Revision [221]

This is an old revision of SicSemper000c made by AdminDare on 2009-09-26 00:18:06.

 

Prologi: Darya


001: -->


"Sinut kuljetetaan Omaniin ja luovutetaan Yhdysvaltain Keskustiedustelupalvelulle. Sen jälkeen kohtalosi on Jumalan käsissä."
- Dubain poliisin etsivä Daryalle

 


Elokuun puoliväli, 2009
Dubai, Arabiemiirikuntien liitto


IréneDarya Rastegar on saapunut Dubai'iin Birla Institute of Technology and Sciences, Pilani:n juuri avattavaa fysiikan tutkimusyksikköä varten. Tuore fysiikan laitos kutsuu fysiikan opiskelijoita ympäri maailmaa tutustumaan projekteihinsa ja tarjoaa näille pro gradu- ja jatko-opiskeluaiheita. Pariisista tutustumaan saapuvat Daryan lisäksi ainejärjestöpolitiikka-aktiivi Janosz Lorgnon, supersäieteoriaan kovasti suuntautumassa oleva Iréne Veniard ja graduaan geofysiikasta viimeistelemässä oleva Nicolas Jospin. Air Emiratesin lennolla tavataan muitakin samaan konferenssiin tulossa olevia fyysikoita.

JanoszMaanantai-iltana pidetään avajaiset BITS:in tiloissa Dubain kaupungin ulkopuolella. Ystävällinen henkilökunta on pääasiassa arabeja, sekä pari intialaista ja amerikkalaista; yleisö on eurooppalaisia, amerikkalaisia, intialaisia ja japanilaisia. Avajaisten jälkeen opiskelijoita kestitään hotellin baarissa. BITS on selvästi erittäin varakas ja tarjoaa opiskelijoille syötävää ja juotavaa sekä huolehtii siitä että opiskelijat verkostoituvat hyvin eivätkä juo aivan liikaa. Darya jakaa hotellihuoneen Irénen kanssa. Kaksikko käy kävelyllä hämmästyttävän oloisessa Dubaissa. Kaupunki on hyvin siisti ja ekstragavantti olematta tyylitön. Valtaosa ihmisistä tuntuu olevan länsimaisia; kaikki on ystävällisesti kaksikielistä. Baariin palattaessa jopa syrjäänvetäytyvä Darya houkutellaan mukaan istumaan fyysikoiden kanssa ja juttelemaan; Mohammad-niminen assistantti yliopistolta kertoo monikansallisille vieraille Dubaista ja vaihtaa jopa pari sanaa farsiksi Daryan kanssa kuullessaan tämän olevan Iranista. Baarissa menee myöhään, aikaero vaan vahvistaa tätä.

NicolasSeuraavana päivänä BITS esittelee varsinaisia tutkimusprojektejaan enemmän tai vähemmän väsyneille nuorille fyysikoille. Keskeisimpiä ovat geofysiikka (ilmastonmuutosta vastaan taisteleminen valtameren suolapitoisuutta muokkaamalla) ja materiaalifysiikka (öljy loppuu joskus, mutta Dubaissa on myös lähes rajaton auringkoenergiapotentiaali jos sitä vaan voisi hyödyntää nykyistä paremmilla aurinkokennoilla). Selvä teknillisen tiedekunnan naapurina olemisen ote tuntuu kaikkialla.

Lounas on oikein hyvä ja illallinen erittäin herkullinen. Opiskelijat on jaettu pienempiin pöytäkuntiin joista kussakin on jokin BITS:in edustaja jututtamassa, houkuttelemassa instituuttiin jatko-opiskelemaan tai muuten vaan pitämässä huolta mielialasta. PR-henkilöt on valittu huolella, koska he ovat kaikki todella hyviä saamaan opiskelijat viihtymään ja jopa kertomaan itsestään. Jopa arat tiedenörtit on houkuteltu kuoristaan ja saatu tapaamaan kaltaisiaan.

Professori AbbudDaryan pöytäseurueessa instituutin edustajana on eilen baarissakin nähty professori Fihr Abbud joka houkuttelee pöytäväen puhumaan filosofis-fysikaalisia. Illallisen jälkeen opiskelijat jatkavat yökerhoon, mutta Darya ei koe sitä omaksi skenekseen ja pakenee nopeasti hotellille. Iréne saapuu paikalle myöhään yöllä.

Aamuseitsemän aikaan Irénen puhelin soi. Hän herää ja nousee ylös hämmästyneen ja huolestuneen näköisenä; kun Darya kysyy mistä on kyse, Iréne kertoo että professori Abbud pidätettiin puoli tuntia sitten. Pidätyksestä raportoi amerikkalainen opiskelija Steve joka kertoo tarinaansa hotellin ala-aulassa: kokoyön baarikierroksella olivat jalkeilla enää Steve, japanilainen fyysikko ja prof. Abbud kun paikalle oli yhtäkkiä syöksynyt kourallinen Dubain poliiseja jotka olivat kovin ottein taklanneet Abbudin ja vieneet hänet pois. Poliisi oli poiminut myös Steven ja hänen kaverinsa pikaiseen kuulusteluun, mutta päästäneet heidät pois puolta tuntia myöhemmin.

Hotellibaariin saapuu melkoinen joukko fyysikoita kuulemaan Steven tarinaa. Fihr Abbud on ilmeisesti Yhdysvaltain kansalainen ja tapahtumasta pannaan sana kiertämään myös instituutille; joku on oletettavasti ottanut jo yhteyttä suurlähetystöönkin.

Al-Fayah

Pelinjohtajan huomioita
Pelattiin 25.9. 2009


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki