031: Demokratian aave


<-- 030: Paroni Lazzarali - 032: Kauppamahti -->

"Oletko sinä muka coventrylainen? Milloin ja miten sinusta on tullut sellainen?"
- Ghaytah bint Qamar

 


Perjantain vastainen yö, 6.4. 1218 (Jul.), Ginevra, Pyhä keisarikunta, Welt Erste Reich


Erste Reichin Ginervassa on yö. Paronin luota palaavan ryhmän kävellessä kuljettimelta kohti d'Artoisin kartanoa Estelle ja Emanuel kääntävät luutnantti van Steinin taskusta löytämiään kirjeitä. Eräs näistä on käskykirje. Siitä käy ilmi, että juuri ennen kuin Bisanzin Rabedivision sai kimppuunsa SS:n sisäisen tarkastuksen ja joutui kätkemään Infinityn kuljettimen sekä coventrylaiset, se oli saamassa loppuun taistelu- ja tiedejaostojensa välistä kädenvääntöä kuljettimen kohtalosta. Taistelujaos (johon Dietlinde Janz kuului) tahtoi käyttää kuljetinta hyökkäyksessä Infinityn kimppuun Coventrylla ja aloittaa aktiivisen sodankäynnin. Tiedejaos taas oli sitä mieltä, että Infinityn kuljetin on kallisarvoinen sotasaalis eikä sitä pidä missään tapauksessa riskeerata operaatioissa, sanoivat tehdyt sopimukset mitä tahansa; he tahtovat pitää sen Bisanzin tukikohdassa tutkittavana kunnes osaavat itse rakentaa samanlaisia - ja tähän kuluisi varmasti vuosia.

Kartanolla torkutaan, mutta Phil Corso ja Catherine d'Artois halutaan herätettäväksi saman tien. Operaatioryhmä on pohtinut seuraavaa siirtoaan ja todennut, että jos kartanolle on jäänyt ehjä radio, on Ginevrassa oleva Rabedivisionin agentti Magnus af Waldburg yksinkertaisesti surmattava saman tien ennenkuin hän saa ilmoituksen tapahtuneesta ja ryhtyy toimenpiteisiin. Darya käy lennättimen luona ja lähettää Ginevran kaupungin tehtaalle viestin. Hän kutsuu siellä olevat 50 coventrylaista lähtemään kartanolle, ja antaa myös määräyksen lähettää palkkasotilaat Chipako Hauser ja Ushidi Sudmann eliminoimaan natsien agentti. Hormoz Talavi sähköttää viestin eteenpäin.

Paria minuuttia myöhemmin lennättimellä tulee vahvistuspyyntö eliminointikäskylle: tehtaalla päivystävä Marcus Corratti ei ole ihan tottunut moisiin roimiin otteisiin. Darya on hetken aikaa neuvoton, jolloin lennättimen luona myös hengaava Hilde käskee sähköttäjää lähettämään vahvistuksen. Tehtaalta saapuu kuittaus.

Phil Corso, Catherine d'Artois ja Josef Madacci kuulevat raportin Lazzaralin kartanon tapahtumista. Alunperin Pat O'Shean esittämä näkemys siitä, että kartanolle jääneet pitäisi käydä tappamassa viimeiseen mieheen ja koko homma lavastaa Infinityn tekemisiksi saa pohdintaa, ja etenkin Josef Madacci kannattaa sitä. Chulsoon Jongin mielestä uusi taistelu natsien kanssa olisi hulluutta: kartanolla on vielä jäljellä ainakin puoli tusinaa aseistettua sotilasta jotka ovat käyttäneet viimeiset 12 tuntia varautumalla kaikkeen, myös uuteen hyökkäykseen. Coventrylaisilla on kyllä aseita, mutta oikeasti sotilaskoulutettuja on enää neljä: Chulsoon, Gon Zaotsenko, Chipako Hauser ja Ushidi Sudmann. Ehkä tusina muuta osaa kyllä käyttää tuliaseita, mutta he eivät ole mitään taistelijoita.

Madaccin mielestä Rabedivisionia vastaan voisi käyttää Mustat piiskat -palkkasoturikomppaniaa, mutta Chulsoon ei usko että keskiaikaiset aseet kestävät hetkeäkään rynnäkkökiväärejä vastaan ja että palkkasoturikomppania ei millään saa yllätysetua. Liioin yritys yllättää palkkasotureilla ja samanaikaisesti tehdä oikea hyökkäys coventrylaisten kehittyneillä aseilla ei oikein houkuttele ketään.

Lopulta todetaan, että paras ratkaisu nyt on vaan siirtää koko joukko pois Erste Reichilta. Coventrylaisilla on toimiva kuljetin ja koordinaatteja Dixie-2:lle; Rabedivisionilta vietyjen mappien avulla Darya ja Malika uskovat pystyvänsä selvittämään viikossa tai parissa keinot viedä Infinityn kuljetin myös muihin natsien löytämiin maailmoihin.

Ginevrasta tulee lennättimellä ilmoitus, että Rabedivisionin agentti on surmattu ja että coventrylaiset alkavat siirtyä tehtaalta kartanolle. Melko pian puolenyön jälkeen ensimmäinen kuljetus Erste Reichilta Dixie-2:lle lähtee.

Evakuoinnin alku, Dixie-2 ja Erste Reich


Kuljetin palaa Dixie-2:n Geneven kesäiseen aamupäivään. Se siirretään kuorma-autolla aiemmasta pikkutien päästä hitusen parempaan paikkaan. Phil Corso, Clavia, Ru-ping Sa ja Morty Pibi alkavat rakentaa sen ympärille evakuointikeskusta samalla kun Estelle ryhtyy muuttamaan Erste Reichilta hankittuja tavaroita rahaksi ja Darya perehtyy Rabedivisionilta vietyihin Maailmanportin toimintaa kuvaaviin asiakirjoihin.

Geneven läheiselle niitylle nousee nopeasti telttakylä. Sinne tuodaan säiliöautollinen dieseliä sekä suuri generaattori lataamaan kuljetinta. Samalla Phil Corson ryhmä rakentaa kuljettimen ympärille Faradayn häkkiä peittämään suurimman osan kuljettimen saapumisen tuovasta signaalista. Kuljettimen liikkeiden kätkeminen sekä Rabedivisionilta että Infinityltä on tällä hetkellä tärkeää: natsit ovat Malikan ja Daryan kautta oppineet myös tunnistamaan Infinityn laitteen saapumiselle tunnusomaisen radioaaltopurskauksen, ja tällä alueella on periaatteessa mahdollista olla valvontaa molemmila. Peltilevyistä koottu ulompi kuori ei välttämättä ole täydellinen peite, mutta sen pitäisi ainakin merkittävästi vähentää radiotarkkailun kykyä havaita kuljetin.

1200-luvun Ginevran metsikössä Hilde ja Annabelle Saint-Philip ratsastavat etsimässä paikkaa, jonne kuljettimen pitäisi palata. Hilde kertoo Annabellelle Pat O'Shean karkaamisesta, ja Annabellen mielestä tätä saattoi rosvolta odottaakin. Annabelle oli myös viettänyt paljon aikaa irlantilaisen kanssa, ja oli tullut siihen tulokseen että mies oli yhtä luotettava kuin väärä raha.

Ensimmäiset coventrylaiset ovat päässeet livahtamaan Ginevrasta kartanolle, joskin suurin osa saapuu vasta kun portit aamunkoitteessa avataan. Tässä ryhmässä on tuotu Ushidi Sudmann, joka oli haavoittunut hyökkäyksessä af Waldburgin kaupunkiasuntoon: natsiagentilla oli myös pistooli ja hän oli osunut Sudmannia keskivartaloon. Mies vuotaa pahasti verta ja pitäisi joko saada nopeasti sairaalaan tai leikata täällä. Ayela päättää ettei riskeeraa odotusta Dixie-2:lle ja suorittaa leikkauksen kartanolla. Hänellä on käytössään Vaterlandista ja Dixie-2:lta tuotua lääkintäkalustoa. Vaikka kirurgia ei hänen ominta alaansa olekaan, hän onnistuu leikkaamaan Sudmannin ja pelastamaan tämän hengen. Länsisaksalainen määrätään Milyn lailla vuodelepoon.

Leikkauksen jälkeen Akiko saapuu puhumaan Ayelan kanssa. Hän kysyy, mitä pitäisi tehdä Mialewskille. Erste Reichilla Infinityn sotilaaseen on ollut helppo luottaa, koska tällä ei ole ollut mitään keinoja ottaa yhteyttä omiinsa eikä mitään paikkaa minne paeta, mutta Dixie-2:lla 1900-luvun tiedonvälitys, aseet ja matkustuskeinot muuttavat tilannetta olennaisesti. Akikon mielestä coventrylaisilla on nyt kolme vaihtoehtoa: joko tehdä Mialewskista uudelleen vanki (jolloin hän arvelee, että kaikki yhteistyöhalu katoaa tästä oitis), jättää hänet yksin Ginevraan (jossa hänen kohtalonsa saattaisi olla aivan mikä tahansa) tai teloittaa hänet.

Ayela kysyy, mikä Akikon mielestä olisi paras vaihtoehto; Akiko ei anna tähän selkeää vastausta, joskin viittaa siihen että kaikkein varmin ja turvallisin ratkaisu coventrylaisille olisi eliminoida Mialewski. Ayela kysyy, mihin mennessä päätös on tehtävä, ja Akiko toteaa, että hän ja Mialewski ovat varmaan joka tapauksessa lähtemässä viimeisten joukossa.

Dixie-2:lla dieselgeneraattori on saatu pystyyn ja kuljettimen akut on ladattu täyteen. Darya vie kuljettimen takaisin Erste Reichille. Aamuöisessä metsässä ratsastavat Hilde ja Annabelle näkevät sähkönsinisen välähdyksen puiden lomasta, ja löytävät kuljettimen luokse. Seuraavassa kyydissä siirretään mm. Ushidi Sudmann, Chipako Hauser, Malika ja Emanuel.

Dixie-2:lla Malika, Emanuel ja Darya muodostavat kolmen hengen tiederyhmän, joka alkaa yhdistää Infinityn kuljettimen koordinaatistojärjestelmää Rabedivisionin maailmanportin käyttöarvoihin. Kolmikolla on yhteensä riittävä matematiikan, fysiikan ja insinööritieteiden osaamienn tähän tehtävään. Erste Reichilla aamunkoitteessa kartanolle palaava Hilde näkee kahden ratsumiehen tulevan Ginevran kaupungista d'Artoisin kartanoa kohti.

Evakuointipäivä, pe 6.4. 1218 (Jul.), Ginevra, Erste Reich


Hilde saapuu kartanolle varoittamaan Catherine d'Artoisia ratsastajista. Pian kartanon porteille saapuukin kaksi Ginevran ruhtinas piispa Carolio Piuksen miestä. Magnus af Waldburgin omituinen kuolema on huomattu ja paikalla on nähty pari miestä jotka on tunnistettu d'Artoisin väkeen kuuluvaksi; kuitenkaan tehtaalla ei näytä olevan ketään. Ruhtinas haluaa puhua tehdasta johtavien Marcus Corrattin ja Johann Freihavnin kanssa.

Catherine vakuuttaa ruhtinaan miehille, ettei tiedä mistään mitään ja että tehdas on tyhjä koska hän on järjestämässä kaikelle väelleen tänä iltana juhlaillallisen (huolimatta siitä että pian on pääsiäinen ja nyt pitäisi paastota). Corrattin ja Freihavnin hän sanoo olevan ostamassa tarpeita juhlapöytään. Ruhtinaan miehet palaavat Ginevraan. Coventrylaiset ovat kaikki vähitellen kerääntymässä kartanolle, mutta kauppiaat Corratti ja Freihavn ovat todellakin yhä Ginevrassa. Heidän suunnitelmansa on ostaa täältä pilkkahintaan antiikkia ja historiallisia kalleuksia myytäväksi hyvään hintaan Dixie-2:lla. Vaikka Hilde on väsynyt, hänet lähetetään ratsastamaan kaupunkiin etsimään Corrati ja Freihavn ja varoittamaan heitä.

Ginevran torilla on tungos. Hilde panee merkille, että kaupungin kaarti ei vaikuta aivan pohjattoman laiskalta vaan tuntuu etsivän jotakin. Ihmisjoukossa liikkuu myös muutamia ruhtinaan miehiä samanlaisilla aikeilla.

Marcus Corratti löytyy paikallisen varakkaan kauppiaan kotoa, jossa hän on ostamassa Rooman valtakunnan aikaisia koriste-esineitä. Hilden varoituksen kuultuaan hän jättää kaupantekonsa livahtaakseen kartanolle. Hän sanoo Hildelle, että Freihavn saattaa hyvinkin olla läheisessä oluttuvassa. Sieltä Hilde löytääkin saksalaisen kauppiaan, mutta kaksi ruhtinaan miestä on löytänyt tämän ensin. Freihavn istuu nurkkapöydässä, ja ruhtinaan miehet ovat kutsumassa häntä mukaansa. Freihavn näyttää säikähtäneeltä, mutta huomaa Hilden saapumisen.

Hilde miettii hetken, ja huutaa sitten kovaan ääneen "Ruhtnas on juutalainen! Hänet on ympärileikattu!" Ruhtinaan miehet unohtavat oitis Freihavnin kuulustelun ja lähtevät juoksemaan Hilden kimppuun saadakseen hallitsijansa kunniaa loukkaavan oudon naisen kiinni. Hilde pakenee oluttuvasta torille, jossa ruhtinaan miehet kutsuvat kaupungin kaartia apuun.

Viinimaalainen pakenee väentungoksessa, puikkelehtii myyntikärryjen välistä ja lopulta onnistuu kaatamaan naurisrattaiden lastin takaa-ajajiensa tielle sekä livahtamaan sivukujille. Häneltä kestää pitkään päästä kaupungin porteille, josta hän ratsastaa takaisin kartanolle. Corratti ja Freihavn saapuvat pian hänen jälkeensä; he ovat ehtineet ostaa jonkin verran antiikkia mutteivät läheskään niin paljon kuin olisivat toivoneet. Hilde ja kauppiaat sijoitetaan seuraavaan mahdolliseen kyytiin pois.

Evakuointi etenee. Kaikkien 74 coventrylaisen siirtämiseen arvioidaan menevän noin 24 tuntia ja 10 matkaa kuljettimella. Päivän mittaan kartanolta riisutaan kaikki arvokas vietäväksi mukaan seuraavaan määränpäähän. Paikalliset palvelijat hämmästelevät, kun heidän isäntänsä lähtevät pienissä ryhmissä kartanolta metsään eivätkä enää palaa. Darya sapuu parin tunnin välein kuljettimella viemään seuraavan lastin vuoteen 1967.

Iltapäivästä kartanolle ratsastaa kymmenhenkinen joukko kaupungin kaartia sekä ruhtinaan miehiä. Kaupungissa Freihavnin ja Corrattin katoaminen on johtanut siihen, että ruhtinas tahtoo nyt tavata henkilökohtaisesti Catherine d'Artoisin sekä Phil Corson. Corso on vaan jo viety Dixie-2:lle, ja kun d'Artois tajuaa että häntä aiotaan viedä ruhtinaan luo selittämään tapahtumia, hän pyörtyy. Ruhtinaan väki uskoo, ettei arvon herttuatar (tai kreivitär, kuten hän täällä esiintyy) itse ole matkustamiskunnossa, joten hänen sijastaan selitystä antamaan lähtevät veli Josef Madacci sekä ruhtinaan hovissa d'Artoisin edustajana toiminut Oleg Kamarev. Muutamia kaartilaisia jää kartanolle pitämään asioita silmällä - ilmeisesti valvomaan, että kukaan ei satuloi kartanon hevosia ja lähde pakoon.

He eivät kuitenkaan osaa valvoa, etteivät coventrylaiset yksinkertaisesti lähde jalkaisin kartanon aidan läpi metsään. Kun Darya saapuu hakemaan seuraavaa lastia, on evakuoitavien joukossa valepukeutunut Catherine d'Artois, joka kokee maan polttavan jalkojensa alla ja on päättänyt häipyä.

Evakuointia valvomaan jäänyt Ayela keskustelee Daryan kanssa Mialewskin tilanteesta kuljettimen kalibroidessa itseään. He eivät tahdo surmata Mialewskia, eivätkä tahdo ottaa häntä liioin uudelleen vangiksi, mutta Dixie-2:lla hänen pitämisensä on liian epäturvallista. Akiko on huomauttanut, että puhelinten ja sanomalehtien maailmassa Mialewski ei tarvitse kuin hetken houkutuksen ja hän pystyy ilmiantamaan koko pakolaisyhteisön Infinitylle. Ayelalla on kuitenkin vaihtoehtoinen ajatus siitä, miten Mialewskin kanssa tulisi menetellä, ja hän esittää ajatuksensa Daryallekin. Darya hyväksyy idean, ja ryhtyy tekemään valmisteluja sitä varten.

Illalla Oleg Kamarev ja Josef Madacci palaavat kartanolle. Kamarev on kokeneena diplomaattina ja hämmästyttävänä valehtelijana kertonut villin tarinan, jossa hän jotenkin onnistui langettamaan af Waldburgin murhan kokonaan Mily Bruschlafin harteille. Kamarev on myös vakuuttanut ruhtinaan siitä, että maalattu ja lävistetty mies on kadonnut yöhön ja että d'Artoisin oma väki on myös etsimässä häntä. Vale ei kestä kovin pitkään, mutta riittävästi saamaan kaupungin kaartin palaamaan Ginevraan ja ostamaan coventrylaisille aikaa viedä evakuointi loppuun.

Puolenyön lähestyessä viimeinen ryhmä coventrylaisia odottelee saapuvaa kuljetinta Ginevran metsikössä. Ayela on antanut d'Artoisin kartanon palvelijoille erorahat ja jättänyt heidät tyhjään taloon. Chulsoon Jong on viimeinen aseistettu coventrylainen. Marie Gatteaux, Akiko ja Mialewski puhuvat keskenään. Akiko ei ole missään vaiheessa päästänyt Mialewskia silmistään.

Kuljetin saapuu. Ayela ja Darya käyvät nopeasti läpi suunnitelmansa viimeiset vaiheet. Kun laitteen akut on kalibroitu, ryhmä kiipeää sisään. Mialewski tahtoisi tarkistaa kuljettimen toiminnan, mutta Darya ei anna hänen koskea säätimiin. Luukku suljetaan ja kuljetin poistuu Erste Reichilta.

Perjantaiaamu, 23.6. 1967, Geneve, Sveitsi, Dixie-2


Kuljettimen| saapuessa coventrylaiset aloittavat leirin purkamisen. Telttaleiriin on tuotu ruokaa ja useita autoja on vuokrattu: tarkoitus on lähteä tästä eteenpäin liikkeelle autokaravaanina. Vilaustakaan Infinitystä tai Rabedivisionista ei ole näkynyt, eivätkä paikalliset lapsetkaan ole lopulta olleet kovin kiinnostuneita muutamasta teltasta kun kyseessä ei olekaan ollut sirkus.

Darya jää kuljettimeen Chulsoon Jongin kanssa, ja Chipako Hauser lähetetään myös sisään. Teltan pihalla niityllä Ayela kääntyy puhumaan Mialewskille. Hän on pyytänyt varmuuden vuoksi paikalle aseistettuja vartijoita; Gon Zaotsenko on toinen, ja muiden tuliaseenkäyttötaitoisten ollessa vuodelevossa Hilde on toinen.

Ayela kertoo, että Mialewskia ei voi turvallisesti pitää coventrylaisten mukana, mutta hän ei aio myöskään tehdä tälle mitään pahaa. Sen sijaan hän aikoo tarjota tälle saman kuin kaikille coventrylaisillekin: tilaisuuden palata kotiin. Mialewski viedään Aavikko-maailmaan,| josta käsin otetaan yhteys Infinityn Search & Rescueen; nämä voivat noutaa hänet sieltä samalla kun coventrylaiset haihtuvat Dixie-2:lla omille teilleen.

Suunnitelma tulee Akikollekin yllätyksenä. Mialewski on sanomassa jotain, mutta Hilde keskeyttää. Hän kysyy, aikooko Ayela todella luovuttaa coventrylaisten sotavangin noin vain takaisin Infinityn käsiin. Gon Zaotsenko on samaa mieltä. Ayela tajuaa, että molemmat aseistetuista vartijoista ovatkin hänen aikeitaan vastaan, ja kuljettimen sisällä Daryakin oivaltaa tilanteen ottaneen odottamattoman käänteen. Hilde huikkaa kuormia purkavia coventrylaisia tulemaan kuuntelemaan, ja ampuu laukauksen ilmaan saadakseen ihmisten huomion.

Coventrylaisia tulee teltan luo katsomaan mistä on kyse. Kuuluvalla tarinankertojan äänellä Hilde kertoo, että Ayela on tekemässä päätöksen coventrylaisten vangin kohtalosta kuulematta muita yhteisön jäseniä. Hetken aikaa Ayela on järkyttynyt, mutta sitten hän hyväksyy Hilden vaatimuksen: Mialewski on Coventryn pakolaisyhteisön vanki, ja koko yhteisöä pitää kuulla ennenkuin hänen kohtalostaan päätetään.

Seuraa kansankokous, jossa puidaan Mialewskin kohtaloa. Ayela ja Akiko seisovat Mialewskin kummallakin puolella. Ayela sanoo, että hänen näkemyksensä mukaan Mialewski on ollut coventrylaisten mukana niin pitkään, että hänet tulee katsoa yhdeksi heistä ja päästää kotiin; teltasta käsin Darya tukee tätä. Akiko ei selvästikään nauti huomion keskipisteenä olemisesta, varsinkin kun on ilmeistä että monet coventrylaiset näkevät Mialewskin edelleen vihollisenaan. Ayela ja Darya vetoavat siihen, että Rabedivision joka auttoi coventrylaiset pakoon Andamaanienmerellä on käytännössä nyt heidän vihollisiaan, ja että jos Mialewski lähetetään takaisin Infinityn luo, Rabedivision ei ehdi jahdata coventrylaisia.

Tämä ei kuitenkaan kaikkiin mene läpi. Oleg Kamarev sanoo näkevänsä edelleen Infinityn monin verroin suurempana uhkana kuin Rabedivisionin, ja uskoo että Mialewskin palauttaminen Infinityn luo johtaisi vain siihen, että Infinity löytäisi pakolaiset nopeammin. Tämä näkemys saa monilta kannatusta. Jotkut tahtovat käyttää Mialewskia panttivanginvaihdossa coventrylaisiin, huolimatta siitä että Infinity ei ole osoittanut mitään halua käydä tällaista kauppaa. Kun Kamarev vielä toteaa, että aiempien liittolaisten kanssa riitoihin joutuminen oli hirveän huono siirto, Malika tulistuu. Hän astelee Ayelan, Akikon ja Mialewskin luo, ja alkaa kertoa coventrylaisille tosiasioita heidän liittolaisistaan. Käytännössä vain Vaterlandissa käyneet ovat tienneet totuuden Rabedivisionista, ja nyt Malika kertoo näiden ollee natseja vuodesta 2011, totalitaarinen ja valloitushaluinen hirmuvalta joka edelleen harrasti tiukkaa rotupolitiikkaa.

"Kuinka moni teistä on juutalainen? Kuinka moni on slaavi?"
- Malika
Coventrylaisista vain kourallinen on elänyt toisen maailmansodan jälkeisissä aikalinjoissa, mutta näistä useimmat järkyttyvät kuullessaan totuuden liittolaisista. Kaikkein pahiten tyrmistyy kuitenkin Mialewski, jonka äimistys ja suuttumus vaihtuvat nopeasti kriisipaniikkiin. Hän ei sano mitään, mutta selvästi palaset loksahtavat yhteen hänen päässään ja lopputulos on karmiva. Kansankokous hajoaa moneksi minuutiksi satunnaiseen huuteluun ja elämöintiin, mutta lopulta Ayela saa ihmiset rauhoittumaan. Malika vetoaa siihen, että Mialewskin palauttaminen olisi paras tapa saada Infinity käymään natseja vastaan.

Silti suurimmalle osalle coventrylaisista asia on melko yhdentekevä. Kokonaan toisen argumentin esittää thaimaalainen Songgram Kukrit, joka on ollut Coventryla 24 vuotta. Hän sanoo, että Infinity on tehnyt kaikille coventrylaisille mittaamattomia vääryyksiä ja oikeudentaju vaatii rangaistusta. Hänen mielestään Mialewski pitäisi yksinkertaisesti hirttää rangaistukseksi omistaan ja Infinityn teoista. Hänen verenhimoinen linjansa löytää myös kannattajia. Josef Madacci taas sanoo, että Mialewski on edelleen arvokas vanki ja että vaikka hänestä ei nyt voitaisikaan käydä kauppaa, ei kukaan tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Palautetaanko Mialewski Infinitylle, pidetäänkö häntä vankina, surmataanko hänet - nämä kolme näkemystä kokouksessa kiistelevät. Madacci toteaa, että Julien oli taannoin tahtonut kylän tekevän tärkeistä asioista päätöksiä enemmistöäänestyksellä, joten tämä kaikkia koskeva asia olisi myös oikeudenmukaisinta ratkaista siten. Tämä todetaan parhaaksi menetelmäksi.

Näkökohtien edustajat esittävät vaihtelevan laisia puheenvuoroja kantojensa tueksi. Ayelan mielestä Mialewski on coventrylainen, Ghaytah bint Qamar haastaa tämän suoraan. Darya ja Malika ilmoittavat, että jos Mialewski teloitetaan, he lähtevät tiehensä yhteisöstä. Akiko ei sano mitään. Mialewski itse näyttää olevan aivan muualla, hän prosessoi Rabedivisionista kuulemiaan asioita eikä pysty keskittymään ympärillään olevaan kokoukseen.

Ehkä puolentosta tunnin kuluttua kokous päätyy äänestämään. Ihmiset kerääntyvät ryhmiin kutakin kantaa edustaneiden ympärille. Madacci kerää ympärilleen Oleg Kamarevin, Hilden ja monet muut joiden mielestä Mialewski on edelleen arvokas vanki. Songgram Kukritin luo päätyy väkivaltaista kostoa janoavia ihmisiä; Akiko toteaa näiden perusteella pystyvänsä lähes varmasti nyt sanomaan, että Mialewskin myrkytystä yrittäneet ovat Pia Ehlers ja Ghaytah bint Qamar.

Ayelan ja Mialewskin luo saapuvat vapautusta kannattavat. Näiden joukossa ovat natseja vihaava Franka Waigel ja Malika Shefira, Mialewskin kanssa ystävystyneet Morty Pibi sekä Marie Gatteaux, ja lopulta yllättävän monet coventrylaiset jotka eivät kanna kaunaa Infinityn insinööriä kohtaan. Kolme ryhmittymää ovat kovin tasaväkisiä. Viimeisenä päätyy äänestämään Catherine d'Artois, joka selvästi tuo mukanaan myös joukon toistaiseksi päättämättömiä. Darya koettaa vaikuttaa häneen Phil Corson kautta, mutta lopulta Catherine päätyy viemään joukkonsa Josef Madaccin ryhmään. 26 äänellä se on suurin yksittäinen ryhmä, ja hyväksytyn prosessin mukaisesti päätetään pitää Mialewski coventrylaisten vankina.

Jälkipuinti


Josef Madacci toteaa kokouksen jälkeen, että hän katsoo että Mialewski tulee luovuttaa hänen vastuulleen, koska lopulta ei ole epäilystä siitä, että hän tahtoisi surmata tai päästää tätä vapaaksi. Ayela suostuu tähän, mutta edellyttää että Mialewskille nimetään naispuolinen vartija. Tämän tehtävän saa Hilde, joka havaitsee hieman yllätyksekseen olevansa liitossa epäilyttävän Kalpean kristuksen munkkiveljen kanssa.

Madacci antaa Hildelle määräyksen, että Akiko ei saa olla enää missään tekemisissä Mialewskin kanssa, mutta muuten hän jättää vangin kohtelun Hilden harkintaan. Sen jälkeen munkkiveli lähtee keskustelemaan Mialewskin kuolemaa tahtoneiden coventrylaisten kanssa, osittain pitääkseen huolta siitä ettei kukaan näistä yritä mitään vangin suhteen ja osittain parantaakseen välejään tähän coventrylaisryhmään.

Leirin purkaminen jatkuu, mutta coventrylaisyhteisön johtorakenne on muuttunut täysin epäselväksi. Ayelaa kuunnellaan yhä, mutta jos Madacci sanoisi jotain häntä vastaan, ei ole tietoa mitä tehtäisiin. Havaitaan myös, että yhteisön aseistusta on kadonnut - rynnäkkökiväärit ja haulikot ovat yhä tallessa, mutta ainakin kolme pistoolia on ties missä. Luultavasti jotkut coventrylaiset ovat poimineet ne itselleen evakuoinnin sekamelskassa, eikä oikein kenelläkään ole valtuuksia tai halua ryhtyä etsimään niitä.

Mialewski kääntyy Ayelan puoleen ja sanoo, että Infinitylle on kriittisen tärkeää saada sana Rabedivisionista. Hän kertoo, että Erikoisjoukkojen parissa kerrotaan legendaa vuoteen 2010 saakka selvinneestä Kolmannesta valtakunnasta (designaatio Reich-5) jolla pitäisi olla valtavat sotilaalliset voimat ja huomattava tieteellis-tekninen etumatka. Mialewskin mukaan on olemassa sotasuunnitelma Reich-5:ä vastaan, mutta tätä ei voida pistää täytäntöön koska Infinityn maailman sotavoimat eivät yksinkertaisesti pärjäisi natseille. Ajatus siitä, että tämä maailma on keksinyt parakronisen matkustamisen on Mialewskista suunnilleen pahin mahdollinen skenaario, ja tieto pitäisi saada Infinitylle heti. Ayela kysyy, millä tavoin Infinity on Rabedivisionia parempi. Mialewski vastaa, että hänen organisaationsa ei pyri sotilaallisesti valloittamaan muita paralleeleja.

Rabedivisionista kertominen on näyttänyt myös saavan Mialewskin halukkaammaksi tekemään tiivistä yhteistyötä coventrylaisten kanssa. Hänet kutsutaan vilkaisemaan Malikan ja Daryan laskelmia, ja hän osaa heti todeta, että eräs heidän veikkaamistaan vakioista on väärä ja osaa antaa arvion oikeasta arvosta. Mialewski värvätään tiederyhmään; Madacci hyväksyy tämän kunhan Hilde vahtii tätä koko ajan.

Madaccin ollessa politikoimassa Akiko pyytää saada vaihtaa pari sanaa Mialewskin kanssa. Hilde ei piittaa Madaccin antamasta kiellosta ja antaa Akikon ja Mialewskin jutella. Naiset puhuvat vähän ja halaavat nopeasti, mutta heidän ruumiinkielensä saa Hilden tajuamaan, että jossain vaiheessa vangista ja hänen aiemmasta vartijastaan on tullut rakastavaisia. Akikosta tätä on vaikeampi huomata, japanilaisen ilmeettömyys on edelleen omaa luokkaansa, mutta järkytettyä Mialewskia on helpompi lukea.

Coventrylaisten leiri on pakattu autokaravaaniin ja kuljetin nostettu suuren kuorma-auton lavalle. Tietä lähdetään poispäin Genevestä.


Pelinjohtajan mietintöjä


Errata! Pelissä sanoin, että Erste Reichilla päivä on lauantai, mutta oikeasti juliaanisen kalenterin mukaan olikin perjantai. Ei tämä kyllä mihinkään oikeasti taida vaikuttaa.

Pelin alkupuoli oli hidas, laahaava ja tarpeettoman detaljiorientoitunut - mutta monessa kohtaa yksityiskohdat olivat olennaisia, kuten viimeisessä näytöksessä kävi ilmi. Oikeasti pelin loppuosan kansankokous oli mahtava pelauttaa, ja olin aivan riemuissani kun se lähti yhtäkkiä käyntiin. En ollut suunnitellut mitään sellaista, mutta rakastan yllätyksiä!

Oli hieno päästä käyttämään käytännössä koko pakolaispopulaatiota ja tuomaan julki heidän näkemyksiään. Samaten huutoäänestyksellä toimiva pseudodemokratia oli tavallaan hyytävä ja tavallaan jotenkin kaunis elementti pelissä. Seuraava peli tulee luultavasti sisältämään yhteisön sisäpolitiikkaa ja pyrkimyksiä palauttaa Su-chu Koh kotiinsa Ming-2:lle. Sekä Infinity että Rabedivision ovat nyt hetkeksi hukanneet coventrylaisten jäljet, mutta yhteisön sisäisissä asioissa riittää puitavaa.

<-- 030: Paroni Lazzarali - 032: Kauppamahti -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki