Wiki source for Wikiohje


Show raw source

===Wikiohje===

<<Havaittu bugi: Logout ei ainakaan Safari-selaimella toimi. Tällä ei kuitenkaan pitäisi olla suurta väliä, koska sisäänkirjautumisen tarkoitus on lähinnä estää spämmibotteja hyökkäämästä.<<
::c::

Sic Semper -pelikampanjan sivut on toteutettu kokonaan wikinä. Käytetty järjestelmä on [[Wikka:HomePage| WikkaWiki]]. Sivujen katselu on mahdollista kaikille, mutta muokkaaminen tai kommentointi vaatii tunnusten luomista, ja tämä onnistuu vain pelinjohdon myötävaikutuksella. Jos pelaat kampanjassa, saat tunnuksen (jos et automaattisesti, muista pyytää.)

Wiki on yhteisöllinen järjestelmä, joten pelaajien on sallittua ja kaikin puolin toivottavaa tuoda tänne sisältöä - joko uusia sivuja luomalla tai olemassaolevia muokkaamalla. Pelinjohto päivittää tänne pelikertojen kuvauksia, jaksoluetteloa, hahmokuvauksia jne. Pelaajat saavat muokata sisältöä miten parhaaksi näkevät.

Wiki ei oletuksena ole diegeettinen, ainakaan aluksi. Jos hahmot päättävät perustaa oman kirjaston tai tietokannan, sitä voi toki simuloida wikillä.

===Tekniset käyttöohjeet===

Tekstin editointiohjeita löytyy sivulta FormattingRules. Editointia voi kokeilla [[SandBox| hiekkalaatikossa]] (jota voi editoida jopa kirjautumatta). Sivueditointi toimii yksinkertaisesti **tuplaklikkaamalla sivua**.

Uuden sivun voi luoda helpoimmin syöttämällä www-selaimen osoitekenttään sivun nimen, vaikkapa

//""http://users.utu.fi/aletal/roolipelaaja/sicsemper/wiki/munhahmonsivu""//

Tällöin wiki kysyy, haluatko luoda sivun.

===Kuvat===

Kuvan upload-ominaisuutta ei ole tätä kirjoittaessa otettu käyttöön (pitäisi päivittää wikimoottori jotta se onnistuisi, ja tätä versiota on puukoteltu itse niin raskaasti ettei päivittäminen ole mikään ihan helppo temppu). Kuvia voi sivuille lisätä, mutta itse kuvien on sijaittava jossain muualla webissä. Jos kuvanlisäilyä kovasti halutaan, voin koettaa päivittää versioon jossa tällainen toimii.

===Salaisuudet wikissä===

Wikiin voi tehdä myös salaisia sivuja määräämällä että muilla ei ole lukuoikeuksia luomaasi sivuun. Tämä tehdään alalaidan "Edit ""ACLs"" " (access control lists) -linkistä. Luo ensin sivu, kirjoita sinne jotain sisältöä, sitten klikkaa "Edit ""ACLs"" " ja anna vain itsellesi oikeus lukea sivua. (Pelinjohto pääsee täällä kaikkialle, tietty.)

----
CategoryWiki
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki