Revision [2140]

This is an old revision of SicSemper031 made by AdminDare on 2012-01-13 13:03:51.

 

031: Demokratian aave


<-- 030: Paroni Lazzarali - 032: -->

"Oletko sinä muka coventrylainen? Milloin ja miten sinusta on tullut sellainen?"
- Ghaytah bint Qamar

 


Perjantain vastainen yö, 6.4. 1218 (Jul.), Ginevra, Pyhä keisarikunta, Welt Erste Reich


Erste Reichin Ginervassa on yö. Paronin luota palaavan ryhmän kävellessä kuljettimelta kohti d'Artoisin kartanoa Estelle ja Emanuel kääntävät luutnantti van Steinin taskusta löytämiään kirjeitä. Eräs näistä on käskykirje. Siitä käy ilmi että juuri ennen kuin Bisanzin Rabedivision sai kimppuunsa SS:n sisäisen tarkastuksen ja joutui kätkemään Infinityn kuljettimen sekä coventrylaiset, se oli saamassa loppuun taistelu- ja tiedejaostojensa välistä kädenvääntöä kuljettimen kohtalosta. Taistelujaos (johon Dietlinde Janz kuului) tahtoi käyttää kuljetinta hyökkäyksessä Infinityn kimppuun Coventrylla ja aloittaa aktiivisen sodankäynnin. Tiedejaos taas oli sitä mieltä, että Infinityn kuljetin on kallisarvoinen sotasaalis eikä sitä pidä missään tapauksessa riskeerata operaatioissa, sanoivat tehdyt sopimukset mitä tahansa; he tahtovat pitää sen Bisanzin tukikohdassa tutkittavana kunnes osaavat itse rakentaa samanlaisia - ja tähän kuluisi varmasti vuosia.

Kartanolla torkutaan, mutta Phil Corso ja Catherine d'Artois halutaan herätettäväksi saman tien. Operaatioryhmä on pohtinut seuraavaa siirtoaan ja todennut, että jos kartanolle on jäänyt ehjä radio, on Ginevrassa oleva Rabedivisionin agentti Magnus af Waldburg yksinkertaisesti surmattava saman tien ennenkuin hän saa ilmoituksen tapahtuneesta ja ryhtyy toimenpiteisiin. Darya käy lennättimen luona ja lähettää Ginevran kaupungin tehtaalle viestin. Hän kutsuu siellä olevat 50 coventrylaista lähtemään kartanolle, ja antaa myös määräyksen lähettää palkkasotilaat Chipako Hauser ja Ushidi Sudmann eliminoimaan natsien agentti. Hormoz Talavi sähköttää viestin eteenpäin.

Paria minuuttia myöhemmin lennättimellä tulee vahvistuspyyntö eliminointikäskylle: tehtaalla päivystävä Marcus Corratti ei ole ihan tottunut moisiin roimiin otteisiin. Darya on hetken aikaa neuvoton, jolloin lennättimen luona myös hengaava Hilde käskee sähköttäjää lähettämään vahvistuksen. Tehtaalta saapuu kuittaus.

Phil Corso, Catherine d'Artois ja Josef Madacci kuulevat raportin Lazzaralin kartanon tapahtumista. Alunperin Pat O'Shean esittämä näkemys siitä, että kartanolle jääneet pitäisi käydä tappamassa viimeiseen mieheen ja koko homma lavastaa Infinityn tekemisiksi saa pohdintaa, ja etenkin Josef Madacci kannattaa sitä. Chulsoon Jongin mielestä uusi taistelu natsien kanssa olisi hulluutta: kartanolla on vielä jäljellä ainakin puoli tusinaa aseistettua sotilasta jotka ovat käyttäneet viimeiset 12 tuntia varautumalla kaikkeen, myös uuteen hyökkäykseen. Coventrylaisilla on kyllä aseita, mutta oikeasti sotilaskoulutettuja on enää neljä: Chulsoon, Gon Zaotsenko, Chipako Hauser ja Ushidi Sudmann. Ehkä tusina muuta osaa kyllä käyttää tuliaseita, mutta he eivät ole mitään taistelijoita.

Madaccin mielestä Rabedivisionia vastaan voisi käyttää Mustat piiskat -palkkasoturikomppaniaa, mutta Chulsoon ei usko että keskiaikaiset aseet kestävät hetkeäkään rynnäkkökiväärejä vastaan ja että palkkasoturikomppania ei millään saa yllätysetua. Liioin yritys yllättää palkkasotureilla ja samanaikaisesti tehdä oikea hyökkäys coventrylaisten kehittyneillä aseilla ei oikein houkuttele ketään.

Lopulta todetaan, että paras ratkaisu nyt on vaan siirtää koko joukko pois Erste Reichilta. Coventrylaisilla on toimiva kuljetin ja koordinaatteja Dixie-2:lle; Rabedivisionilta vietyjen mappien avulla Darya ja Malika uskovat pystyvänsä selvittämään viikossa tai parissa keinot viedä Infinityn kuljetin myös muihin natsien löytämiin maailmoihin.

Ginevrasta tulee lennättimellä ilmoitus, että Rabedivisionin agentti on surmattu ja että coventrylaiset alkavat siirtyä tehtaalta kartanolle. Melko pian puolenyön jälkeen ensimmäinen kuljetus Erste Reichilta Dixie-2:lle lähtee.

Evakuoinnin alku, Dixie-2 ja Erste Reich


Kuljetin palaa Dixie-2:n Geneven kesäiseen aamupäivään. Se siirretään kuorma-autolla aiemmasta pikkutien päästä hitusen parempaan paikkaan. Phil Corso, Clavia, Ru-ping Sa ja Morty Pibi alkavat rakentaa sen ympärille evakuointikeskusta samalla kun Estelle ryhtyy muuttamaan Erste Reichilta hankittuja tavaroita rahaksi ja Darya perehtyy Rabedivisionilta vietyihin Maailmanportin toimintaa kuvaaviin asiakirjoihin.

Geneven läheiselle niitylle nousee nopeasti telttakylä. Sinne tuodaan säiliöautollinen dieseliä sekä suuri generaattori lataamaan kuljetinta. Samalla Phil Corson ryhmä rakentaa kuljettimen ympärille Faradayn häkkiä peittämään suurimman osan kuljettimen saapumisen tuovasta signaalista. Kuljettimen liikkeiden kätkeminen sekä Rabedivisionilta että Infinityltä on tällä hetkellä tärkeää: natsit ovat Malikan ja Daryan kautta oppineet myös tunnistamaan Infinityn laitteen saapumiselle tunnusomaisen radioaaltopurskauksen, ja tällä alueella on periaatteessa mahdollista olla valvontaa molemmila. Peltilevyistä koottu ulompi kuori ei välttämättä ole täydellinen peite, mutta sen pitäisi ainakin merkittävästi vähentää radiotarkkailun kykyä havaita kuljetin.

1200-luvun Ginevran metsikössä Hilde ja Annabelle Saint-Philip ratsastavat etsimässä paikkaa, jonne kuljettimen pitäisi palata. Hilde kertoo Annabellelle Pat O'Shean karkaamisesta, ja Annabellen mielestä tätä saattoi rosvolta odottaakin. Annabelle oli myös viettänyt paljon aikaa irlantilaisen kanssa, ja oli tullut siihen tulokseen että mies oli yhtä luotettava kuin väärä raha.

Ensimmäiset coventrylaiset ovat päässeet livahtamaan Ginevrasta kartanolle, joskin suurin osa saapuu vasta kun portit aamunkoitteessa avataan. Tässä ryhmässä on tuotu Ushidi Sudmann, joka oli haavoittunut hyökkäyksessä af Waldburgin kaupunkiasuntoon: natsiagentilla oli myös pistooli ja hän oli osunut Sudmannia keskivartaloon. Mies vuotaa pahasti verta ja pitäisi joko saada nopeasti sairaalaan tai leikata täällä. Ayela päättää ettei riskeeraa odotusta Dixie-2:lle ja suorittaa leikkauksen kartanolla. Hänellä on käytössään Vaterlandista ja Dixie-2:lta tuotua lääkintäkalustoa. Vaikka kirurgia ei hänen ominta alaansa olekaan, hän onnistuu leikkaamaan Sudmannin ja pelastamaan tämän hengen. Länsisaksalainen määrätään Milyn lailla vuodelepoon.

Leikkauksen jälkeen Akiko saapuu puhumaan Ayelan kanssa. Hän kysyy, mitä pitäisi tehdä Mialewskille. Erste Reichilla Infinityn sotilaaseen on ollut helppo luottaa, koska tällä ei ole ollut mitään keinoja ottaa yhteyttä omiinsa eikä mitään paikkaa minne paeta, mutta Dixie-2:lla 1900-luvun tiedonvälitys, aseet ja matkustuskeinot muuttavat tilannetta olennaisesti. Akikon mielestä coventrylaisilla on nyt kolme vaihtoehtoa: joko tehdä Mialewskista uudelleen vanki (jolloin hän arvelee, että kaikki yhteistyöhalu katoaa tästä oitis), jättää hänet yksin Ginevraan (jossa hänen kohtalonsa saattaisi olla aivan mikä tahansa) tai teloittaa hänet.

Ayela kysyy, mikä Akikon mielestä olisi paras vaihtoehto; Akiko ei anna tähän selkeää vastausta, joskin viittaa siihen että kaikkein varmin ja turvallisin ratkaisu coventrylaisille olisi eliminoida Mialewski. Ayela kysyy, mihin mennessä päätös on tehtävä, ja Akiko toteaa, että hän ja Mialewski ovat varmaan joka tapauksessa lähtemässä viimeisten joukossa.

Dixie-2:lla dieselgeneraattori on saatu pystyyn ja kuljettimen akut on ladattu täyteen. Darya vie kuljettimen takaisin Erste Reichille. Aamuöisessä metsässä ratsastavat Hilde ja Annabelle näkevät sähkönsinisen välähdyksen puiden lomasta, ja löytävät kuljettimen luokse. Seuraavassa kyydissä siirretään mm. Ushidi Sudmann, Chipako Hauser, Malika ja Emanuel.

Dixie-2:lla Malika, Emanuel ja Darya muodostavat kolmen hengen tiederyhmän, joka alkaa yhdistää Infinityn kuljettimen koordinaatistojärjestelmää Rabedivisionin maailmanportin käyttöarvoihin. Kolmikolla on yhteensä riittävä matematiikan, fysiikan ja insinööritieteiden osaamienn tähän tehtävään. Erste Reichilla aamunkoitteessa kartanolle palaava Hilde näkee kahden ratsumiehen tulevan Ginevran kaupungista d'Artoisin kartanoa kohti.

Evakuointipäivä, pe 6.4. 1218 (Jul.), Ginevra, Erste Reich


Hilde saapuu kartanolle varoittamaan Catherine d'Artoisia ratsastajista. Pian kartanon porteille saapuukin kaksi Ginevran ruhtinas piispa Carolio Piuksen miestä. Magnus af Waldburgin omituinen kuolema on huomattu ja paikalla on nähty pari miestä jotka on tunnistettu d'Artoisin väkeen kuuluvaksi; kuitenkaan tehtaalla ei näytä olevan ketään. Ruhtinas haluaa puhua tehdasta johtavien Marcus Corrattin ja Johann Freihavnin kanssa.

Catherine vakuuttaa ruhtinaan miehille, ettei tiedä mistään mitään ja että tehdas on tyhjä koska hän on järjestämässä kaikelle väelleen tänä iltana juhlaillallisen (huolimatta siitä että pian on pääsiäinen ja nyt pitäisi paastota). Corrattin ja Freihavnin hän sanoo olevan ostamassa tarpeita juhlapöytään. Ruhtinaan miehet palaavat Ginevraan. Coventrylaiset ovat kaikki vähitellen kerääntymässä kartanolle, mutta kauppiaat Corratti ja Freihavn ovat todellakin yhä Ginevrassa. Heidän suunnitelmansa on ostaa täältä pilkkahintaan antiikkia ja historiallisia kalleuksia myytäväksi hyvään hintaan Dixie-2:lla. Vaikka Hilde on väsynyt, hänet lähetetään ratsastamaan kaupunkiin etsimään Corrati ja Freihavn ja varoittamaan heitä.

Ginevran torilla on tungos. Hilde panee merkille, että kaupungin kaarti ei vaikuta aivan pohjattoman laiskalta vaan tuntuu etsivän jotakin. Ihmisjoukossa liikkuu myös muutamia ruhtinaan miehiä samanlaisilla aikeilla.

Marcus Corratti löytyy paikallisen varakkaan kauppiaan kotoa, jossa hän on ostamassa Rooman valtakunnan aikaisia koriste-esineitä. Hilden varoituksen kuultuaan hän jättää kaupantekonsa livahtaakseen kartanolle. Hän sanoo Hildelle, että Freihavn saattaa hyvinkin olla läheisessä oluttuvassa. Sieltä Hilde löytääkin saksalaisen kauppiaan, mutta kaksi ruhtinaan miestä on löytänyt tämän ensin. Freihavn istuu nurkkapöydässä, ja ruhtinaan miehet ovat kutsumassa häntä mukaansa.


Pelinjohtajan mietintöjä


Kuvaus on kesken.

Pelin alkupuoli oli hidas, laahaava ja tarpeettoman detaljiorientoitunut - mutta monessa kohtaa yksityiskohdat olivat olennaisia, kuten lopussa kävi ilmi. Oikeasti pelin loppuosan kansankokous oli mahtava pelauttaa, ja olin aivan riemuissani kun se lähti yhtäkkiä käyntiin. En ollut suunnitellut mitään sellaista, mutta rakastan yllätyksiä!


<-- 030: Paroni Lazzarali - 032: -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki