Revision [1907]

This is an old revision of SicSemper025 made by AdminDare on 2011-08-03 10:27:13.

 

025: Riittävän arvokas kaapattavaksi


<-- 024: Sulunmeri - 026: -->

"Mikä oli Leonidin suunnitelma?"
- Hilden kysymys Ayelalle

 


Pakolaisyhteisön väkiluku: 84

Maanantai, 20.3. 1967, Etelä-Kiinan meri, Dixie-2


Hilde on ylennetty CLF:n toiseksi perämieheksi. Pia Ehlers pitää liikennekasvatusta. Coventrylaiset laivalla ovat työn touhussa. Myöhään illalla Akiko Masamune kutsuu johtoryhmän kokoon, ja kertoo saaneensa Mialewskin viimein puhumaan.

Mialewski oli lopulta alkanut antaa tiedonjyviä, kun Akiko oli väittänyt että Morty Pibiä aiottiin myös rangaista johtuen hänen osuudestaan Infinityn kersantin pakoyritykseen. Saatuaan ensimmäiset infonpalaset Akiko oli jatkanut tenttaamista, ja lopulta puristanut tästä irti paljon dataa. Hän jakaa kuulustelujensa tulokset muun johtoryhmän kanssa. Tiedot itsessään eivät enimmäkseen ole mitään murskaavan tärkeitä, mutta ehkä kiinnostavin detalji on Mialewskin ja hänen ryhmänsä tehtäväkuvaus. Erikoisjoukkojen ryhmä oli lähetetty Coventrylle tekemään pehmeää tiedustelua kylän tilanteesta ja pysymään näkymättömissä, silminnäkijät oli eliminoitava. Erityisesti heidät oli kehotettu keräämään tietoa Julienista ja Daryasta, mutta näiden suhteen ei oltu tehty poikkeusta eliminointisääntöön. Ryhmää johtanut luutnantti oli hionut tästä ryhmälle lisäohjeen, että mikäli Julien tai Darya nähtäisiin, heidät tulisi surmata. Ryhmänjohtajalla oli ilmeisesti lisätietoa tehtävän taustoista, ja hän arveli, että seuraava operaatio tämän jälkeen olisi joka tapauksessa eliminointitehtävä.

Valvoneen näköinen Akiko arvelee, että Mialewski on nyt vaarallisessa tilanteessa, ja saattaa yrittää itsemurhaa tai epätoivoista pakoa. Hän vetäytyy nukkumaan, muu johtoryhmä jää vielä pohtimaan tilannetta. Seuraavana päivänä Mialewskista saadaan irti vielä hieman lisää tietoja, mutta hän kieltäytyy vieläkin avautumasta täysin.

Hilde koettaa löytää syytä, joka olisi saanut Daryan ja Julienin Infinity Special Operationsin tappolistalla. Darya muistelee Dubain poliisin käsiin joutumista ja epäilee, että hän olisi saattanut jo siellä olla joutumassa Infinityn haltuun. Pohditaan myös Sharjahin aavikolla paria tuntia myöhemmin käytyä tulitaistelua, jossa ilmeisesti islamistiset aavikkosissit saivat kimppuunsa Emiirikuntien armeijan mahdollisilla NATO-vahvistuksilla. Näytti siltä, että aavikkosissit yrittivät tuhota tai vähintään kätkeä Echo Surveillancen kuljettimen kanjonissa.

Monenlaisia ajatuksia heitetään ilmaan, mukaanlukien pohdinta siitä, voiko todellinen aikamatkustus olla mahdollista. Mialewskin mukaan Echo Surveillance on Infinityn haara, joka kartoittaa "kaiuiksi" kutsuttuja paralleeleja - aikalinjoja, joissa ei näy mitään eroa Infinityn tuntemaan historiaan. Pohditaan, koettaisiko Infinity varjella oman historiansa eheyttä.

Mieleen palaa myös kahden Coventrylla vuonna 20 murhatun fyysikon kohtalo. Johtoryhmä tulee ajatelleeksi, että lopulta Coventrylla on tuskin ketään joka oikeasti ymmärtäisi aikalinjojen välisten laitteiden tai sen taustalla olevan teorian toimintaa; kenties Infinity värvää tai eliminoi nämä. Muistetaan myös, että Infinity ei ole toiminnassaan ollut aina yksimielinen: tieto murhatuista fyysikoista tuli ilmeisesti Infinity Securityn rouva Aguinalle yllätyksenä, ja Erikoisjoukkojen myöhempien toimien valossa pidetään mahdollisena, että nämä olivat myös fyysikoiden murhien takana.

Keskiviikko, 22.3. 1967, Singapore, Johor


CLF saapuu Singaporensalmen lähelle. Aiemmin coventrylaiset olivat lähettäneet Heunggongiin sähkeen, jossa he olivat ilmaisseet Dietlinde Janzille voivansa tavata tämän Singaporessa. Tapaamiseen lähtevät Darya, Gombei ja Akiko; turvahenkilöiksi Hilde ja Chulsoon. Täällä Singapore on Johor-nimisen valtion pääkaupunki. Johor on rikas islamilainen valtakunta juuri Pahangin eteläpuolella ja päiväntasaajalla sijaitseva suurkaupunki. Pienellä veneellä rantautuva edustajisto ottaa valtavan taksin ja kärsii kuumuudesta sen sisällä 45 minuuttia.

Tapaamispaikka on kallis ja kosmopoliittinen ulkoilmakahvila, jota purjemaiset peitteet suojaavat auringonvalolta ja jota valtava tuuletin pitää viileänä. Alkoholia ei ole tarjolla, mutta jäätelöä kuluu melkoisesti. Toisin kuin muualla lähiseudulla, Singaporessa japanin puhuminen ei johda palvelun välittömään paranemiseen: japanilaiset nähdään täällä kyllä arvostettuina vierailijoina, mutta selvästikään heihin ei suhtauduta samanlaisella pelonsekaisella kunnioituksella kuin Pahangissa, Kiinassa ja Ropputenissa.

Sovittuna aikana Dietlinde Janz saapuu paikalle, pukeutuneena paikallisittain ja päivänvarjoa kantaen. Hän tervehtii ryhmää kiinaksi, mutta pian vaihdetaan englantiin jotta useammat ymmärtäisivät mitä sanotaan. Darya tahtoisi aloittaa selvittämällä, onko Dietlinde samasta ajasta kuin hän ja Ayela, mutta Dietlinde sanoo että tämä on asia jota hän ei haluaisi paljastaa; siltä varalta että coventrylaisia joutuu Infinityn käsiin, hän ei tahdo antaa näille tietoa kotimaailmastaan.

Dietlinde kertoo ensin käsityksensä Heunggongin tilanteesta. Infinityn kalustoa on joutunut Kiinan armeijan ja sitä kautta Japanin keisarillisen armeijan käsiin, huolimatta yrityksistä hillitä vahinkoja. Japanin tiedusteluyhteisö etsii joukostaan myyriä ja pakottaa Infinityn agentit joukossaan pakenemaan. Kaiken kaikkiaan Heunggongin tapahtumat ovat olleet Infinityn toimille Dixie-2:lla valtava takaisku, ja julkisuudessa on näkynyt vain murto-osa asioista joita Kiinan ja Japanin hallitukset ovat White Starin löydöistä päätelleet.

Coventrylaiset kertovat Coventryn historiasta ja tarkoituksesta. Dietlinde sanoo heidän todennäköisesti tietävän enemmän Infinitystä kuin hänen organisaationsa, joka on ollut selvillä Infinitystä vasta viitisen vuotta. Dietlinde tahtoo kuulla enemmän Infinityn taktiikasta ja kalustosta, mutta osaa lopulta kertoa tästä enemmän itsekin. Hänen mukaansa Infinity soluttautuu kaikkiin löytämiinsä maailmoihin ja pyrkii asemoimaan itsensä voimaksi hallitusten takana, ilman että kukaan maailmalla todella tietää olevansa tekemisissä toisesta maailmasta tulevien vieraiden kanssa. Samalla he käyvät yksipuolista kauppaa ja vievät maailmoilta näiden luonnonvaroja sekä taideaarteita. He ovat luultavasti herättäneet joillakin maailmoilla liikaa huomiota ja on varmasti olemassa organisaatioita, jotka vastustavat heitä. Nämä organisaatiot ovat kuitenkin sidottuja omaan maailmaansa, eivätkä sellaisina pysty todella uhkaamaan Infinityn valtaa.

Dietlinde myöntää oman järjestönsä olevan "ehkä satojen henkien organisaatio melko suurilla resursseilla", muttei tahdo antaa tästä tarkempia detaljeita. Gombei arvelee, että kyseessä on sotilas- tai hallitussektorin toimija. Darya koettaa päätellä Dietlinden englannista tämän alkuperää samasta maailmasta kuin hän, muttei saa varmuuttta. Ainakaan mitään näkyvää todistetta tätä olettamusta vastaan ei löydy.Pelinjohtajan mietintöjä


kesken

Minulla oli etukäteen tämän pelin toimivuuden suhteen suuria epäilyksiä. Sen jälkeen kun olin pudottanut siitä pois kauheasti turhalta tai tyhmältä tuntuvia juonenkäänteitä minulla oli jäljellä tarina, joka oli rakenteeltaan käytännössä massiivinen infodumppi. Sellaiseksi se tuntui toimivan todella hyvin. Tosiaan kolmoskausi taitaa nyt aloittaa loppukiihdytyksensä, mutta en kyllä yhtään tiedä montako jaksoa kuluu ennen sen kliimaksia. Varmaan ainakin kolme.


<-- 024: Sulunmeri - 026: -->


CategoryPelit
Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki