lucifer-2:lla kuljetin-lentokoneyhdistelmään: Hilde, Irina, Darya, Julien, Josef, Azi ja Akiko. Kone lähtee kohti Eurooppaa, tehden välilaskuja Infinityn tankkauspaikoille Lucifer-2:lla kuten aiemminkin.

Ranskan etelärannikko, Lucifer-2, 16.4. 1494, Lucifer-2


Yli 24 tuntia kestäneen lentomatkustamisen jälkeen Hilde laskee rahtikoneen sopivaksi katsotulle aukiolle Etelä-Ranskassa. Paikka on rannan tuntumassa, melko lähellä paikkaa jossa Kotilinjalla on Montpellierin kaupunki. Suunnitelmana on tehdä siirto asutun alueen ulkopuolella, ja jatkaa sieltä jalan tai veneellä, riippuen siitä miltä asiat perillä näyttävät.

Lucifer-2:n aavikolla on ilta. Kuljetin puretaan koneesta ja sijoitetaan paikkaan, jonka arvellaan olevan toisellakin puolella vapaa kasvillisuudesta. Sen jälkeen koordinaatit lyödään sisään, ja kuljetin käynnistetään.

Tuntematon aika, Ranskan etelärannikko, Shikaku-mon


Kuljetin saapuu perille täysin sulavasti. Koordinaatit ovat toimineet.

Akiko nousee ylös penkiltään ja vetää takkinsa alta esiin pistoolin. Hän osoittaa sillä muita. Hän komentaa kaikkia pysymään paikallaan, Irinaa ottamaan tarvikelaatikosta nippusiteitä, ja sitomaan kaikkien kädet selän taakse.Pelinjohtajan mietintöjä


Blogimerkintä: Onnistuminen vai epäonnistumisen välttäminen?

Enimmäkseen heikko rytmitys johtui pelikerran viimeistelyn puutteesta. Kieron juonen toteuttaminen vei niin paljon valmistelukapasiteettia, etten ehtinyt viilata lopullista pelaamisen ajankäyttöä järkevämmäksi, ja tuloksena suuret osat pelistä olivat valitettavan hajanaisia ja sisälsivät pitkää odottelemista. Olen pahoillani tästä. Yleensä pari päivää ennen peliä käytän hiomiseen ja viimeistelyyn tätä välttääkseni, mutta nyt Akikon koko juoni vei niin paljon huomiota, etten kerta kaikkiaan ehtinyt viilata detaljeita kuntoon.

Akiko on hahmo, jonka koko tarina oli olemassa jo ennen kampanjan alkua, mutta vasta nyt olen päässyt todella käyttämään sitä. Kuten jälkipuinnissakin sanoin, koetin pelata hänen juontaan reilusti ja antaa hahmoille paljon tilaisuuksia sabotoida se. Toivon mukaan lopun käänne tuntui reilulta eikä kiskotetulta. Jonkinlainen tavoitteeni tässä oli käyttää käänteispsykologiaa - käyttää pelissä kikkoja, jotka tavallaan maalasivat Akikon vaikuttamaan epäluotettavilta: se, että hän ilmiselvästi valehteli Azille, että hän oli jatkuvasti valepuvussa, että hän esiintyi epämääräisissä tilanteissa ja oli antamassa panosta suureen osaan päätöksistä joita retken suhteen tehtiin. Kuten sanottua, tämä oli kuitenkin se ala jossa Akiko on parhaimmillaan, ja näen hyvin uskottavana, että kierotkin hahmot näkevät hänen juonensa vasta kun se on liian myöhäistä.

Long con, todellakin. Oli myös hienoa, että hahmot saivat vähän psykologisia solmujaan auki, ja että tosimaailman Syyrian sisällissota vilahti viimein kampanjassa. Viitoskausi taitaa nyt olla suunnilleen puolivälissä. Tiedän nyt jotain siitä miten se päättyy - tiedän, mitkä kysymykset ovat saaneet vastauksensa ja mitkä saattavat olla seuraavia tavoitteita - mutta en tiedä lainkaan miten sinne päästään, tai missä tilanteessa hahmot ovat kauden loppuessa.


<-- 040: Avoimuuspolitiikka - 042: Vuohet -->CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki