042: Vuohet


<-- 041: Shikaku-mon - 043: -->


"Jatka toki lausettasi siitä, kuka on enemmän coventrylainen. Se tuli ainakin jostain aidosta paikasta."
- Irina Mialewski

 


Etelä-Ranska, lähellä Montpellierin kaupunkia, tuntematon aika, Shikaku-mon


Kuljettimen matkustajat järkyttyvät Akikon osoittaessa heitä pistoolilla. Akiko vaatii Irinaa sitomaan muiden kädet. Irina pyytää selitystä, Akiko sanoo ettei tahdo satuttaa ketään. On ilmeistä, että hänellä ei ole valtavasti kokemusta tuliaseista eikä tilanne ole täysin hänen hallussaan. Hänen keskittyessään Irinaan Hilde onnistuu vetämään oman pistoolinsa esiin ja uhkaamaan sillä Akikoa. Akiko laukaisee, kuljettimen ohjaamon näyttö räjähtää. Hilde ampuu Akikoa ja tämä lysähtää lattialle ja pudottaa pistoolinsa. Laukausten äänet kuurouttavat kaikki sisälläolijat.

Verilammikko alkaa kasvaa Akikon alle. Irina sammuttaa ohjaamossa alkaneen sähköpalon, Darya ja Julien ryömivät auttamaan Akikoa. Kuljettimen ensiapulaukusta löytyy side ja morfiinia, joilla vatsaan ammuttu stabiloidaan. Akiko on pahasti haavoittunut, muttei ole välittömässä kuolemanvaarassa: hänet pitää kuitenkin saada hoitoon pian.

Kuljettimen oven takana on lämmin ja pilvinen yö. Darya ja Hilde lähtevät etsimään lähintä taloa, Irina tarkistaa kuljetinta vaurioiden varalta. Kaikki tietokoneet on kahdennettu, joten varanäytön käyttöönotto on ongelmatonta; kuitenkin dixie2-laisen pistoolin luoti oli näytön jälkeen tehnyt kolon kuljettimen ohueen runkoon. Irina asettaa siihen valmispaikan ja jättää sen kuivumaan.

Hilde ja Darya löytävät aidan, joka näyttää sähköistetyltä. Sitten he kohtaavat lauman vuohia. Ne ovat valtavan kokoisia ja uteliaita; suuriin eläimiin tottumaton Darya säikähtää niitä. Lehmän kokoiset vuohet eivät kuitenkaan ole varsinaisesti uhkaavia, ne tuntuvat haluavan vain tutkia, onko ihmisillä niille jotain syötävää.

Aitaa seuraamalla kaksikko löytää portin ja navetan, muttei asuintaloa. Navetalla ei näytä olevan ketään paikalla, ja tie johtaa alas kukkulalta. Kuljettimessa paikallisten radiolähetysten kuunteleminen johtaa säätiedotteeseen. Sen mukana saadaan selville päivämäärä - 30.6. 2029. Shikaku-mon on lähes tarkalleen samassa ajassa kuin Kotilinja. Tämä on Azille ja Irinalle tyrmistyttävää.

Ulkona Josef Madacci sanoo näkevänsä taivaalla valon. Irina toteaa jonkin lentävän laitteen olevan tulossa kuljetinta kohti. Se liikkuu kuin helikopteri. Kuljettimen itsetarkistus on lähes valmis, mutta Darya ja Hilde eivät ole sisällä. He lähtevät nopeasti rikkonaisen maaston yli takaisin kuljetinta kohti.

Akiko on tajuissaan, ja sanoo epäilevänsä, että tulokkaat ovat joko Ranskan kruunu, paikallinen lordi tai kirkko. Pian laite on kuljettimen lähellä. Se on helikopterin kaltainen, mutta sen roottorit on upotettu sen runkoon ja se on varsin hiljainen; Akiko sanoo sen olevan "rota-aile" ja kotilinjalaiset ällistelevät sen edistyneisyyttä. Se maalaa kuljettimen valonheittimellä, ja pyytää megafonin kautta oudolla ranskan murteella "tunnistamatonta kapselia vastaamaan" jollakin taajuudella. Pienen tulkkauksen kautta ryhmä saa radioyhteyden laitteeseen. Akiko sanoo, että paras hämäys on väittää edustavansa Pyhää istuinta ja puhua italiaa, joten Josef Madacci ottaa radion ja alkaa hämätä tulokkaita.

Ailessa oleva henkilö käyttää vaikuttavan edistynyttä simultaanitulkkausta. Kirkon mainitseminen tuntuu toimivan: lentoalus haluaa edelleen tietää mitä kuljetin täällä tekee ja kuka siitä vastaa, mutta sävy ei tunnu hätääntyneeltä tai uhkaavalta. Hilde ja Darya pääsevät paikalle ja saapuvat kuljettimeen. Irina on valmis siirtämään laitteen pois, Akiko varoittaa että ailessa saattaa olla EMP-projektori. Joka tapauksessa kun koko ryhmä on saatu sisään, Irina käynnistää siirron. Ailessa istuvat paikalliset näkevät selvästi projektorin tekevän jotain ja vaativat hämmentyneinä selitystä; sitten ovi suljetaan ja kuljetin siirtyy.

Etelä-Ranska, 10.6. 1968 noin kello 08:30, Dixie-2


Kuljetin ilmestyy kevyeen tihkusateeseen Dixie-2:lla. Kukkulat ovat täälläkin tyhjiä. Julien lähtee ulos etsimään Akikolle sairaalakuljetusta, paikallinen paimen opastaa hänet pieneen kylään pohjoisrinteellä. Hän ostaa sieltä auton.

Kuljettimessa loppuryhmä keskittyy huolehtimaan Akikon vammoista ja hämmästelemään kokemaansa. Pieni vilaus Shikaku-monin teknologiaa sekä nopeutta, jolla paralleeli reagoi saapuvaan kuljettimeen on ollut tyrmäävä. Ohanwe haluaa tietää, miksi muut kutsuvat Shalin Bikiä Akikoksi, ja kun hänelle selviää että muu ryhmä on pimittänyt häneltä tietoja, hän harmistuu. Sitten hänet valtaa syyllisyys omasta osuudestaan lähes katastrofaaliseksi menneestä operaatiosta.

Darya ja Julien vievät Akikon Montpellierin sairaalaan, jossa hänet otetaan leikattavaksi. Kuljetin naamioidaan ja miehistö siirtyy ulos syömään lounasta. Adrenaliinin jälkeinen tärinä ja väsymys valtaa jokaisen; Josef Madacci on ryhmän rauhallisin.

Akikon väitetään olleen puhdistamassa asetta kun se laukesi. Paikalliset lääkärit eivät ole epäluuloisia, ja joka tapauksessa varakkaalta vaikuttavat Julien ja Darya saavat ystävällistä kohtelua rannikkokaupungin sairaalassa. Akikon tulevaan sairaalahuoneeseen jätetään ääniaktivoituva radio: Akiko tuskin ammuttuna kävelee ulos, mutta hän saattaa yrittää soittaa jollekulle.

Irina käy kävelyllä Hilden kanssa ja purkaa tälle sydäntään. Julien palaa ja tuo alkoholia sekä jälkiruokaa.

Seuraavat päivät


Leikkauksesta selvinnyt Akiko määrätään viikoksi sairaalahoitoon, mutta ryhmä kuittaa hänet ulos jo seuraavaa päivänä ja vie takaisin kuljettimeen. Siirto Lucifer-2:lle ja lento Coventry Baseen vievät 36 tuntia, ja niiden jälkeen uupunut joukkue sulkee Akikon yhteen tukikohtansa makuuhuoneista. Siddiqa tuodaan paikalle tarkistamaan, että hän paranee kunnolla. Siddiqa on ällistynyt sekä tukikohdasta että Akikon yrityksestä kaapata kuljetin. Häntä vannotetaan pitämään asia salassa coventrylaisilta, ja näin hän miltei tekeekin - lukuunottamatta Ayelaa, jolle hän kertoo kaiken mitä sai kuulla.

Ryhmä haastattelee Akikoa hänen aikeistaan ja kotimaailmastaan. Akiko tuntuu hyväksyneen tappionsa, ja vastailee hänelle esitettyihin kysymyksiin. Hän myöntää olevansa kotoisin Shikaku-monilta, ja koettaneensa varastaa kuljettimen toimittaakseen sen työnantajilleen. Hän viittaa Nanatsu-yhtymään kuin feodaaliseen herraansa. Hän sanoo, ettei olisi halunnut vahingoittaa ketään.

Akiko väittää, että hänen kotimaailmansa Nanatsu-yhtymä olisi voinut olla coventrylaisille paljon Infinityä parempi liittolainen: heillä ei olisi mitään intressiä olla palauttamatta coventrylaisia kotimaailmoihinsa, ja jos he saisivat käsiinsä parakronisen matkustamisen välineet, heillä olisi riittävä osaaminen murtaa Infinityn yksinvalta. Hän muistuttaa olevansa itsekin Coventryn vanki.

Haastattelun jälkeen Josef Madacci kerää kaikki Coventrylla vankina olleet ryhmäläiset paikalle - Azi ja Irina eivät osallistu. Hän kysyy, pitäisikö Akikon kotimaailman kanssa pyrkiä todella liittoutumaan. Vaikka Infinity kohteleekin tällä hetkellä coventrylaisia hyvin, on selvää että paljon tästä on riippuvainen Tadena Aguinasta, ja ettei ole mitään takeita, että Infinity todella tekisi mitään viedäkseen parakvanttitaso 3:n ulkopuolelta kotoisin olevat coventrylaiset koteihinsa. Ayela kutsutaan mukaan miettimään tilannetta.

Shikaku-monista ei tiedetä juuri mitään, mutta se tuskin voisi olla yhtä vastenmielinen liittolainen kuin Reich-5:n natsit. Oletettavasti maailmalla ei ole vielä hallussaan parakronista teknologiaa, tosin Infinity on tutkinut sitä 10 vuotta. Vaikka Infinityn normaalit toimintakäytännöt edellyttävät salaisuutta, esitetään veikkauksia, että maailman korkea teknologia on saattanut olla Infinitylle niin houkuttelevaa, että joku Infinityn toimija olisi saattanut omin avuin tehdä sopimuksia paikallisten kanssa. Ilmeisesti Infinityn toiminta Shikaku-monilla on todella rajoittunutta ja oletettavasti keskittyy Japaniin - kovin moneen paikkaan maailmalla ei uskalla kuljetinta viedä, koska selvästi havaintojärjestelmät ovat todella tarkkoja. Coventrylla on 13 muutakin henkilöä, joiden kotimaailmasta on vain numeerinen viittaus, ei maailman nimeä.

Yleinen näkemys on, että coventrylaiset voisivat hyötyä lisäoptioista. Infinity ei varmastikaan pitäisi ajatuksesta, että coventrylaiset harkitsevat heidän salaisuuksiensa vuotamista ulkopuolisille, mutta arvellaan, että pahinta mitä organisaatio voi tehdä sen havaitessaan on sulkea työryhmä ja jättää Nova Coventry oman onnensa nojaan - ja Dixie-2:lla yhteisö on jo elinkelpoinen ja kaikki Q3:n maailmoista saapuneet koteihinsa halunneet ovat jo palanneet niihin. Vähintään Shikaku-monia tahdotaan tutkia lisää.

Azi ja Irina jakavat tämän näkemyksen. Toinen maailma, joka on samassa ajassa Kotilinjan kanssa on Azin mielestä ehdottomasti tutkimisen arvoinen - ja koska Infinity ei tahdo kertoa siitä itse, on tutkimus tehtävä omin keinoin. Aletaan suunnitella uutta retkeä Shikaku-monille.

Pelinjohtajan pohdintaa


Minulle poikkeuksellisen yllättävä pelikerta, joka alkoi hienosti siitä, miten Hilde onnistui kääntämään tilanteen pois Akikon hallusta, ja jatkoi tyylikkäällä toiminnalla loppuun asti.

Azi Ohanwea ei selvästi pidä viedä millekään parakroniselle tehtävälle; hänen mukanaolonsa takaa, että jotain täysin käsittämättömän omituista tapahtuu.
<-- 041: Shikaku-mon - 043: -->


CategoryPelit
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki