Revision [1215]

This is an old revision of SicSemper016 made by AdminDare on 2010-10-10 22:48:30.

 

016: Dixie-2


<-- 015: Luottamus - 017:-->

"Teillähän oli subkvanta-kuljetin?"
- Srina Varivanish, Infinity Search & Rescuen työntekijä

 


Ylänkö, Malakan niemimaa, tuntematon maailma, 25.10. 1492 CE


Ylänkö täysin toisenlaisessa paikassa.

Aikakone pysähtyy sekunnin murto-osan vapaapudotuksen tunteen jälkeen. Loittoryhmä on perillä. Leonid panee päähänsä Rocalta otetun kyprän ja kurkistaa aikakoneen luukusta ulos. Ulkona tuoksuu aavikolta ja ilma on kuumaa. Kontin katolle kiipeäminen paljastaa uskomattoman näyn.

Kontti on yhä ylängön päällä ja idässä oleva rinne on entisensä, mutta viidakosta tai kasvillisuudesta ei ole tietoakaan. Niiden tilalla on vain hiekkainen ja savinen aavikko. Taivaalla ei ole pilven pilveä ja kuumuus on hirvittävä, yli 30 astetta vaikka aurinko onkin jo laskemassa.

Loittoryhmäläiset kiipeävät ulos. Jumapii penkoo ylänköä ja löytää merkkejä kituliaista aavikkokasveista. Pohditaan mitä tehdä, köysi lasketaan alas rinteeltä. Kontista tuodaan ulos kolmijalalla seisova antenni joka kytketään kontin kaapeleihin. Kontin tietokoneet saavat yhteyden GPS-sateliitteihin, jotka vahvistavat kontin sijainnin (sama paikka kun aiemmin) ja paikallisen ajan - vuoden 1492 CE. Darya vilkaisee verkkoselainta, ja saa sateliittiyhteyden näkyviin sivun, joka on Infinityn Search & Rescuen "Kutsu apua tätä kautta" -sivu. Välittömästi Darya kytkee antennin irti tajuttuaan, että johonkin jäi juuri loki laitteen liittymisestä verkkoon.

Leonid tahtoo käydä katsomassa Coventrya. Samalla kun pohditaan kannattaako tämä ja voiko aavikolla edes kulkea, Jumapii laskeutuu jo köyttä pitkin alas aavikon pinnalle tutkimaan. Oikeastaan vain hänellä ja Myo Obadelella on mitään kokemusta aavikolla toimimisesta.

Lopulta päätetään kytkeä kontin antenni takaisin kiinni ja virittää kontista löytyneet aurinkopaneelit täyttämään akkuja. Kontin akuissa on energiaa jäljellä 45 megajoulea; hyppy kulutti 30. Vielä yhden hypyn voisi tehdä, mutta Darya arvelee että paneelien avulla muutamassa päivässä voitaisiin saada kuluneet 30 MJ takaisin. Antennin ja sateliittien avulla kontti pystyy pitämään yhteyttä Leonidin hightech-kypärään, tosin sateliittiyhteys ei ole mitenkään erinomainen. Näyttää siltä, että tätä planeettaa kiertää ehkä tusinan verran GPS- tai kommunikaatiosateliitteja, paljon vähemmän kuin vaikkapa vuodessa 2009.

Leonid, Myo ja Jumapii lähtevät taivaltamaan merenrantaa kohti. Darya ja Akiko tutkivat laitetta. Kontti tekee saapumisenjälkeistä tarkistusta, johon kuluu noin tunti; sen jälkeen se ilmoittaa olevansa jälleen valmis toimintaan. Darya selaa tarkistuslokia ja tekee päätelmiä sen selonteoista. Sateliittilinkin kautta koetaan selata muutakin verkkoa, mutta varsinaista Internetiä ei täällä ole; ainoa web-protokollien yli välittyvä sivu on sivu jota kautta voi kutsua apua. Radiokanavillakaan ei kuulu liikennettä. Konttiin tulee tuskallisen kuuma jos ilmaistointia ei pidetä päällä, mutta auringon laskiessa olo helpottuu.

Vähän ennen auringonlaskua aavikolle laskeutunut kolmikko on selvinnyt merenrantaan. He eivät ole nähneet kuin muutamia kituliaita kasveja, ja vaikka he ovat paikassa jonka pitäisi olla Coventry, on se lähes tunnistamaton. Merenpinta on noussut ainakin kymmenen metriä eikä missään näy merkkejä asutuksesta. Darya ja Akiko arvioivat, että tämä planeetta kärsii valtavasta ilmastonmuutoksesta; jossain on vielä jotain toimivaa ekosysteemiä koska ilmakehä on kuitenkin kunnossa, mutta merenpinnan kohoaminen kielii globaalista ilmiöstä.

Yötä vasten Leonid, Myo ja Jumapii palaavat ylängölle. Ensin lämpimässä ja sitten kylmässä kulkeminen on väsyttänyt Leonidia ja hänen on hyvin tuskallista päästä ylös kontin luo. Lopulta se kuitenkin onnistuu. Loittoryhmä päättää nukkua joitakin tunteja.

26.10. 1492


laa laa

Pelinjohtajan mietintöjä


Päätin sitten, että loittoryhmän seikkailut muodostavat jakson 16. Oikeasti tämä koostuu kahdesta pelikerrasta - 10.10. 2010 pelatun pelin jälkipuolesta, ja toivon mukaan 25.10. pelatusta tokasta osasta.


<-- 015: Luottamus - 017:-->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki