022: Valkoinen tähti


<-- 021: Kalpean Kristuksen seuraajat - 023: Ylivoima -->

"Yrittäkää. Kovemmin."
- Gombei Mizoguchi hotellijohtaja Sui Li Goajingille

 
Heunggong, Kiina, Dixie-2, keskiviikko 18.1. 1967 AD


Kuuden hengen erikoisryhmä (Leonid, Gombei, Mily, Giovanni, Chulsoon ja Matthau) on asettunut Heunggongiin suunnittelemaan operaatiota Keräilijöiden tukikohtaa vastaan. Muu yhteisö on lähtenyt merille. Erikoisryhmä ottaa operaation päättyessä yhteyttä muuhun joukkoon sanomalehti-ilmoituksen avulla.

Infinityn bunkkerilta löytämänsä osoitekirjan avulla Leonid ja muut ovat löytäneet oletetun Infinityn tukikohdan Heunggongista. Se paljastuu hotelliksi nimeltä Shiroi Hoshi, tai Valkoinen tähti. Kowloonin alueella sijaitsevaa hotellia on tarkkailtu ulkopuolelta käsin pari päivää samalla kun ryhmä on järjestänyt itselleen työvälineitä ja toimitiloja. Päältäpäin hotelli näyttää täysin tavalliselta, joskin vastapäisestä talosta vuokratun tarkkailupisteen avulla havaitaan, että sen läntinen siipi näyttää varsin käyttämättömältä.Ulkotarkkailun jälkeen siirrytään lähempään katseluun. Giovanni ja Gombei käyvät ensin hotellilla lounastamassa. Vaikutelma siitä, että Shiroi Hoshi on päältäpäin ylemmän keskitason hotelli vahvistuu. Ravintolassa on enimmäkseen orientaaleja niin henkilökuntana kuin asiakkainakin.

Gombein hankkimien väärien papereiden turvin Giovanni ottaa huoneen hotellilta. Hän pääsee itäisen siiven kolmanteen kerrokseen. Sisällä käsin tarkkailemalla selviää, että läntinen siipi vaikuttaa täysin suljetulta.

Torstai, 19.1.


Läntisen siiven arvoitusta pohditaan. Kaupunginarkistosta löytyneiden pohjapiirrosten mukaan sen pitäisi olla normaali osa hotellia, mutta piirustukset eivät ilmeisesti pidä paikkaansa. Mily suorittaa yöllä ulkoa käsin mittauksia varaosista kokoamallaan radiolaitteistolla ja tulee siihen tulokseen, että koko läntinen siipi on Faradayn häkki, kenties kokonainen suljettu metallikuutio.

Hotellin itäisen siiven neljäs kerroskin tuntuu olevan suljettu useimmilta vierailta. Kuitenkin joitain vieraita sielläkin selvästi asuu, ja näitä näkyy ravintolassa tai vastaanotossa. He eivät näytä olennaisesti poikkeavan muista vieraista. Giovanni saa tilaisuuden vilkaista hotellin vieraskirjaa, joka vahvistaa että neljännessäkin kerroksessa asuu vieraita.

Perjantai, 20.1.


Tarkkailemalla on havaittu, että normaalien ruoka- ja taloustarvikkeiden lisäksi hotellin länsisiivestä käsin operoidaan pienimuotoista kauppa- tai tavarankuljetusoperaatiota. Kuorma-autoilla tuodaan hotellille tavaralaatikoita, ja viedään vastaavasti laatikoita pois. Operaation ympärillä ei näytä olevan näkyviä turvatoimia. Lähteviä laatikoita viedään satamaan tai varastoihin.

Lauantai, 21.1.


Giovanni juttelee hotellin henkilökunnan kanssa. Hotelli on rakennettu 30-luvulla, mutta Valkoinen tähti -yhtiö osti sen 1954. Nykyinen omistaja on käytännössä vaihtanut koko hotellin henkilökunnan. Useimmat siivoojat ja muut yksinkertaisten töiden tekijät ovat siirtotyöläisiä Khmeristä tai Shan-Bamarista, jotka tuskin edes puhuvat kiinaa. Nämäkään siivoojat eivät näytä käyvän neljännessä kerroksessa.

Hotellilta lähteneitä laatikoita seurataan varastohallille ja sinne murtaudutaan sisään. Halli ei ole suuremmin vartioitu. Valkoisen tähden logolla varustetuista laatikoista löytyy merkkifarkkuja, telefonoskooppien kuvaputkia, alkeellisia piirilevyjä ja lääkkeitä - ei valmiita laitteita, mutta melko korkeatasoisia komponentteja joskaan ei mitään mihin Dixie-2:n oma teknologia ei yltäisi.

Sunnuntai, 22.1.


Ryhmä pohtii keräämiään tietoja. Näyttää siltä, että hotellin ohella Valkoinen tähti pyörittää myös pienen skaalan tuonti- ja vientiliikettä, mutta siirrettävä tavara ei tunnu olevan mitenkään järisyttävän arvokasta ja määrät ovat vain kuorma-autollinen tai pari päivässä. Ei ole selvää, miten hyvin tällainen nappikauppa soveltuu Infinityn modus operandiin.

Giovannin arvioiden mukaan hotellin työntekijöistä monet ovat varmasti paikallisia, mutta osa voisi kenties olla kotoisin jostain aivan muualta. Kuitenkaan kukaan ei käyttäydy mitenkään avoimen epäilyttävästi. Hotellin turvajärjestelyt eivät tunnu liioin erityisen vauhkoilta, lukuunottamatta länsisiipeä johon ei vaan kertakaikkiaan pääse. 2. ja 3. kerroksen ovia siipeen ei nähtävästi ole koskaan käytetty.

Jotain läntisessä siivessä kuitenkin tapahtuu, koska hotellin tuonti- ja vientilaatikot varastoidaan sinne. Ainoat länsisiivessä oikeasti käyvät ihmiset ovat neljä hotellilla asuvaa varastotyöntekijää.

Maanantai, 23.1.


Kun varastotyöntekijät ovat siirtäneet illan lastin hotellille, he lähtevät kaupungille baariin kuten monena muunakin iltana. Leonid ja Gombei seuraavat heitä työväenluokkaiseen kellarikapakkaan joka on täynnä kiinalaisia. Mahjonggia pelataan, olutta ja pieniä naposteltavia kuluu. Varastoduunarit ovat täällä humaltumassa ja etsimässä helppoja naisia.

Tarkkailemalla nelikkoa ja kuuntelemalla heidän puhettaan Leonid arvelee, että heillä on hieman erilainen korostus kuin useimmilla muilla täällä. Vaikka hän ei mikään kiinan murteiden asiantuntija olekaan, hän ei pidä mitenkään mahdottomana että nelikko ei olisi alunperin paikallisia.

Tiistai, 24.1.


Seuraavaa siirtoa pohditaan. Leonid arvelee, että jos varastotyöntekijät ovat Infinityn palkoilla ja peräisin toiselta paralleelilta, heiltä voisi löytyä kamerapuhelimia tai muuta käyttökelpoista. Muu ryhmä ei ole edes kuullut mukana kannettavista henkilökohtaisista televisiokameroista, eivätkä oikein osaa suhtautua Leonidin ideoihin edistyneen teknologian hyödyntämisestä.

Giovannin tutkimukset taas siihen, että hotellin neljänteen kerrokseen saavutaan muuta kautta kuin etuovesta. Esitetään arvio, että läntisessä siivessä saattaa olla Infinityn aikakone, jolla hotellille saapuu muilta paralleeleilta ihmisiä. Nämä majoittuvat neljännessä kerroksessa.

Kiikareilla neljännen kerroksen tarkkailu ei ole kuitenkaan näyttänyt, että siellä olisi tekeillä mitään epämääräistä. Välillä ikkunoista näkyy sielläkin majailevia vieraita, muttei esimerkiksi mitään paralleelille kuulumatonta teknologiaa tai vaatetusta.

Jos arvellaan, että neljännen kerroksen vieraat ovat ulkopuolisia, mutta ikkunoista ei näy vilaustakaan mistään mitä tänne paralleelille ei kuuluisi, veikataan että Infinitny protokolla kieltää tällaisen tuomisen länsisiiven ulkopuolelle. Länsisiiven tutkiminen nähdään entistä tärkeämmäksi. Ovia sisään on 1. ja 4. kerroksessa, mahdollisesti myös kellarista.

Hotellin kellarin tarkistaminen nähdään välttämättömäksi. Niinpä yön tullen Mily lähtee murtautumaan sinne. Hän tunkeutuu sisään hotelliin likaviemärin kautta ryömimällä. Hän ryömii pari tuntia ahtaissa likajäteputkissa kunnes selviää paikkaan jonka olettaa olevan Shiroi Hoshin alapuolella. Hän nostaa viemäriluukun ja nousee hotellin kellariin.

Pestyään vesiletkulla liat pois itsestään Mily tutkii kellareita. Niistä löytyy normaaleja varastoja, huoltotiloja ja kylmätiloja. Ketään ei yöllä tunnu olevan liikkeellä. Läntisen siiven alle mentäessä vastaan tulee muurattu seinä, jonka läpi kuitenkin kulkee vesi-, sähkö-, viemäri- ja ilmastointiputkia. Putkien läpi kuuluvista heikoista äänistä päätellen Mily arvelee, että länsisiivessä ollaan vielä hereillä Siivestä tulee myös jätekuilu suureen roskasäiliöön. Rauniorotan osaamisella Mily kipuaa roskikseen ja lähtee käymään läpi länsisiivestä pudonneita jätteitä.

Hänen penkoessaan roskia kuilusta putoaa aivan upouusi pussi. Mily vilkaisee sen sisään ja löytääkin kiintoisia asioita. Hän ottaa pussin mukaansa ja livahtaa ulos.

Keskiviikko, 25.1.


Aamiaispöydässä Mily järkyttää muuta ryhmää kaivamalla esiin roskapussin ja esittelemällä sieltä löytyviä jätteitä - muunmuassa anaaliyhdyntään käytettyä kondomia ja pakettia. Ruokapöydässä ällötys schatzgräberin esiin tuomiin jätteisiin haihtuu, kun Mily kiinnittää huomion kondomipaketin valmistusvuoteen - 2026. Muut jätteet roskapussissa kävisivät paikallisista, mutta kondomipaketti on kiistaton osoitus siitä, että läntisessä siivessä toimii Infinityn väkeä.

Ajatuksia hotellin työntekijöiden tai vieraiden kaappaamisesta esitetään, mutta Gombei arvioi että tällainen toimenpide johtaisi välittömään hälytykseen ja järeisiin turvatoimiin. Sen sijaan todetaan, että neljännessä kerroksessa vaikuttavia vieraita olisi hyvä koettaa seurata, jotta nähtäisiin minne nämä hotellilta oikein poistuvat.

Giovanni aloittaa vieraiden tarkkailun. Samaan aikaan muu ryhmä tekee hankintoja tulevien operaatioiden varalta.

Torstai, 26.1.


Aamuyhdentoista aikaan Giovanni notkuu Shiroi Hoshin ala-aulassa odottamassa, että joku neljännen kerroksen vieraista tekee checkoutin ja lähtee hotellilta. Kaksi miestä kävelee hänen luokseen ja esittää poliisin virkamerkit. He pyytävät saada nähdä Giovannin paperit. Giovanni koettaa livauttaa passinsa välissä poliiseille rahaa, mutta nämä eivät näytä kiinnostuneilta. Sen sijaan he pyytävät Giovannia lähtemään mukaansa.

Giovanni seuraa poliiseja ulos, mutta ennen autoon astumista hän tarttuu toisesta poliisista kiinni ja paiskaa tämän virkaveljeään päin. Sitten hän juoksee väkijoukkoon. Poliisit ampuvat varoituslaukauksen mutteivät ehdi saada Giovannia tähtäimeen ennenkuin tämä on kadonnut heunggongilaisten sekaan.

Poliiseilta livahtaminen onnistuu Giovannilta hyvin, mutta pian hän huomaa että hänen perässään on myös pari hieman taitavampaa jäljittäjää. Hän onnistuu kuitenkin livistämään näiltäkin, ja ryhtyy puolestaan seuraamaan heitä. He menevät Shiroi Hoshi -hotellille.

Muu ryhmä on tarkkailupaikaltaan vastapäisestä talosta huomannut hämmingin. Kiikareilla on pidetty silmällä hotellin ja pihan tapahtumia. Useita poliiseja käy hotellilla, Giovannin huoneesta noudetaan hänen tavaransa (joiden joukossa ei ole mitään epäilyttävää) ja poliisit vievät ne mukanaan 30 minuuttia myöhemmin. Infinityn arvellaan tehneen tässä välissä omat tutkimuksensa.

Giovanni tapaa muun ryhmän sovitussa tapaamispaikassa. Kerättyä tietoa arvioidaan. Mikäli Shiroi Hoshin länsisiivessä todella on aikakone, se tavallisesti saapunee aamulla ja lähtee puolenpäivän jälkeen. Kone ei luultavasti ole juuri tällä hetkellä paikalla, mutta oletus on, että Giovannin sormenjäljet, valokuva ja DNA-näyte saattavat juuri olla menossa vuoteen 2028 tarkistettavaksi.

Arvellaan, että Infinityn tukikohta olisi paras paikka josta saada käsiinsä keino purkaa coventrylaisten hallussa olevan aikakoneen lukitus tai muuta kriittistä tietoa. Ikkuna tehdä täällä mitään on enää alle 24 tunnin mittainen. Kerätystä aineistosta päätellään, että länsisiivessä ei ole valtavaa määrää Infinityn sotilaita ja että toimintaan on ryhdyttävä nyt.

Hyökkäys Shiroi Hoshiin


Vajaata tuntia myöhemmin ryhmä ajaa kuormurin hotellin takapihalle. Mily vääntää sorkkaraudalla takaoven auki, ja lyö sillä maahan katsomaan tulleen keittiötyöntekijän. Hän säntää kellariin, katkaisee puhelinyhteydet ja heittää keittiöön molotovincocktailin ennenkuin hotellissa varsinaisesti tajutaan mitä on tapahtunut.

Keittiön roihahtaessa liekkeihin muu ryhmä poistuu autosta. Kaikilla on yllään Infinityn erikoisjoukkojen taistelupanssarit sekä tunnukset, ja nämä suovat heille hämmennysedun. Useimmat vieraista kauhistuvat nähdessään aseistettujen tunkeilijoiden syöksyvän hotellin läpi, muutaman kasvoilta näkyy selvästi että he tunnistavat kaluston.

Ryhmä etenee vauhdilla vastaanottotiskin ohitse ja neljänteen kerrokseen johtavalle ovelle. Se murretaan. Portaissa aseistettu oletettavasti Infinityyn kuuluva nainen määrätään pudottamaan aseensa ja poistumaan. Neljännen kerroksen käytävällä vieraat vilkaisevat ulos ovistaan, mutta sotilasryhmän nähdessään vetäytyvät äkkiä takaisin.

Neljännestä kerroksesta löytyy reitti hotellin länsisiipeen, mutta siellä vastaan tulee ovi jonka vieressä on kortinlukulaite. Tämä ovi pakotetaan auki. Sisäpuolella on tuskin puhelinkioskia suurempi metalliseinäinen tila jossa on silmäskanneri ja toinen metallinen ovi. Tästä eteenpäin ei pääse enää helposti. Giovanni kaappaa hotellin vieraan ja koettaa saada oven aukeamaan tämän verkkokalvotunnistamisella, mutta mitään ei tapahdu.

Leonid ja Mily koettavat löytää muun keinon avata sisempi ovi. Ääni kaiuttmista - ilmeisesti Infinityn turvallisuusupseeri - vaatii kiinaksi selitystä tunkeutumiselle. Leonid koettaa bluffata olevansa Erikoisjoukkojen sotilas ja suostutella turvaupseeria avaamaan oven, mutta menestys on heikkoa. Sen sijaan laskeutuva panssariovi sulkee hänet ja Milyn loukkuun tilaan. Radioyhteys muuhun ryhmään katkeaa.

Gombei ottaa muun tiimin komennon, ja koettaa löytää toista tietä sisään. Käy ilmi, että länsisiiven ikkunoiden takana on vaan naamioverkkoa ja sitten paksu metalliseinä. Itäsiiven alakerrassa tulipalo ja yleinen häly on tuomassa paikalle poliiseja. Ryhmä jättää Chulsoonin ja Matthaun vartioimaan portaikkoa ja käy sitten tutkimassa rakennuksen tornin.

Ansassa kahden metallioven välissä Mily ja Leonid koettavat keksiä ulospääsykeinoa. Mitään helppoa keinoa ei löydy. Infinityn turvaupseeri sanoo, että mikäli Leonid on kuka väittää olevansa, hän voi ottaa kypäränsä pois ja tunnistautua verkkokalvoskannerille; jos hänellä on "A- tai AA-viisumi" hänet päästetään sisään. Leonid vaatii saada puhua äänen esimiehen kanssa, ja tämän vastataan olevan "kahden kvanttitason päässä." Turvaupseeri esittää arvauksen, että tunkeutujat ovat itse asiassa Coventrylta paenneita.

 (image: http://sicsemper.karmavector.org/images/sui_li_goajing.jpg) Tornissa ei ole mitään ilmeisen käyttökelpoista, mutta taistelupanssarien kypärien lämpönäön avulla Giovanni huomaa että eräässä huoneistossa on joku. Huoneiston komerosta kaivetaan esiin hotellin johtaja, Sui Li Goajing -niminen viisikymmenvuotias nainen. Hänellä on pistooli mutta hän ei näytä olevan halukas tekemään mitään typerää aseistettua ja panssaroitua ryhmää vastaan. Gombei vaatii häntä ottamaan yhteyttä länsisiipeen linnoittautuneeseen komentajaan ja käskemään tätä avaamaan oven. Sui Li ottaa korurasiasta pienen korvakorun jossa on kommunikaattori. Hän puhuu hetken aikaa burmaa, ja sanoo sitten, että komentaja ei suostu avaamaan ovea. Gombei ottaa hänet kiväärinsä tähtäimeen ja vaatii kovempaa yritystä. Länsisiiven turvaupseeri keskustelee hetken Gombein kanssa suoraan radioitse.

Gombei ilmoittaa, että mikäli ovet eivät aukea, hotellissa alkavat teloitukset. Suurin osa vieraista ja henkilökunnasta on jo paennut, mutta oletettavasti länsisiivessä tätä ei vielä tiedetä. Turvaupseeri sanoo, että hänellä ei siltikään ole lupaa avata ovia. Gombei ampuu laukauksen ilmaan, ja turvaupseeri sanoo, että hän voi päästää Gombein kaksi toveria ulos. Panssariovi Leonidin ja Milyn takana aukeaa ja nämä poistuvat oitis kopistaan. Turvaovi menee jälleen kiinni heidän takanaan, ja länsisiipi on nyt tiiviisti suljettu.

Hotellin ulkopuolella poliisi on tyhjentänyt korttelin ja koettaa tunkeutua sisään, mutta Matthaun ja Chulsoonin tulitus estää heitä nousemasta portaikkoon. Siviilit on hotellin johtajaa lukuunottamatta evakuoitu, joten mitään suuria hyökkäysaikeita poliisilla ei ole. Samalla kun länsisiipeä uhataan kaasuttamisella Mily laskeutuu katon kautta takapihalla olevalle autolle. Giovanni huomaa poliisin väijyjän läheisellä katolla.

Mily astuu sisään kuormurin takaosaan, mutta siellä onkin poliisi joka on tarkistamssa paikkaa. Poliisi huutaa kiinaa ja ampuu Milya, mutta panssarin läpi pienikaliiperisen pistoolin luodit eivät pure ja Mily ampuu omalla pistoolillaan poliisin mahan. Hän kiinnittää räjähteitä sisältäviä säkkejä köyden päähän, ja hissin vastapainon avulla ne nousevat hujauksessa katolle. Sitten hän kiipeää itsekin ylös.

Kymmenessä minuutissa schatzgräber virittää paikallisista tarpeista kyhätyt räjähteensä ja asettaa ensimmäisen niistä länsisiiven ovea vasten. Tänä aikana poliisi saa paikalle oikean tarkka-ampujan, jonka Giovanni pudottaa. Poliisi ammuskelee myös savua ja kyynelkaasua hotellin sisään, mutta taistelupanssareiden kaasunaamariominaisuuksien ansiosta ne ovat coventrylaisille melko vaarattomat. Sui Li köhii.

Metalliovi on järeä, ja räjähteen suuntaamiseen ei ole kelvollisia välneitä, joten murtoräjähde on asiaankuuluvan suuri. Sytytyslanka palaa ja hyökkääjät suojautuvat monen huoneen päähän. Kymmentä sekuntia myöhemmin koko hotelli tärähtää kuin tykistä osuman saaneena, lamput putoavat katosta ja kaikki lasit satojen metrien säteellä hajoavat. Hotellin keskiosassa kaikki paitsi kantavat rakenteet ovat hajonneet ja kohdassa jossa aiemmin oli portaikko on nyt vain ensimmäiseen kerrokseen asti johtava kuilu jonka poikki kulkee pari metallipalkkia. Räjähdys on paljastanut, että koko länsisiipi näyttää olevan metallinen laatikko jota pommi ei ole rikkonut. Pommin vieressä ollut ovi on kuitenkin revennyt auki, sisempi ovi on vielä jäljellä.

Sakea pöly leijailee kaikkialla. Hyökkäysryhmä on vielä kunnossa, vangiksi otettu Sui Li on kuuroutunut mutta toimintakykyinen. Ulkona poliisit laajentavat saartorengasta. Mily ottaa toisen räjähdepakkauksen selkäänsä ja lähtee matalana tasapainottelemaan metallipalkkia pitkin kohti länsisiipeä. Häntä ammutaan portaiden raunioista käsin, ja hänen otteensa hetkeksi lipeää; Giovannin suojatulen avulla hän kuitenkin pääsee takaisin palkin päälle ja selviää koppiin. Verkkokalvoskanneri ja oletettavasti kopin mikrofonit, kaiuttimet sekä valvontakamerat ovat historiaa, mutta sisempi ovi on vielä ehjä. Schatzgräber asettaa toista murtoräjähdettä siihen, kun ovi yllättäen aukeaa ja konepistoolin sarja hakkaa hänet maahan.

Sekuntia myöhemmin teräspalkin toisessa päässä odottanut Giovanni on ottanut ampujan tähtäimeen ja pudottaa tämän yhdellä laukauksella. Ampujalla oli yllään kevyt Infinity Securitun taistelupuku joka ei kestä kiväärikaliiperin osumaa. Shokkia vastaan kamppaileva Mily horjuu avoimesta sisäovesta länsisiipeen ja lähtee tunkeutumaan sisäänpäin. Giovanni raportoi radioon oven olevan auki.

Edes Infinityn erikoisjoukkojen taistelupanssari ei ole riittänyt täydelliseksi suojaksi vierestä ammuttavalle konepistoolisarjalle, ja Mily taistelee pysyäkseen tajuissaan. Hän valuu käytävän mutkassa lattialle istumaan, mutta puristaa yhä pistooliaan. Giovanni ottaa vauhtia ja juoksee kapeaa metallipalkkia pitkin kuilun yli länsisiiven ovelle. Alhaalta ammutaan hajalaukauksia häntä kohti. Hän sukeltaa sisään uloimmasta ovesta, mutta jää sulkeutuvan sisemmän oven väliin. Tämä on kuitenkin henkilöturvalliseksi suunniteltu ovi joka ei mene kiinni jos välissä on jotakin. Giovanni tukkii sisemmän oven ja jatkaa syvemmälle länsisiipeen.

Koko coventrylaisryhmä siirtyy toisiaan suojaten palkin yli länsisiiven metallikuution ja sulkee sisemmän oven perässään. Leonid tajuaa, että käytävä jonne ovi johtaa muistuttaa logiikaltaan lentokenttää, ja todellakin liukuportaiden jälkeen ryhmä päätyy korkeaan tilaan joka on Infinityn kuljettimen lähtöalusta. Kuljetinta ei näy. Oven avaamiseen tarvitaan kulkukortti, mutta Leonid on poiminut sellaisen Giovannin surmaamalta turvahenkilöltä.

Adrenaliinin haihtuessa Mily ei enää pysy jaloillaan. Hänet kannetaan sairastupaan. Panssarin alla hän on yltä päältä ruhjeilla, mutta yksikään luoti ei ole läpäissyt hänen suojavarusteitaan.

Tutkimuksia I-siivessä


Länsisiipi käydään nopeasti läpi. Vainajaa lukuunottamatta se on tyhjä, sisällä näyttää majailleen kuusi henkeä jotka ovat evakuoituneet. Lähtiessään he ovat ottaneet mukaansa tietokoneita ja kirjallista materiaalia, mutta läheskään kaikkea ei ole ehditty viedä.

Siipi on räjähdyksen jäljiltä sokea ja kuuro, eikä coventrylaisilla ole mitään keinoa tietää mitä ulkopuolella tapahtuu. Oletettavasti poliisit piirittävät yhä hotellia, mutta luultavasti Infinityllä on tällä hetkellä käynnissä heidän kanssaan toimivaltakiista.

Materiaalista selviää, että länsisiipi vastaa toiminnallisuudeltaan lähinnä pientä lentokenttää: se ottaa vastaan tämän paralleelin ulkopuolelta kuljettimen kerran päivässä, ja sen tehtävä on lähinnä valvoa että kumpaankaan suuntaan ei kulje ketään tai mitään jonka ei kuuluisi. Normaalisti siipeä miehittää kolme Infinity Securityn työntekijää, mutta loki kertoo että uudestavuodesta asti täällä on toiminut myös kolme Infinity Justicen agenttia. Heidän tehtävänsä ei käy ilmi, mutta coventrylaiset arvelevat että näiden saapuminen muutamia päiviä heidän pakonsa jälkeen ei ole yhteensattumaa.

Aikataulujen mukaan kuljetin saapuu joka aamu kello 8 ja lähtee 12:30. Jos aikataulu piti paikkansa, länsisiivessä oleilleet Infinityn työntekijät pakenivat ykköskerroksen ovesta, ei kuljetinta käyttäen. Normaaliaikataulussa se palaisi 16 tunnin kuluttua.

Lentokenttämäisestä tilasta ei löydy coventrylaisten sotilaskuljettimen avauskoodeja - tämä on selvästi ollut enemmän siviili- kuin sotilaskohde. Kuitenkin palvelinhuoneesta Leonid löytää vielä muutamia kiintolevyjä joita ei ole ehditty ottaa mukaan tai rikkoa, ja onnistuu kytkemään ne ehjään futuristiseen tietokoneeseen. Hän onnistuu löytämään mm. ammattilaistasoista huolto-ohjeistusta kuljettimiin. Ilman Daryaa ohjeiden tulkitseminen ei täysin onnistu, mutta nopeasti lukemalla selviää, että jos kuljetin on syvälukitustilassa eikä koodia ole, kuljettimen voi palauttaa toimintakuntoon asentamalla siihen uuden emokortin.

Materiaalista selviää myös, että rinnakkaismaailmat ovat sijoittuneet useille parakvanttitasoille. Dixie-2, aavikkomaailma ja oletettavasti myös Coventry| ovat parakvanttitasolla 3. Subkvanta-kuljetin pystyy kulkemaan vain saman parakvanttitason sisällä, mutta tähän tukikohtaan saapuva kuljetin pystyy tekemään kahden kvanttitason hypyn.

Pelinjohtajan mietintöjä


Lingvistisestä epämääräisyydestä: Valkoinen tähti kirjoitettaisiin kiinaksi 白星 (Piao Qi), japaniksi 白い星 (Shiroi Hoshi), eli yhdellä lisämerkillä kuten Kaisa sanoi. Lopulta tulin siihen tulokseen, että Japania ihannoivassa Hong Kongissa nimi koetettaisiin kyllä kirjoittaa japanilaisittain useimmissa olosuhteissa. Molempia kirjoitusasuja näkyy.

Agenttitarinan tempo vähän vaihteli, mutta mielestäni etsivätoiminnan pelkistäminen huippukohtiin ja asioiden pitäminen liikkeessä toimi melko hyvin. Valitettavasti yksityiskohtapuoli oli vähän köyhempi ja hahmot saattoivat vaikuttaa pelkiltä ongelmanratkaisukoneilta. Sittenkin, aika rouhevaa meininkiä.

<-- 021: Kalpean Kristuksen seuraajat - 023: Ylivoima-->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki