Revision [367]

This is an old revision of SicSemper001a made by AdminDare on 2009-10-13 16:06:44.

 

Ayela: Primum non nocere


<-- 001: Kaikutarkkailu - 002: -->

"Niihin taloihin, joissa käyn, menen auttaakseni sairaita, tekemättä tahallisesti mitään vääryyttä ja vahinkoa."
- ote Hippokrateen valasta

 

Ayela herää hitaasti tuntemattomassa, pimeässä huoneessa. Ulkopuolelta kuuluu lukuisten yöeläinten ääniä ja jos ilma ei liikkuisi, olisi tukalan kuuma. Kurkkua kuivaa ja väsyttää.

Orientaalin näköinen hoitaja käy paikalla, valaisten huoneen kynttilällä. Ayelan silmät ovat valonarat. Hoitaja tarjoaa hänelle vettä mukista, ja selvittää sitten mitä kieliä hän puhuu; tarjotaan kiinaa, englantia ja arabiaa. Kun päädytään arabiaan, nainen poistuu sanoen hakevansa tulkin. Pian huoneeseen ilmestyy ehkä kuusikymmenvuotias arabinainen, joka kertoo nimensä olevan Siddiqa al-Basra, ja kysyy Ayelalta mitä tälle on oikein tapahtunut.

Siddiqa al-BasraAyela kertoo olleensa onnettomuudessa. Siddiqa kertoo hänen olevan sairaalassa, paikassa nimeltä Coventry, janoa ja heikotusta lukuunottamatta kunnossa. Ayelalta kerätään kattavat potilastiedot, mutta lukuunottamatta sitä että hänen toverinsa ovat kunnossa hänelle ei kerrota juuri mitään. Sitten hänet jätetään nukkumaan.

Myöhemmin yöllä Ayela herää uudemman kerran. Ympäristö ei muistuta enää Dubaita: ulkoa kuuluu rankkasade ja äänet ovat paljon aavikkoa rikkaammat. Itämainen hoitaja tuo aamiaista. Sairaala on hyvin hiljainen. Pian Siddiqa ilmestyy jälleen huoneeseen, ja kertoo olevansa valmis vastaamaan Ayelan kysymyksiin.

Siddiqa kertoo, että Coventry sijaitsee parhaiden arvioiden mukaan Malakan niemimaalla ja on noin 700 asukkaan kylä. Hän myös kertoo, että kylän asukkaat ovat kaikki eri ajoista - Siddiqa itse on vuodesta 2000, mutta on asunut kylässä yli 20 vuotta. Asukkaat eivät ole täällä vapaaehtoisesti, vaan Keräilijöinä tunnettu joukko on toimittanut heidät sinne omista syistään. Coventrya ympäröi sademetsä, ja kylästä voi toki lähteä, mutta niemimaalla ei tunnu olevan ketään muuta. Mitään merkkejä muista ihmisistä ei ole löytynyt koko niinä 27 vuotena joina Coventry on ollut olemassa.

Coventryn tarkoitusta ei tiedetä - Keräilijöitä voisi yhtä hyvin kutsua vanginvartijoiksi, koska ketään he eivät ole koskaan pois Coventrylta noutaneet. Asukkaat saavat tehdä mitä haluavat, Keräilijät ovat vain nimittäneet Coventryn päällikön ja käytännössä sitten jättäneet heidät oman onnensa nojaan. Aina muutamien kuukausien välein Coventrylle saapuu lisää ihmisiä, joista tulee yhteisön jäseniä. Lapsia ei synny.

Siddiqa sanoo, että Ayelakin on nyt yhteisön jäsen, ja kysyy mitä hän osaa tehdä. Kun Ayela kertoo olevansa koulutukseltaan hoitaja, Siddiqa ilahtuu silminnähden ja kysyy haluaisiko hän toimia yhä hoitajana. Pätevästä hoitohenkilökunnasta on pulaa; Siddiqa sanoo itse olevansa sairaalan johtaja tosin nykyään "muut velvollisuudet" vievät paljon hänen aikaansa. Ayela myöntyy, ja Siddiqa sanoo koettavansa järjestää asian siten, että Ayela päätyy töihin sairaalaan. Tämä ei kuitenkaan ole hänen päätettävissään; Coventryn hallitsija lopulta määrää jokaiselle paikan yhteisössä. Siddiqa ei selvästi ole kovin mielissään hallitsijasta, muttei sano hänestä paljoa.

Siddiqa kertoo, että illalla Ayelan olo tulee olemaan parempi, ja että tuolloin hänet myös adoptoidaan yhteisöön, tai että hänelle osoitetaan paikka siinä. Kysymyksiin yhteisön lakien ehdottomuudesta Siddiqa vastaa aiemman päällikkö Lucius Quarton sanoin: "Jotkut teistä ovat tottuneet siihen että halltisijan valta lähtee hänen kansastaan. Coventryssa ei ole niin. Kukaan meistä ei voi epäillä, etteikö hallitsija olisi täällä korkeampien voimien asettama"; korkeammat voimat ovat Keräilijät.

Ayela jaksaa jälleen kävellä, hän peseytyy ja katselee ulos sairaalan ikkunoista. Hän näkee meren ja joitakin korkeiden jalkojen varassa seisovia taloja.


* aamiaista
* Coventry, keräilijät
* käynti vuodessa 1972, ei kannata kertoa kenellekään
* Siddiqa on vuodesta 2000 mutta on ollut Coventrylla yli 20 vuotta
* haluaisiko Ayela olla jälleen hoitaja? joo
* Ayela tullaan adoptoimaan yhteisöön, mitä se sitten tarkoittaakin.
* Siddiqa on haluton kertomaan paljoa, ei ilmeisesti pidä Coventryn hallinnosta täysin mutta sanoo että "valta täällä ei ole lähtöisin kansasta vaan korkeammalta" - on kryptinen.
* peseytyminen. hygieniatarpeet. adoptio tulossa.
* auringon laskiessa Kyknos, Yumiko. Päivällinen, adoptioseremonia
* sairaalan hightekkiä
* juttelua Kyknosin kanssa, Coventryn historiaa


Pelinjohdon huomioita


Taas pieni mutta olennainen virhe selostuksessa: Siddiqa ei itse asiassa ollut vuodesta 2004 vaan 2000.


<-- 001: Kaikutarkkailu - 002: -->CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki