030: Paroni Lazzarali


<-- 029: Kukkuloilla - 031: Demokratian aave -->

"Metsästys näillä seuduilla on vailla vertaa!"
- paroni Lazzarali

 


Varhaiskevät 1218, Ginevra, Pyhä keisarikunta, Welt Erste Reich


Darya pyytää Hildeä vilkaisemaan kaupungin ulkopuolella leiriä pitävää palkkasoturirykmenttiä. Hilde ja Pat O'Shea käyvät vilkaisemassa vapaakomppaniaa nimeltä Mustat piiskat, ja tapaavat sitä johtavan kapteeni Mitten. Hilde vihjaa, että palkkasotureille saattaisi olla työtä, ja kapteeni esittelee väkeään. Vapaakomppania vaikuttaa melko sotilaallisesti johdetulta yksiköltä, ja sen väki on enimmäkseen hyvin käyttäytyvää; tästä kielii sekin, että Ginevran piispa on antanut komppanian viettää talvea kaupungin muurien ulkopuolella.

Darya kutsuu Vaterlandissa käyneet coventrylaiset koolle. Rabedivisionin lupaama kahden viikon ajanjakso yhteydenotolle on nyt kulunut. Darya sanoo epäilevänsä, että Bisanzissa natseilla on nyt ongelmia Infinityn kanssa, päätellen tavasta jolla organisaatio kätki nopeasti sekä heidät että varastetun kuljettimen Erste Reichille. Pelätään, että Infinity saattaa hyvin pian löytää coventrylaiset jos mitään ei tehdä. Erilaisia kauhuskenaarioita pyöritellään.

Hovissa vakoilevat Estelle ja Oleg ovat paikantaneet Ginevrassa toimivan Rabedivisionin agentin. Magnus af Waldburg -niminen komea vaterlandilainen on ollut kaupungissa vajaan vuoden, ja tällä hetkellä eräs hänen tärkeä toimenkuvansa on vakoilla coventrylaisia. Magnuksen kaupunkitalon katolla on antenni. Malika ja Mily tutkivat asiaa hieman tarkemmin, ja saavat selville, että Magnus on aamuseitsemältä ja iltaseitsemältä radioyhteydessä jonnekin. Arvellaan, että läheisillä vuorilla on radioreleitä, joiden avulla Magnus pystyy pitämään yhteyttä vaikkapa paroni Lazzaraliin, jonka kartanolle Rabedivisionin ulottuvuusportti aukeaa.

Rabedivisionilla on keino matkustaa ainakin yhden Ginevraan sijoitetun coventrylaisen kotimaailmaan. Natsit käyttävät tästä maailmasta nimeä Orient (Infinityn designaatio on Ming-2), se on 1700-luvun alussa ja sieltä on kotoisin Su-chu Koh -niminen kiinalainen. Epäillään onko natseilla yhä aikomus kunnioittaa coventrylaisten kanssa solmittua sopimusta. Taistelujaoksessa toimiva Dietlinde ja hänen komentajansa ovat kyllä olleet coventrylaisille myötämielisiä ja vaikuttaneet oikeasti halukkailta käymään Coventryssa iskemässä Infinityä vastaan, mutta on epäselvää ovatko esim. tiedejaoksen Rucinsky samalla kannalla. Joka tapauksessa ainakin Su-chu Kohin palauttaminen alkuperäiseen kotimaailmaansa olisi selvästi natseille mahdollista.

Epätietoisuus kuljettimen kohtalosta ja Bisanzin tilanteesta häiritsee coventrylaisia. Erilaisia mahdollisuuksia tutkia asioita Lazzaralin kartanolla käydään läpi. Lopulta päätetään lähettää coventrylaisten omalla radiolla yhteydenottopyyntö Rabedivisionin releitä käyttäen. Seuraavana iltana sovittuna aikana paroni Lazzaralin adjutantti nimeltään Hecht ottaakin yhteyttä radioitse. Hecht väittää, että portti Vaterlandiin on pysynyt kiinni coventrylaisten saapumisesta lähtien, ja ettei kartanolla tiedetä tilanteesta sen enempää. Kartano on vain maailmanportin vastaanottava pää, joten mitään keinoa ottaa yhteyttä sieltä käsin ei edes ole.

Coventrylaiset ilmaisevat halunsa saapua vierailemaan. Hecht ei selvästikään innostu ajatuksesta, mutta sanoo kysyvänsä tästä paronilta. Tuntia myöhemmin radioitse tulee ilmoitus, että coventrylaiset ovat tervetulleita kylään. Tarkempi aika ja saapujien määrä sovitaan.

Tämän jälkeen coventrylaiset pysähtyvät pohtimaan tarkempaa suunnitelmaa.

Darya ja Malika käyvät kaupungissa juttelemassa Mialewskin kanssa. Erste Reich on maailma, johon kuljettimella ei ole koordinaatteja, joten jos täältä päätyy pois, ei keinoa palata takaisin ole. Mialewski sanoo, että on olemassa proseduuri jonka avulla kuljetin voi paikantaa nykyisen sijaintinsa, mutta se on hieman hankala eikä hän osaa kertoa sitä olematta kuljettimen ääressä. Vaikka Infinityn kersantti vaikuttaakin nykyään paljon enemmän yhdeltä coventrylaisista, muistuttaa tämä keskustelu häntä väkisinkin hänen vanhasta roolistaan.

Keskustelu lähtee hieman sivuraiteelle kun Darya vastaa johonkin Mialewskin heittoon muistuttamalla, että tämä yritti puoli vuotta sitten ampua hänet. Mialewski sanoo vain noudattaneensa esimiehensä käskyjä ja pahoittelee tapahtunutta. Keskustelu rönsyyilee Coventryn olemassaoloon ja tämän oikeutukseen; Mialewski väittää ettei edes tiennyt koko vankilayhteisöä todelliseksi ennenkuin joutui komennukselle sinne, ja että hän jakaa coventrylaisten näkemyksen salaisen vankilan laittomuudesta.

Keskiviikko 4.4. 1218 (Jul.), Paroni Lazzaralin kartano, Besançon


Kolmen matkapäivän jälkeen kymmenen coventrylaisen lähetystö saapuu paronin kartanolle myöhään illalla. Seurueen johtaja on Ayela, hänen diplomaattisena avustajanaan toimii Estelle, tiede- ja tekniikkapuolta edustavat Darya ja Malika, ja turvahenkilöinä ovat Mily, Hilde, Pat O'Shea, Chulsoon Jong sekä Lüfü Tayfur. Daryan sihteerinä ja avustajana mukaan on otettu Emanuel, enimmäkseen jotta tämä saisi muuta ajateltavaa kuin Vaterlandissa kuulemansa tarina sen maailman Emanuel von der Pahlenista.

Paroni LazzaraliParoni Lazzarali ja hänen adjutanttinsa ottavat tulokkaat vastaan. Virkistäytymisen jälkeen heille tarjotaan myöhäinen illallinen. Kartanolla ei näy päältä päin mitään, mikä ei sopisi paikallisiin kuvioihin: se on aidatun piha-alueen keskellä seisova kolmikerroksinen talo, ja heti aidan toisella puolella alkaa metsä. Viisi-kuusikymppinen paroni itse on käytökseltään aivan täydellisesti tähän maailmaan sopiva. Hän osoittautuu mukavaksi ja ystävälliseksi seuramieheksi ja juttelee coventrylaisten kanssa näiden matkasta sekä Ginevran tapahtumista. Hänen adjutanttinsa Hecht on viileän oloinen, eikä selvästikään ole liian onnellinen vieraista.

Ruuan jälkeen Ayela ja Darya siirtyvät keskustelemaan paronin kanssa itse asiasta. Paroni vahvistaa, että Bisanz ei ole ollut yhteydessä häneen coventrylaisten saapumisen jälkeen, ja että kuljetin sekä sitä vartioivat 12 Rabedivisionin sotilasta majailevat edelleen hänen kartanollaan. Paroni ei tunnu olevan huolissaan yhdeydenoton viivästymisestä -- hän ei voi asiaan mitenkään vaikuttaa, joten hän ei anna sen painaa mieltään.

Paroni on arvoltaan Rabedivisionin majuri, ja on ollut pysyvällä komennuksella Erste Reichissa liki kolme vuotta. On ilmeistä, että hän viihtyy maailmassa ja paronin roolissaan erittäin hyvin, eikä hänellä ole juurikaan kiinnostusta Rabedivisionin varsinaiseen toimintaan. Kun coventrylaiset pyytävät lupaa koettaa käyttää kuljetinta, ei paroni itse halua ottaa asiaan kantaa lainkaan; hän jättää tällaiset päätökset adjutantilleen Hechtille. Päätellen adjutantin koleasta käytöksestä ei ole olemassa valtavia toiveita siitä, että tätä kautta asiat kovin hyvin edistyisivät. Toki paroni on Hechtin komentaja, mutta hän ei vaikuta halukkaalta antamaan käskyjä asiasta, josta hän katsoo alaisensa tietävän enemmän.

Keskustelun päätyttyä Ayela ja Darya etsivät Estellen, ja kertovat heille tilanteen. Jos paroni Lazzarali saataisiin täysin coventrylaisten kannalle, kuljettimeen päästäisiin käsiksi. Estelle toteaa, että hän saa varmasti charmantin paronin näkemään asiat heidän kannaltaan, ja lähtee vielä ennen nukkumaanmenoa keskustelemaan Lazzaralin kanssa.

Malika on ottanut viiniä ja jututtanut nuorta ja komeaa Rabedivisionin sotilasta kartanon alakerrassa, kunnes tämän kersantti tulee määräämään tämän johonkin palvelustehtävään. Hilde ja Pat ovat puhelleet palvelusväen kanssa ja kartoittaneet tilannetta. Kartanolla on ehkä 30 ihmistä, mutta suurin osa heistä on paikallista palvelusväkeä. Palveluskunta tietää selvästi että jotain erikoista täällä tapahtuu, mutta paronin palveluksessa on hyvä olla ja niinpä outoja asioita katsotaan läpi sormien. Pysyvän miehityksen lisäksi mailla asuu 12 Rabedivisionin aseistettua sotilasta. He pysyvät enimmäkseen näkymättömissä: 2 heistä on jatkuvasti vartiossa ulkorakennuksessa jossa kuljetin on, 2 on kiertovartiossa, 4 suorittaa satunnaisia koulutustehtäviä, 2 lepää, ja loput 2 ovat luutnatti ja aliupseeri jotka ryhmää johtavat.

Muut coventrylaiset vetäytyvät yöpuulle lukuunottamatta Milyä, joka tekee yön turvin tarkempaa tutkimusta kartanosta ja sen pihasta. Kahdesta piharakennuksesta toinen on tuoreempaa tekoa ja sen puun alla on monin paikoin teräsbetonia. Kuljetinta säilytetään selvästi täällä. Mily paikantaa myös radiomaston ja kartanon huoneen, jossa radiolähetin todennäköisimmin sijaitsee.

Torstai, 5.4. 1218 (Jul.)


Mily on valvonut koko yön tarkkaillakseen Rabedivisionin sotilaiden toimia. Aamukuudelta tapahtuu vuoronvaihto: 2 sotilasta lepovuorosta siirtyy sisään kuljettimen luo, kiertovartio palaa, ja uusi neljän hengen ryhmä pakkaa kevyet reput ja lähtee lähimetsään harjoittelemaan. Sotilasyksikön luutnantti van Stein jää kartanolle.

Melko pian tämän jälkeen Mily vakoilee luutnantti Hechtin menevän radiohuoneeseen. Oven läpi kuuntelemalla hän kuulee, kuinka Hecht ottaa yhteyttä ilmeisesti af Waldburgiin. af Waldburg antaa rutiiniraporttia Ginevran tapahtumista, ja Hecht vahvistaa tälle että coventrylaisten lähetystö on saapunut ja majailee yhä kartanolta. Luutnantin poistuttua radiohuoneesta Mily tiirikoi huoneen lukon ja livahtaa sisään. Tämä huone on myös sisustettu keskiaikaisesti, mutta avattavien luukkujen takaa paljastuukin painettuja kirjoja, radiolaitteisto ja sähköjohtoja. Mily käy paikkaa läpi ja etsii Hechtin muistiinpanoja. Hän alkaa tiirikoida huoneessa olevaa lipastoa kun oven taakse pysähtyy askeleita. Mily poistuu nopeasti ikkunan kautta; hän hyppää toisesta kerroksesta suoraan pihalle. Laskeutuminen ei ole kaikkein hienoin ja schatzgräber nyrjäyttää nilkkansa. Irvistellen hän palaa coventrylaisten vaunuille lastoittaakseen jalkansa.

Auringon noustua kartanolla tarjoillaan herkullista aamiaista. Estelle ja paroni hymyilevät toisilleen kuin melkein-salaiset rakastavaiset. Aamiaisen jälkeen paroni vaihtaa muutamia sanoja adjutanttinsa kanssa, ja tarjoutuu sitten esittelemään coventrylaisille kartanonsa asioita kuten hienoja hevosiaan.

Aamupäiväohjelman yhteydessä luutnantti van Stein tiedustelee Malikalta ja Daryalta, mitä nämä tahtovat kuljettimella oikein tehdä. Paronilta on tullut toive että coventrylaiset voisivat suorittaa jotakin kokeita, ja varovainen van Stein tahtoo kuulla etukäteen mitä aiotaan tehdä ja miten.

Darya ja Malika kertovat puoliksi totta olevan aikomuksen tehdä laitteella joitakin mittauksia. Tätä varten kuljetinta on tarpeen hieman siirtää. Kaksikon tavoitteena on aloittaa siirtyminen paikassa, jonka toinen puoli on blokattu. Kuljettimen toimintaperiaatteen mukaan ensimmäiseksi siirtyvän parahaan pitäisi tällöin kimmota takaisin havaitessaan, ettei kuljetin mahdu siirtymään, ja takaisinsiirtymisen yhteydessä pitäisi olla mahdollista saada haan paluukoordinaatit.

Sopivan paikan löytäminen on ongelmallista. Aivan lähellä ei ole kallioseinämää jonka voisi luottaa olevan paikallaan myös rinnakkaismaailmassa, mutta kartanon tontilla on kyllä suuri kivi. Kuljettimen voisi myös kaivaa maan sisään, mutta lapioiden noutamisen jälkeen huolestunut paroni saapuu itse kysymään mitä on tekeillä, ja kieltää ehdottomasti kuoppien kaivamisen pihamaalleen. Seuraavaksi pohditaan, mitä Coventryn maailmassa on tässä kohdassa: luultavasti eurooppalaista ikimetsää jota ihminen ei ole koskaan kaatanut, ja luultavasti kuljetin ei mahtuisi sinne siirtymään. Tämä ei kuitenkaan ole varmaa; kuljetin työntää kuitenkin saapuessaan pienet esteet kuten ryteiköt tieltään. On mahdollista että palaavan parahaan asemasta kuljetin onnistuisikin siirtymään Coventryn maailmaan, ja ilman Erste Reichin koordinaatteja sieltä ei päästäisi enää takaisin.

Malika ja Emanuel uskovat, että metsä saapumiskohteessa on riittävän paksua estämään kuljettimen siirtymisen, mutta Daryalle tämä ei riitä. Dixie-2:lla paronin kartanon kohdalla oli peltoja ja autotalli; pelloille kuljetin mahtuisi hyvin siirtymään, mutta talon kohdalle ei. Kaikki coventrylaiset ovat nähneet autotallin pikaisesti, mutta Mily on viettänyt siellä pari päivää ja käyttäen referenssipisteenä kohtaa, johon Rabedivisionin ulottuvuusportti aukeaa osaa sanoa tarkalleen missä kohdassa rakennukset ovat.

Ulkorakennuksesta esiin tuotavan järeän kuorma-auton avulla kuljetin siirretään pihalle sopivaan kohtaan. Luukku avataan, Darya, Malika ja Emanuel kiipeävät sisään. Luutnantti van Stein kutsuu sotilaidensa joukosta vapaaehtoisen; Malikan kanssa edellisiltana puhellut Johann ilmoittautuu ja saa komennuksen nousta myös kuljettimeen. Konepistoolilla varustautunut Johann ottaa neljännen paikan kuljettimessa.

Pihalla Rabedivisionin sotilaita on kerääntynyt paikalle, mukaanlukien koulutuksessa ollut ryhmä. Nyt kaikilla on näkyvillä aseet ja he ovat selvästi valppaina, joskaan mitään suurta hermostuneisuutta ei näy. Kaikkia coventrylaisia pidetään tarkasti silmällä. Hilde ei ole seuraamassa siirtoa, vaan sisällä puhumassa paronin kanssa kotimaailmastaan. Paroni rakastaa metsästämistä, ja kertomukset MidgÃ¥rdin kesyttömistä erämaista saavat hänet toivomaan että hän voisi joskus vierailla siellä.

Kuljettimessa on edelleen Daryan ja Malikan asettama salasanatiedustelu: kukaan ei ole koskenut laitteeseen viime viikkoina. Laitteisiin kytketään virta, luukku suljetaan ja kohteeksi valitaan Dixie-2. Sitten siirtymisprosessi käynnistyy.

Tuttu humina nousee, mutta se ei päätykään samanlaiseen putoavaan tunteeseen kuin aiemmin. Sen sijaan kuljettimen tietokone päästää virheilmoitusäänen ja pari varoitusvaloa syttyy. Parahaka lähti, totesi kohteen liian ahtaaksi ja palasi takaisin. Järjestelmän lokia tutkitaan, ja sieltä kaivetaan esiin Maury-Lynch -koordinaatistosetti, joka kertoo parahaan paluureitin. Erste Reichin koordinaatit ovat nyt coventrylaisten hallussa.

Kuljettimesta noustaan ulos ja koe todetaan suoritetuksi. Rabedivisionin sotilaat siirtävät laitteen takaisin autotalliin ja palaavat tehtäviensä pariin. Paroni pyytää coventrylaisia syömään kanssaan välipalaa ja keskustelemaan. Kaikki coventrylaiset siirtyvätkin sisään, lukuunottamatta Lüfüa joka on nukkumisvuorossa.

Makkaroiden ja voileipien ääressä paroni tiedustelee, onko tämän kokeen jälkeen mahdollista käydä Vaterlandissa selvittämässä, miksei sieltä ole vielä otettu yhteyttä. Estelle on ilmeisesti onnistunut saamaan paronin oikeasti huolestumaan asioista, ja edellisillan huolettomuus on vaihtunut haluun saada yhteys päämajaan. Vaterlandin koordinaatteja coventrylaisilla ei tietenkään ole, mutta tämän paljastaminen ei välttämättä ole hyvä ajatus.

Malika ja Darya valehtelevat, että Infinityn pienellä laitteella ei ole riittävästi energiaa tehdä suoraa hyppyä Erste Reichilta Vaterlandiin, mutta välietappien kautta tämä voisi ehkä olla mahdollista. Tarkkoja lukuja tarvittavasta energiasta heillä ei kuitenkaan ole. Teknobullshit hämmentää paronia nopeasti, joten hän kutsuu Hechtin mukaan keskusteluun. Hecht kuuntelee coventrylaisten ongelmat, ja sanoo voivansa kenties tarkistaa vaaditut energia-arvot teknisestä dokumentaatiosta. Ilmeisesti kartanon radiohuoneessa on tällaistakin. Hecht vetäytyy keskustelusta tutkimaan mappeja.

Mikä tahansa maailmojenvälisestä matkailusta kirjoitettu teksti kertoo melko nopeasti, että tosiasiassa saman parakvanttitason sisällä maailmasta toiseen siirtymiseen vaadittu energiamäärä ei merkittävästi heittele. Hecht saisi coventrylaiset nopeasti kiinni valheesta. Toisaalta dokumentaatio olisi hyvin arvokasta coventrylaisille. Radiohuoneen ovella käydään kysymässä Hechtiltä lupaa tutustua dokumentaatioon, mutta tämä sanoo ettei itse voi lupaa tähän antaa.

Paroniin vedotaan, mutta paroni toteaa luutnantti van Steinin olevan tällä hetkellä vastuussa dokumentaatiosta. Van Stein saapuu myös paikalle, ja ilmoittaa että hänen tietääkseen coventrylaisilla ei ole riittävää turvallisuusluokitusta päästä siihen käsiksi. Hän tietää heidän tehneen yhteistyötä Rucinskyn ja Rabedivisionin tiedejaoksen kanssa Bisanzilla, mutta ilman suoraa näyttöä siitä että heillä on oikeus lukea sensuroimattomia teknisiä piirustuksia hän ei tahdo näitä coventrylaisille antaa.

Paroni tuntuu itse olevan sitä mieltä, että coventrylaisten yhteistyö tiedejaoksen kanssa tekee heistä luotettavia, mutta van Stein on eri mieltä. Majurina paroni on korkea-arvoisempi kuin luutnantti van Stein, muttei tarkalleen tämän komentava upseeri. Suoraa käskyä van Stein ei varmaankaan voisi olla noudattamatta, joten luutnantti koettaa selvästi vedota järkisyihin ja varovaisuuteen, ja olla astumatta paronin arvovallan päälle.

Coventrylaiset koettavat saada tilannetta kieroiltua arvovaltataisteluksi jonka paroni voittaisi. Mily poistuu keskustelusta yläkertaan tarkistamaan, mitä Hecht puuhaa. Hän koputtaa toimiston ovelle, ja Hecht astuu ulos sieltä pistooli kädessä. Hän komentaa Milyä nostamaan kädet ylös ja lähtemään kävelemään edellään portaita pitkin alas.

Mily kääntyykin lähteäkseen portaisiin, mutta kävelee hitaasti, jolloin Hecht tökkää häntä selkään pistoolillaan. Salamannopeasti schatzgräber kääntyy ja lyö luutnanttia kasvoihin, mutta tämä ehtii vetää liipasimesta. Kylkiosuma ei välittömästi lamauta Milya, joten hän hakkaa Hechtin maahan ja ottaa tältä pistoolin.

Taistelu kartanolla


Alhaalla olohuoneessa laukaus säpsäyttää pöydän ääressä keskustelevat. Luutnantti van Stein laskee kätensä pistoolin kahvalle, mutta Hilde hyppää pöydän ylitse hänen päälleen ja painii hänet maahan. Paroni nousee seisomaan. Pat O'Shea vetää takkinsa alta esiin revolverin, osoittaa paronia, vaatii tätä pysymään paikallaan.

Olohuone on kaoottinen. Hilde ja Chulsoon painivat van Steinin aseen pois. Ylhäältä kuuluu toinenkin laukaus. Pihalla näkyy Rabedivisionin sotilaita, jotka ovat tarttuneet kivääreihinsä. Palvelijat pakenevat talosta, paikallisia asemiehiä taas juoksee kartanoa kohti. Malika vetää verhot ikkunoiden eteen.

Darya, Emanuel ja Malika juoksevat ylös. Radiohuoneen ovi on lukossa. He koputtavat siihen, Milyn ääni vastaa, avaa oven. Sisällä on piesty Hecht ja haavoittunut mutta yhä jaloillaan oleva Mily. Darya ja Emanuel näkevät suuren kirjahyllyn täynnä painettuja Vaterlandista tuotuja teknisiä kirjoja ja mappeja, ilmeisesti Maailmanportin teknistä dokumentaatiota. He alkavat pakata materiaalia laukkuun. Mily kuljettaa Hechtin alas. Malika lähettää radiolla sovitun hätäsignaalin coventrylaisille, vaikka todennäköisyys että joku juuri nyt kuuntelisi sovittua taajuutta onkin todella pieni.

Teräaseilla varustatuneet paronin asemiehet ovat käyneet sisällä, mutta Pat ja Chulsoon ovat ajaneet heidät pistooleillaan ulos. Pat on ottanut paronin ihmiskilpiotteeseen ja pitää asetta tämän ohimolla. Van Stein ja Hecht makaavat köniinsä saaneina matolla. Ikkunoista kurkistamalla näkyy, että Rabedivisionin jääkärit ovat asettuneet asemiin ulkorakennuksen kulmille. Joku heistä huutaa ämyriin vaatimuksen lähettää paroni välittömästi ulos. Coventrylaiset vastaavat vaatimuksella aseiden laskemisesta. Todetaan, että seuraavaksi kartanolta on siirryttävä kuljettimelle; paroni ja luutnantit saavat toimia panttivankeina. Mily laskeutuu portaat kellariin ottaakseen ruokakomerosta palavia aineksia.

Paroni näyttää enemmän raivostuneelta kuin pelästyneeltä. Hän sanoo coventrylaisten olleen vieraitaan ja pitää selvästi puhjennutta väkivaltaa valtavana loukkauksena. Hilde toteaa, että coventrylaiset eivät aloittaneet vihollisuuksia. Hän myös käsittää, että paroni ei luultavasti komenna miehiään laskemaan aseitaan jos häntä pidetään panttivankina; vanha sotilas luultavasti ennemmin käskee näitä ampumaan lävitseen.

Sitten ulkoa kuuluu pitkä konetuliaseen sarja. Mily tunnistaa tämän coventrylaisten konekivääriksi, joka oli ollut vankkureissa rosvojen varalta. Lüfu Tayfur oli ilmeisesti ollut nukkumassa vankkureissa, ja nyt hyökännyt konekiväärin kanssa Rabedivisionin sotilaiden selustaan. Coventrylaiset maastoutuvat olohuoneen lattialle. Pat O'Shea säikähtää ja vetää liipasimesta. Laukaus kajahtaa ja paroni hänen sylissään retkahtaa hervottomaksi. Verta valuu rumasta kraatterista miehen päästä.

Irlantilanen päästää ruumiin valumaan lattialle. Häneen luodaan tyrmistyneitä ja murhaavia katseita. "Se oli vahinko!", Pat huutaa. Ulkona konekiväärin sarjaan vastaa pari lyhyempää sarjaa. Pihalla on käynnissä oikea tulitaistelu.

Mily nousee kellarista kaksi molotovincocktailia mukanaan. Ampumisen alkaminen tarkoittaa, että pitkää piiritystä ei tule. Coventrylaisten on liikuttava nyt kun heillä on tilaisuus. Kuljettimelle johtava vajan ovi on 20 metrin päässä. Mily on aikeissa mennä ensimmäisenä räjähteiden kanssa. Chulsoon Jong ottaa van Steinilta avaimet, ja samalla ampuu armanlaukauksen sekä häneen että luutnantti Hechtiin. Jotkut coventrylaiset ovat tyrmistyneitä kylmäverisestä tappamisesta, mutta useimmat ovat liian kauhuissaan tajutakseen.

Pat O'Shea pyörii ikkunan edesssä ja kurkkii ulos. Malika ehdottaa, että hän voisi mennä ensimmäisenä. Pat ei jää inttämään vastaan, vaan iskee tuolilla pihan ikkunan palasiksi ja syöksyy ulos sen perässä ampuen villisti pistoolillaan. Mily seuraa häntä. Rabedivisionin sotilas ampuu heitä kohti vajan kulmalta, muttei osu. Polttopullo lentää sotilasta kohti ja räjähtää hänen edessään. Tulimuuri ajaa sotilaan hetkeksi suojautumaan.

Coventrylaiset säntäävät laumana ulos olohuoneen pirstotuista ikkunoista. Aseistetut Hilde ja Chulsoon ampuvat tullessaan, mutta useimmat vaan säntäävät kohti vajan ovea. Vajan takaa konekivääri jylisee edelleen.

Hilde avaa vajan lukon van Steiniltä ottamallaan avaimella. Mily raottaa ovea ja paiskaa toisen molotovincocktailinsa sisään. Häntä vastaan tulitetaan, mutta osumia ei tule. Polttopullo räjähtää sisällä, ja lieskat lyövät ulos oven raosta. Sitten ovet tempaistaan auki ja coventrylaiset syöksyvät sisään. Mily ja Hilde ampuvat Rabedivisionin sotilaita, ja joko onnella tai ilmiömäisellä taidolla kumpikin osuu hyvin. Pari laukausta myöhemmin molemmat vartijat ovat vainajia.

Neljän hengen kuljettimeen tunkeutuu taas aivan liikaa ihmisiä. Lüfüa ei kuitenkaan näy missään. Darya käynnistää kuljettimen laitteet; Aavikon koordinaatit on jo ohjelmoitu siihen joten laite on valmis liikkumaan minuutissa. Chulsoon odottaa luukulla, Mily autotallin ovella. Sitten vajan takaa kuuluu pari lyhyttä rynnäkkökiväärin sarjaa. Konekivääri on hiljaa. Melkeinpä samalla hetkellä hallin ovesta lentää sisään kranaatti.

Mily suojautuu kuljettimen taakse, Chulsoon vetää luukkua kiinni. Kranaatti räjähtää. Sirpaleilta kaikki ovat suojassa, mutta painevaikutus lyö Milyyn kovaa. Hän onnistuu kapuamaan ylös kuljettimen päälle samalla kun Chulsoon ampuu suojatulta ulos hallin ovista. Kun tajuttomuuden rajoilla oleva schatzgräber pääsee kuljettimen katolle, Chulsoon kiskoo hänet sisään ja sulkee luukun. Sen jälkeen Darya käynnistää kuljettimen poistumissekvenssin.

Piinallisia sekunteja kuluu. Sitten laitteen humina kohoaa crescendoon, ja tutun putoamisen tunteen myötä kuljetin siirtyy.

Kevät 1493, Keski-Eurooppa, Aavikko


Luukusta| iskee sisään piinaava kuumuus. Aavikko-maailmassa tässä kohdassa on kuollutta savierämaata. Lämpötila ulkona on lähes 40 astetta. Kaukana paljaassa horisontissa siintävät Alpit.

Coventrylaiset ovat piestyjä ja mustelmilla. Kaikkien korvissa soi, mutta ainoastaan Mily on loukkaantunut pintanaarmuja pahemmin. Ayela hoitaa hänen vammojaan; leikkausta ei onneksi tarvita, Chulsoon pystyttää teltan suojaamaan ryhmää auringolta. Darya avaa kuljettimen aurinkopaneelit. Kuljettimessa ollut vesi juodaan.

Samalla kun kuljetin latailee akkujaan coventrylaiset pohtivat seuraavaa siirtoaan. Mahdollista olisi ottaa yhteyttä tällä paralleelilla oleviin Infinityn pelastuspisteisiin lisäkoordinaattien saamiseksi, mutta pelätään että tämä temppu ei välttämättä toimi toista kertaa. Tilanne Erste Reichilla on nyt todella huono: kartanon natsit ovat selvästi coventrylaisten vihollisia, ja heti kun Bisanz saa kuulla asiasta, luultavasti koko Rabedivision lähtee sotajalalle coventrylaisia vastaan.

Pat O'Shean mielestä tämä asia ratkaistaan helpommin käymällä Dixie-2:lla hakemassa kontillinen aseita, sitten palaamalla Erste Reichilla kartanolle ja hävittämällä se sekä ottamalla hengiltä kaikki sinne vielä jääneet. Tällä tavoin vaikka Rabedivision palaisikin tähän maailmaan, ei se tiedä mitä on tapahtunut. Malika tajuaa myös, että coventrylaisilla on muutamia Infinityn aseita; niiden käyttäminen tuhoamisessa voisi antaa vaikutelman, että Infinity oli hävityksen takana.

Dixie-2:lle täältä on joka tapauksessa seuraavaksi siirryttävä, mutta tällä paikalla sijaitsee siellä Rabedivisionin tukikohtana toimiva autokorjaamo. Kuitenkin tavallisesti siellä on paikalla vain kolme henkeä ja se ei ole mitenkään puolustettu. Patin mielestä autokorjaamonkin väen voisi murhata, mutta muut eivät oikein lämpene ajatukselle.

Daryan laskujen mukaan Dixie-2:lla on tällä hetkellä yö. Niinpä kun kuljetin on suorittanut itsetarkistuksen, coventrylaiset ahtautuvat taas sisään ja kuljetin lähtee matkaan.

Torstai, 22.6. 1967, Besançon, Dixie-2


Luukun ulkopuolella on pimeää. Autotalli on suljettu ja ulkona on täysikuinen kesäyö, joskin taivaalla on pilviä. Autotallin viereinen rakennus näyttää olevan myös pimeänä.

Seuraava coventrylaisten kohde on Ginevra, ja sinne siirttyminen sujuu helpoimmin täällä. Estelle, Ayela ja Pat ottavat toisen autokorjaamon pihassa olevista henkilöautoista ja ajavat Besanconiin vuokratakseen sieltä kuormurin. Besanconissa Pat ilmoittaa, että oli ollut hauska tuntea, mutta hänen ja coventrylaisten tiet eroavat tässä. Hän ei halua palata primitiiviseen keskiaikaan tai käydä tulitaistelua natsien tai Infinityn kanssa, mieluummin hän jää Dixie-2:lle jossa sentään on olemassa New York. Hän pyytää Estelleä lähtemään mukaansa.

Estelle näyttää todella harkitsevan tätä, mutta Ayela sanoo, että Estelle on kolmikosta ainoa joka osaa ranskaa. Niinpä Estelle päättää jäädä, ainakin hetkeksi. Pat on vähällä pölliä kaikki ryhmän rahat ja auton, mutta tätä ei hänelle rauhanomaisesti annettaisi. Niinpä hän käskee sanoa Hildelle terveisiä ja sanoo ottavansa ensimmäisen laivan Pariisista New Yorkiin ("Pariisi ei ole rannikolla, senkin typerys", Estelle toteaa happamasti) ja että häntä voi halutessaan koettaa löytää Hell's Kitchenistä. Hän tarttuu Estelleen ja suutelee tätä, ja saa vastineeksi avokämmenlyönnin. Sen jälkeen irlantilainen katoaa yöhön.

Estelle ja Ayela etsivät kuorma-autoja vuokraavan liikkeen, mutta siellä ei ole autoa joka olisi riittävän iso tonnien painoisen kuljettimen viemiseen. Käyttämällä kaikki paikalliset rahansa ja Estellen suostuttelukyvyt he saavat liikkeen omistajan soittamaan serkulleen lähikaupungissa. Pikkutunneilla riittävän suuri kuormuri saadaan paikalle, ja sen kanssa palataan autokorjaamolle.

Parin tunnin odottelun aikana kuljetinta on jonkin verran ladattu paikallisesta verkkovirrasta. Korjaamolle Hilde ja Chulsoon Jong ovat ryöstäneet viereisestä talosta kaiken irti lähtevän. Siellä todellakin nukkuu kolme ihmistä, mutta he eivät herää vieraiden hiippailuun. Chulsoon kysyy, pitäisikö kolmikko varmuuden vuoksi murhata, mutta Hilde sanoo ettei tämä käy. Heidät joudutaan kuitenkin taltuttamaan, koska he heräävät kolinaan kun kuorma-auto alkaa siirtää kuljetinta autotallista lavalle. Coventrylaiset esiintyvät naamioituina paikallisina ryöstäjinä. Kolme oletettua Rabedivisionin työntekijää jätetään sidottuina, suukapuloituna ja tyynyliina päässä talon kylpyhuoneeseen.

Autokorjaamolta varastetut frangit riittävät hyvin ostamaan kyydin Sveitsiin. Rabedivisionin coventrylaisille aikanaan hankkimat väliaikaiset passit toimivat edelleen. Aamunkoitteessa kuormuri saapuu Genevejärven rannalle, ja kuljetin lasketaan maahan. Kuormurin häipyessä näkyvistä coventrylaiset tekevät päivän kolmannen siirtonsa ja palaavat Erste Reichille.

Pelinjohtajan mietintöjä


En muista tarkalleen, miten muutama kohta meni (mm. Hecht ja dokumentaatio, tai Hilde ja tarinat aasajumalista). Korjaukset suotavia, muuten on vaara, että perustan tulevat suunnitelmani tämän kuvauksen varaan.

Olin varmaan lopulta tähän pelisessioon eniten tyytyväinen kaikista Sic Semperin tähänastisista jaksoista. Peli ei välttämättä ollut yksinkertaisesti paras, mutta se oli vähiten huono. Melkein jokaisen aiemman pelin jälkeen jokin seikka on jäänyt minua harmittamaan jälkeenpäin - rytmitys, jonkin tärkeän aspektin puuttuminen tai pelaajien/pelaajahahmojen epätasapainoinen mahdollisuus osallistua. Tässä pelissä oli mukana kaikkea minulle olennaista: persoonallisia NPC:itä, kiinnostava ja hyvin liikkuva juoni joka ei perustunut käsittämättömään epäselvyyteen tai mysteerinratkontaan, hilpeää kumitiedettä, luovaa ongelmanratkontaa ja osallistumista aivan kaikille hahmoille. Mukaan saatiin jopa intensiivisen kamala toimintakohtaus ja ripaus ihmissuhdevaikeilua.

NPC-kaartia oli todella mainio pelauttaa tässä tarinassa. Paronista pidin ihan heti, ja Chulsoon Jongista alkaa vähitellen tulla ihan oikea sankari vastoin parhaita aikeitaan. Ja Pat O'Shea on hieno pesunkestävä kusipää.

Pelin jälkeen todettiin, että vaikka olin sanonut että suunnitelmia saa tehdä tilanteessa, eräässä kohdassa en antanutkaan enää mahdollisuutta näin tehdä. En ole varma siitä, oliko tämä oikeasti luottamuksen pettämistä - ehkä oli, mutta tausta-ajatuksenani oli, että tilanne siinä vaiheessa oli luultavasti täysin erilainen kuin coventrylaiset olivat odottaneet. Ennakkoarvioissa tuskin oli varauduttu natsien sisäiseen eripuraan ja siitä johtuviin monimutkaisuuksiin. Toisaalta, jos peli olisi johtanut pahempiin tappioihin, en varmaan voisi sivuuttaa tätä ihan näin kevyesti. Koetan olla paremmassa yhteisymmärryksessä muiden kanssa jatkossa.


<-- 029: Kukkuloilla - 031: Demokratian aave -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki