019: Golfin säännöt


<-- 018: Miehitys - 020: Riuttojen merirosvot -->

"Eivät kaikki meistä edes tahdo palata kotiinsa."
- Mily Bruschlaf

 


Kuantan, Pahang, Dixie-2, maanantai 26.12. 1966 AD


Pakolaisyhteisön väkiluku: 90

Coventryn pakolaisyhteisö on asettunut varastohalliin Kuantanin satama-alueella. Ensimmäiset muutama päivä on kulunut saapumiskaaoksessa, paikalliseen bakteerikantaan sopeutuessa ja välttämättömien tarvikkeiden hankinnassa. Leonid parantelee Infinityä vastaan käydyssä taistelussa katkenneita kylkiluitaan ja Darya toipuu kobran myrkyn jälkivaikutuksista. Ayela huolehtii leirin pystyttämisestä ja Gombei Mizoguchi on päätynyt coventrylaisten vartijoiden komentoon. Akiko Masamune toimii johtoryhmän analyytikkona ja neuvonantajana, Phil Corso pääinsinöörinä.

Kun asiat alkavat olla vakaita, johtoryhmä pohtii seuraavaa siirtoaan. Ympäröivä Kuantanin kaupunki on jossain määrin vihamielinen ympäristö, ja varastorakennuksen ahtaudesta monet tahtoisivat käydä ulkona. Toistaiseksi tämä on kuitenkin kielletty erityisiä johtoryhmän hyväksymiä käyntejä lukuunottamatta; tämä sisältää lähinnä välttämättömien tarvikkeiden ostomatkat. Jos koko joukko pääsisi liikkumaan vapaasti kaupungilla, sen jäsenet herättäisivät valtavasti huomiota eksoottisten etnisyyksien ja paikallisista tavoista tietämättömyyden vuoksi.

Jatkotoimenpiteet ovat selviä: etsitään keino palata Coventrylle ja haetaan sieltä pois kaikki sinne vielä jääneet. Keinoista tämän saavuttamiseksi vallitsee kuitenkin erimielisyyttä.

Coventrysta on evakuoitu yhteensä 92 henkeä. Kaksi alunperin tältä seudulta kotoisin olevaa kuitenkin karkasi jo kuorma-autokyydissä eikä ole sen jälkeen näyttäytynyt. 90 jäljelläolevaa muodostaa kirjavan joukon, enimmäkseen coventrylaisten modernimmasta päästä mutta taitojensa ja alkuperäseutunsa puolesta laidasta laitaan.

Joukon organisoinnin suhteen vallitsee johtoryhmässä erimielisyys. Jotkut (selvimmin Mizoguchi ja Phil Corso) tahtovat muovata joukosta hierarkisesti johdetun militian tai ainakin toimintaryhmän joka suunnataan pelastusoperaatioon. Ayela ja Darya ovat yhteisöllisemmän ja vähemmän tiukasti johdetun organisaation kannalta. Asiasta ei päästä sopuun.

Vangittu Infinityn erikoisjoukkojen agentti Irina Mialewski on säilötty Infinityn bunkkerista löytyneeseen konttiin, jonne yhteisön kiinalainen hitsaaja Ru-ping Sa on rakentanut sellin. Mialewskia vartioidaan tarkkaan, myös hänen oman turvallisuutensa vuoksi. Monet coventrylaisista saattaisivat haluta vahingoittaa häntä. Päätetään, että Akiko Masamune ottaa tehtäväkseen koettaa saada Mialewskin myötämielisemmäksi coventrylaisten aatteelle tai kaivettua tästä lisää tietoa Infinityn aikeista.

Illalla on pakolaisryhmän yhteinen päivällinen, ensimmäinen lajiaan Kuantanissa. Päivällisellä syödään kaikkea sellaista, jota Coventryssa ei ollut tarjolla: erilaisia juustoja, sianlihaa niille joiden ruokavalio sallii, soijaa ja jälkiruuaksi suklaata. Päivällinen on asetettu melko tasa-arvoisesti: kaikki syövät samaa ruokaa, joskin johtoryhmä syö omassa pöydässään. Heidän mukanaan istuvat puolisot: Emanuel, Estelle -- ja Phil Corson kanssa yhteen lyöttäytynyt Catherine d'Artois, joka on jostain hankkinut itselleen kalliin mekon ja koruja. Klaus Derstedtkin on palannut sairaalasta, vaikka liikkuukin vielä kainalosauvojen varassa.

Leonid pitää lyhyen puheen jossa hän käy läpi saavutettuja asioita ja kertoo mitä tulevaisuudessa aiotaan. Hän viittaa Julienin aikeisiin ja sanoo joukon lähtevän toteuttamaan tämän laatimaa suunnitelmaa. Hän myös kertoo, että viikko vietetään varasto-oloissa joista ei poistuta, sen jälkeen tavoitteena on lähteä eteenpäin. Mikäli viikon jälkeen jotkut coventrylaiset tahtovat lähteä pois ryhmästä ja jäädä Dixie-2:lle, he voivat sen tehdä.

Coventrylaiset hurraavat puheelle ja ovat asiaankuuluvan innostuneita. Jotkut suhtautuvat hienoisella epäluuloisuudella aikeeseen palata Coventryyn mutta monilla on siellä vielä puolisoita ja kaikilla talotovereita. Useimmille Dixie-2:n paralleeli ei kelpaa kodiksi, vaikka monet ovatkin riemuissaan siitä että ovat päässeet paikkaan jossa on sivistystä, kaupunkeja, kirjoja ja sähköä. Maljoja Leonidille ja muille sankareille kohtetaan, ja Oleg Kamarev -niminen venäläinen 1800-luvun lopulta pitää kiitospuheen.

Tunnelma on korkealla, tosin Mialewski saatetaan takaisin selliinsä jälkiruuan jälkeen. Kuantanista on hankittu musiikkisoitin ja paikallisia äänilevyjä joilta kuunnellaan pahangilaista kansanmusiikkia. Kun levyt on soitettu, coventrylaiset soittavat omia soittimiaan ja tanssivat. Varaston ahtaus ei vähennä juhlatunnelmaa.

Tiistai, 27.12. 1966


Gombei Mizoguchi etsii laivaa jolla coventrylaiset voisivat lähteä Pahangista. Pelkän laivan hankkiminen tulisi valtavan kalliiksi, ja vaikka ryhmällä on Infinityn bunkkerista mukaan otettu 20 miljoonan bulatin omaisuus, se kuluisi kokonaan sopivan laivan ostamiseen. Lisäksi coventrylaisista ei saa kouluttamatta miehistöä laivalle. Niinpä Gombei keskittyy etsimään vuokrattavaa laivaa ja miehistöä jonka voisi palkata sen mukaan.

Klaus Derstedt ja Heidi Mitte tiedustelevat Daryalta Dixie-2:sta kertovasta kirjallisuudesta. Neuvottelut yhteisön päätöksentekotavoista ja hierakiasta jatkuvat.

Hollannin Itä-Intiasta kotoisin oleva Roolf van Soust on tuonut mukanaan Coventrylta Exilen numeroita. Pohditaan mahdollisuutta koettaa ajaa Infinity puolustuskannalle kertomalla heistä paikallisille viranomaisille. Kuitenkin tämä jätetään tekemättä, koska pelätään että tämän seurauksena Infinity vain kadottaisi vaikeat ihmiset Coventrylle.

Keskiviikko, 28.12. 1966


Klaus Derstedt, Heidi Mitte ja Günther Mannheim ilmoittavat aikeestaan jäädä Dixie-2:lle. He ovat aikeissa matkustaa Saksaan ja asettua asumaan sinne, kenties perustaa kapakan tai jotakin. Kaikki kolme ovat olleet Coventrylla yli 15 vuotta eikä heillä ole kotiparalleelillaan mitään mikä kutsuisi heitä sinne. Dixie-2 on teknologisesti kaikkien kotia edistyneempi ja kolmikko arvelee, että Coventryn jälkeen se voi olla vaan hyväksi.

Ayela valtuuttaa Lüfü Tayfur -nimisen entisen osmanipoliisin pitämään silmällä pakolaisyhteisön miesten puolta ja puuttumaan tappeluihin sekä mellakoihin. Rauhallinen mutta päättäväinen Tayfur ottaa tehtävän mieluusti vastaan.

Torstai, 29.12. 1966


Emanuel saa suostuteltua Daryan lähtemään kanssaan katselemaan Kuantania. Kolmensadantuhannen asukkaan kaupunki tuo Daryalle mieleen lähinnä kehitysmaan, joskin Pahang on selvästi eksoottinen kaakkoisaasialainen valtakunta. Koko ikänsä Pietarissa asuneelle Emanuelille Kuantan on hämmästyttävä kokemus. Kaksikko käy historiallisessa museossa, vierailee paikallisella teknisellä yliopistolla lukemassa fysiikankirjoja ja lopulta käy jopa lentokentällä. Vuodesta 1899 lähtenyt Emanuel ei ole milloinkaan nähnyt lentokoneita ja ällistelee metallisia laitteita joita laskeutuu ja nousee melko nopeaan tahtiin.

Koneet ovat valtavia potkurikoneita - suihkumoottoreita ei täällä ole otettu käyttöön. Kuantanista myydään lentolippuja Singaporeen, Bangkokiin, Hong Kongiin, Manilaan, Jayawikartaan (Jakarta?) ja Mongoliassa sijaitsevaan Kharkoriniin. Eurooppaan, Amerikkaan tai Australiaan ei lentoja mene; suurin lennon kantama täältä tuntuu olevan kolmisen tuhatta kilometriä. Lennoilta nousevat ihmiset ovat välillä merkillisen näköisiä; Kharkorinin koneesta nousee näköinen etninen mongoliseurue räikeissä vaatteissa ja kultaketjuissa.

Kaupungilla liikkuu enimmäkseen malaijilaisia, kiinalaisia ja intialaisia. Jonkin verran japanilaisia näkyy, mutta he pysyttelevät omissa oloissaan. Eurooppalaisia on kourallinen, eivätkä he ole selvästikään täällä mikään etuoikeutettu yläluokka. Afrikkalaisia on tuskin lainkaan.

Palattuaan varastolle Darya koettaa suostutella Leonidin lähettämään hänet Hong Kongiin käymään paremmassa yliopistossa jotta hän voisi saada itselleen ja ryhmälleen parempia fysiikan oppikirjoja. Daryan mielestä on kriittistä oppia ymmärtämään rinnakkaisten maailmojen luonne ja sitä varten hänen on saatava tiiminsä perusfysiikan osaaminen riittävän korkealle tasolle. Leonid on kuitenkin haluton päästämään ketään lähtemään yksin pois.

Darya pyytää Gombeita kääntämään ostamansa malaijinkielisen fysiikankirjan termistöä itselleen, koska hän on melko varma että kirjassa oli kvanttimekaniikan yhtälöitä. Japanilainen auttaa jonkin verran, mutta kun Darya pyytää tätä opettamaan hänelle malaijia, tämä ehdottaa että Darya opettelisi sen sijaan kiinaa koska se on huomattavasti hyödyllisempää.

Perjantai, 30.12. 1966


Jonkinlainen yksimielisyys coventrylaisten organisoinnista saavutetaan. Gombei Mizoguchi on löytänyt vuokrattavan laivan jolla koko joukko voi lähte Hong Kongiin. Laiva on huonokuntoinen ja miehistö vaikuttaa "epäluotettavalta ja ammattitaidottomalta" mutta Mizoguchi uskoo että parempaa tarjousta ei löydetä. Laivan ja miehistön vuokraaminen kuukaudeksi maksaa 150,000 bulatia; kun kiinalainen miehistö tajusi Gombein olevan japanilainen heidän hintansa nousi mutta myös ryhtinsä kohtentui.

Lauantai, 31.12. 1966


Varastolle saapuu Jin-woo Fu -niminen kiinalainen satamarosvo, yksi alamaailmajohtaja Lili Fun lukuisista pohista. Jin-woo kertoo äitinsä antaneen Leonidin asiat hänen hoitoonsa, ja sanoo löytäneensä Leonidin tarjoamille aseille mahdollisen ostajan. Tämä on sain Yuba, ilmeisesti mongolialainen liikemies, jonka kanssa sovitaan tapaaminen seuraavalle päivälle. Tapaamispaikaksi Yuba on tahtonut kaupungin ulkopuolella sijaitsevan golfkentän. Leonid toki pelaa golfia, samoin Gombei.

Coventrylaiset päätetään esittää laivalla salakuljetettavina orjina joita kuljetetaan Australiaan kaivostyöhön; orjuus on toki laitonta, mutta menekkiä sille on silti.

Sunnuntai, 1.1. 1967


Länsimainen uusivuosi ei Kuantanin katukuvassa juuri näkynyt. Varhain aamulla Leonid, Gombei ja Ayela ajavat vuokratulla autolla golfkentälle. Heillä on mailapoikina mukana Tee-kue Siah ja coventrylaisten keskuudesta värvätty italialainen "kauppamatkustaja" eli oletettavasti turvallisuuspalvelun agentti Giovanni di Angelico. Leonid on antanut Giovannille pistoolin turvavälineeksi.

Golfkerholla seurue nauttii aamuteetä ja hedelmiä. Sen jälkeen Jin-woo vie heidät tapaamaan sain Yubaa. Kalliisiin vaatteisiin ja kultaketjuihin pukeutunut ilmeisen varakas mongoli istuu seurueineen kerhotalon erilliskabinetissa, nauttii olutta ja pitää kovaa melua. Hämmentyneille coventrylaisille tarjotaan myös olutta. Keskustelu käydään kiinaksi. Oluen jälkeen siirrytään viheriölle.

Käy ilmi, että golfin säännöt Dixie-2:lla eroavat aavistuksen verran niistä säännöistä joihin vuoden 2009 tai 1950-luvun tulokkaat ovat tottuneet. Kuitenkin tarkkaavaiset Gombei ja Leonid onnistuvat olemaan mokaamatta erojen suhteen. Mongolit eivät ole erinomaisia pelaajia, epäilemättä osittain johtuen heidän tavastaan juoda alkoholia ennen peliä ja sen aikana, mutta he ovat äänekkäitä, rehvakkaita ja ilmeisen rikkaita. Pelin aikana sain Yuba jututtaa Leonidia ja Gombeita. Hän tahtoo tietää keitä he ovat ja mistä ovat kotoisin; molemmat syöttävät tälle jotakin puoliuskottavaa peitetarinaa.

Pelitauolla eräs mongolien mailapojista koettaa kähmiä Ayelaa, mutta Giovanni astuu oitis väliin. Mongoli ottaa nyrkit esiin ja Giovanni lyö tälle verisen nenän. Hetken aikaa näyttää siltä, että tappelu ei jää tähän, mutta muu mongoliseurue vaan nauraa nujakalle ja sain Yuba komentaa huvittuneena mailapoikaansa ottamaan rauhallisesti.

Jotenkin 18 reiästä selvitään. Tämän jälkeen siirrytään viheriön laidalla olevaan karsittuun viidakkoon, jossa sain Yuba tahtoo nähdä myytävät aseet. Leonid esittelee hänelle lasertähtäimellä varustettua pistoolia ja luotiliiviä. Yuba näyttää pitävän niitä lähinnä kiintoisina leluina, eikä tarjoa niistä alkuunkaan niin hyvää hintaa että niistä kannattaisi luopua. Kauppoja ei synny ja osapuolet eroavat toisistaan hyvissä merkeissä.

Myöhemmin saman päivän iltana Jin-woo käväisee vielä varastolla. Hän kertoo, että aseille joita Leonid kauppaa ei ole helppo löytää ostajaa - helpommin menekkiä olisi halvoille tusina-aseille joita vallankumousarmeijat vaikkapa Kiinassa voisivat hyödyntää. Kokeelliset erikoisaseet eivät oikein tällä seudulla löydä helppoa ostajaa. Leonid tulee itsekin siihen tulokseen, että Infinityn aseita ei kannata Pahangin kaltaisessa takapajulassa myydä.

Maanantai, 2.1. 1967


Maantiedettä ja uutisia lukemalla selviää, että Khanaattinen Mongolia on luonnonvaroilla rikastunut valtavasti joskin epätasaisesti. Mongolia on Japanin liittolainen ja myy sille öljyä sekä jalometalleja. Luonnonvaroilla rikastuneet mongolit ovat ilmeisesti yleinen näky Tyynenmeren ja Etelä-Kiinan meren alueella; sain Yuban kaltaisia rikkaita ajanhaaskaajia Mongoliasta löytynee paljon.

Maanantai-iltana järjestetään Klausin, Heidin ja Güntherin läksiäiset. Jotkut coventrylaisista mutisevat jotain rintamakarkuruudesta, mutta heitä muistutetaan siitä että Klaus otti sisäänsä Keräilijöden luodin bunkkerin valtauksessa ja on vähintään tehnyt velvollisuutensa kaikkia kohtaan.

Coventrylaisille jonkun poistuminen yhteisöstä on aika vieras tilanne, ja läksiäiset ovat emotionaaliset. Leonid antaa yhteisön varoista kolmikolle riittävästi rahaa selvitä meritse Eurooppaan ja sieltä valitsemaansa saksalaiseen valtioon; heille on myös hankittu väärennetyt passit joiden avulla liikkua. Klaus sanoo, että jos joku coventrylainen on joskus käymässä Dixie-2:n Sozirenissa, hän on tervetullut käymään kapakassa jonka he aikovat perustaa. Saksa on Euraasian sodan jäljiltä aika raunioina, mutta tämä ei kolmikkoa pelota.

Tiistai, 3.1. 1967


Varasto puretaan. Coventrylaiset ja heidän omaisuutensa siirretään vuokrattuun rahtilaivaan, joka lähtee purjehtimaan merelle. Heti kun ranta katoaa näkyvistä, Gombei antaa kapteenille ohjeet ottaa kurssi Australian sijasta kohti Hong Kongia.

Pelinjohtajan mietintöjä


Edelliset viisi peliä ovat olleet intensiivistä kamppailua Infinityä vastaan, joten tämä peli oli tietoisesti viritetty kevyemmäksi. Samalla oli tarkoitus myös korostaa muuttunutta tilannetta: enää ei olla eristyksissä muusta maailmasta, eikä enää kaikille tavatuille ole ilmiselvää että ihmiset ovat kotoisin eri maailmankolkista ja ajoista.

Koin itse pelin olevan vähän sekava, mutta onneksi pelaajat paikkasivat hajanaisuutta hyvin. Etenkin Giovannin mukaan golffaamaan tuleminen ja Milyn pari välikommenttia olivat tervetullutta lisätiiviyttä peliin. Tällä hetkellä on sellainen ennakkotunnelma, että kaksi hahmoa per pelaaja on oikein hyvä ratkaisu vaikka peliä ei tiukkaan kahtia jaettaisikaan; tällä tavoin tilanteeseen kuin tilanteeseen saadaan enemmän puhujia ja toimjoita.

On myös hienoa nähdä, miten hahmot ovat kehittyneet nyt kun ne ovat taas täysin uudenlaisessa ympäristössä. Etenkin viittaukset Julieniin liki profeetallisena hahmona huvitti kovasti.


<-- 018: Miehitys - 020: Riuttojen merirosvot-->


CategoryPelit
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki