Prologi: Leonid


001: Kaikutarkkailu -->


"Demonstraatiota varten tarvitsemme ehkä neliökilometrin kokoisen tyhjän hiekka-alueen."
"Loputtomassa viisaudessaan Jumala on suonut meille paljon juuri tällaista aluetta."
- Leonid ja Samman

 


Elokuun loppupuoli, 2009
Dubai, Arabiemiirikuntien liitto


Leonid| herää krapulaisena albanialaisen prostituoidun vierestä puheluun. Sergei kertoo, että arabimies nimeltä Samman bin Mustafa tahtoo tavata hänet. Leonidin muisti palailee pätkittäin. Eilisillan diili LTTE:n edustajien kanssa oli mennyt pieleen, kauppoja ei ollut syntynyt koska tamilitiikereilltä ei löytynytkään rahoja. Tämän vuoksi Leonid oli päätynyt kolmen tähden hotelliin sen sijaan että olisi päässyt yöpymään Burj Al Arabissa kuten oli suunnitellut.

Samman bin MustafaLeonid tapaa Sergein kanssa Sammanin turistialueen ravintolassa. Samman kertoo edustavansa sheikki Owais bin Maulana bin Zakyid bin Masoud abu Usmah Bina Khalid al Wali Hajjia tarvitsee sissijoukolle sopivaa aseistusta, "niin pian kuin mahdollista tai nopeammin". Aiempi sopimus amerikkalaisen asekauppiaan kanssa oli mennyt puihin kauppiaan edustajan loukattua sheikin poikaa ja nyt sheikki tarvitsee uuden myyjän.Leonid hieroo kauppoja ja saa lopulta myytyä koko tamileille menossa olevan lastin, jopa nekin osat joita sheikki ei alunperin tiennyt tarvitsevansa.

Pari päivää Leonid ja Sergei viettävät Dubaissa vain hengaten. Käy ilmi että John Burton tai ainakin hänen joku edustajansa ovat tehneet täällä diilejä. Tamilit eivät enää näyttäydy. Sergei etsii verkosta tietoa sheikki Owaisista ja yllättäen löytääkin aika paljon: mies on vanhaa beduiiniheimoa ja elää aavikolla yltäkylläisessä telttakylässä. Hän on ilmeisesti myös Dubain tämänhetkisen hallinnon epäsuosiossa mutta syyt tähän eivät ole lainkaan selvät.

Kolmantena päivänä Leonid ja Sergei ajavat sitten rekallisen aseistusta aavikolle 40 kilometrin päähän Dubaista. He löytävät sheikki Owaisin telttaleirin joka on rakennettu kustannuksia säästelemättä ja johon kuuluu jopa keinotekoinen keidas ja lampi jossa on kaloja. Varsinaisessa telttakartanossa asuu sheikki ja hänen sukunsa, leirin alapuolella on parinsadan ihmisen palvelijakylä selvästi vaatimattomammissa teltoissa. He tapaavat sheikki Owaisin pojan Usmahin (jolla on puhevika) ja lopulta myös itse sheikin.

Sheikki Owais bin Maulana bin Zakyid bin Masoud abu Usmah Bina Khalid al Wali HajjiiSheikki Owais on selvästi koko leirin valtias ja vaikka hän kohtelee Leonidia ja Sergeitä ekstragavantin ystävällisesti hän myös kiinnittää tarkkaan huomiota asedemonstraatioon. Leonid esittelee kalustoaan ja sheikki on selvästi tyytyväinen näkemäänsä. Hän antaa Leonidille sovitun hinnan käteisellä ja kutsuu vieraat ekstragavantille päivälliselle jossa tarjoillaan valtava määrä ruokalajeja sekä paikallista viihdettä vatsatanssin ja soittamisen merkeissä.

Leonid ja Sergei yöpyvät kylässä. Yöllä Leonidin telttaan saapuu Latifah-niminen kurtisaani tarjoamaan palveluksiaan. Aamulla Samman tekee selväksi että Leonidin läsnäolo on yhä jossain määrin toivottavaa koska kalustoa vielä testataan toisaalla. Sergein ja diilistä saadut rahat Leonid lähettää pois huomatessaan tämän juttelevan hyvin tuttavallisesti nuoren komean arabimiehen kanssa.

Abd al-SharzainEilisten demonstraatioiden yhteydessä tavattu eräs sheikin sotilasneuvonantajista tulee kyselemään Leonidilta kalustosta. Mies on nimeltään Abd al-Sharzain, ja hän on selvästi leirissä majailevien sotilaallisempien henkilöiden komentaja. Hän antaa myös pelottavan ja kylmän vaikutelman, ja puhuu vain minimaalisten kohteliaisuussääntöjen mukaan. Hän ei luovuta tiedonmuruakaan Leonidin tiedusteluihin itsestään, sheikistä tai aseiden käyttötarkoituksesta.

Alkuillasta leirissä tulee yhtäkkiä olosuhteiden muutos, ja pian Abd al-Sharzain ilmestyy Leonidin telttaan ja komentaa tämän mukaansa. Ylhäältä laskeudutaan pikaisesti alaleiriin jossa Abd al-Sharzain tiedustelee Leonidilta parasta keinoa räjäyttää kiveä. Leonid antaa hämmentyneenä ohjeet ja sotilaat määräävät oitis palvelusväen kantamaan laatikoittain räjähteitä kahteen kuormuriin jotka peruutetaan leiriin. Salamannopean lastausoperaation jälkeen kuormurit lähtevät liikeelle; Leonid, Abd al-Sharzain ja sotilaiden kersantti hyppäävät humveehen ja lähtevät etunenässä.

Abd al-Sharzain tenttaa Leonidilta parasta tapaa sulkea sola räjähteillä. Leonid tarjoaa sotilastaktista tilannearviota mutta al-Sharzain sanoo että hän osaa tämän riittävän hyvin ja pelkkä räjähdeasiantuntemus on nyt tarpeen. Saatuaan selonteon hän puhuu lyhyesti puhelimeen ja jää sitten humveen kyydistä noustakseen toiseen autoon. Kersantti näyttää selvästi huojentuneelta al-Sharzainin lähtiessä tosin hän näyttää edelleen mieheltä joka odottaa olevansa menossa taisteluun; hän kysyy onko Leonidilla asetta ja kun tämä vastaa kieltävästi, hän kehottaa tätä ottamaan pistoolin hansikaslokerosta.

Al-Fayah
Saattue ajaa viisitoista kilometriä lähelle Sharjahin rajaa, Al-Fayah nimisen kallioharjanteen luo. Paikka on keskellä ei-mitään. Autot on pysäköity korkealle, niin ylös kuin rinteeseen johtavaa huonoa tietä suinkin pääsee, ja laatikoita aletaan purkaa vauhdikkaasti. Niiden sisältämiä muoviräjähteitä aletaan viedä kallioon kaivautuvaan pari metriä leveään ja kolmekymmentä metriä korkeaan kanjoniin ja kersantin ohjeiden mukaan kiinnittää sen seiniin.

Leonid lähettää Sergeille nopean tilanneraportin sekä koordinaattinsa. Hän myös huomaa sotilaiden asettavan vartion lännen suuntaan, eli aavikolle päin suuntaan josta he tulivat - ei kalliokanjonin suuntaan. Harjanteen päälläkään ei näy tarkkailijaa. Kersantti ei vastaa Leonidin kysymyksiin, hän ei itsekään tunnu tarkalleen tietävän mitä on tekeillä mutta noudattaa käskyjä.

Jonkin ajan kuluttua parin kilometrin päässä näkyy pölypilvi - auto joka tulee päätietä pitkin kalliota kohti. Sotilaat ja tukihenkilökunta komennetaan maastoutumaan. Kilometrin päässä auto kääntyy päätieltä kallion suuntaan. Sotilaat virittävät tielle piikkejä katkaistakseen sen kulun. Leonid huomaa erään palveluskunnan naisista lähettävän tekstiviestiä puhelimellaan vaivihkaa ja kömpelösti.

Sheikin sotilaat pysäyttävät auton ja ottavat sen matkustajat ulos aseilla uhaten. Autosta on noussut kaksi sotilaspoliisia ja kolmantena nuori länsimaiselta vaikuttava tyttö jolla on käsiraudat. Heitä marssitetaan ylös kohti kuormureita. Räjähteiden virittäminen alkaa uudestaan, entistä kovemmalla kiireellä.

Sitten tiellä näkyy uusi, suurempi pölypilvi, ja horisontin yllä erottuu pari pistettä, helikoptereita.

Pelinjohtajan huomioita


Yllättävän sulavasti kiskot kuljettivat tämänkin pelin toivottuun pisteeseen. Pari korjausta pelikuvaukseen: kontit itse asiassa jätettiin sheikki Owaisin leiriin koska kyllä niille sittenkin löytyy käyttöä, ja Leonid havaitsi palvelusnaisen soittavan puhelun hieman eri kohdassa kuin kuvailin.

NPC-kaartista itse ainakin pidin, toivottavasti Sergei oli kaivatun kaltainen.


Pelattiin 20.9. 2009


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki