Naio Veniri


Naio Veniri

Ensiesiintyminen: Jakso 31 (vilaukselta, äänestämässä Mialewskin hirttämisen puolesta), Jakso 34 (puheroolissa)
Syntymäaika ja paikka: Vanua Levu, Fizdi, tuntematon paralleeli, 1838 (ikä 26)
Kielitaito: fidzi, jaava, ranska

Tausta


Naio Veniri syntyi 1838 pienessä mutta hyvinvoivassa kylässä Fidzillä. Kun hän oli vaan 11, ranskalaiset lähetyssaarnaajat saapuivat hänen kotikyläänsä. Tästä oli lukuisia seurauksia: ystävälliset lähetyssaarnaajat opettivat uteliaita lapsia lukemaan, fidziläiset puettiin hieman peittävämpiin vaatteisiin, ja kolonialistiset yritykset pistivät natiivit töihin kasvattamaan sokeria.

Yhteenotto oli väistämätön. Kapinointi Fidzillä alkoi 1856, ja Naio päätyi mukaan ranskalaisia vastustavaan rintamaan. Hän osasi vihollisen kielen, tunsi hieman näiden työkaluja ja aseita, ja oli jopa oppinut lukemaan. 20-vuotiaana Naio oli yksi Vanua Levun saaren kapinaliikkeen luutnanteista: metsässä hiipivä kommando ja nationalistinen agitaattori. 1860 ranskalaiset teurastivat kapinoivia fidziläisiä, mutta tämä sai vaan heidät taistelemaan kovemmin. Avoin sota muuttui sissitaisteluksi. Ranskan vihollinen Englanti tuki sotaisia alkuasukkaita Fidzillä toimittamalla heille aseita ja taktista opetusta.

1862 Naion ryhmä väijytti neljä viidakossa kulkevaa ranskalaista - mutta näillä olikin tavattoman voimakkaita aseita, ja fidziläiset lyötiin.Naio onnistui pakenemaan öiseen metsään, ja hakeutui turvaan lähikylään. Hän nukahti kapinallisia tukevan kalastajaparin vajaan, ja heräsi yhdessä hänet kätkeneiden kalastajien kanssa Coventrylla CL 26.

Coventry oli Naiolle vain uusi ranskalaisten juoni, ja hän on varma että hänen kotimaailmansa ranskalaisten inhottava keisari Napoleon II toimii yhteistyössä Infinityn kanssa. Puyuman| taloon hän päätyi, koska hän puhui jaavaa. Hän oli mukana maanpakolaisliikkeen toiminnassa ja kun tilaisuus tuli poistua Coventrylta, hän oli ensimmäisten joukossa jonottamassa kuljettimeen.


Taidot


Naio oli käytännössä myöhäiskivikautinen metsästäjä-kalastaja-käsityöläinen. Ranskalaisten lähetyskoulu opetti hänet lukemaan, kirjoittamaan ja hieman laskemaankin, ja hän on poiminut tämän myötä jonkin verran tietoa maailmasta.

Viidakkosissinä ja vallankumouksellisena Naio on erittäin hyvä liikkumaan ääneti ja ottamaan vihollisen sotilaita hengiltä keihäällä, veitsellä tai kiväärillä.

Rajoitukset


Naion teknologinen osaaminen on varsin rajoitettua: kivikautisen taustan lisäksi on vain täplittäin opetellut minkäänlaisten monimutkaisempien laitteiden käyttöä, pääasiassa tämä rajoittuu aseisiin.

Naio ei ollut edes nähnyt kaupunkia ennenkuin hän siirtyi maanpakolaisten mukana Dixie-2:lle. Samaten trooppinen sademetsä on oikeastaan ainoa biotooppi, jossa hän osaa toimia. Vaikka hän onkin taitava veneilijä ja hänen maanmiehensä saattavat matkustaa kanooteilla tuhansia kilometrejä, ei hänellä itsellään ole kokemusta valtamerestä.


CategoryHahmot
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki