Revision [1628]

This is an old revision of SicSemper020 made by AdminDare on 2011-02-09 18:30:55.

 

020: Riuttojen merirosvot


<-- 019: Golfin säännöt - 021:-->

"Tämä ei ole naisten silmille sopivaa."
- Giovanni di Angelico

 


Tay Xan, Etelä-Kiinan meri, Dixie-2, keskiviikko 4.1. 1967 AD


Pakolaisyhteisön väkiluku: 87

Tay Xan Etelä-Kiinan merellä

Rahtilaiva Tay Xan on matkannut pois Kuantanista saarettomalle Etelä-Kiinan merelle. Se välttelee yleisiä laivaväyliä ja seilaa Hong Kongia kohti syrjäisillä vesillä. Laivalla Leonid tutustuttaa sotilaskaaderiaan Keräilijöiden sotilasteknologiaan.

Leonid on kerännyt kuuden hengen ryhmän toimimaan operatiiveina vaarallisissa tilanteissa. Ryhmään kuuluu hänen itsensä lisäksi Gombei Mizoguchi, Coventryn sotilaat Chulsoon Jong sekä Matthau Bankole, agentti Giovanni di Angelico ja schatzgräber Mily Bruschlaf. Leonid esittelee väelleen Infinityn rynnäkkökivääriä sekä panssaria. Kypärä johon sisältyy HUD-näyttö, äänisuodatus ja valovahvistus on jo sellaisenaan varsin hämmästyttävä käyttää, mutta kun siihen liitetään Infinityn taistelutietokone, saadaan mukaan laajakulmanäkökenttä, tehostettu todellisuus, IFF, välitön kohteentunnistus, simultaaniyhteys aseen pienoistietokoneeseen ja vaikka mitä muuta. Kokemus on useimmille sotilasryhmän jäsenille lähinnä häiritsevä joskin kiinnostava.

On selvää, että laitteisto tarjoaa valtavan edun taistelussa mikäli sitä osaa käyttää. Chulsoon Jong mutisee, ettei olisi koskaan uskaltanut lähteä Keräilijöitä vastaan jos olisi tajunnut näiden sotilasteknologian tason, ja Matthau Bankole suhtautuu tekkiin hienoisella vastenmielisyydellä. Mily Bruschlaf sen sijaan miettii tapoja millä teknologian edut voisi neutraloida, ja mainitsee että "tiedeaseen" sähkölaitteita tuhoava vaikutus varmaan purisi näihin. Selviää että tiedeaseilla Mily tarkoittaa ydinaseita. Mily tutustuu muutenkin laitteiden mukana tulleisiin käsikirjoihin ja toteaa aseiden olevan häkellyttävän kalliita sekä luultavasti hyvin vaikeita huoltaa kenttäoloissa.

Etenkin Giovanni kiinnostuu taistelutietokoneen ja kypärän yhteistoiminnan ominaisuuksista ja paneutuu niihin. Muutaman sotilaan avulla hän havaitsee, että tietokone pyrkii osoittamaan käyttäjälleen aseistetut ihmiset uhkina ja kiinnittämään välittömästi huomion kohti suunnattuun aseeseen. Lisäksi siinä näyttää olevan aseeseen kytketty estojärjestelmä omien ampumiselle.

Gombei juttelee kapteeni Shuin kanssa ja neuvottelee coventrylaisille luvan tutustua laivan toimintoihin. Kapteeni on tullut siihen tulokseen, että japanilainen merialan ammattilainen ei ole aikeissa kaapata hänen laivaansa, ja vaikka hän suhtautuukin valtavaan matkustajajoukkoonsa hienoisella epäluuloisuudella, hän antaa heille silti luvan katsella ympäriinsä konehuoneessa kunhan eivät koske mihinkään.

Vaikka coventrylaisten makuutilat ovat ahtaasti kannen alla ja ruoka laivalla korkeintaan keskinkertaista, useimmat kylästä saapuneista ovat hyväntuulisia. Merimatka on vaihtelua maanviljelylle tai varastorakennuksessa kököttämiselle ja kannella maisemat ovat avarat. Vanzilvideeläinen ex-jengiläinen Wibeke Dekkers on omaksunut Mily Bruschlafilta schatzgräbermäisen lookin (ei suojapukua mutta varusteliivit ja reisitaskuhousut) ja hengaa saksalaisen rauniorotan kanssa. Hänen kanssaan on ystävystynyt nuori roomalainen orjatyttö Clavia,| huolimatta siitä ettei näillä ole juurikaan yhteistä kieltä.

Myös Irina Mialewski kulkee kannella vapaasti, tosin hänen mukanaan on aina joku coventrylaisista sotilaista. Mialewskilla on yllään lukollinen painovyö joka pitää huolen siitä, että jos hän päätyisi veteen, hän ei voisi uida pitkää matkaa.

Torstai, 5.1.


Iltapäivästä rannattomilla vesillä näkyy kalastusveneitä. Kapteeni Shuin mielestä tämä ei ole hyvä merkki. Kiikareilla sekä Infinityn kypärien läpi katsomalla näyttää siltä, että kalastamisen ohella kalastajat panevat tarkkaan merkille asioita Tay Xanista. Vene saattaa olla merirosvojen tunnustelija. Gombei näyttäytyy kannella haulikon kanssa siinä toivossa että tämä veisi rosvoilta taisteluhaluja.

Kalastajaveneiden poistuttua horisontista ilmestyy näkyviin vanha kulunut partiovene. Se ilmoittaa radioitse ja megafonilla olevansa Vietnamin saaristovartioston vene ja haluavansa tarkistaa laivan salakuljettajien varalta. Kapteeni vastaa laivan olevan vapaalla merialueella ja kieltää vartiostolta luvan nousta laivaan. Kiinaksi ja vietnamiksi käytävä argumentointi on molempiin suuntiin jähmeää. Kapteeni sanoo Gombeille epäilevänsä, että vaikka teknisesti lähellä on saaria joiden Vietnam katsoo kuuluvan itselleen, ei täällä oikeasti partioi mitään heidän vartiostoaan.

Lopulta myös vartioston vene lähtee pois. Sotilasryhmä pitää taktiikkapalaverin. Epäillään, että Tay Xan saattaa saada kimppuunsa merirosvoja yön tultua. Päätetään pitää yöllä vahtia kannella. Kapteeni Shuille kerrotaan, että ryhmä matkustajia voi huolehtia mahdollisesta merirosvouhasta. Kapteeni suhtautuu ensin tähän skeptisesti, mutta sitten hän näkee coventrylaisten aseistuksen.

Illan tullen Tay Xan varmistautuu vaikeuksiin. Mialewski suljetaan koppiinsa ja muutkin coventrylaiset pysyvät kannen alla jossa Ayela päivystää. Vahdit asetetaan keulaan ja perään. Keräilijöiden kypäräradioiden avulla sotilasryhmä pitää yhteyttä toisiinsa.

Puoli kahdentoista aikaan perässä vahtiva Mily huomaa valovahvistavan kypäränsä avulla horisontissa pisteitä jotka nopeasti kasvavat veneiksi. Giovanni saapuu varmistamaan havainnon. Kytkemällä taistelutietokoneen päälle hän huomaa, että jokaisen veneen katolla on konekivääri.


Pelinjohtajan mietintöjä


Pelikerran kuvaus kesken!

<-- 019: Miehitys - 021:-->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki