Wiki source for WeltVaterland


Show raw source

====welt vaterland====

""<a href="images/map-vaterland.jpg"><img src="images/map-vaterland.jpg" width="800" title="Maailma vuonna 2011">""

**Paikallinen aika:** 2011
**Infinityn designaatio:** Reich-5
**Ensiesiintyminen:** [[SicSemper025b| Mily: Diplomaatin vanhin tehtävä]] (vilaukselta), [[SicSemper028| 28: Tuhatvuotinen valtakunta]] (kunnolla)
**Parakvanttitaso:** 3
**Tästä maailmasta kotoisin olevia henkilöitä:** [[Rabedivision| Dietlinde Janz, Olecek Rucinsky, Jorge Ramirez, Fred Forester, Heinrich Vogl]]

Maailma, jossa USA ei koskaan puuttunut Toiseen maailmansotaan ja jonka Saksa liittolaisineen voitti. SS Rabedivisionin kotimaailma.

===historiaa===

Vuonna 1933 Franklin D. Roosevelt salamurhattiin. Yhdysvallat ei koskaan pyristellyt ylös 1930-luvun lamastaan ja tuloksena ääriliikkeet saivat sielläkin huomattavasti valtaa. Kun Hitler aloitti hyökkäyksen Puolaan, fasistimyönteinen presidentti Charles Lindbergh ei millään tavoin tuominnut tätä ja sai itse asiassa kongressin hyväksymään vahvan puuttumattomuuslain, joka esti sekaantumisen asioihin Euroopassa.

Saksan kanssa samaan liittoon asettuivat avoimesti Italia, Japani ja Iran; monet muut maat olivat vähemmän näkyvästi sen puolella. Kun Englanti liittyi sotaan, Egyptissä ja muissa sen Afrikan kolonioissa puhkesi kapinointia joka sitoi sen sotaosastoja. Iran solmi liiton Raschidin arabisuvun kanssa ja sitoi käytännössä koko Lähi-Idän omaan sotaansa. Englanti romahti 1940, ja tämän jälkeen Saksa sekä Japani käänsivät huomionsa Neuvostoliiton puoleen. Vailla öljyä ja liittolaisia Neuvostolliitto romahti; koko jättiläisvaltiota ei valloitettu, mutta sen hallintokoneisto tuhottiin ja sen ydinalueet otettiin haltuun. Tämän jälkeen taistelua Akselivaltoja vastaan jatkoivat enää Brittiläisen kansainyhteisön Kanada ja Australia, joita vastaan sotakoneisto seuraavaksi kääntyi.

Kanadan antauduttua 1946 Yhdysvalloissa oli puhjennut sisäisiä levottomuuksia. Yhdysvallat oli käytännössä sisällissodassa 1940-luvun loppuvuodet. Sisällissota päättyi viimein, kun presidentti Pelleyn apuun pyytämät saksalaiset tuhosivat kolme keskeistä kapinoivaa kaupunkia juuri kehitetyillä atomiaseilla.

===nykytilanne===

Suur-Saksa ja sen läheinen liittolainen Italia ovat Euroopan valtiaat. Japani dominoi Tyynenmeren aluetta, Argentiina Etelä-Amerikkaa ja Yhdysvallat on Pohjois-Amerikan melkeinpä ainoa valtio. Maailmanpolitiikka on Suurenmoisen sodan jälkeen ollut enimmäkseen rauhallista, mutta maailmassa vallitsevat todella räikeät elintasoerot. Saksalainen rotuoppi on jyrännyt alleen kaikenlaisen ajattelun tasa-arvosta, yksipuoluejärjestelmäinen kansallissosialismi on hallintomuotona syrjäyttänyt demokratian.


----
CategoryMaailmat - CategoryVaterland
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki