023: Ylivoima


<-- 022: Valkoinen tähti - 024: Sulunmeri -->

"Haluan että jokainen kertoo jonkin pienen asian, jota kotoaan kaipaa."
- Leonid

 
I-siipi, Infinityn Heunggongin tukikohta, Kiina, Dixie-2, torstai 26.1. 1967 AD kello 16:00


Kuuden hengen iskuryhmä on lukinnut I-siiven kaikki sisäänkäynnit ja teljennyt itsensä Infinityn laskeutumisalustaan metallilaatikossa Shiroi Hoshi -hotellin sisällä. Ulkopuolella armeija piirittää laatikkoa ja poistuneet Infinityn työntekijät oletettavasti tekevät yhteistyötä heidän kanssaan. Ikkunoita ei ole, joten ulos ei ole suoraa kontaktia. Hyökkäys hotellille on katkaissut puhelinlinjat ja I-siipi saa sähkönsä omasta generaattoristaan. Milyn panssari on rikki ja hän on kauttaaltaan mustelmilla, mutta kipulääkkeiden ansiosta hän on toimintakykyinen.

Ryhmä päätyy miinoittamaan sisäänkäynnit. Tämän yhteydessä huomataan, että armeija on perustanut konekivääripesäkkeet sisäänkäyntien ulkopuolelle. Ennenkuin I-siipeä ehditään tutkia todella perusteellisesti, jätekuilun kautta kuuluu koputusta ja puhetta. I-siiven burmalainen komentaja, Infinity Securityn luutnantti Nu Maung-Maung kertoo coventrylaisille, että hotelli on piiritetty ja että hän tahtoo heidän tulevan ulos aseettomina ja antautuvan. Hän sanoo, että vaihtoehto on, että tukikohta yksinkertaisesti rikotaan ja silloin kukaan sisälläolija ei selviä. Hänen äänensä on tunteettoman ammattimainen.

Leonid puhuu Maung-Maungin kanssa hetken, muttei anna tälle mitään vastausta. Iskuryhmä käy läpi loputkin I-siiven tilat.Ensimmäisen kerroksen varastosta löytyy paikallista vientitavaraa - muotoilua, taideteoksia ja sanomalehtiä. Kellarin varastossa sen sijaan on paikallisia Kiinan ja Japanin armeijan univormuja, aseita ja arvomerkkejä. I-siipi todetaan varsin hyvin puolustettavaksi iskuryhmän omalla varustuksella. Jos aikataulut pitävät paikkansa, Infinityn kuljetin saapuu tänne jälleen aamukahdeksan aikoihin. Tulossa on oletettavasti siviilimalli jonka haltuunottaminen on helppoa. Kuljettimen mukana saattaa tietysti saapua Infinityn sotilaita, mutta raskaasti aseistautunut ryhmä arvelee pystyvänsä yllättämään ja voittamaan nämä.

Kuitenkin Maung-Maungin kanssa jutteleminen uudelleen saa tilanteen vaikuttamaan synkältä. Maung-Maung ilmoittaa, että hänen kannaltaan on samantekevää vaikka kaikki coventrylaiset menehtyisivät. Jos muuta keinoa ei ole, hän ennemmin hävittää koko tukikohdan ennemmin kuin päästää coventrylaisia pakoon. Hän antaa ymmärtää, että muutamat hänen kollegansa kokevat tärkeäksi ottaa coventrylaiset kiinni elävänä, mutta hänelle asialla ei ole merkitystä. Ja vaikka tukikohtaa voikin puolustaa Infinityn erikoisjoukkojen panssareilla ja aseilla tunkeutumiselta, paikallisellakin armeijalla riittää kalustoa yksinkertaisesti hävittää se maan tasalle ilman että sisältä käsin voidaan tälle tehdä mitään. Maung-Maung ei anna aikarajoja tai viimeisiä varoituksia, hän vaan ilmoittaa että jossain vaiheessa tukikohta hävitetään.

Koska Maung-Maung edustaa näkemystä joka tahtoo tuhota coventrylaiset elävänä vangitsemisen sijasta, jätekuiluun pudotetaan kranaatti. Se räjähtää hotellin kellarin roskatynnyrissä, ja Maung-Maung ei tämän jälkeen sano mitään, mutta Giovanni arvelee että hän suojautui heti kuullessaan kiinteän esineen putoavan jätekuilussa ja on lähes varmasti selvinnyt. Kranaatin räjähtämisen jälkeen konekivääreillä ammutaan hieman I-siiven sisäänkäyntejä, mutta luonnollisesti tällä ei ole mitään vaikutusta.

Maung-Maungin sanat huolettavat ainakin Chulsoonia. Kuitenkin Leonid ja Giovanni arvelevat, että Infinityn on käytännössä pakko koettaa ottaa joku heistä elävänä, koska jos Infinityn Justice tahtoo löytää loput coventrylaiset, I-siipeen linnoittautuneet ovat heidän ainoa johtolankansa. Ulkopuolella Infinity ei selvästikään ole yksimielinen toiminnastaan, ja kenties epäilee että sisään linnoittautuneilla on taustatukea ulkona. Infinityn paranoian ruokkimiseksi Mily käy yläkerran ilmalukossa laukaisemassa värikästä merkinantosavua siinä toivossa, että Infinity pitäisi tätä signaalina ja tekisi vääriä johtopäätöksiä.

Ryhmä päätyy arvioimaan, että Infinity koettaa tehdä sisääntunkeutumisen aamuyöstä, ja ryhtyy suunnittelemaan puolustustaan sen mukaisesti. Matthau Bankole on laittanut kolmannen kerroksen keittiöstä löytyneistä tarpeista ruokaa, ja sitä syödään hyvällä ruokahalulla. Leonid houkuttelee ihmiset muistelemaan kotiaan ja kertomaan mitä siitä kaipaavat.

Mike: Voisiko kaikki lisätä tähän omat muistelunsa?

Leonid kertoo, että hänellä on kotona kaksi poikaa, joita hän ei tavallisestikaan nähnyt lainkaan tarpeeksi usein, mutta joiden kanssa hän haluaisi vielä joskus pelata palloa. Hän sanoo myös kaipaavansa sitä, kun ajaa avoautolla Rivieralla. Chulsoon kaipaa korean kieltä sellaisena kuin sitä hänen kotikylässään puhuttiin, sekä 'välkettä' (ilmeisesti televisiota). Matthau ikävöi maistaa turu-nimistä ruokaa sisarensa laittamana, sekä kotikylänsä kirkkoa ja pastorin saarnaa.

Sitten kaikkien ihokarvat nousevat pystyyn, ja valot välkkyvät. Alakerrasta kuuluu kolahdus. Infinityn kuljetin on saapunut. Hetkeä myöhemmin kuuluu räsähtävä ääni ja tukikohdan sähköt sammuvat. Elektomagneettinen pulssi on kolkannut elektroniikan I-siivestä.

Vastahyökkäys, kello 19:40 alkaen


Ääni megafonista vaatii kaikkia saapumaan aseettomina laskeutumisalustalle 10 sekunnissa. Ryhmä säntää toisen kerroksen valvomoon taskulamppujen ja hätävalojen turvin. Alhaalla näkyy melko pienikokoinen valkoinen kontti jonka katon valot valaisevat. Sitten kontin ovi aukeaa, ja sieltä loikkaa ulos valtava kuusijalkainen mekaaninen tiikeri jonka selässä on pikatykki.

Tiikeri huomaa valon valvomon ikkunassa, ja sen pikatykki pyörähtää salamannopeasti käyntiin. Coventrylaiset maastoutuvat samalla kun sarja tuhoaa valvomon ikkunan. Leonid komentaa ihmisiä vastaamaan tuleen; hän, Chulsoon ja Matthau tekevätkin niin samalla kun Giovanni paiskaa kranaatin ikkunan läpi. Mily ja Gombei poistuvat huoneesta.

Matthaun tulitus osuu robottitiikerin päähän ja saa aikaan vähän vahinkoa, mutta hän ei ehdi maastoutua ennenkuin pikatykin sarja osuu häneen. Infinityn erikoisjoukkojen panssari ei riitä suojaamaan häntä konekiväärikaliiperin luodeilta ja hän kaatuu maahan menehtyen välittömästi. Tiikeri lähtee juoksemaan portaikkoa kohti, ja huoneeseen vielä jääneetkin ottavat jalat alleen. Chulsoon seuraa Gombeita kierreportaikkoon, Mily avaa hissikuilun ovet. Leonid ja Giovanni hyppäävät valvomon ikkunasta laskeutumisalustalle kuullessaan tiikerin saavuttavan kierreportaat. Robotti ei ole varsinaisesti hiljainen, mutta se liikkuu järkyttävän nopeasti ja ketterästi.

Gombei pakenee portaita neljänteen kerrokseen, Chulsoon kolmoskerrokseen, Mily hissikuilua käyttämällä kellariin. Kuljettimen ovet ovat kiinni, joten Leonid ja Giovanni heittävät sen alle kranaatteja lamauttaakseen sen. Sen jälkeen he lähtevät rullaportaita pitkin ylintä kerrosta kohti. Tiikerin askeleet kuuluvat kolmoskerroksesta kun se jäljittää ilmeisesti lämpöjäljen perusteella Chulsoonia.

Neloskerroksessa Gombei poimii sisäänkäynneille rakennetut miinoitukset tehdäkseen niistä räjähdeansan. Kellarissa Mily rikkoo generaattorin putken ja alkaa täyttää kellarin hissiaulaa polttoaineella. Chulsoon kohtaa Leonidin ja Giovannin. Tiikeri kulkee jossain heidän alapuolellaan. Kolmikolla on sama ajatus kun Gombeilla, mutta tämä on ehtinyt jo viedä miinat. He yhyttävät japanilaisen neljännen kerroksen hissiaulassa: tämä on virittänyt räjähteen porraskäytävän oven viereen ja istuu itse toisessa panssaroidussa ilmalukossa laukaisunarun kanssa.

Äänestä päätellen tiikeri on saapunut neljänteen kerrokseen ja kulkee saapumiskäytävää pitkin. Chulsoon ja Giovanni ovat neljännen kerroksen olohuoneessa, Leonid hissiaulan lasiovilla kun tiikerirobotti päättääkin lämpöjälkien seuraamisen asemasta oikaista. Se syöksyy hissintakaisen käytävän ja sairastuvan lävitse pirstoen ovet tieltään. Chulsoon ja Leonid ehtivät suojautua, Giovanni ei saa riittävästi etumatkaa ja olohuoneeseen saapuva tiikeri näkee hänet. Pikatykin sarja leikkaa italialaisen agentin melkeinpä kahtia erikoisjoukkojen panssarin läpikin.

Tiikeri lähtee juoksemaan Chulsoonin perään ja saa tämän kiinni saapumiskäytävässä. Chulsoon on heittänyt aseensa pois ja nostaa kätensä pystyyn. Tiikeri vaatii häntä käymään lattialle ja asettamaan kädet niskansa taakse. Se astelee korealaisen päälle ja kiinnittää hänen käsiinsä itselukittuvan pidäkelaitteen; sen otteet eivät ole kovin helläkätiset. Sen jälkeen robottipeto työntää turvahuoneen oven auki ja etenee sen läpi hissiaulaan.

Leonid on huhkinut hissiaulassa jättääkseen porraskäytävään johtavan lämpöjäljen. Gombei istuu mahdollisimman hiljaa ja rauhallisesti ilmalukossa räjähteen laukaisunaru kädessään.

Tiikeri saapuu hissiaulaan, havaitsee Leonidin lämpöjäljen ja lähtee sen perässä portaikkoon. Se ei tunnista Milyn kotitekoista räjähdettä uhkaksi ja käytännössä astuu sen päälle kun Gombei vetää laukaisunarun. Räjähdys tärisyttää koko I-siipeä; ilmalukon lähes suljettu panssariovi ja Infinityn panssari pitävät Gombein ehjänä.

Heti räjähdyksen jälkeen Gombei painaa rynnäkkökiväärinsä panssarioven rakoa vasten ja avaa tulen robottia kohti. Robotin pikatykki kääntyy ympäri ja sen sarja repii kiväärin hänen kädestään. Gombei koettaa sulkea oven, mutta tiikerirobotti on nopeampi ja saa kyntensä väliin. Se kiskoo panssarioven auki; ensin Gombei heittää sen alle kranaatin, mutta kun tämäkään ei sitä pysäytä, hän pudottaa aseensa ja antautuu. Robotti riuhtaisee hänet kovakouraisesti ulos ilmalukosta, kiinnittää hänen niskan takana oleviin käsiinsä samanlaisen pidäkelaitteen kuin Chulsooniin ja lähtee sitten portaikkoon. Toinen sen etujaloista on toimintakyvytön, mutta sen jäljelläolevat viisi jalkaa riittävät vielä hyvin liikkumiseen.

Pohjakerroksessa Leonid on räjäyttänyt kuljettimen alla vielä yhden kranaatin. Kuullessaan tiikerirobotin portaissa hän siirtyy varastoon, siirtää laatikoita pois sen ovien edestä ja kiipeää parvelle avatakseen ovien lukituksen sekä ruuvatakseen näitä auki. Kun hän on tekemässä tätä, tiikerirobotti saapuu varastoon. Ulkoa tuleva lämmin ilma sekottaa hetkeksi sen lämpönäön. Varaston ovien toisella puolella on Kiinan armeijan konekivääripesäke, ja robotti tunnistaa selvästi konekiväärin uhaksi. Se avaa mutkattomasti tulen ulospäin ja muutamassa sekunnissa tuhoaa uhkan. Sen jälkeen se lähtee nousemaan portaita pitkin parvelle.

Robotin ollessa selin Leonidiin tämä hyppää alas parvelta aikeenaan paeta varastosta. Kuitenkin robotilla on sensoreita ympäri kehoaan, ja se avaa tulen Leonidia päin. Kymmenkunta luotia lävistää venäläisen panssarin ja hän on kuollut ennenkuin osuu edes lattiaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin robotti laskeutuu portaat kellariin. Hissiaula on täynnä polttoainetta ja huuruja, mutta robotin aistimet ovat jo ottaneet siinä määrin vauriota ettei se tunnista sitä uhaksi. Palvelinhuoneesta Mily heittää polttopullon, joka muuttaa hetkessä koko kellarin tulimereksi. Alle sekunnissa konehuoneen palonsammutusjärjestelmä laukeaa ja sammuttaa liekit schatzgräberin ympäriltä. Robottitiikerillä ei ole moista onnea. Se ampuu tulimerestä pikatykillään koloja ympäröiviin seiniin, mutta konehuoneen teräsbetonia tulitus ei läpäise.

Ehkä kymmentä sekuntia myöhemmin roihu on syönyt kaiken hapen ja sammuu. Mily siirtyy hengitystään pidättäen savun ja kuumuuden läpi porraskäytävään ja kiipeää toiseen kerrokseen. Hänellä on lieviä palovammoja, mutta hän on elossa. Robottitiikeri on jäänyt liikkumattomana savun keskelle, tuli on käristänyt sen viimeisekin ehjän prosessorin.

Ylhäällä Gombei on koettanut nousta istumaan, mutta hänen käsiinsä kiinnitetty laite on päästänyt aggressiivisia piippauksia hänen liikahtaessaankin. Mily nousee neljänteen kerrokseen ja tiirikoi auki Gombein sekä Chulsoonin lukot. Kuuden hengen ryhmästä vain kolme on selvinnyt elossa, hekin vähän moukaroituina.

I-siiven puhdistus


Alakerran varaston ovet ovat auki, ja Kiinan armeija on tunkeutumassa sisään. Mily lukitsee laskeutumisalustalta varastoon johtavan vahvan oven ja kylvää laskeutumisalustalle romua estääkseen enempiä kuljettimia saapumasta. Pian tämän jälkeen neljännen kerroksen ilmalukkoa aletaan polttoleikata auki.

Gombei ja Chulsoon aukaisevat väkivalloin alakerran kuljettimen oven. Laite on vikatilassa, kranaatit ovat tuhonneet sen akun; se koettaa suorittaa poistumisohjelmaa muttei pysty lähtemään. Löytämiään käyttöohjeita muistaen coventrylaiset avaavat paneeleita ja irrottavat laitteen ohjauspiirin. He räjäyttävät kuljettimessa vielä kranaatin jottei heidän varkautensa paljastuisi, ja antavat ohjauspiirin sekä tulostamansa tiedot Milylle. Mily kätkee itsensä hissikuilun yläosaan. Chulsoon ja Gombei pukevat ylleen Japanin armeijan univormut, kytkevät itsensä takaisin käsirautoihin ja jäävät odottamaan saapujia.

Sisään saapuu Nu Maung-Maung, kiinalaisen sotilaan vaatteissa, seuranaan ryhmä ilmeisesti paikallisia sotilaita jotka ovat äimänä näkemästään. Maung-Maungia japanilaiset univormut eivät hetkeäkään hämää, hän tajuaa Gombein ja Chulsoonin olevan coventrylaisia, ja ottaa nämä vangikseen. Heidät marssitetaan ulos I-siivestä Heunggongin yöhön ja istutetaan odottamaan käsittelyä.

Kaksikko ei ole ehtinyt olla ulkona edes kymmentä minuuttia, kun ryhmä kiinalaisia sotilaita tarttuu kiinni Maung-Maungiin ja painii hänet maahan, samoin kuin hänen Infinityn väkeen kuuluvan toverinsa. Japanin tiedustelupalvelun paikalliskomentajalta on tullut viesti, jonka mukaan Maung-Maung ei ole todellisuudessa heidän väkeään ja pitää vangita. Chulsoon ja Gombei seuraavat hämmästyneinä sivusta kun Infinityn kaksikko pannaan rautoihin. Sitten kiinalaiset tahtovat tietää, mikä coventrylaisten tarina on.

Gombei bluffaa armeijakokemuksellaan ja univormullaan ansioituneesti olevansa Japanin keisarillisten asevoimien luutnantti ja Maung-Maungin pitäneen häntä sekä hänen adjutanttiaan vankina. Luonnostaan japanilaisia kunnioittaviin heunggonglaisiin tämä menee käytännössä täydestä, varsinkin kun on selvää että nämä kaksi ovat juuri huiputtajaksi paljastuneen Maung-Maungin vihollisia. Ennenkuin kaksikolta ehditään ottaa tarkempaa tilanneselostusta joka kenties paljastaisi heidät, he ehtivät käyttää yleistä hämminkiä ja livahtaa kiinalaisilta.

Kiinan armeija tutkii I-siipeä. Robottitiikerin jäänteiden löytyessä käytännössä kaikki siivessä olijat kerääntyvät kellariin, mikä suo Milylle tilaisuuden livahtaa ulos yöhön.

Kohtaaminen


Gombei ja Chulsoon huomaavat että heitä seurataan autolla, ja koettavat karistaa seuraajansa. He uskovat onnistuneensa, kunnes ravintolassa jonne he pysähtyvät heidän seuraansa istuu länsimainen mutta kiinaa puhuva nainen. Hän aloittaa sanomalla, että näki kaksikon tulevan ulos Infinityn laatikosta kahleissa ja uskoo tämän tarkoittavan että heillä on yhteinen vihollinen. Nainen kertoo nimensä olevan Dietlinde Janz.

Kaksikko suhtautuu Dietlindeen aluksi hyvin epäillen. Tämä kertoo tarkkailleensa Shiroi Hoshia jo yli vuoden ajan ja ilmeisesti vaikutti samassa rakennuksessa johon coventrylaiset asettivat tukikohtansa. Nämä muistavatkin nähneensä tämän vilaukselta kadullla. Dietlinde sanoi yrittäneensä ottaa aiemmin yhteyttä Giovanniin tämän jouduttua vaikeuksiin poliisin kanssa, mutta hukanneensa tämän. Hän väittää edustavansa pommerilaista paronia ja myöntää ettei ole itsekään alun perin kotoisin tältä aikalinjalta; hän sanoo tulevansa vuodesta 2010 ja käytännössä vakoilevansa Infinityn toimintaa työnantajiensa laskuun. Hän on hyvin kiinnostunut kuulemaan, mitä I-siivessä tapahtui.

Gombei ja Chulsoon kertovat Dietlindelle pääasiassa asioita, joiden uskovat jo olevan Infinityn tiedossa. Dietlinde on vastaavasti varsin varovainen ja haluton kertomaan liikaa työnantajistaan, mutta vaikuttaa hyvin halukkaalta tekemään yhteistyötä. Hän ei ollut aiemmin kuullut Coventrysta, mutta osaa kertoa Infinityn tekevän kotimaailmassaan työtä "YK:ksi kutsutun maailmanhallituksen luvalla, vaikka käytännössä asiat ovat enemmänkin toisinpäin". Dietlinden mukaan Infinity ryövää asioita muilta aikalinjoilta ja sen eräs keskeisimpiä tavoitteita on pitää huolta siitä, ettei kellään muulla kuin sillä ole hallussaan keinoa liikkua aikalinjojen välillä. Hän myöntää, että hän on itse saapunut tähän aikalinjaan Infinityltä varastetulla teknologialla.

Kolmikko keskustelee pitkälle yöhön. Milyn olemassaoloa ei mainita. Epäluulot Dietlinden rehellisyyden suhteen hälvenevät hieman kun aamuyöstä tuleva uutinen kertoo raskaasti aseistetun ja paikallisittain aivan liian kehittynyttä teknologiaa käyttäneen vihollisen iskeneen Shiroi Hoshin raunioihin. Sitä vartioinut Kiinan armeijan komppania piestään täydellisesti ja koko rakennus sekä kaikki siellä ollut hävitetään. Ilmeisesti Infinity on pannut tulokset salailun edelle ja käynyt hakemassa omansa pois. Se ei ole ollut turhan hienovarainen tätä tehdessään, ja aamulla jopa hongkongilaisissa lehdissä on huonoja kuvia panssaroiduista sotilaista sekä superaseista. Heunggongissa käynnistyy poliittinen kriisi kun paikalliset viranomaiset koettavat arvella, kuka on voinut olla hyökkäyksen takana.


Pelinjohtajan mietintöjä


Tämä peli oli kauhea pelauttaa. Melkein alusta asti olin aika varma, että tappioita tulee; jo viime pelin lopputilanne jätti hahmot paljon huonompaan asemaan kuin he välttämättä edes oivalsivat. Hahmot pelasti oikeastaan vain kolme seikkaa: Infinity Justice tahtoi edes jonkun heistä elävänä (joten I-siipeä ei yksinkertaisesti hävitetty), kuljetin oli lamautettu siirtymiskelvottomaksi ja Maung-Maung oli ajettu käyttäytymään tavalla, joka oli saanut kiinalaiset epäilemään hänen aitouttaan.

Pelaajahahmojen menetys ei ole minullekaan mikään kevyt juttu. Tuntui väärältä olla lähtemättä pelin jälkeen baariin juomaan lasillisia venäläiselle asekauppiaalle ja italialaiselle salaiselle agentille. Sentään hahmot menehtyivät yhteenotossa oikeasti todella pahaa vastustajaa vastaan, eivätkä pelkästään typerään virheliikkeeseen.

Pelin ryhmädynamiikka kokee nyt väkisinkin jonkinlaisen muutoksen. Toivon mukaan se pystyy toipumaan yhtä kiinnostavaksi kuin mitä se on tähän saakka ollut; tavoite on iteroida kunnes näin tapahtuu. Pelisisällön puolesta Infinity on nyt vaihtanut taktiikkaa, jota coventrylaisia vastaan käyttää ja tuloksena hahmojen kannattaa vastedes olla paljon varovaisempia toimissaan. Koetetaan toteuttaa tämä varovaisuus siten, että peli ei jumiudu loputtomaan taktiikan ja ennakkosuunnittelun suohon.

Kiitos ja anteeksi.


<-- 022: Valkoinen tähti - 024: Sulunmeri-->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki