Wiki source for SicSemper040


Show raw source

====040: Avoimuuspolitiikka====

[[SicSemper039| <-- 039: Arojen valtias]] - [[SicSemper041| 041: Shikaku-mon -->]]


<<"Coventryssa on ihmisiä, jotka yhä näkevät Infinityn vihollisenaan ja jotka muistavat, että voimaa käyttämällä viimeksikin saatiin eniten aikaan."
- Nyima Nagaraj<<
::c::

{{youtube url="http://www.youtube.com/watch?v=tIXugLudhiI" width="640"}}


===Nova Coventry, huhtikuu 1968, Dixie-2===

Nova Coventrylla asuvat 450 coventrylaista ovat sopeutuneet uuteen elämäänsä vähitellen. Infinityn stipendi ei aivan riitä pelkkään oleskeluun, ja kun välitöntä poispääsyäkään ei ole tiedossa, asukkaat ovat ryhtyneet töihin. Monille maanviljelys tai kalaustus on ainoa tuttu asia, joten he ovat palanneet näiden pariin. Kaivostyöhön tottuneet ovat hakeutuneet töihin Bukit Besiin - tämän paralleelin Jernfelliin - uusi Janoinen Susi on auki niin coventrylaisille kuin läheisille kalastajillekin, ja Marcus Corrati on perustanut kauppayrityksen joka toimii Kuantanissa. Kylä on periaatteessa auki myös ulkopuolisille, ja näitä käykin Janoisessa sudessa tai Sayidin ylläpitämässä koulussa, joskin kylän vartijat pitävät huomaamatta silmällä tulijoita ja menijöitä. Mizida on varma, että seutu kuhisee natsien vakoojia ja ties mitä vihulaisia, mutta kansanäänestys on sanonut, että coventrylaiset eivät tahdo eristää itseään maailmasta.

Kaikki coventrylaiset eivät silti ole Nova Coventryssa. Kolmekymmentä on jäänyt Thaleen, Sozireniin, ja heistä ei ole runsaaseen kuukauteen kuulunut juuri mitään.

===Perjantai, 3.5. 1968===

Emanuel Pahlen Sozirenin ryhmästä ilmestyy Daryan ovelle. Jälleennäkeminen on hieman tukala, Emanuel kyselee Daryan puuhista ja Darya kertoo valikoituja ja siistittyjä kappaleita Infinityn tehtävistään. Hän esittelee Emanuelille Contact-ryhmän tukikohtaa Lucifer-2:lla

Emanuel kertoo Sozirenin ryhmän koettavan rakentaa Rabedivisionilta vietyjen suunnitelmien pohjalta samanlaista maailmanporttia. Pääinsinööri hankkeessa on Malika, jota avustaa hänen vanha tiiminsä hänen kotilaboratoriostaan. Ainakin energiatuotannossa ja materiaalitieteessä on kuitenkin vielä valtavia ongelmia ratkottavana. Matematiikan osalta Emanuel kysyy, voisiko Darya järjestää hänelle tietokoneen. Darya sanoo yrittävänsä. Tukikohdassa he tapaavat Julienin, joka editoi vanhalla kirjoituskoneella kirjoittamiaan papereita käsin.

Toinen Sozirenista paikalle saapunut on Akiko Masamune, joka saapuu tervehtimään Irinaa. Akiko on hermostuneen ja vainoharhaisen oloinen, kuten aina, piileskelee vietnamilaistyylisen leveälierisen hatun takana, ja kantaa huolta ettei Infinity tai edes useimmat coventrylaiset tiedä hänen olevan paikalla. Infinityn tiedon mukaan Akikon pitäisi olla kuollut, ja Irina vakuuttaa syöttäneensä tämän tiedon coventrylaisista kertovaan tietokantaan. Akiko helpottuu kuullessaan tämän. Hän sanoo kaipaavansa Irinalta palvelusta: hän tahtoisi nähdä kattavan luettelon Infinityn tuntemista paralleeleista, sekä luettelon coventrylaisista ja heidän alkuperämaailmoistaan. Kun Irina tiedustelee syytä, Akiko kertoo epäilevänsä, että aivan kaikki Sozirenissa eivät välttämättä ole kotoisin sieltä, mistä vakuuttavat olevansa, ja haluaisi tehdä joitakin faktatarkistuksia.

Hilde on käynyt lennolla, ja siirtynyt huoltamaan konettaan [[Lecht| Simon Pothin]] kanssa. He ovat viimeistelemässä vesitason huoltoa trooppisen illan alettua. Kylä on kuitenkin eloisa, coventrylaiset ovat ulkona ja Janoinen susi on avoinna. Sitten läheisten talojen luota kuuluu tuskanhuutoja.

Hilde ja Simon rientävät paikalle. Coventryn talolaitos on lakannut olemasta, ja enimmäkseen ihmiset asuvat nyt pienemmissä yksiköissä tai pariskunnissa. Pienen talon pihalla on muutamia muita coventrylaisia auttamassa [[Sogori| Hatta Layaria]]. Hattan päästään valuu verta ja hän näyttää pahasti hakatulta, ja hän on juuri ja juuri tajuissaan sekä sekavassa tilassa. Hänen pahoinpitelijäänsä ei näy missään. Hänet kuljetetaan sairaalalle, hän ei itse pysty kertomaan mitä tapahtui. Hilde vilkaisee tapahtumapaikkaa, ja löytää puutarhasta pimeyteen johtavat jäljet - pienikokoiset, joko nuorelle pojalle tai naiselle kuuluvat. Eikä nuoria poikia coventryssa ole. Hilde etsii käsiinsä Hattan puolison, [[Sogori| Deseyah bint Izlin]], ja kertoo tälle mitä on tapahtunut. Koululla matematiikan iltatuntia opettava Deseyah säikähtää ja hämmentyy kuulemastaan, ja lähtee Hilden mukana sairaalalle tavatakseen miehensä.

Sairaalalla [[TerveydenTalo| Diego Peneaz]] ottaa Hattan vastaan. Pikainen tarkistus kertoo hänen olevan ilkeästi muttei vaarallisesti vahingoittunut: hänen solisluunsa on poikki ja hänellä on aivotärähdys. Diego paikkaa häntä nopeasti. Kun hän on saavuttanut jonkinlaisen lusiditeetin, Hilde koettaa saada häntä kertomaan mitä tapahtui. Hilden otteet ovat paikoitellen huomattavan rajuja: lentäjä näyttää uskovan, että Hatta salailee jotakin, ja on valmis ravistelemaan tästä tietoja ulos. Hatta sanoo lopulta, että kyse oli kostosta ja että asia on loppuunkäsitelty; enempää Hilde ei saa häntä myöntämään ennenkuin hänet hätistetään ulos sairaalasta.

Darya ja Emanuel poistuvat tukikohdasta ja päätyvät Janoiseen suteen. He kuulevat Hattaan kohdistuneesta pahoinpitelystä. Yllättäen heidän pöytäänsä saapuu [[Valayar| Nyima Nagaraj]], jonka kanssa kumpikaan ei muista aiemmin puhuneensa. Nyima vaikuttaa ystävälliseltä huolimatta hieman hankalasta menneisyydestä, ja sanoo etsivänsä Julienia ja haluavansa puhua tämän kanssa. Darya tiedustelee asian luonnetta, ja Nyima sanoo sen olevan "diplomaattinen". Darya lupaa kertoa Julienille, että Nyima etsii tätä, ja lähtee takaisin tukikohtaan. Emanuel jää Suteen juomaan muiden venäläisten kanssa.

Irina ja Akiko kuulevat niin ikään Hatta Layarin kohtelusta. Akiko tahtoo tietää mitä on tapahtunut, joten kaksikko käy myös Hattan puutarhaa vilkaisemassa. Irinan taskulampun valossa he löytävät pahoinpitelyvälineen, paksusta bambusta tehdyn lyhyen sauvan, joka on tyypillinen coventrylainen kotitekoinen ase. Hyökkääjä on heittänyt sen pensaikkoon, ja siinä näkyy edelleen Hattan verta.

Irina varaa erään kylässä vielä toistaiseksi tyhjinä olevista yhden huoneen mökeistä, kätkeäkseen Akikon sinne. He kohtaavat sairaalasta poistuvan Hilden, ja vaihtavat tietoja Hattan pahoinpitelystä. Akiko vetäytyy mökkiin yöksi, Hilde ja Irina jäävät vielä pohtimaan, mistä ihmeestä olisi voinut olla kysymys. Hattan oma tarina kertoo selvästi miehen tunteneen pahoinpitelijänsä, mutta jättää syyt täysin epäselväksi. Vaikka miehellä ei kenties olekaan suoranaisesti vihollisia, hän ei myöskään ole kaikkein puhtoisimpia coventrylaisia ja on helppo kuvitella hänen sotkeutuneen vaikka millaiseen hämäräperäiseen toimintaan.

Darya vie Julienille Nyiman viestin, ja Julien palaa ihmisten ilmoille Lucifer-2:lta. Hän käy Nyiman ja Romeshin talossa juttelemassa; Romesh ei ole paikalla, mutta korrektisti Nyima pitää yksihuoneisen talon ovea auki trooppiseen yöhön jotteivät pahat kielet saisi käynnistä juoruilun aihetta. Hänen asiansa Julienille koskee coventrylaisten palauttamista kotiin. Dixie-2:lta kotoisin olleet ovat jo päässeet palaamaan koteihinsa, ja hän on kuullut myös [[SicSemper033| Su-chu Kohin palautuksesta]], ja hän tahtoo tietää milloin muut ovat palaamassa. Kun Julien sanoo aikataulun olevan hankala, Nyima tahtoo tietää koko kuvan: mikä estää palautuksia, ja onko jotain jota hän tai muut voivat tehdä auttaakseen asiaa.

Nyima varoittaa Julienia, että Nova Coventryssa monet tahtovat yhä kotiin, ja ovat sitä mieltä että niin kauan kun he eivät pääse takaisin oikeiden perheidensä luo omiin maailmoihinsa, he katsovat yhä olevansa vankilassa, ja pahimmat heistä pohtivat väkivaltaista vastarintaa. Julien tiedustelee nimiä, mutta Nyima sanoo, ettei hän ole halukas antamaan näitä: hän haluaa itsekin palata kotiin, ja vaikka hän toivoo että asiat ratkeavat rauhanomaisesti, hän myös tietää Julienin olevan tällä hetkellä Infinityn palveluksessa -- eikä hän tunnu olevan itse vielä vakuuttunut siitä, ettei Infinity ole vihollinen.

Kaikesta huolimatta Nyima tuntuu puhuvan Julienille enemmän ystävänä ja liittolaisena kuin haastajana. Hän ei halua politikoida eikä välittää viestiä, ja hän sanoo itse olevansa sitä mieltä ettei väkivalta ratkaise mitään. Hän sanoo, ettei hän edusta tässä keskustelussa ketään muuta kuin itseään, eikä mitään hänen sanomaansa pidä tulkita uhkaukseksi, ainoastaan huolestuneen coventrylaisen näkemykseksi tämänhetkiseen tilanteeseen. Kenties Coventryn kaunein nainen vakuuttaa Julienille, että hänen huolensa on aitoa, ja vaikka keskustelun loputtua hän saattaakin Julienin ulos, rivien välistä olisi kenties mahdollista lukea sama tarjous, jonka hän teki Julienille [[SicSemper010| paljon aiemminkin]]. Julien menee vain vähän käyttämäänsä taloon Nova Coventrylla yöksi.

Darya havaitsee Emanuelin olevan ympäripäissään venäläisten kaveriensa luona. Hän palaa taloonsa, ja tilittää kämppäkaverilleen Dianelle, ettei tiedä miten Emanueliin nykyään suhtautuisi. Diane on täysin valmis toteamaan, ettei humalaista nuorta miestä päästetä sisään taloon, mutta Darya sanoo ettei näin sovi tehdä. Hän käy nukkumaan, ja herää hetkeksi myöhään yöllä kun läpeensä humalainen Emanuel horjuu hänen viereensä ja nukahtaa saman tien.

Hilde on vetäytynyt niinikään taloonsa, jonka hän jakaa [[NewKent| Annabelle St. Philipin]] kanssa. Hilde ja Annabelle rupattelevat, kun oveen koputetaan. Ovella on Simon, joka kysyy, lähtisikö Hilde vielä Janoiseen suteen. Hilde epäröi ja kehottaa Simonia tulemaan sen sijaan sisään juomaan simaa. Annabelle tekee oman päätelmänsä tilanteesta ja päättää itse lähteä Suteen. Hilden kaataessa simaa tuoppeihin Simon yllättäen suutelee häntä.

Hilde kysyy yllättyneenä, mistä moinen lähti. Hieman humalassa oleva Simon sanoo, että hänen vaimonsa Belah heitti hänet juuri ulos kotoaan, ilmeisesti syyttäen häntä uskottomuudesta ja suhteesta Hilden kanssa. Simon päätyy tilittämään Belahista pitkään: tämä on lentäjä, kuten Hildekin nykyään, ja tuntuu ainoastaan kaipaavan takaisin kotimaailmaansa päästäkseen jatkamaan siellä käynnissä olevaa sotaa. Simon sanoo olevansa vakuuttunut siitä, että tällä sodalla ei ole mitään väliä eikä hän tahdo lähteä enää takaisin sinne. Hän ei tiedä, miten Belahiin suhtautuisi, tuntuu katkeralta ja kaihoisalta yhtä aikaa, ja oli ilmeisesti päättänyt, että jos Belah kerran oletti hänellä olevan suhteen Hilden kanssa, se voi yhtä hyvin olla tottakin. Lopulta Simon jää nukkumaan Hilden talon kuistille.

Toisin kuin kaikki muut, Irina ja Akiko viettävät yhdessä miellyttävän yön.

===Lauantai, 4.5. 1968===

Darya, Julien, Hilde ja Irina kohtaavat aamiaisella Janoisessa sudessa. Kylän entisenä päällikkönä Julien syö siellä ilmaiseksi, ja vaikka tämä hieman vaivaannuttaakin häntä, [[LoboSediento| Kalau Qenei]] ei missän nimessä aio poiketa kylän vanhasta tavasta. Ainoastaan Irina näyttää hyvinvoivalta ja onnelliselta, muita painavat huolet.

Ehkä akuutein näistä on Julienin maininta siitä, että kylässä on levottomia aineksia jotka eivät ole tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseen. Totta on, että coventrylaisille on luvattu paluu kotiin, ja että Dixie-2:lle siirtymisen jälkeen asiassa ei ole merkittävästi edetty. Pohditaan, voisiko Hatta Layarin hakkaaminen liittyä tähän kuvioon. Darya huomauttaa, että ryhmällä on hallussaan Infinityn kuljetin, ja parakvanttitaso 3:lta kotoisin olevat coventrylaiset voisi sen avulla palauttaa kotimaailmoihinsa.

Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että näin pitäisi tehdä, ja on yhtä lailla varmaa, että monet Infinityn Coventry-työryhmästä soisivat näin tehtävän. Kukaan ei ole kuitenkaan antanut Contactin ryhmälle selvää toimeksiantoa aiheesta, ja on myös varmaa, että monet muut Infinityssä eivät haluaisi ihmisiä siirreltävän paralleeleilta toiselle. Infintyn ohjesääntö sanoo yksiselitteisesti //"muiden paralleelien asukkaita ei saa siirtää paralleelien välillä ilman äärimmäisen tärkeää syytä, ja jos siirto on tehty, siirrettyä henkilöä ei saa siirtää takaisin vaan hänet on toimitettava oitis Infinity Securityn prosessointiin"//. Käytännössä tämä on tarkoittanut, että jokainen siirretty on lopulta toimitettu Coventrylle, ja vaikka viimeinen osa tätä ohjeistusta onkin suullisesti kumottu, ei uutta ohjeistusta ole annettu.

Kukaan ei osaa ennustaa, mitä Infinity tekisi kuullessaan, että coventrylaisia on viety takaisin kotimaailmoihinsa. Oletus on, että Infinity ei mieluiten tahtoisi tietää koko asiasta, mikä tarkoittaisi että palauttaminen pitäisi tehdä mahdottoman salassa. Toisaalta coventrylaisten tulee saada tietää, että heidän toverinsa ovat palanneet kotiin ja että kotiinpaluu on yhä käynnissä. Mutta jos coventrylaiset tietävät, myös Infinity saa tietää.

Syntyy kaksi vaihtoehtoa huolehtia tiedottamisesta: joko kertoa avoimesti coventrylaisille mitä on tekeillä, tai ainoastaan laskea liikkeelle huhu, että ne ihmiset joita ei enää näy ovat jotenkin palanneet kotiinsa. Jälkimmäinen olisi helpompi Infinitylle jättää huomioimatta, ensimmäinen taas takaisi sen, ettei coventrylaisilla olisi syytä rettelöidä. Yksimielisyyttä ei saavuteta.

Josef Madacci kutsutaan mukaan pohtimaan vaihtoehtoja. Hänellä ei ole tarjota uutta vaihtoehtoa. Viimein ryhmä päätyy äänestämään, ja julkinen paljastaminen saa kolme ääntä viidestä - Josef ja Julien äänestävät vastaan. Päätös viedään Ayelalle.

Ayelalla näyttää olleen pitkä yö, mutta hän ottaa ilolla vastaan uutisen mahdollisuudesta viedä ihmisiä kotiin. Contact-ryhmällä on lista kandidaateista, Ayela lupaa tiedustella, ketkä heistä tahtovat palata.

Vielä saman päivän aikana Ayela ottaa yhteyttä kaikkiin parakvanttitason 3 maailmoista kotoisin oleviin kyläläisiin. Heitä ei ole paljoa - Q3 on Infinityn operaatioiden takapajula, täältä tunnetaan kaikista tasoista vähiten maailmoita, ja ihmisiä on kotoisin Dixie-2:n lisäksi vain [[Ming2| Ming-2:lta]] sekä yllättäen [[Lucifer2| Lucifer-2:lta]]. Muutama ihminen hylkää tarjouksen suorilta - [[LoboSediento| Jin ja Hoi Fuang]] ovat paljon tyytyväisiä elämäänsä sähkön ja vesijohtojen maailmassa kuin kotonaan 1700-luvun Kiinassa. Useimmat kuitenkin kaipaavat kotejaan ja perheitään; jopa Hiep Ha ja Ikaika haluavat takaisin Lucifer-2:n aavikkomaailman jäämeren rannalla olleeseen miltei kivikautta elävään kotikyläänsä. Kohin perheen lähettämät palkkasotilaat Chu ja Lai tahtovat myös kotiin, samoin Su-chun lanko Fei-Hung Koh. (Coventrylaisten mukaan Ming-2:n Nanjingista vapaaehtoisesti lähtenyt tieteistä kiinnostunut Du Koh ei sen sijaan ainakaan vielä tahdo palata kotiinsa.)

Muutama coventrylainen avioliitto särkyy kun puolisot eivät tahdo seurata mukana uusiin koteihin, mutta sosiaalidraama ei ole valtavan näkyvää. Lauantai-iltana Ayela kutsuu kyläkokouksen koolle, ja kertoo uutiset: kourallinen coventrylaisia lähtee takaisin koteihinsa. Uutinen otetaan vastaan suosionosoituksilla, ja hurraahuutoja kohoaa niin Ayelalle kuin myös Julienille, joka on monille edelleen ajatuksen alkuunpanija ja vankilasta poispääsyn sankari.

Contact-ryhmä tarkkailee huolella kyläläisiä paikantaakseen nykytilanteeseen tyytymättömiä. Naio Venirin arvellaan olevan yksi, ja vaikka hän nyt onkin selvästi innoissaan uutisista, pidetään tarkkaan silmällä hänen seurassaan olijoita. [[AbuAssiad| Hamal bin Kayaal]] on selvästi tyytymätön, samaten Irinan myrkytykseen osallistunut Ghaytah bint Qamar sekä mies nimeltä Ned Boxer, jota kukaan ei oikeastaan tunne.

Mitään lehdistötilaisuutta ja kyläläisten kysymyksiin vastailua ei pidetä, vaan ilmoituksen jälkeen coventrylaiset siirtyvät pöytiä pihalle kantaneeseen Janoiseen suteen juhlimaan ja jättämään hyvästejä lähtijöille. Coventrylaisten Contact-ryhmää lukuunottamatta Infinityn väkeä ei ole paikalla: Nova Coventryllä ovat vain Azi Ohanwe, joka on hämätty lukemaan jotain muuta kiinnostavaa, ja Rakin Totah, jonka Darya on vienyt Pahangin pääkaupunkiin, Pekaniin.

===Seuraavat päivät, Itä- ja Pohjois-Aasia, Ming-2 ja Lucifer-2===

Ensimmäinen kuljetus Nova Coventrylta lähtee sunnuntaina, seuraava pari päivää myöhemmin. Ming-2:n Nanjingissa Wo Wei Koh riemuitsee saadessaan poikansa Fei-hungin takaisin ja vaatii saada palkita coventrylaiset tästä. Hän myös ostaa näiltä lisää eksoottista muovia ja toivoo, että nämä ylläpitävät kauppasuhteita häneen tulevaisuudessakin. Khemraj Sujee sekä toinen Intiasta kotoisin oleva lähtee Nanjingista veneellä jokea pitkin rannikolle ottaakseen sieltä laivan kotiinsa.

Pohjois-Siperiassa sijaitsevaan primitiiviseen kylään palautettavat ihmiset jätetään jokivarteen muutaman kilometrin päähän kodistaan. Heillä on mukanaan antibiootteja, lääkkeitä ja matkamuistoja ajaltaan toisissa maailmoissa. Napapiirin tuolla puolen ilmastonmuutoksen runtelema maailma on elinkelpoisempi, täällä kasvaa lauhkean vyöhykken kasvillisuutta ja näkee selvästi, että kevät on tulossa.

===Nova Coventry, sunnuntai 12.5. 1968===

Nova Coventryssa järjestetään kaksi oikeudenkäyntiä. Ensimmäisessä syytettynä on Diet Thuan, Hatta Layarin pahoinpitelystä. Toisessa syytettynä on Hatta Layar, Infinityn Erikoisjoukkojen ilmiantajana toimimisesta Coventryn miehityksen aikana.

Hatta Layarin todetaan osoittaneen Erikoisjoukoille kyläläisiä, jotka toimittivat ruoka-apua metsässä olleille sisseille, ja muutenkin avustaneen näiden coventrylaisiin kohdistamaa sortoa kaikin tavoin, pelkästään koska nämä maksoivat hänelle tästä. Tämän seurauksena useita coventrylaisia pidätettiin ja joutui Suzaan Gervaasin pahoinpitelemäksi; ainakin yhden tiedetään kuolleen ja usean saaneen vammoja.

Diet Thuan oli saanut selville Hattan toimet, ja hakannut tämän kostoksi. Thuan tuomitaan pahoinpitelystä korvauksiin ja yhteiskuntapalvelukseen, ja hän vastaanottaa tuomionsa mukisematta. Hatta on paljon vaikeampi tapaus.

Coventrylainen oikeus ei enää tunne kuolemanrangaistusta, mutta monet kyläläiset vaativat sitä Hattalle kuultuaan mitä tämä on tehnyt. Mizida koettaa ehdottaa Ayelalle porsaanreikiä joiden kautta Hatta voitaisiin hirttää, mutta Ayela antaa lopulta vain karkoittaa hänet pysyvästi. Hattan vaimo Deseyah ei ole millään tavalla syytetty tai epäilty, mutta hän päättää lähteä Hattan mukaan.

Chulsoon Jong vie Hattan ja Deseyahin Kuantaniin, ja huolehtii siitä että he saavat mukaansa tavaransa sekä pienen rahasumman selvitäkseen elossa. Karkoitus ei ole enää samanlainen lähes-kuolemantuomio kuin se Coventrylla oli, ja monet kyläläiset ovat tyytymättömiä päätökseen ja kokevat, että oikeus ei toteutunut.

===Pelinjohtajan mietintöjä===

Aagh, errata! Tajusin vasta muita muistiinpanoja tutkiessani, että oikeasti parakvanttitason 3 maailmoista oli myös pari muuta hahmoa, jotka eivät olleet koskaan näyttäytyneet pelissä. Toisaalta he olivat kotoisin samoista paikoista kuin näkyneet hahmot. Siispä totean, että mainittujen ja kuvallisten hahmojen lisäksi mukana kulki vielä 1 muu intialainen Ming-2:lle ja 2 jotain-aasialaista Lucifer-2:lla olevaan kylään, ja että pari muuta näistä porukoista halusi ennemmin jäädä Nova Coventryyn.

Lievempi errata: annoin väkiluvuksi noin 480, mutta tähän kuuluvat myös ne 30, jotka ovat Sozirenissa.

Vallan kelvollinen peli tämä, mutta oli siinä työtäkin. Kolmen kuukauden tauon jälkeen koin olevani aivan ruosteessa hahmojen ja tilanteen suhteen, vaikka onneksi tämä ei kai kauheasti näkynyt ulospäin? Oli kyllä hauskaa pitkästä aikaa päästä pyörittämään isoa coventrylaiskatrasta. Samaten oli oikeasti hyvä, että Hattan pahoinpitelyyn liittyvä draama tapahtui ikäänkuin taustalla, koska tähtäimessä oli tosiaan enemmänkin tarina siitä, miten täältä voisi viedä ihmisiä kotiin nyt kun siihen on mahdollisuus sen sijaan että käytäisiin yksinkertaista dekkaritarinaa läpi.

Seuraavassa pelissä luvassa on luultavasti laskeumaa Tsingis-kaanista.


[[SicSemper039| <-- 039: Arojen valtias]] - [[SicSemper041| 041: Shikaku-mon -->]]


----
CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki