Wiki source for SicSemper043


Show raw source

====043: Käsiala====

[[SicSemper042| <-- 042: Vuohet]] - [[SicSemper044| 044: Odinin silmä -->]]


<<"Pelican-virkistysjuomakompania on julkistanut uusia houkutuskuvia. Työtehtäväsi on liimata nämä paikkoihin, joista ne kutsuvat monia, ja raportoida. Erinomaista päivänjatkoa!"
- Pelican-yhtymän käsky työntekijöilleen<<
::c::

===Arabian niemimaa, noin 14°30' N 43°20' E, tiistai 2.7. 1968 Dixie-2:n aikaa, Lucifer-2===

Hilde on lennättänyt Infinity Contactin työryhmän seuraavaan Shikaku-moniin suuntautuvan retken lähtöpaikkaan. On arveltu, että Arabian niemimaan eteläosissa on vähemmän valvontaa kuin Ranskassa ja että erämaahan puolipäivän aikaan saapuva kuljetin ei erotu missään tarkkailujärjestelmässä. Lähdössä ovat Hilden lisäksi Darya, Irina, Julien sekä Josef Madacci. Tukikohdassa päivystää Azi Ohanwe.

Kuljetin nostetaan lentokoneesta, ja se siirtyy Shikaku-monille.

===Erämaa, Yemenin provinssi, Kairon kalifaatti, sunnuntai 22.7. 2029, Shikaku-mon===

Tutkimusryhmä saapuu aavikolle, ja tekee varovaista tunnustelua ihmisasutuksen pariin. Ensimmäiseksi vastaan tulee vihreä asfalttitie, jolla ajaa valtavia aavikkojunan kaltaisia rekkakolonnoja. Rekkojen etuosa on pieni kuplamainen nuppi, ja ilmeisesti peräkärryissä on omia moottoreita. Radioliikenne on arabiankielistä, ja kielii melko sivistyneestä joskin hieman vieraan oloisesta yhteiskunnasta. Valtakunta on nimeltään Kairon kalifaatti, ulkomaanuutisissa mainitaan mm. Ranska ja Osmanien valtakunta. Tien pinta paljastuu nanomateriaaliksi, johon on kodattu navigaatiotietoa autojen luettavaksi. Autojen renkaat muuttavat väriä nopeuden mukaan.

Pyörille nostettu kuljetin matkaa tien viertä kohti kaupunkia. Paikalliset kulkuvälineet ovat pyöreine muotoineen täysin eri näköisiä kuin kuljetin, ja kun tien laidoilla näkyy asutusta, ihmiset kyllä ihmettelevät omituista hökötystä. Laite ei kuitenkaan näytä uhkaavalta, tai ainakaan kukaan ei hälytä viranomaisia.

Lopulta laite pysäköidään lähelle pientä kaupunkia, ja loittoryhmä lähtee tutkimaan paikkoja. Julen ja Darya löytävät pienen maalaisyhteisön keskustan, jossa siellä täällä on omituista korkeaa teknologiaa. Ihmiset näyttävät ensin maksavan shekeillä, mutta sitten huomataan, että shekit ovat älypaperia, joihin maksajat kirjoittavat summan ja joka verifioidaan tietoverkon kautta. Julien myy koruja juutalaiselle kultasepälle saadakseen paikallista rahaa, ja hän saakin shekkvihon kaltaisen vihon älypaperia - käytännössä kultasepän emoyrityksen velkakirjoja.

Rahan avulla kaksikko ostaa kirjakaupasta perusteoksia. Kirjat on kaikki painettu älypaperille - ne ovat tyhjiä vihkoja, joihin imuroidaan sisältöjä tietoverkosta ("kuvakudoksesta" paikallisen terminologian mukaan). Darya hankkii tietosanakirjan ja fysiikan oppikirjoja, Julien ostaa datalasit ja henkilökohtaisen datavihon. Näppäimistö tuntuu olevan maailmassa tuntematon käsite - kaikki kirjoitetaan kynillä älypaperille.

Julienin uusi kuvakudospääte ("kolmioneula") haluaa ennen mitään muuta establisoida hänen identiteettinsä työnantajan kautta. Kun hän lopulta syöttää siihen "työtön", laite alkaa välittömästi tarjota hänelle avoimia työpaikkoja lähiympäristössä. Lopulta Julien päätyy kertomaan laitteelle olevansa Pelican-nimisen virvoitusjuomayhtiön palveluksessa päästäkseen selailemaan kuvakudosta. Hän pääseekin Pelican-yhtiön portaalin kautta kuvakudosnäkymään katselemaan uutisia ja viihdettä. Piakkoin hän saa myös yhtiön lähimmän konttorin henkilöstövirkailijalta pyynnön toimittaa tietonsa henkilstöhallintoon, ja työtehtävän liimailla Pelican-yhtiön mainoksia. Ilmeisesti yhtiö otti hänet työhön aivan tuosta vaan.

Seurue ostaa torilta ruokaa ja ihmettelee kuljettimessa maailman käytäntöjä. Rahan ja työssäkäynnin kuviot ovat täysin vieraat ja verkkoteknologian käyttöliittymäkin on erikoinen. Nyt kun mukana on kirjojakin, ryhmä päättää palata tukikohtaansa perehtyäkseen niihin.

===Contact-ryhmän tukikohta, Lucifer-2===

Palattuaan kotiinsa ryhmä analysoi löytöjään. Selvästi Shikaku-monin teknologiatasolla on monessa asiassa edellä jopa Kotilinjaa; tässä maailmassa ubiikit viestintäyhteydet on viety aivan eri tasolle kuin mihin on totuttu. Maailmassa teollinen vallankumous alkoi aiemmin ja on edennyt pidemmälle.

Geopolitiikan oppituntien ohella todetaan maailman käyttävän valtavasti energiaa. Selitys tähän löytyy biopolttoaineista, joiden viljelyyn tietokirjojen mukaan koko päiväntasaajan ympäristön hedelmälliset alueet on valjastettu. Vaikka paikalliset eivät tätä tunnu täysin myöntävänkään, tämä on johtanut massiiviseen luonnon köyhtymiseen. Näyttöä ympäristökatastrofeista ja kiihtyvästä ilmastonmuutoksesta on selvästi havaittavissa ulkopuoliselle tarkkailijalle. Shikaku-monin huippuedistynyt maailma syö omia elinedellytyksiään valtavalla vauhdilla.


===Pelinjohtajan pohdintaa===

Kuvaus on todella, todella torso.

Minua tämä peli ei miellyttänyt, koska tapahtumat olivat jotenkin niin vaisuja ja koska itselleni kaikki ekspositio oli jo moneen kertaan läpikäytyä ja tylsää. Hahmojen tekemillä valinnoilla oli hieman merkitystä sen suhteen, mitä tietoa he vieraasta maailmasta saisivat, ja oli toki olemassa myös pieni vaara paikallisten silmätikuksi joutumisesta. Oikeastaan ainoa kohta mistä pidin oli tutkimusmatkailu maailman todella omituisen talous- ja tiedonsiirtojärjestelmän parissa.[[SicSemper042| <-- 042: Vuohet]] - [[SicSemper044| 044: Odinin silmä -->]]

----
CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki