nixon


USA pudotti pallon täydellisesti 1960-luvun lopun avaruusohjelman suhteen. Neuvostoliitto voitti avaruuskilvan 1970 ensimmäisellä miehitetyllä laskeutumisella Kuuhun, ja vaikka kosmonautit eivät koskaan selvinneetkään takaisin Maapallolle, heistä tuli inspiroivia esimerkkejä koko planeetalle. USA kiihdytti kylmän sodan uuteen vauhtiin 70-luvun alussa, ja lopulta päätyi ratkaisemaan Vietnamin sodan kahdella ydinpommilla 1973. Tästä seurasi massiivinen kansainvälinen vastareaktio.

USA havaitsi olevansa poliittisesti eristyksissä ja 1974 sen hallinto käytännössä romahti sisältäpäin samalla kun NATO hajosi sisäisiin erimielisyyksiin. Nixon joutui eroamaan samalla kun Brezhnevin Neuvostoliitto esiintyi maailmanpolitiikassa rauhan airueena. Brezhnevin kuoltua hänen seuraajansa Nikolai Tichonov jatkoi samaa linjaa, samalla kun USA:ssa Nixonia valtaan seurannut Jerry Brown keräsi edeltäjänsä perintöä. Kehitys jatkui 1980-luvulle Euroopan maiden solmiessa läheisempiä yhteistyösuhteita Neuvostoliittoon. Ydinpommin käyttäminen oli käytännössä tappanut kilpavarustelun ja kautta maailman vaadittiin ehdotonta aseistariisumista.

Paikallinen aika: 1990
Täältä kotoisin olevia coventrylaisia: Malika Shefra (NL), Ernst Geiber (DDR), Aleksei Stolin (NL), Gracja Mierzwinski (Puola)
Parakvanttitaso: Tuntematon

poikkeavuuksia pelaajien tuntemasta maailmasta


Tämän maailman historiassa ensimmäinen selvästi näkyvä suuri poikkeama tulee 1960-luvun loppupuolella, mutta siihen johtanut USA:n avaruusohjelma on ollut hyvin erilainen ja paljon tehottomampi.

Avaruuskilvan kanssa samoihin aikoihin tässä maailmassa heräsi valtava tieteellinen ja populaari kiinnostus aikamatkailuun. Suositut salaliittoteoriat kertovat ajassa matkustavista vakoojista jotka käyvät muuttamassa menneisyyttä. Etenkin Yhdysvalloissa uskotaan monissa hörhömmissä piireissä, että Neuvostoliitto lähettää aika-agentteja menneisyyteen sabotoimaan Yhdysvaltain kohtaloa. Coventrylle toimitetut neuvostoliittolaiset toki tietävät, että tämä ei pitänyt paikkaansa, joskin aikamatkustuksen mahdollisuutta tutkittiin ahkerasti Neuvostoliitossa ja epäilemättä myös Yhdysvalloissa.


CategoryMaailmat
There are no comments on this page.
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki